Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongen die Ajax-spits Brian Brobbey racistisch bejegende was pas zestien

Laatste update:

De jongen die zondagmiddag Brian Brobbey racistisch bejegende bij de spelersbus was pas zestien, zo weet RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing maandag te melden. De spits van Ajax werd na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1 verlies) het slachtoffer van racisme. De Tukkers wisten de jongen meteen in de kraag te vatten en hebben hem een stadionverbod opgelegd.

Van achter de dranghekken maakte een vermoedelijke fan van FC Twente racistische opmerkingen, waarna de toeschouwer direct werd geïdentificeerd en kon worden meegenomen. Technisch directeur Arnold Bruggink was op de hoogte van het incident en liep meteen de spelersbus van Ajax binnen om zijn excuses te maken voor het gedrag van de 'fan'. Vermoedelijk staat de jongen een levenslang stadionverbod te wachten.

Het was niet voor het eerst dat Brobbey het slachtoffer werd van racistische teksten. Vorig seizoen gebeurde exact hetzelfde. Destijds nam Steven Berghuis het op voor zijn ploeggenoot door de dader een vuistslag uit te delen. Ditmaal kwam het niet tot een directe confrontatie. Meerdere mensen waren getuigen van het incident. Het is niet bekend of de jongen de nacht heeft moeten doorbrengen op het politiebureau.

Column Hugo Borst
Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst noemt het 'zorgwekkend' wat er na afloop van FC Twente - Ajax is gebeurd. "De holbewoner heeft een stadionverbod gekregen van de club. Maar FC Twente had er natuurlijk alles aan moeten doen om te voorkomen dat hij zo dichtbij kon komen. Benieuwd wat dat strafrechtelijk voor gevolgen heeft. Ik vermoed drie dagen taakstraf in plaats van onvoorwaardelijk een maand de bak in en 10.000 euro boete."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren