Mertens: 'Wat zou ik graag op de plaats van Franck Ribéry staan'

Donderdag, 3 mei 2012 om 08:30

Arjen Robben dreigt met een vertrek bij Bayern München en dus valt het niet uit te sluiten dat de Duitsers zich deze zomer zullen gaan melden bij PSV. Bayern werd al eens in verband gebracht met Dries Mertens, die bezig is aan zijn eerste seizoen in Eindhoven. De Belg verwacht ook volgend seizoen bij PSV te spelen, maar benadrukt wel dat hij graag ooit voor Bayern wil uitkomen.

/

Mertens ziet zichzelf wel in de Allianz Arena rondlopen. "De Bundesliga is mijn favoriete competitie", zegt de Belg, dit seizoen tot dusver goed voor twintig doelpunten in 32 competitiewedstrijden, in gesprek met Voetbal International. "Borussia Dortmund en vooral Bayern München vind ik geweldig. Wat zou ik graag op de plaats van Franck Ribéry staan."

"De manier van voetballen, hoe ze Real Madrid naar achteren duwden vorige week. En dat stadion, de historie. Die competitie niet te vergeten. Dat zie ik wel zitten", zegt Mertens, die er niet op rekent dat zijn droom aankomende zomer in vervulling zal gaan: "Maar eerst wil ik kampioen worden met PSV. Volgend jaar moet ons jaar worden."


Poll

Dries Mertens kan ooit bij Bayern belanden


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door onelovechris)

Haha, serieus Mertens bij Bayern Munchen?
Die kan never nooit dat niveau aan. Laat hem eerst eens bewijzen dat hij wekelijks een uitblinker bij PSV kan zijn voordat we het hebben over clubs als Bayern Munchen.

3 mei 2012 om 08:35

Mee eens, dat niveau heeft hij niet. Na een goede start is hij dit seizoen sterk teruggevallen in de eredivisie. En dat is qua niveau toch echt een paar stapjes lager dan de Bundesliga. Maar Dries mag natuurlijk wel dromen.

3 mei 2012 om 09:53

Dries is net zo goed als Ribéry, zo niet beter, waar het gaat om duikelen en zaniken. Voetballend heb ik hem wel hoog zitten, (nog) niet het niveau van een Champions League finalist maar wie weet hoe hij zich ontwikkelt, hij is jong. Wel een speler die je moet benutten op specifieke kwaliteiten - daarmee is de vergelijking met Ribéry acceptabel. geen multi inzetbare spelers die in elk systeem renderen.

3 mei 2012 om 12:27

Haha die jonge heeft het te hoog in zijn bol, toen en nu ook bayern munchen ja nog ff.. Eerst maar is presteren in de eredivisie want zelfs hier heeft hij het wekelijks nog lastig tegen verdedigers van RKC en NEC (met alle respect).

3 mei 2012 om 16:27

@ajaxownzz
hahah grappig......
verzin zelf eerst maar een grap

3 mei 2012 om 23:20

@terrorkapel
ach het is dat Driesje hem zelf heeft bedacht

4 mei 2012 om 00:47

haha .. moet toegeven als psv supporter vindt ik hem erg leuk.
Kan een goede grap wel waarderen.

3 mei 2012 om 14:10

Mertens was de beste speler van de eerste seizoenshelft vergeten veel mensen, na zijn enkelblessure is het nooit echt meer de oude geworden.

Hij maakt wel gewoon 20 doelpunten, veel voor een buitenspeler

4 mei 2012 om 01:54

Volkomen met je eens, snap niet dat je meer thumbs down dan thumbs up hebt gekregen... Waarschijnlijk omdat de meeste die dit lezen en reageren Psv-fans zijn. In het begin bij PSV deed hij het stormachtig en had ik hoge verwachtingen... Maar daarna was hij vrij matig en wilden PSV fans zelfs dat hij gewisseld werd of op de bank zou beginnen... Laat hem eerst maar 2 jaar echt goed spelen bij PSV en ook beslissend zijn, dan kunnen we verder praten. Robben vervangen is niet zomaar voor iedereen weggelegd en Bayern is ook niet gek.

Keep onn dreaming mertens, bayern is voor jou te hoog gegrepen.

Voorlopig zit je bij psv goed en met een beetje mazzel speel je volgend seizoen wel in de poule tegen bayern in de Cl

Die mertens is echt een raar ventje.bij psv dit seizoen eigenlijk nog niets bereikt.tuurlijk is een basisspeler en van waarde maar Bayer munchen laat me niet lachen.
Zorg maar eerst voor dat je het een paar jaar bij psv goed doe en dan kan je stappen maken.

Het tekent denk ik wel op het moment de club psv heb het idee dat het daar niet goed zit.de spelers willen daar weg..

Denk iets te hoog gegrepen Dries, laat eerst nog maar eens wat zien bij psv een paar jaar en wie weet waar je dan heen kan, maar nu is het te vroeg.

Het is een goede speler, en een sleutel speler van psv. Maar bayern is absolute top van europa. dat bewijzen ze nu al een paar jaar. en daar kom hij toch echt voor tekort.

Alleen als hij zo speelt als in het begin van de competitie (2011/2012) en wat meer voorzetten geeft zie ik dit gebeuren.

zijn rendement met 20 doelpunten is erg hoog. echter is hij aan de eerste 14 snel gekomen. en duurde ong 20 wedstrijden ofzo om de laatste 6 te maken.

Dries is al klaar bij Psv.

Hij heeft de kampioens wedstrijd al gespeeld en wilt bij Bayern op de plek van Ribery gaan spelen ?
Als Bayern met Mertens tegen Real speelde,dan hadden ze nooit van real gewonnen,want zonder Ribery is Bayern een stuk minder,hij speelde geweldig in de thuis wedstrijd.

Rare mannetje,probeer maar eens bij Psv een seizoen lang goed te presteren met je iets wat arrogante uitspraken.

Wat loopt iedereen hier te bashen op die jongen?! Hij mag toch dromen en ambities hebben, of niet dan?

3 mei 2012 om 09:38

Hij mag best dromen en ambities hebben, maar hij blaast sinds zijn overgang naar PSV wel hoog van de toren. Laat Mertens eerst maar eens een goed en constant niveau bij PSV halen en dan kan hij zijn dromen uitspreken en misschien worden ze dan ook nog werkelijkheid.

3 mei 2012 om 14:19

en als ebicillio dit had gezegd had je hem wel gelijk gegeven. maar nee het is een speler van psv dus kom op met heel ajax laten we hem even afzijken en als arrogant betitellen.
als hij dat graag zegt dan moet hij dat zelf weten. hij weet zelf ook wel dat hij het niveau nog niet heeft en dat beweerd hij ook nergens.

Mertens mag dromen, absoluut, daar ben je toch een profvoetballer voor bij Psv. Toch moet hij laten zien dat hij wekelijks een belangrijke schakel kan zijn bij Psv. Vaak nog niet de constante factor die we in het begin van dit seizoen zagen. Mocht hij zo constant worden als in de eerste 10 wedstrijden van dit seizoen, dan zou ik niet weten waarom niet.

3 mei 2012 om 10:06

Jij zegt het precies helemaal goed!

De ambitie van Mertens is tekenend voor zijn persoon. Hij is vastberaden om alles uit zijn carrière te halen.

Of hij daadwerkelijk ooit nog eens in het shirt van Bayern zal gaan voetballen is natuurlijk nog maar de vraag. Op dit moment kan hij dat niveau nog niet aan. Gelukkig beseft hij dat zelf ook, getuige zijn uitspraak dat hij eerst nog met PSV kampioen wil worden. Hij is tenslotte nog lang niet uitgeleerd in Eindhoven. Mocht hij zich de komende jaren blijven ontwikkelen, krijgt hij wellicht zijn gedroomde transfer.

Wat zou ik graaf wildschut op mertens zijn plaats zien staan. Die gaat naar buiten en geeft goede voorzetten. Ideaal voor Matavz.

Mocht die droom werkelijkheid willen worden, is het belangrijk voor Mertens om meer variatie in zijn spel te brengen... iedere verdediger weet nu inmiddels wel dat hij vanaf links praktisch altijd naar binnen trekt en dan voor het schot gaat. Ziet iedereen van mijlen ver aankomen.

Verder is het natuurlijk niet meer dan logisch dat een betere voetballer van psv de intentie heeft om verder dan Nederland te kijken.

3 mei 2012 om 10:24

Dat geldt voor Robben toch ook, of niet soms? Alleen trekt hij vanaf rechts naar binnen voor het schot. Soortgelijke speler, afkomstig van dezelfde club. Helemaal geen gek idee van Bayern.

3 mei 2012 om 10:55

Klopt, maar Robben heeft nog wel meer wapenfeiten waarmee hij verdedigers verrast. Stop je Mertens af van het naar binnen trekken, heb je hem voor 80% in je zak, bij Robben allerminst.

Ben het wel met je eens dat Mertens wellicht nog wel dat niveau zou kunnen halen

3 mei 2012 om 10:33

tja hij kan twee dingen doen:
-proberen te zorgen dat hij een goede actie buitenom kan maken
-zijn actie naar binnen perfectioneren
Bij Robben weet ook iedereen dat hij naar binnen gaat en toch lukt het, omdat hij het zo snel en overtuigend doet.
Als Mertens zorgt dat hij dat ook kan dan zie ik geen probleem.

Lol als je naar zijn doelpunten kijkt is hij de beste buitenspeler die er rond loopt.
Mensen praten wel erg negatief over hem.

4 mei 2012 om 00:48

Mag ook wel als je ook bijna altijd alleen voor eigen succes gaat.
Hij had nog veel meer assists moeten hebben als hij gewoon meer om zich heen keek.

Wat een commentaar hier, hij mag toch dromen zeker? Hij zegt toch ook niet dat hij volgend seizoen bij Bayern gaat voetballen...

Bovendien speelde hij paar jaar geleden nog in de eerste divisie bij Agovv, als hij zo blijft groeien en zijn spel wat gevarieerder gaat maken, wie zijn wij dan om te zeggen waar zijn niveau stopt?

Hij heeft dit seizoen zeker niet altijd op een hoog niveau gespeeld, maar hij is echt heel het seizoen beslissend geweest: van goals, tot assists en penalties versieren.

Beetje kortzichtig van velen hier. Mertens in vorm kan dat niveau zeker aan. Hij heeft de snelheid, de techniek en de doelgerichtheid zeker in zich om een grote te worden. Bayern zou er goed aan doen om hem te halen, en hem voorzichtig te brengen. Niet meteen in de basis in ieder geval. Hij lijkt nu misschien minder, maar dat komt doordat PSV niet optimaal draait. Wij Nederlanders hebben de neiging om onze talenten af te branden en veel kleiner te maken dan ze in werkelijkheid zijn. Vermaelen zou er bijvoorbeeld ook niets van bakken bij Arsenal, en kijk eens waar hij nu staat. Soortgelijke dingen werden bij meer toptalenten gezegd die doorbraken.

"Volgend jaar moet het ons jaar worden" Jaja driesje ook dat horen we al jaren in eindhoven..

4 mei 2012 om 00:49

Zullen ze ongetwijfeld ook ieder jaar in amsterdam zeggen, dus dat is niks nieuws.

Dries Mertens mag zeker dromen van Bayern. Bij Bayern zou hij ook omringd zijn met betere spelers dan bij PSV en dan wordt het voor hem ook makkelijker voetballen en komen zijn kwaliteiten nog beter tot uiting.

Ik hoop dat hij nu al vertrekt komt geen man voorbij met zijn slappe loopje. Irriteer me er altijd aan.

waarom vind iedereen hem nou ineens arrogant?
er staat nergens in de tekst dat hij ook daadwerkelijk meeent dat hij na bayern heen kan/gaat.
hij zegt zelfs dat hij eerst constanter moet worden dus loop niet zo te fitten op driesje.

Tja, hoe je het ook went of keert, hij is zwaar MVP van de Eredivisie met 20 goals en 15 assists. En dat, terwijl hij niet eens een heel goede tweede seizoenshelft had.

Als hij constanter wordt in zijn spel, kan hij zeker een club als Bayern bereiken. Zijn acties zijn voorspelbaar, maar toch lukt het hem vaak om de actie naar binnen te maken, of om een voorzet te geven (hoewel dat laatste ook nog wat vaker mag van mij).

Voorslanog zie ik hem graag nog een paar jaar nog beter worden in het mooie rood-wit van Psv!

Hij begon goed bij PSV

Ik vind Mertens echt de meest overschatte voetballer van de Eredivisie. Hij is een goede voetballer, maar komt echt tekort voor de top. Als je jezelf al te groot vind om bij psv mee te verdedigen, ben je het niet waard om bij een echte topclub te spelen.

Mertens behoort tot de overschatte spelers in de Eredivisie. Deze jongen weet (nog) niet wat constant presteren is en heeft een verschrikkelijk vervelend karakter. Ik ben benieuwd hoe hij het aankomende seizoen zal gaan presteren. Dit seizoen is viel hij tegen.

Een tip voor Psv.. Adviseer Mertens dat hij even de publiciteit niet zoekt.. Dit gaat tegen hem werken terwijl hij volgens mij een hele sympathieke kerel is. Dat liet hij wel merken toen hij bijv. net in Utrecht was, was heel reeel in de kritiek van Johan Derksen (nam het als een man) en ook doet hij bijv. veel voor Nesu z'n oudploeggenoot..

maar door die uitspraak na Feyenoord over de gespeelde kampioenswedstrijd, dat hij wel naar Bayern (na 1 jaar Psv) wil maar ook dat ik vandaag weer lees dat hij zegt dat Heerenveen echt wel van Feyenoord wint... HEt is gewoon onverstandig omdat hij zo een reputatie van arrogant/dom mannetje ontwikkelt terwijl hij dat volgens mij niet is...

Ik weet dat Salazar geen perschef meer is, maar wie doet dat nu dan..

Kortom, mijn post gaat mij niet eens om Mertens maar meer dat ik mij verwonder dat PSV hem daar niet bij helpt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

171 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Napoli 37 18 4 0
2016/2017 Napoli 35 28 6 0
2015/2016 Napoli 33 5 7 0
2014/2015 Napoli 31 6 4 1
2013/2014 Napoli 33 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ga voor Vertonghen, hij is heel technisch voor iemand die zo groot is’

België plaatste zich in een groep met Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Estland, Cyprus en Gibraltar zonder al te veel moeite voor het WK van deze zomer en van de Rode Duivels...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren