voetbalzone

Willem II'er per direct weg na 'pesterijen': 'Waarom doen ze me dit aan?'

Bart Kruyt20 mei 2016, 16:29
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2016, 16:29
Advertentie

Het seizoen is nog niet afgelopen voor Willem II, maar toch heeft Adam Nemec alvast afscheid genomen en de club verlaten. De Slowaaks international is door Jurgen Streppel niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het nacompetitieduel met NAC Breda en heeft daarom toestemming gekregen om te vertrekken. Zijn contract loopt af, dus Nemec keert ook niet meer terug.

De aanvaller reist nu af naar Wenen, om zich bij het trainingskamp van Slowakije ter voorbereiding op het EK te voegen. Nemec wilde eigenlijk donderdag al naar Wenen vertrekken, maar Willem II liet hem toen niet gaan, terwijl hij niet in de selectie zat voor het eerste duel met NAC. “Waarom doen ze me dit aan? Ik snap het niet. Ik weet al langer dat trainer Jürgen Streppel me niet meer laat spelen. Het zijn pesterijen”, mopperde Nemec.

Streppel snapt de ophef niet. "De afspraak was dat hij tot en met de laatste wedstrijd bij de club zou blijven”, zei de coach tegen de NOS. “Het klopt, hij speelde niet meer, maar ik had hem nog nodig kunnen hebben door blessures of schorsingen." De dertigjarige Nemec speelde een seizoen voor Willem II en kwam tot tien competitiewedstrijden, waarvan drie als basisspeler. Hij scoorde geen enkele keer in de Eredivisie.

Bezig met laden …