Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II slaat toe en haalt bij AZ 'kind van de club' op

Laatste update:
/

Thom Haye vervolgt zijn loopbaan bij Willem II, zo meldt Voetbal International. Volgens het weekblad zal de middenvelder maandag een medische keuring ondergaan en vervolgens een contract voor twee seizoenen ondertekenen.

Haye en AZ slaagden er niet in om een akkoord te bereiken over een nieuwe verbintenis. De 21-jarige middenvelder, die al sinds zijn elfde aan de Alkmaarse club verbonden is, vervolgt zijn loopbaan derhalve in Tilburg. In het contract met Willem II is sprake van een optie voor nog een seizoen.

Haye speelde in totaal 56 competitiewedstrijden, acht bekerwedstrijden en elf Europa League-duels voor AZ. Hij maakte in januari 2014 zijn debuut in het eerste elftal.

Een wijze beslissing van Thom Haye

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Deze transfer verbaast mij wel, vooral omdat hij het naar mijn weten gewoon goed deed bij az. Snap de grote stap achteruit niet..

19 juni 2016 om 12:40

Had ook verwacht dat hij een stap hoger kon dan Willem II. Groningen, Heerenveen, Utrecht ...

19 juni 2016 om 17:09

Had hem graag naar de FC zien komen....mooie voetballer. ...jong en talentvol. ..mooi voor Willem twee

19 juni 2016 om 12:59

Hij deed het niet goed bij AZ. Heeft talent zat maar zit al 1,5 seizoen in een vormdip en dan vraag je je toch af of hij wel goed genoeg is. Goede en realistische stap van hemzelf, vind ik knap van hem. Gun hem het beste en wie weet ooit terug op de Alkmaarse velden.

19 juni 2016 om 13:15

Was bij AZ in de jeugd wel een van de grotere talenten, werd toch aangekondigd als groot talent. Veel gespeeld, maar eigenlijk niet echt heel erg ontwikkeld. Zijn contract werd ook niet verlengd. Op het middenveld is van Overeem al veel verder, die heeft zich ontwikkeld tot een van de sterkhouders. Daarnaast is dos Santos ook een speler die inmiddels al wel die stap heeft gemaakt, die kan als aanvallende middenvelder of als linksbuiten uit de voeten. Daarnaast komt Ouwejan door die als linkshalf kan spelen en Helmer sluit vanaf komend seizoen ook aan bij de selectie, ook een aanvallende middenvelder. Haye is niet slecht maar staat een beetje stil, misschien dat bij Willem II waar je ook moet leren strijden dat hij beter wordt.

Had hem eerder gezien bij Heereveen kan zich in de kijker daar spelen.

Geweldige speler, zeker voor Willem II. Veel succes daar Thom!

Wauw goede zet van de Tilburgers zeg. Klassespeler voor dat niveau, had hem eigenlijk eerder bij een PEC of Heerenveen verwacht.

19 juni 2016 om 12:41

Pec of Willem II darbis voor mij om het even... Heerenveen in dat opzicht wel een vooruitgang!

19 juni 2016 om 12:50

Hou op zeg, PEC doet het al seizoenen goed in de eredivisie, zeker beter dan Willem II en doet ook niet onder voor Heerenveen

19 juni 2016 om 12:57

PEC is toch wel een redelijk stabiele club die voor de play-offs mee gaan doen, net als Heerenveen. Qua budget en selectie is Heerenveen vermoedelijk net iets sterker, maar PEC zet daar Ron Jans (toch een betere trainer dan Streppel) en bestuurlijke rust tegenover. Voor Willem II wordt het toch weer een seizoen van degradatie play-offs ontlopen terwijl zowel PEC als Heerenveen als doelstelling de play-offs voor de EL zullen hebben.

19 juni 2016 om 16:23

Streppel is misschien geen goede veldtrainer / tacticus, maar de kracht van Streppel is dat hij dat zelf ook weet. Hij weet waar hij goed en ook waar hij slecht in is. Hij is een geweldige peoplemanager (misschien wel de beste in de Eredivisie) en is tot grote dingen in staat zolang hij zelf alle touwtjes in handen heeft.

Mooie versterking voor Willem II.

'slaat toe'? AZ is hier gewoon bezig met doorselecteren. Haye heeft niet aangetoond een enorme versterking te zijn voor het middenveld. Hij kreeg genoeg kansen, maar is gewoon niet goed genoeg.

Wel zonde: het is een kind van de club. Maar ik wens hem veel succes.

19 juni 2016 om 13:01

Hij is ook gewoon transfervrij, dus toe slaan is inderdaad niet echt het juiste woord. Was simpelweg niet goed genoeg voor ons.

19 juni 2016 om 13:21

Maar wel in potentie. Voor willem 2 wel echt een hele goede versterking!

19 juni 2016 om 14:19

Slaat toe staat in geen enkel verband met transfervrij. Of misschien juist andersom: Willem II slaat toe door een transfervrije speler te halen. En wat voor AZ een middelmatige speler is, kan voor Willem II wel degelijk een versterking blijken te zijn.

19 juni 2016 om 14:27

Ik geef dan ook nergens aan dat hij geen versterking is, integendeel ik vind hem een goede speler voor Willem II. Neemt niet weg dat hij niet goed genoeg is voor AZ. Wie weet later wel, want het zit er wel in.

19 juni 2016 om 14:47

Slaat toe omdat er nog andere clubs op de loer lagen voor hem? Kunnen jullie je dat echt niet bedenken..

Mooie club voor Thom, wellicht kunnen jullie onze vriend Hupperts ook overnemen

19 juni 2016 om 13:27

Zou voor Hupperts niet verkeerd zijn om bij Willem II te blijven, prima club, past qua spel ook beter bij hem. Misschien is Jan Wuytens ook wel iets voor hen.

19 juni 2016 om 13:46

Van hupperts hebben we het afgelopen jaar wel genoeg gezien. Is niks meer van wat t ooit was bij Roda.

Goede stap voor hem. Bij AZ kon hij zich niet echt door ontwikkelen. Waar van Overeem en dos Santos steeds meer speelminuten vergaarde, zeker die eerste is nu vaste basisspeler, kon Haye niet die stap zetten. Hij heeft zeker zijn minuten gekregen, zowel in de basis en als invaller en hij is zeker geen slechte speler. Maar voor hem is het beter om een stap terug te doen naar een club waar hij hopelijk zich kan opwerken tot vaste basisspeler. Misschien dat hij via deze omweg alsnog hogerop kan.

Voor AZ betekend dit dat er ruimte wordt gemaakt voor nieuw talent. Henriksen zal ook verkocht worden waardoor van Overeem mogelijk als aanvallende middenvelder uitgespeeld kan worden. Ouwejan kan dan samen met Rienstra en S Wuytens uitvechten wie er op het middenveld mag spelen. Helmer kan dan als back-up dienen voor de plek van aanvallende middenvelder, waar dos Santos ook nog kan spelen. Het middenveld is dan al aardig op orde.

Voorin zal Janssen wel vertrekken, spijtig genoeg. Mühren mogelijk ook weg. Hopelijk gaat men dan een topper halen voorin, bij voorkeur wordt er dan over de grens gekeken, anders kom je bij middelmaat zoals Weghorst uit. Nog een goede doelman erbij, achterin Johansson en J Wuytens verkopen en misschien ook vd Linden. Rechtsback erbij halen en het ziet er dan al heel aardig uit.

19 juni 2016 om 15:56

Fred Friday gaat komen, topscorer in de Noorse league. Als we Van Rhijn weten te halen en Olij opstellen ipv Rochet/coutinho komt alles goed volgend jaar.

19 juni 2016 om 18:23

Ik had het gelezen, ik ken deze Friday niet zo heel goed. Wel van gehoord, scoort blijkbaar makkelijk. Afrikaanse spitsen zie je niet zo vaak bij AZ. In Noorwegen lopen er veel Nigerianen rond, schijnt een zaakwaarnemer te zijn die banden heeft met veel Noorse clubs om daar Afrikaanse talenten te stallen. Qua salaris zijn ze vaak niet erg aantrekkelijk wegens buiten EU, maar als hij scoort staan zo de nodige Engelse clubs op de stoep met een flinke zak geld.

Olij zou ik niet zo maar op doel zetten, liever verhuren ze hem twee jaar aan Telstar om eerst eens ervaring op te doen, indien hij echt zo'n talent is. Liever Ruiter, Bizot of Jurjus als eerste keeper halen, Coutinho als reserve en Rochet terug naar Zuid-Amerika.

Wat het is met Haye is dat het mentaal niet goed zit. In zijn debuut seizoen de nodige wedstrijden gespeeld, maar is daarna voorbij gestreefd door spelers die meer inzet tonen. Kansen die hij kreeg pakte hij niet met beide handen met als gevolg dat hij buiten de eerste 11 valt. Zonde, want het is erl degelijk een speler die bij de eerste 11 zou kunnen spelen. AZ heeft hem een goed aanbod gedaan, maar zonder garantie dat hij meer wedstrijden in de basis kan spelen als vorig seizoen.

Jammer dat hij zich niet bij de eerste 11 wilt knokken. Wel ben ik van mening dat hij gaat slagen bij Willem II.

Wanneer dit de norm voor nieuwe spelers wordt kan het nog wel eens een leuk seizoen gaan worden, ondanks dat ik totaal geen vertrouwen heb in Van de Looi.

Lamprou
Heerkens
Wuijtens
Peters
Joppen
Haye
Falkenburg
Kali
Abubakar
Ogbeche
Andrade
19 juni 2016 om 17:11

Van de Looi heeft bij de FC laten zien dat hij altijd resultaten maakt
....

Ik als supporter van Willem II heb alle vertrouwen in van der Looi. Heeft goede resultaten neergezet bij Groningen. Thom Haye welkom in Tilburg. Maak er een mooi seizoen van.

19 juni 2016 om 23:45

Dat was ook niet al te moeilijk als je kijkt wat voor materiaal Groningen de afgelopen seizoenen had. Maar een trainer die tot twee keer toe slaande ruzie heeft met een speler in de kleedkamer en die totaal z'n eigen plan trekt en niks van zijn assistenten aanneemt wekt mij weinig vertrouwen.

Thom welkom bij de mooiste club van Nederland.

kan iemand zeggen hoe hij met vd brom was!1

Middenveld compleet, nu nog wat aanvallers halen. een spits en twee vleugelspelers zou ik zeggen. Wellicht Andersen weer en Becker/menig?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren