Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Werder Bremen weigert Tahith Chong aan Jong Oranje af te staan

Laatste update:

Werder Bremen staat Tahith Chong niet af voor het EK-kwalificatieduel van Jong Oranje komende vrijdag in en tegen Wit-Rusland. De van Manchester United gehuurde buitenspeler zou volgens de coronavoorschriften van de lokale gezondheidsautoriteiten in Bremen vijf dagen in quarantaine moeten als hij wél met Jong Oranje zou afreizen naar Zhodino. Dat wil de Bundesliga-club met oog op het wedstrijdprogramma absoluut voorkomen.

Ook Milot Rashica (Kosovo) en Milos Veljkovic (Servië) worden bijvoorbeeld in Bremen gehouden. “We hebben besloten dat zij niet naar hun nationale teams afreizen”, zegt directeur Frank Baumann. Hij wijst op de coronaregels inzake reizen naar risicogebieden. “Die zouden namelijk betekenen dat ze ook een bekerwedstrijd missen. Dat willen we vermijden.” Voor Werder Bremen is de DFB Pokal altijd al een belangrijk toernooi geweest. Op 12 september spelen de Noord-Duitsers bij Carl Zeiss Jena.

De weigering van Werder Bremen is opnieuw een dilemma voor de KNVB. Feyenoord wilde zowel Justin Bijlow als Lutsharel Geertruida niet afstaan omdat het in Wit-Rusland zeer onrustig is na een omstreden verkiezingsoverwinning van president Alexander Loekasjenko. Ook speelde de stijging in het aantal coronabesmettingen in het land een rol in de afwijzende houding van Feyenoord.

Het Algemeen Dagblad verzekerde dat Bijlow en Geertruida van interim-bondscoach Marcel Groninger te horen hadden gekregen dat ze geschorst worden voor de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord op 12 september tegen PEC als ze zich niet zouden melden bij Jong Oranje. Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, gaf aan dat de KNVB er ‘echt alles aan doet’ om de veiligheid van de spelers te garanderen. “We moeten voetballen. Het kan niet zo zijn dat spelers van Feyenoord thuisblijven en dat andere clubs wel spelers afstaan. Iedereen is gelijk in deze.”

Bijlow werd inderdaad opgeroepen, maar Geertruida ontbrak in de definitieve selectie. Na het duel met Wit-Rusland speelt Jong Oranje in Almere tegen Jong Noorwegen. Jong Oranje staat met een maximale score van twaalf punten uit vier duels eerste in Groep 7 van de EK-kwalificatiecyclus.

De definitieve selectie:

Doel: Kjell Scherpen (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord), Maarten Paes (FC Utrecht)

Verdediging: Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Justin Hoogma (FC Utrecht), Jordan Teze (PSV), Sven Botman (Lille OSC), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Danilho Doekhi (Vitesse), Jurriën Timber (Ajax)

Middenveld: 'Tahith Chong (Werder Bremen)', Ryan Gravenberch (Ajax), Teun Koopmeiners, Dani de Wit (AZ), Ludovit Reis (Barcelona)

Aanval: Joshua Zirkzee (Bayern München), Daishawn Redan (Hertha BSC), Noa Lang (Ajax), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV), Kaj Sierhuis (Stade de Reims), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Myron Boadu (AZ) en Ché Nunnely (Willem II).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is natuurlijk heel raar en tegenstrijdig tov Feyenoord. Ben benieuwd hoe KNVB dit gaat oplossen.

30 augustus 2020 om 09:49

KNVB kan spelers niet schorsen in de Bundesliga. Ook schijnt dat de KNVB niet heeft gedreigd naar Feyenoord toe. Daarnaast is de quarantaineplicht vervallen voor de internationals, daar ging het om bij Feyenoord.

30 augustus 2020 om 10:16

Voor zover ik heb begrepen is de quarantaineplicht alleen vervallen voor de internationals die vanuit Engeland, Frankrijk of Spanje hier naartoe moeten, en alleen voor de jongens van het 'grote' Oranje voor de wedstrijden tegen Polen en Italië. Voor de wedstrijd van Jong Oranje tegen Wit-Rusland zijn nog geen uitzonderingen bekend gemaakt.

Dit probleem gaat nog veel vaker voorkomen ben ik bang.

30 augustus 2020 om 09:19

Dit is geen probleem dit is een oplossing, scheelt je een hotelkamer en een vliegticket, verder mis je hier niks aan.

30 augustus 2020 om 11:20

Oplossing is het zeer zeker niet. Dit is een FIFA/ UEFA aangelegenheid waar nationale bonden aan gereglementeerd zijn.

30 augustus 2020 om 11:20

Nee maar dit is wel het begin zometeen begint de competitie en dan willen clubs dit echt allemaal niet meer. Je had als de Uefa de hele oefencampagne aan het begin of aan het eind van het seizoen moeten plannen. Dit gaat echt nog problemen opleveren voor de clubs die de spelers betalen.

Knvb regelt we dat chong met eerste wedstrijd niet mee mag doen

30 augustus 2020 om 09:19

Volgens mij is dat een Fifa regel, dus het zal aan de Fifa liggen.

Dit vind ik gewoon geheel begrijpelijk. De spelers krijgen hun salaris van de club. Als het spelen van een internationale (oefen)wedstrijd betekent dat ze een wedstrijd missen in clubverband dan vind ik het goed recht van de club om ze niet weg te laten gaan.

30 augustus 2020 om 09:07

Ik begrijo het ook wel, maar dit is iets wat de uefa of fifa moet bepalen. Ieder land heeft op dit moment zijn eigen regels.

30 augustus 2020 om 12:35

Dit heeft de FIFA dan ook bepaald. Als spelers in quarantaine moeten door een interland, dan mogen clubs weigeren een speler af te staan

Hun goed recht. Degene die betaalt bepaalt.

30 augustus 2020 om 09:17

Dan komt er geen een meer. Club belang voor landsbelang zeggen alle clubs tegen de spelers dat ze maar op de club blijven. Of de fifa/uefa stelt alle wedstrijden uit of je komt opdagen als je opgeroepen bent. Kom je niet staat er een schorsing te wachten.

30 augustus 2020 om 09:22

Er zijn 17 miljoen Nederlanders. Daar kunnen ze toch wel een elftal van samenstellen, kom nou. Daarbij zijn er ook nog altijd clubbelangen. Een Werder kan maar 1 prijs winnen (met veel geluk), dan is het toch logisch dat ze geen spelers af gaan staan. Dan hadden ze de Interlands maar beter moeten plannen.

30 augustus 2020 om 09:32

Dus Ajax,Psv,Feyenoord,Barcelona Real Madrid,PSG enz enz hoeven geen voetballers meer af te staan voor interland verplichtingen? Daar komt het op neer volgens jou. Dus ook geen EK of WK meer.

30 augustus 2020 om 09:32

Precies, ik ben één van die Nederlanders die best wel een potje wil mee doen in Wit-Rusland en het helemaal niet erg vindt om daarna thuis in quarantine.

30 augustus 2020 om 09:18

Dat is natuurlijk onzin. De clubs hebben een licentie afgenomen bij de voetbalbonden en zich daarmee geconformeerd aan de regels van die bonden. Degene die de licenties verstrekt, die bepaalt.

Ik snap ook niet dat koste wat het kost die oefeninterlands door moeten gaan nog voordat de meeste competities überhaupt zijn begonnen. Ze willen nota bene dat er zo min mogelijk gereisd wordt en anders alleen noodzakelijke reizen. Nou poeh poeh, wat noodzakelijk zeg, een paar oefeninterlands.

30 augustus 2020 om 09:15

Ma het zijn geen oefen interlands dacht ik het is ek kwalificatie

30 augustus 2020 om 09:16

Het zijn wel interlands voor EK-kwalificatie. Echter dan als nog zie ik daar nooit zo het nut van in. Wie zit er nou te wachten op een EK van jongteams? Wat mij betreft schaffen ze die jongteams helemaal af met de overvolle voetbalagenda’s vandaag de dag. Voetbalclubs zitten er niet op te wachten en ik heb ook niet het idee dat supporters massaal staan te juichen als je jong team Europees kampioen wordt.

Kom maar door Nico jan hoogma!!!! Iedereen is toch gelijk in deze?

Kan niet zo zijn dat dat er een speler thuis gehouden wordt en de rest wel moet spelen toch Nico jan?

Volgens mij heeft de UEFA vorige week aangegeven dat clubs mochten weigeren spelers af te staan als de nationale ploeg naar een oranjegebied moet afreizen en spelers daarna dus in quarantaine moeten. Daarom vind ik het onbegrijpelijk hoe de KNVB reageert.

Begrijp ook niet waarom de KNVB die hele wedstrijd niet boycot. Afgezien van Corona is het daar gewoon niet veilig.

Logisch. De Fifa en Uefa zou het interland voetbal moeten uitstellen tot het allemaal iets rustiger en veiliger is. Je gaat spelers uit allerlei landen nu een week samen brengen en daarna gaan ze weer terug naar de clubs in andere landen. Dit is vragen om problemen.

Snap niet dat de knvb/uefa dit soort interlands schrapt. De belangen van de competities zijn toch groter dat dit soort nietszeggende interlands? Altijd maar alles zo geforceerd willen laten doorgaan koste wat kost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren