Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Voormalig Ajacied steunt Alderweireld en geeft ‘rare snuiter’ Lang ervan langs

Laatste update:

Wesley Sonck begreep de reactie van Toby Alderweireld jegens Noa Lang tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp (2-0). De 23-jarige aanvaller van Club ging tijdens het duel op de bal staan, waarna Alderweireld hem terechtwees. Sonck, die net als de twee kemphanen een verleden bij Ajax heeft, geeft de routinier van Antwerp gelijk. “Dit hoort niet bij het spelletje”, aldus Sonck als analist voor Eleven Sports.

Lang moet het na zijn provocatie opnieuw ontgelden in de Belgische media. “Dit hoort niet bij het spelletje”, oordeelt Sonck, die verdergaat. “Dit doen alleen rare snuiters. Ik vind dat Alderweireld gelijk heeft, maar hij moet het anders aanpakken. Als dit tegen spelers van Club Brugge gebeurt, vinden die dat ook niet leuk. Doe dit maar eens als je 2-0 achter staat. Dan ben je een grote jongen.” Antwerp verloor zondag met 2-0 van Club, waardoor het de koppositie nu deelt met Union Sint-Gillis.

Lang zelf vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan, zo zei hij in zijn interview bij Eleven Sports na afloop. “Het hoort erbij, het hoort bij voetbal. Ik ben nou eenmaal zo'n type speler. Dan moet je mij aanpakken in een duel. Dan moet je mij niet als een kleine baby in de kraag komen pakken. Maar wat ik zeg; het hoort erbij. Dat maakt voetbal leuk, toch?” Alderweireld liet na afloop tegenover Het Nieuwsblad weten het daar niet mee eens te zijn.

“Jullie hebben het zelf wel kunnen zien”, trapt de 34-jarige verdediger af. "Ik had misschien niet moeten reageren, maar goed. Daar blijft bij mij niks van hangen. Het was onnodig, snap je? Als wij winnen, dan doen we ook geen gekke dingen om te provoceren. Club heeft verdiend gewonnen, allemaal goed en wel, maar je moet ons niet uitdagen. Dat wilde ik even aangeven.” Alderweireld liet ook los wat hij tegen Lang gezegd heeft. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij dat niet moet doen als hij een grote speler wil zijn. Ik wil Club gerust proficiat wensen. Wij hadden beter moeten doen, maar op deze manier… Het zijn emoties."

Wie had er zondagmiddag gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap Lang indeze wel. Zelf vaak genoeg zulke situaties meegemaakt, dus herken wel dat 'type-speler dat op de bal staat', al kwam het bij mij vaak omdat ik totaal niet kan voetballen.

22 mei 2023 om 14:46

Het probleem is dat Lang denkt dat hij de verbeterde versie is van Ronaldinho, Messi, etc.

Het slaat gewoon nergens op, zo dom gaan proveceren, terwijl hij op voetbal gebied nog weinig gepresteerd heeft. Zag zichzelf al als de allerbeste speler ooit op de Belgische velden, heeft het voetbal daar heet gemaakt en mensen in NL kennis mee laten maken.

Beste is gewoon dat hij stuk nederiger wordt. Dan zullen clubs hem misschien weer interessant vinden.

22 mei 2023 om 15:08

Waaruit blijkt dat eigenlijk? Dat hij zichzelf ziet als een Messi of Ronaldinho of de allerbeste speler ooit op de Belgische velden? Ik heb dat zelf nergens gelezen maar volg natuurlijk het Belgische voetbal niet op de voet.

22 mei 2023 om 16:13

Dit lees ik ook altijd terug over Memphis, maar lijkt in de realiteit echt niet niet zo erg te zijn. Ik denk zelfs dat hun sterke vertrouwen in hunzelf (soms té veel, toegegeven) hetgeen is waarmee ze zich al heel hun leven onderscheiden als spelers. Misschien is het iets persoonlijk, maar ik kan dit soort gasten altijd wel hebben.

Wel gedoe zeg over een nano-seconde op een bal staan.

22 mei 2023 om 14:37

Een noa-seconde... ;-)

Maar idd, kleinzerig gedoe zeg! Volwassen en ervaren mannen die zich daar druk om maken, je zou bijna denken dat ze zelf nooit op pleintjes hebben gevoetbald...

22 mei 2023 om 14:51

En ondertussen worden wij de toeschouwers bedient met; continu geklaag, gebrekkige voetbalkwaliteiten (obv het aantal uur dat zij met de bal spelen in de week, is dat echt om te janken), continu aanstellerij en rolpartijen, onsportief gedrag, onsportief ballen (doeltrap/ingooi/hoekschop etc) claimen etc. Ik weet het niet, maar hetgeen dat Noa liet zien heeft dan nog het meest met voetbal te maken.

Hij gaat op de bal staan, wow wat erg zeg. Het is in mijn ogen nog kinderachtiger om er op deze manier op te reageren.

Alderweireld moet gewoon met zijn poten van Lang afblijven, wat een tokkie.

22 mei 2023 om 15:24

Nou nou, hij geeft lang een klein duwtje. Lang weet zelf dat ie provoceert met die actie. Vindt Langs gedraag daarna een stuk opgefokter.

22 mei 2023 om 15:33

Lang moet zich gewoon normaal gedragen, wat een tokkie.

Heerlijk toch dat zo’n kleine schavuit zo’n geroutineerde speler met al zijn ervaring even uit de tent lokt.

Zegt voor mij genoeg wie de winnaar is in deze

22 mei 2023 om 15:27

Die kleine schavuit is inmiddels ook bijna 24. Echt geen kleuter meer en krijgt echt maar een klein duwtje. Eerst kinderachtig provoceren en daarna geeft Lang een veel hardere duw terug dus ook nog kinderachtig reageren. Vind hem totaal geen winnaar hier.

22 mei 2023 om 18:12

Gaat meer om de carrières van de beide heren maar dat snapte je vast wel toch,
Lang aan het begin van zijn carrière die een speler van het kaliber van Alderweireld een kaart aan smeert door even op een balletje te gaan staan, zeer treurig als je je op die leeftijd uit de tent laat lokken door zo’n actie hahaha

22 mei 2023 om 16:22

Iets zegt me dat jij precies hetzelfde bent als Lang. Zo'n irritant toxic gen Z jochie dat geen respect heeft voor mensen die ouder zijn of een grote carrière hebben gehad

22 mei 2023 om 18:09

Moet dat dan? Voetbal is entertainment! Wat zou jij een onderdanig ventje zijn in het dagelijks leven 🥴 al kom je me meer over als een chagrijnige oude man die boos achter het raam staat als de buurjongetjes de bal in de tuin schieten haha

22 mei 2023 om 18:45

Iemand irritant en toxic noemen en daarna zeggen dat je respect moet hebben voor anderen. Lekker bezig Freekinho, fijne avond.

Lastig om te bepalen wie van de twee kinderachtiger is. Moeilijkste poll van het jaar tot nu toe.

22 mei 2023 om 14:48

Je zegt het goed, Ronaldinho. Dat was puur voetbal en de man genoot van het spelletje.

Deze snotneus denkt dat hij de verbeterde versie is van Ronaldinho.

22 mei 2023 om 14:53

Die gozer genoot dan weer van het snuifneuzen, dus wat dat betreft was/ is Ronaldinho ook een enorm feestbeest.

Tsja, ik vind het nogal overdreven allemaal.
Lang geeft gewoon toe dat hij in een duel goed teruggepakt had kunnen worden, maar wat Toby hier doet slaat eigenlijk nergens op.

Natuurlijk, Lang hoeft niet zo te provoceren, maar het is wel geoorloofd en het mag volgens de regels gewoon (wat hij deed). Wat Alderweireld vervolgens deed, mag volgens de regels niet.

Ik snap de frustratie en het ''tonen van respect'', maar aan de andere kant: zoveel kwaad kan de actie van Lang nu ook weer niet.

Hij staat een halve seconde op de bal wat is het probleem haha, Vinicius probeerde toch ook een rainbow flick in halve finale CL? Hoor je niemand over

Dit hoort niet bij het spelletje

Die sport zit momenteel toch vol met uitdragingen die van origine niet bij het spelletje horen, maar toch wel? Schwalbes, aanstellen, kaarten aannaaien, vertragen, zeuren, smeken bij de scheidsrechter, grensrechter uitkafferen, naar elkaar spugen, duwen bij de corners....

22 mei 2023 om 14:51

Alles wat jij zegt daar kan je een kaart voor krijgen. Maar wat Lang hier doet niet. Geeft maar weer aan hoe diep je haat voor Lang zit. Alderwereild geeft m een por en pakt m daarna bij z’n nekvel daar hoor ik je niet over.

22 mei 2023 om 14:56

Ik zeg toch niks negatiefs over Lang? Als het al een sneer is, zou die richting Sonck zijn. Waar komt die hoge mate van bescherming vandaan tegenover Lang?

22 mei 2023 om 14:56

Dit hoort niet bij het spelletje is namelijk een directe quote uit het artikel van Sonck...

22 mei 2023 om 16:23

@pedro: Als je iets negatiefs over iemand zegt haat je hem gelijk? Wat een bekrompen gedachtegang heb jij zeg. Westend heeft gewoon gelijk met wat hij zegt.

En ik haat Noa Lang niet, ik haat geen enkele voetballer. Maar ik vind Lang wel een bijzonder irritante speler. En dat hij zelf vindt dat hij niets verkeerd doet snap ik wel. Hij is een van de vele spelers die alleen maar mensen om zich heen heeft die alleen maar kunnen zeggen hoe geweldig hij wel niet is. En zelfreflectie is ook ver te zoeken bij hem. En hij doet het omdat het het voetbal leuk maakt. Naar mijn mening zie ik hem de laatste tijd vrij weinig dingen doen die het voetbal leuk maakt.

Dit manneke is zo'n verschrikkelijke haat-magneet. En dan mans roepen dat t m niks doet en lekker zo doorgaat. Plaatst zichzelf volkomen boven geaccepteerde normen en waarden. Pisventje.

Ik vraag me af of Noa Lang nog ooit zinderlijk wordt. Inmiddels alweer 23, maar gedraagd zich nog steeds als een klein kind.

Hij doet gewoon een trucje meer niet. Welke mogen nog meer niet dan? Mag een hakje wel en een no look pass niet? Drie scharen over een bal teveel, maar twee nog wel acceptabel?

Ik ben echt geen fan van Lang, maar wat een zielig gedoe van die Alderweireld. Als je dan zo nodig een punt wilt maken pak 'm dan, zoals Lang zelf al aangeeft, terug in een duel.

Op zich heb ik niets tegen een stukje showmanship; voor een leuke dribbel of een ander hoogstandje komen mensen uiteindelijk naar een stadion.
Echter vind ik 3 miliseconden lang bovenop een bal gaan staan niet echt getuigen van een sterk technisch vernuft; leuker had het geweest had hij Kerlongewijs de verdediging van Antwerp gepasseerd.
Ik begrijp dan ook de reactie van Alderweireld wel. Het is duidelijk provocerend gedrag en dat hoef je niet te doen bij je eerste overwinning op 4 wedstrijden in de playoffs nadat je al lang geen rol meer speelt om het kampioenschap en terwijl het hele seizoen er op de poulefase van de CL-campagne na er een is om snel te vergeten.

Ach ik vond het eerst ook onnodig, maar iemand zij gisteren al wanneer Ronaldinho dit doet staan wij allemaal om te klappen. Alleen is het wel uitdagend bij 2-0 achter, ben je toch wat groter als je dat ook kan doen als het gelijk staat en je er iets uit kan halen.
Verder vrij overdreven en Alderweireld wil de titel pakken en is gewoon geirriteerd. Het kan allemaal, het zijn bijna mensen.

Het probleem met Noa Lang is dat hij zichzelf nooit de schuldige vindt. Het is altijd maar de schuld van alles en iedereen behalve hemzelf.

22 mei 2023 om 16:00

In dit geval maakt Alderweireld ook van iets kleins iets groots.

Lang vond dat hij niks verkeerd deed en eist respect. Wij van WC-Eend..

Als Lang dit had gedaan bij 0-2 achter dan zou er worden gezegd dat dit niet kan en dat je dit niet doet bij een achterstand lool. Het is ook nooit goed. Ik zou me er niks van aantrekken en lekker doorgaan, dit maakt voetbal juist leuk. Misschien willen jullie alleen maar types als Klaassen zien die de hele dag het braafste schooljongetje uithangen en niets speciaals doen, maar geef mij maar een Lang of Depay, daarvoor ga je naar het stadion.

Toby is een grote huilebalk. En Sonck idem.

Wat een gejank zeg, en dat van volwassen mannen die al zo lang meegaan in de sport. Zijn ze echt zo snel op hun teentjes getrapt tegenwoordig? Volgens mij is sport nog steeds entertainment en een deel van het publiek blijkt hiervan te kunnen smullen. Maar ow wee als je Toby uitdaagt hoor. Als je zo graag zaken wil aanhalen wat niet op het veld thuishoort, heb het dan over schwalbes, tijdrekken, schelden, kaarten aannaaien, etc. Maar niet over een voorval waarbij iemand een seconde op de bal gaat staan. Uitdagen is niet goed, maar vervolgens zelf een schouderduw uitdelen (wat ook uitdagen is) kan dan weer wel?

Ik begin me zorgen te maken over mense die zich ergeren aan Lang. Wat is er mis met jullie? Volgens mij zit het niet helemaal goed in de bovenkamer als dit jou uit de tent lokt. Als jij de kluts kwijt raakt omdat een gast op de bal gaat staan heb Je professioneel hulp nodig.

Voor de gene die nog voetbal kijk om het voetbal en niet om zich te ergeren aan de jeugd: Lang spelde een goede wedstrijd. Zette de eerste goal op vanuit het middelveld en was aan de linkerkant de verdedigers van Antwerp de baas. Ja ook Alderweireld was steeds de baas.

Die Bjorn Meijer van Brugge (komt uit Groningen) is een leuke back trouwens. spelde leuk samen met Lang aan de linkerkant.

Volgens sonck hoort dat niet bij het spelletje. Omdat hij het zelf niet kon natuurlijk. Dit spelletje dat voetbal heet is een entertainment sport.

Gezeur allemaal...

Beetje onsportief van Lang, maar geef m van gewoon even een tik in het volgende duel ofzo.

In dit geval allebei kleine kinderen wat mij betreft. Maar ja, dat lopen er dan ook wel enorm veel van eind op de voetbalvelden tegenwoordig.

Neem vooral Wesley Sonck niet te serieus. Hij is een reden voor mij om een wedstrijd zonder geluid te bekijken.

Lang speelde erg goed , en Alderweireld niet ??
Denk dat daar de schoen wringt.
Is niet de eerste keer dat deze botsen met elkaar .
Alderweireld met zijn CV , moet hier niet eens op reageren vind ik .
Kijk leuk is het natuurlijk niet , maar heel Antwerp was Drama .

Volgens mij ging Vanden Borre een paar jaar geleden in nota bene de Belgische competitie ook op de bal staan. Never nooit zo'n ophef over ontstaan. Ze moeten Lang gewoon hebben, zo ver is nu wel duidelijk.

Hoort er gewoon bij inderdaad. Beetje vermaak voor het publiek. Dat alderweireld daarop reageert hoort er ook bij, laat je niet kennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren