Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI noemt namen van vijf spelers uit Nederlands elftal die ‘weten dat ze gaan spelen’ op het EK

Laatste update:

De week van de start van het EK is aangebroken en dat betekent dat er knopen doorgehakt gaan worden. Zo ook door Ronald Koeman, die zes dagen voor het openingsduel van het Nederlands elftal al een geraamte van zijn ideale opstelling in zijn hoofd heeft.

Volgens Voetbal International kijkt de bondscoach 'tevreden' terug op de eerste week van de voorbereiding op het eindtoernooi in Duitsland. "Hij ziet zijn spelersgroep frisser, fitter en scherper worden en dat allemaal in een goede sfeer. Maar Ronald Koeman weet ook dat in voetbal een garantie geldt tot de voordeur; wat er nu is, kan over een paar dagen weer anders zijn", schrijft Martijn Krabbendam.

"Daarom belooft hij komende week, tijdens het tweede deel van de stage tijdens het trainingskamp in Wolfsburg, het pedaal nog wat dieper in te drukken. Wie weet dan zelfs met Frenkie de Jong in een prominentere rol dan alleen als de vrije man in het positie- en partijspel. De beoogde regisseur van Oranje zal uiteindelijk toch in de duels moeten durven komen, wil hij kunnen invallen tegen Polen."

Waar over de basisplek van De Jong nog getwijfeld wordt wegens zijn blessure, weet VI een aantal andere spelers te noemen die wél zeker zijn van speeltijd. Dat zijn er volgens Krabbendam 'slechts een paar'.

Zoals bekend is Bart Verbruggen de eerste doelman. Gedurende het EK zal hij steevast aanvoerder Virgil van Dijk, reserve-aanvoerder Nathan Aké en Lutsharel Geertruida in de linie voor zich zien, zo verzekert de Oranje-watcher van VI.

Het enige andere zekerheidje lijkt Memphis Depay te zijn. De transfervrije spits geniet een status aparte onder Koeman en zal, indien fit, altijd spelen onder de Groninger. Onder meer Denzel Dumfries is dus niet zeker van een basisplek in Duitsland. De vleugelverdediger van Inter was de afgelopen jaren steevast de vaste rechtsachter, maar moet door het ijzersterke seizoen en dito optreden tegen Canada van Jeremie Frimpong vrezen voor zijn plekje.

Maandagavond wacht de laatste test op weg naar het EK, als Oranje het in De Kuip opneemt tegen het niet geplaatste IJsland. Vermoedelijk krijgen dan voornamelijk spelers die tegen Canada niet startten een kans vanaf de aftrap.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen IJsland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Koopmeiners, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geertruida Frimpong werkt goed, daar moet je helaas Dumfries niet in gebruiken want dan lopen ze elkaar alleen maar in de weg. Geert kan ook beter voetballen dus hem ook makkelijker wegsteken. Zal hard zijn voor Dumfries maar wel het beste.

10 juni 2024 om 08:07

Werkt goed?
Kwam er pas na 60 minuten achter dat die man ook op het veld stond. Dat Dumfries en Frimpong elkaar in de weg gaan lopen daar geloof ik je dan wel weer wel in.

10 juni 2024 om 08:15

Moet je dan als verdediger opvallen? Hij speelde precies zoals zijn rol van hem eist. Solide verdedigen, goed aan de bal en verder complementair zijn aan Frimpong. Wat mij betreft werkt die tandem uitstekend.

10 juni 2024 om 08:19

Dat is juist goed. Geertruida maakte geen enkele fout. Frimpong kreeg alle ruimte voorin en Davies, de beste speler, aanvoerder en linksback van Canada, werd totaal onschadelijk gemaakt.

10 juni 2024 om 08:27

Ik zou nog niet teveel conclusies verbinden aan een potje tegen Canada. Geertruida en Frimpong hebben het goed gedaan. De komende weken gaan we zien of dat in serieuze wedstrijden ook zo is.

10 juni 2024 om 08:34

Ik denk dat je gewoon veel meer variatie hebt met Geertruida en Frimpong dan met Dumfries en een rechtsbuiten. Heb je het verdedigend zwaar, ga je naar een vijfmansverdediging. Ben je dominant, speel je zoals tegen Canada. Davies is geen koekenbakker maar werd helemaal overhoop gespeeld door Frimpong.

10 juni 2024 om 08:40

Dan heb je goed opgelet, want Geert had met afstand de meeste balcontacten/passes op het veld. En de meeste passes naar aanvallend gebied. Tuurlijk was het niet allemaal even opvallend, maar hij heeft gewoon een uiterst degelijke pot gespeeld.

10 juni 2024 om 08:40

Naja opvallen misschien niet perse, maar heb hem niks spectaculair zien doen, daar waar je met dumfries natuurlijk wel iemand heb die ze tegenstander opvreet en een bal acter het doel schiet ( ja ik weet het ze voorzetten tegenwoordig zijn al beter geworden) daar heeft Geertruida eigenlijk weinig tot niks gedaan. Omdat die Canadezen te druk met frimpong waren. Daar had geertruida veel meer van kunnen profiteren door wel iets meer mee te gaan en een extra man creëren op het middenveld.
En nee ik wijs hem niet helemaal af, en ja ik denk dat hij de beteren optie van de 2 is, alleen moet die dat dan wel echt gaan bewijzen nu.

10 juni 2024 om 08:42

Heb je voor mij daar de cijfers van dan toevalig? Ben nu niet in de gelegenheid omdat even snel zelf allemaal op te zoeken.

10 juni 2024 om 08:43

Tegen Frankrijk kun je Dumfries altijd opstellen, die schijnt die Hernandez goed te kennen ðå¸ëœâ€° Verder is het natuurlijk allemaal kijken hoe het loopt. We hebben in ieder geval veel keus en dat is een goed teken.

@bongiorno, er was tegen Canada wel 1 moment dat Geertruida en daarna De Ligt nergens te bekennen waren op rechts en toen miste ik wel even de verdedigende snelheid van Dumfries.

10 juni 2024 om 09:11

@Pieterpost

Tsja, als er 2 verdedigers een keer uit positie staan dan kun je wel eens in de problemen komen. Dat heeft met Geertruida of Dumfries niet zoveel te maken hoor

10 juni 2024 om 09:21

Dumfries is wel meer de pure rechtsback van de 2 en de snelste. Zeg niet dat ik Dumfries per se zou verkiezen, maar zou hem ook niet zomaar afschrijven.

10 juni 2024 om 09:22

@ikbenjouniet: Op Sofascore of Fotmob is het zo gevonden hoor. En ik vind het ook niet zo'n sterk argument dat jij 'niet in de gelegenheid' bent om de feiten te checken. In dat geval moet je het maar van me aannemen...

https://www.fotmob.com/nl/matches/canada-vs-netherlands/1anldl#4443660:tab=lineup

https://www.sofascore.com/canada-netherlands/fUbscVb#id:12258876,tab:lineups

10 juni 2024 om 09:34

Dumfries is zo niet comfortabel aan de bal t.o.v. Geertruida.
Als je dan speelt met een back die je meer naar binnen wilt hebben spelen (omdat Frimpong al het veld breed houd), dan kan je beter Geertruida opstellen. Desnoods een De Vrij of De Ligt, want die vind ik aan de bal nog meer comfortabel aan de bal dan Denzel.

Denzel moet kunnen stieren. Die is een optie als rechtsback als je met een Simons speelt op rechts bijvoorbeeld, die dan weer naar binnenspeelt als buitenspeler.

10 juni 2024 om 09:36

Het was ook niet bedoeld als sterk argument, alleen was ik op dat moment even aan het eten en had ik dus geen tijd om meerdere sites te openen om het op te zoeken. Daarbij worden er hier wel vaker "feiten" gedropt die nergens over gaan dus wou ik uit interesse weten waar het vandaan kwam, dus als je daar boos om bent geworden wil ik je best een roomsoesje geven 😀

10 juni 2024 om 10:33

@ikbenjouniet: Ik weet niet hoe je erbij komt dat ik boos zou zijn. Maximaal wat lichte irritatie over de toon van jouw eerdere bericht. Je kunt ook op een normale manier om een bron vragen, toch? Maar een roomsoesje is altijd lekker hoor.

10 juni 2024 om 09:47

Ik ben hele grote fan van Geertruida maar als je tegen Frankrijk speelt zie ik liever Dumfries tegen Mbappé dan Geertruida.

10 juni 2024 om 09:59

Dit idee heb ik misschien ook een beetje. Tegen Canada lag er echt een paar keer zoveel ruimte op de flank dat ik echt schrok. Geertruida is aan de bal vast comfortabeler, maar als het om een man tegen man gevecht op rechts gaat dan heb je het meest aan Denzel.

10 juni 2024 om 10:05

Ja heel logisch zeg. Geert is verdedigend beter dan Dumfries. Daarnaast gaat Frimpong je rechtsbuiten worden (als Koeman geen gekke dingen doet), het duo Frimpong en Dumfries werkt niet.

10 juni 2024 om 10:06

Als je 4-3-3 speelt, moet je echt niet met Dumfries willen spelen tegenover Mbappe. Dumfries is verdedigend een stuk minder. En Geertruida staat in 4-3-3 helemaal op zn plek. Hij had een kleine vormdip tijdens de eerdere interlandperiode. Maar nu is hij gewoon in topvorm.

10 juni 2024 om 10:24

Het is een mythe dat Dumfries zogenaamd goed kan verdedigen. Dat kan hij namelijk helemaal niet. Hij werkt wel hard, maar staat defensief regelmatig verkeerd. Die wil je echt niet in een 433 op rechtsback hebben.

Overigens valt het mij altijd op dat men bij Dumfries altijd zegt dat hij altijd goed speelt voor Oranje, maar dat is helemaal niet waar. Je het snot voor de ogen werken betekent niet dat je goed speelt. Hij is vaak zat matig tot slecht geweest voor Oranje. Recent nog tegen Duitsland bijvoorbeeld.

10 juni 2024 om 10:50

Dumfries is verdedigend helemaal niet zo denderend maar maskeert veel omdat hij altijd aan het stieren is langs de zijlijn. Geertruida is tot nu toe erg betrouwbaar, ook in zijn Europese wedstrijden en veel behendiger om daar te staan dan Dumfries.

10 juni 2024 om 14:28

Man tegen man gevecht meer aan Dumfries? Geertruida is echt een veel betere verdediger dan Dumfries in alle opzichten, zowel in de duels als qua positionering en inzicht. Dumfries is veel meer een opstomende back die zijn verdedigende gebreken compenseert met tomeloze inzet en fysieke kracht.

Zoals Geertruida afgelopen week speelde, was prima maar dan moet Frimpong ook zeker zijn dat hij zal spelen. Daarbij vind ik dat Geertruida in de potjes met zware tegenstanders en in de verdrukking nog helemaal niet zo gelukkig is geweest in Oranje. Nu is dat in de poulefase alleen Frankrijk en mag er van mij vastigheid in komen en denk ik ook dat het beter is al zij achter ons aan moeten in de vorm van lastpak Frimpong, dan dat we ons alleen op verdedigen richten.

10 juni 2024 om 08:22

Geertruida kan die stabiliteit inderdaad verzorgen. Dumfries is goed en rent de longen uit zijn lijf, maar hij wil natuurlijk altijd ver mee naar voren. Je komt dan in essentie met een man minder te staan achterin bij enig balverlies.

10 juni 2024 om 08:38

Ik zou ook voor Geertruida kiezen. Je kunt voetballend en man met creëren met hem door hem aan de binnenkant in het middenveld te laten komen. Dat doet ie ook prima bij Feyenoord. Bovendien is hij betrouwbaarder dan Dumfries verdedigend. Zo'n penalty als tegen Argentinië zal Geertruida niet overkomen.

10 juni 2024 om 19:07

Zeg nooit dat het iemand niet zal over komen want voor je het weet gebeurt het wel. Zat voorbeelden gehad dat mensen zeiden overkomt mij niet en het tegenover gestelde werd waarheid

Mooi programma op ESPN. Met de verschillende mogelijkheden qua opstelling. Begin zowaar zin te krijgen in het EK. Na zo'n seizoen met ons Ajax is dit een verademing!

" De transfervrije spits geniet een status aparte onder Koeman en zal, indien fit, altijd spelen onder de Groninger."

Ronald Koeman is geboren in Zaandam. Dat is toch wel een stukje bij Groningen vandaag. Dat hij één van de grootste spelers van FC Groningen ooit is, staat buiten kijf verder natuurlijk.

10 juni 2024 om 08:54

Je bent ook Groninger als je uit de provincie Groningen komt toch?

10 juni 2024 om 09:04

Woont hij in de provincie nu? Wist ik niet eens. Dan mijn fout.

10 juni 2024 om 09:07

Nou was ik niet heel goed in topografie (oke wel), maar Zaandam ligt niet in Groningen.

10 juni 2024 om 09:58

Je weet waar Zaandam ligt?

10 juni 2024 om 13:20

Ja wel hoor, tussen Den Horn en Enumatil.

Eigenlijk vind ik dat je niet om Matthijs de Ligt heen kan, ook niet omdat tegen laagvlieger Canada de tandem Geertruida - Frimpong toevallig goed werkte…

10 juni 2024 om 08:50

Op basis van wat dan? De Ligt is gewoon een enorm overschatte verdediger die elke wedstrijd zijn slippertjes wel heeft. Zeker in oranje is het gewoon heel heel matig wat deze houthakker elke keer laat zien.

10 juni 2024 om 09:01

Maar dat heeft Depay ook heel erg, elke wedstrijd verliest die man ( Op het middenveld!!!!) Sowieso 5x de bal omdat die iets doms doet, en die is een vaste keus. Dus waarom hij dan wel en de Light dan niet?

10 juni 2024 om 09:10

Omdat Depay ook de hoofdzakelijke creatieve outlet is van Oranje en het in zo'n rol in de lijn der verwachtingen ligt dat je balverlies gaat lijden. De Ligt heeft bijna evenveel kritieke fouten gemaakt als wedstrijden gespeeld bij Oranje, vanaf dag 1 letterlijk al

10 juni 2024 om 09:14

Klopt, alleen maakt depay die foute op plaatsen waar hij ze niet zou moeten maken, daar gaat het mij dan om, voor de middelijn. Jet balverlies in aanvallend opzicht voorbij de middenlijn heb ik het nu niet over. Daarbij verliest depay de bal vaker dan dat hij het creatieve laat zien wat die zou moeten hebben. Al moet ik wel toegeven dat nu koeman hem weer op links poseert hij het beter doet dan in de spits zelf.

10 juni 2024 om 09:24

Ik kan me niet veel momenten heugen waardoor Depay door kritiek balverlies Oranje een tegengoal kostte. Depay is dé kansenmachine van Oranje, helaas. Komende jaren is het te hopen dat Xavi Simons een beetje in die rol kan groeien, hoewel ik het vermoeden heb dat Depay nog rustig tot z'n 34e basis staat bij Oranje

10 juni 2024 om 13:51

Donderdag speelde De Ligt gewoon goed. Ik zou hem ook niet per se overschat willen noemen. De meeste mensen hebben hun mening wel een beetje bijgesteld inmiddels. Ik denk dat hij het nog steeds verder gaat schoppen dan nu het geval is, maar hij heeft zich in de afgelopen jaren niet heel erg ontwikkeld.

Anderzijds: Als je Geertruida boven De Ligt verkiest qua algemeen niveau, wordt het wel weer lachwekkend. Geertruida heeft eigenlijk tot Canada ook structureel staan schutteren en was keer op keer dissonant. Wat dat betreft snap ik sowieso niet waarom mensen De Vrij zo makkelijk over het hoofd zien. Die is nog altijd verder dan zowel De Ligt als Geertruida.

10 juni 2024 om 09:09

Wil je De Ligt dan rechtsback zetten?

10 juni 2024 om 09:30

De Ligt is een hele goede pure manverdediger, maar je bent op zoek naar de beste balans in je achterste linie. Virgil is natuurlijk onbetwist en beheerst eigenlijk alles wat een verdediger moet kunnen. Voor de overige centrale posities zoek je spelers die naast verdedigen ook voetballend vermogen brengen en ook niet oncomfortabel zijn wanneer ze moeten uitwijken naar de flank. Dan heb je denk ik meer aan een Geertruida of dan De Ligt, die deze ruimte moet bezetten als Dumfries of Frimpong naar voren vertrokken is.
Dit is exact dezelfde reden waarom Jurrien Timber daar stond tijdens het afgelopen WK in plaats van De Ligt. Het is zuur voor De Ligt, maar tenzij er een nieuwe bondscoach komt wordt hij vooralsnog gezien denk ik als de stand-in voor Virgil van Dijk.

10 juni 2024 om 09:52

Maar op welke positie dan? Ik zou als linker CB altijd voor Aké kiezen want die heb ik nog geen slechte wedstrijd voor Oranje zien spelen en speelt meestal basis voor City. Van Dijk lijkt mij in huidige vorm en als aanvoerder ook een zekerheidje. Als je in 4-3-3 speelt heb je dus eigenlijk geen plek voor De Ligt. Als je in 5-3-2 speelt zou hij de derde verdediger kunnen zijn, maar hoewel ik De Ligt op dit moment wel een betere CB vind dan Geertruida, is die laatste wel meer geschikt voor een inschuivende 'john Stones' achtige rol.

10 juni 2024 om 09:58

Plus je kan heel makkelijk switchen tussen 433 en 352 met Geertruida. De Ligt kan niet rechtsback spelen in 433.

Zou ik heel apart vinden, als Geertruida al ''zeker is'' van een basisplek.
Ja, het duo Geertruida - Frimpong liep prima, maar het lijkt mij nog geen zekerheidje.

De enige zekerheidjes bij mij momenteel zouden zijn: Verbruggen, Van Dijk, Aké.
Daarnaast vind ik, mits fit, dat Frenkie en Depay ook zekerheidjes zijn.

Verder zou ik, persoonlijk gezien, Reijnders ook als zekerheidje meetellen, want die heeft het echt enorm goed gedaan bij Oranje afgelopen jaar (en AC Milan).

Voorin zou ik Gakpo nog niet helemaal direct een zekerheidje willen noemen, want heeft geen noemenswaardig jaar bij Liverpool gehad. Maar hij was wel één van de smaakmakers bij Oranje het afgelopen Wk.

Persoonlijk zou ik Van de Ven met zijn snelheid ook altijd opstellen, maar goed.

Dit zou mijn team zijn, waarbij je nog voor andere varianten kan kiezen en wisselen met een aantal spelers.
Voor Frenkie (als hij niet fit is) zou je nog een Schouten kunnen brengen. Of Koopmeiners naar achter halen en dan Simons op 10.

En verder zou je nog zonder Frimpong kunnen spelen. Denzel op de back en dan Simons of Malen op rechts hangend en Denzel die eroverheen dendert.

Verbruggen
Geertruida
Van Dijk
Aké
Van de Ven
Reijnders
Frenkie
Frimpong
Koop/Simons
Gakpo
Depay
10 juni 2024 om 10:01

Geertruida wordt door Slot niet voor niets gezien als een ontzettend waardevolle speler. Hij verdedigt goed, hij is aan de bal en in de opbouw ijzersterk en hij komt naar binnen in balbezit, waardoor je een man meer op het middenveld hebt. Daarnaast scoort hij ook regelmatig.

Als je met 4 verdedigers speelt, is Geertje je beste optie. Dumfries is meer een wingback en als je Frimpong ervoor hebt staan, krijg je 2 spelers die van nature elkaar in de weg zouden lopen.

Geertruida is een ontzettend veelzijdige speler. Ik snap dat hij basis staat.

10 juni 2024 om 11:10

Ik vind Geertruida defensief soms nog wat steekjes laten vallen.
Verder vind ik hem wel meer comfortabel aan de bal dan een Dumfries bijvoorbeeld ja, dus dat is zijn voordeel.
Daarnaast kan hij meer naar binnen spelen, ideaal.

Al gok ik dat een De Vrij dat ook zou kunnen, maar die zie ik niet heel snel op de back uitkomen. Die is volgens mij nog wel een tikkel trager dan Geert.

Verder vind ik, zeker in Oranje wat ik gezien heb van hem, Geertruida zo nu en dan enorm laks en laconiek overkomen aan de bal. Dat hij hem bijvoorbeeld te lang vast houdt aan de voeten etc. Of dat hij een verkeerde bal geeft richting het centrale gedeelte van het veld. Die foutjes moeten er absoluut uit op een eindronde.

10 juni 2024 om 10:05

Glenn ik kan me helemaal vinden in je opstelling. Zou Simons wel willen zien op 10. Enige wat me enigszins tegenstaat aan je opstelling is dat Depay eindstation is, die vind ik op 10 wel wat beter dan helemaal in de punt. Maar als hij deze optelling hanteert en niet Wijnaldum inzet ben ik tevreden.

Heb er zowaar nog wel zin in ook. Vooral door spelers als Vd Ven, Reijnders en Frimpong die enorm verfrissend werken vergeleken met jaren doods voetbal.

10 juni 2024 om 11:08

Wijnaldum er niet in en Weghorst niet erin, that's it. De rest is allemaal wel wat voor te zeggen.
Blind is ook niet slecht, alleen enorm traag.

Ik heb er ook zin in. Men moet gewoon een goede sfeer en een echt team creëren, dan kan je het met de kwaliteiten die wij hebben iedereen moeilijk maken.

Persoonlijk zie ik Simons overigens het liefst op de linkerflank, maar dan zou je Gakpo op de 10 moeten zetten.
Depay heb ik liever niet op 10, gezien het feit dat ik vind dat hij daar te veel onnodig en risicovol balverlies zal hebben in mijn ogen.

Verder denk ik ook dat Donyell Malen een goede rol gaat spelen in dit Oranje. Die viel sterk in tegen Canada en kan met zijn snelheid en goede scherpe voorzet wel gevaar creëren. Al helemaal als hij pas in minuut 70 of iets dergelijks er in komt!

Als Geertruida speelt dan hopelijk wel als RB met Frimpong ervoor en niet centraal met 5 achterop...

10 juni 2024 om 09:56

Als je meer een John Stones achtige inschuivende centrale rol zoekt voor in de 5-3-2 vind ik Geertruida wel meer geschikt dan bv De Ligt. Stel dat je tegen Frankrijk speelt en je extra iemand nodig hebt tegen Mbappé aan die linkerkant (naast Dumfries) dan zie ik daar eerder Geertruida als RCB dan De Ligt of De Vrij.

Het lijkt erop dat Koeman in 5-3-2 met Dumfries als RW zal spelen (defensief betrouwbaarder) en in 4-3-3 met Geertruida als rechtsback en Frimpong als rechtsbuiten. Ik ben er inmiddels wel achter dat Frimpong niet defensief is ingesteld. Verder vind ik het wel jammer dat Van Dijk zeker is van zijn plekje. Zoals hij speelde de afgelopen interlands, zou hij helemaal niet zo zeker moeten zijn. Blind doet het erg goed op zijn plek, staat steeds goed ertussenin (heeft weinig duels nodig daardoor) en opbouwend en organisatorisch is Blind zoveel beter. Enige pluspunten van Van Dijk zijn dat hij sterk en snel is, en goed kan koppen. Helaas zie ik hem geen ballen tussen de linies door spelen en staat hij hier en daar te roepen, terwijl hij zijn eigen taak vergeet en hierdoor vaak staat te kijken ipv in te grijpen of goed te gaan staan. Als ik Koeman was, zou ik een serieus gesprekje aangaan met hem. Het moet echt veel beter.

10 juni 2024 om 09:46

Van Dijk is een van de beste centrale verdedigers ter wereld en kwam in de tweede helft van het seizoen juist weer in topvorm. De kritiek die hij krijgt in Oranje vind ik vrij overdreven, want als je naar de alternatieven kijkt zie ik niemand die het beter zou kunnen doen, de enige verdediger op het niveau van van Dijk is Aké, en die zal links CB spelen. Wie zet je anders naast Aké dan Van Dijk?

De Ligt is goed, maar niet consistenter dan Van Dijk, De Vrij is goed, maar minder dan Van Dijk. van de Ven nu ineens opstellen op rechter CB is ook niet logisch, en Geertruida is hartstikke getalenteerd maar heeft weinig ervaring op dit niveau en is ook nog onrustiger dan Van Dijk.

10 juni 2024 om 10:13

Van Dijk zal geen RCV spelen, maar LCV in 4-3-3 (gezien de afgelopen wedstrijden). Dan staat Aké LB. Dan heb je De Vrij of De Ligt voor RCV. Geertruida en Dumfries voor RB. Blind is reserve LCV en Van de Ven is reserve LB. Dan heb je alle de 4 posities in de verdediging dubbel bezet.

Frimpong is kennelijk niet als verdediger geselecteerd maar meer als aanvaller.

Op het middenveld heb je 3 posities: Frenkie (reserve Gravenberch/veerman), Reijnders (reserve Schouten) en Koopmeiners (reserve Wijnaldum/simons).

In de aanval heb je ook 3 posities: Frimpong (reserve Malen), Depay (reserve Brobbey/weghorst), Gakpo (reserve Bergwijn).

De verdeling van de selectie in verdedigers, middenvelders en aanvallers die is gepubliceerd klopt volgens mij helemaal niet. Ik denk dat Koeman het ziet zoals ik het hierboven heb geschreven.

10 juni 2024 om 13:48

Hoezo defensief betrouwbaarder? De hele reden dat Koeman en Van Gaal huiverig zijn/waren met betrekking tot 4-3-3 is omdat de backs verdedigend niet zo sterk zijn. Dumfries is fysiek sterk en uberhaupt een fysieke voetballer, maar verdedigend is hij echt niet zo sterk.

Verbruggen
Geertruida, D ligt, V dijk, Ake
Schouten, D jong, Reijnders
Frimpong, Depay, Gakpo

Mag toch wel hopen dat ie 433 (of zoiets) gaat spelen tegen Polen. En dan zou ik Luts als rechtsachter neerzetten met Frimpong ervoor. Dumfries lijkt onomstreden in Oranje, maar zat bij Inter ook vaak op de bank. Vrije rol voor Memphis lijkt me ook verstandig. Verder zullen we het over aantal dagen zien...

Beoogd basiself zoals Koeman het voor ogen heeft:

Verbruggen
Geertruida-De Ligt-Van Dijk-Aké
Reijnders-De Jong
Koopmeiners
Frimpong-Depay-Gakpo

Zou wel eens Blind ipv Van Dijk willen zien in wedstrijden waarin je moet domineren. Van Dijk is gewoon minder goed als je op balbezit moet spelen.
Mocht Gakpo niet in vorm zijn oid, dan wil ik Simons op zijn plek zien. Die heeft het vaak laten zien vanaf die positie.

10 juni 2024 om 11:12

Lol. Van Dijk gaat er never nooit uit. Al helemaal niet voor Blind.

Van Dijk is voetballend gewoon een prima CB hoor. Misschien geen steekbal zoals Blind, maar hoe vaak geef je die?

Verder vond ik bijvoorbeeld de Ligt ook een aantal keer goed de steek zoeken met een strakke bal vooruit tegen Canada. Idem voor De Vrij, die kan dat ook wel.

Van Dijk's crossbal is van buitencategorie voor een CB

10 juni 2024 om 11:41

Kijk eens naar de stats van de laatste wedstrijd. Van Dijk heeft in de 20 minuten dat ie speelde veel meer fout gedaan dan Blind in 70 minuten. Het is gewoon schrikbarend. Vorm van de dag is toch echt bepalend, ook al ben je overall gezien misschien een betere speler. Koeman moet gewoon een serieus gesprekje hebben met Van Dijk. Anders kost het ons punten.

10 juni 2024 om 14:08

Welke stats dan precies?

Geertruida ipv verdedigers die in de europese top spelen zou bizar zijn. Werd ook na het duel tegen Canada teveel opgehemeld.

van Dijk, de Vrij, de Ligt, Aké, Frimpong, de Ven, Maatsen, Dumfries, Geertruida, Blind
En dan noem ik nog niet eens Pröpper.

Aan verdedigers komen we niet te kort.
Dat spelers als de Vrij en de Ligt op de bank moeten zitten is al gekkenwerk.

Verbruggen, van Dijk, Aké, Frimpong, de Jong, Koopmeiners, Depay en Gakpo, indien allen fit zullen deze spelers toch wel de basis vormen.

Ik ga er ook al vast van uit dat Bergwijn geen enkele minuut zal maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren