Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz moet Lozano en Saibari missen tegen Excelsior

Laatste update:

PSV moet zich dinsdagavond tegen Excelsior zien te herstellen van de zeperd bij NEC (3-1). De Eindhovenaren verloren dit seizoen voor het eerst een Eredivisie-wedstrijd, waardoor de spanning in de titelstrijd toch weer enigszins terug is. Trainer Peter Bosz kan in het Van Donge & De Roo Stadion niet beschikken over Ismael Saibari en Hirving Lozano.

Achterin zal er vermoedelijk niets veranderen aan de opstelling van PSV. Walter Benítez is de onbetwiste nummer één onder de lat en ziet vier verdedigers voor zich staan: Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Sergiño Dest. Op het middenveld lijken er evenmin wijzigingen doorgevoerd te gaan worden met basisplaatsen voor Joey Veerman, Guus Til en Jerdy Schouten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Saibari is er dus nog niet bij. De Marokkaans international leek afgelopen weekend in actie te kunnen komen tegen NEC, maar de realiteit bleek anders. “In de warming-up voelde hij zich niet zeker en daardoor heb ik hem op de bank gehouden”, verklaarde Bosz maandag op de persconferentie.

Lozano bleef tegen NEC in de rust kleedkamers achter. Malik Tillman viel in voor de Mexicaan en is ook tegen Excelsior de aangewezen man om te starten. Bosz lijkt Lozano echter niet lang te hoeven missen. “Het is niet ernstig", zei de oefenmeester. "Lozano twijfelde zaterdag of hij door moest spelen of niet, maar toen hebben wij besloten dat risico niet te nemen."

Voor PSV is het dus zaak om de Eredivisie niet spannender te laten worden. "We hadden graag met de druk doorgespeeld dat we nog niet hadden verloren. Dat was natuurlijk een geweldige prestatie waar we trots op moeten zijn. We wisten dat een nederlaag een keer kon voorkomen, dat het pas in wedstrijd 27 is, is heel knap. Nu is het zaak dat we wedstrijd 28 weer winnen", aldus Bosz, die met zijn ploeg een voorsprong van zeven punten op Feyenoord heeft.

Excelsior


Bij Excelsior zijn er geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen na afgelopen weekend. “Lamprou en Driouech zijn weer iets fitter dan voorheen”, vertelde trainer Marinus Dijkhuizen tegenover RTV Rijnmond. “Widell kan nu weer een deel spelen. Het is herstellen, herstellen. Kort trainen en veel verzorgen. We kijken ook met een schuin oog over de wedstrijd heen naar het duel met Zwolle op zaterdag, dat heel belangrijk is.”

Vermoedelijke opstelling Excelsior: Van Gassel; Benita, Horemans, Nieuwpoort, De Moes; Lamprou, Goudmijn, Driouech; Duijvestijn, Baas, Naujoks.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Tillman.

Bekijk Excelsior - PSV live op ESPN via Ziggo!

Excelsior - PSV:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Lang geblesseerd is want Lozano voegt toch werkelijkwaar niets toe, man wat is hij matig geworden zeg.
Dit moet toch een makkie worden voor Psv of zitten ze in een dip na hun eerste verlies?

2 april 2024 om 07:59

Alleen de uitslag was in het voordeel van NEC, voor de rest waren de statistieken in het voordeel van PSV. Daarbij schat ik NEC toch wel iets hoger in dan Excelsior (daar heb je geen ranglijst voor nodig). Dus een overwinning van PSV lijk wel erg voor de hand te liggen.

2 april 2024 om 11:07

Dit wordt wel eens over het hoofd gezien. NEC heeft 4x op goal geschoten, waarvan er 3 in gingen. Voor dergelijke efficiëntie kan je alleen maar respect hebben. PSV voetbalde echter meer dan 3 xG bij elkaar en om eerlijk te zijn was er tot de 1-1 vrij weinig aan de hand en had PSV echt wel een paar kansen om op voorsprong te komen. Zulke wedstrijden zitten er af en toe tussen, maar win je ook 9 van de 10 keer. Hopelijk zijn de mannen vanavond scherper.

2 april 2024 om 15:37

PSV was gewoon matig. Statistieken zeggen wel iets, maar ook niet alles. Het is logisch dat je vaker op goal schiet en de bal hebt als je moet komen.

Hoop dat we deze redelijk makkelijk winnen. De lucht lijkt er een beetje uit voor dit seizoen na de nederlaag tegen Dortmund. Deze week minimaal 4 punten pakken en dan zijn we er wel.

2 april 2024 om 15:48

@moetnogtanken

Ik heb alleen de 2de helft gezien (wat ik gelezen heb niet de beste helft van Psv), en in deze helft was PSV zeker niet goed. Het was echter ook niet dat NEC beter was. Je kunt volgens mij alleen zeggen dat NEC naar de mogelijkheden speelde en PSV niet. Waarbij 3 doelpunten uit 4 schoten op goals wel ver boven de standaard is.

2 april 2024 om 08:44

Lozano is meerdere wedstrijden de enige speler die nog een drive lijkt te hebben. Voegt meer toe dan Johan.

2 april 2024 om 16:08

Daarom zou ik Lozano ook graag een keer op rechts zien om eens wat variatie aan te brengen in de speelstijl. Ik ben in het algemeen niet zo'n fan van rechtspoten op rechts en linkspoten op links (daar heb je de backs voor), maar Lozano vind ik dus juist vaak wel beter op rechts dan op links omdat hij dan vaker tot een voorzet komt en het veld aardig breed houdt.

Dat is onder andere ook omdat er met Dest al een rechtspoot op linksback staat en ik de afgelopen wedstrijden vaak zie dat Dest en Lozano om beurten hetzelfde trucje uithalen wat heel makkelijk verdedigen is en waardoor ze elkaar vaak in de weg lopen in plaats van overlappen.

Teze blijft daarentegen sowieso wat meer hangen en komt niet vaak er zo hoog overheen aan de zijkant als Dest (tactische keuze van Bosz om de verdedigende gaten van Dest op te vangen neem ik aan) waardoor je in mijn opinie dan juist wel wat hebt aan een rechtspoot op rechts (mits die gewend is daar ook te spelen natuurlijk, maar dat is Lozano). Spalletti gebruikte hem bij Napoli ook altijd zo en daar rendeerde hij best aardig.

Op links voegt Lozano behalve drive echter niks toe de laatste wedstrijden, evenals Bakayoko op rechts. Sowieso lijkt het me wel een goed signaal naar Bakayoko toe om die een keer te banken, want die heeft gewoon geen échte concurrent in de selectie en ondanks dat hij daar prima professioneel onder blijft zorgt het gewoon voor minder druk en dat zie je er in mijn opinie wel een beetje vanaf. Hij speelt heel taakbewust, maar er is net niet genoeg incentive om er wat grinta bij te gooien of net dat beetje extra te geven.

Als PSV stappen wil maken moet je Ramalho definitief vervangen, Til kan echt niet in de basis. Ook de Jong moet eruit wil je echt verder bouwen (ook al heeft hij een fenomenaal seizoen).

2 april 2024 om 16:18

Gelukkig gaan die ook allemaal vervangen worden, maar zolang ze er nog zijn moet je wat en tegen Excelsior red je het ook met Til en Ramalho wel.

Til is eigenlijk al uit de basis verdreven door Tillman (wiens koopoptie naar alle waarschijnlijkheid gelicht gaat worden), maar met een geblesseerde Lang en Lozano is Tillman de enige speler die op linksbuiten kan spelen (babadi zou dat misschien ook kunnen, maar Tillman is dan de logische optie natuurlijk), dus komt er een plekje vrij op tien en dan schuift Til weer op in de pikorde.

Ramalho zou al vervangen zijn en als back-up van Bella-Kotchap gaan fungeren voor dit seizoen om volgend seizoen een definitieve vervanger te strikken, maar dat Bella-Kotchap er een compleet seizoen uit zou liggen en vervolgens het restant van het seizoen nodig heeft om weer op niveau te komen had PSV redelijkerwijs van te voren ook niet aan kunnen zien komen. Je kunt Stewart hooguit verwijten dat hij zo laat was met het aantrekken van een CV, maar we weten natuurlijk niet hoelang Bella-Kotchap al in the picture was voordat het officieel werd en met de uitgaven van PSV afgelopen zomer was een huurspeler geen verkeerde deal in plaats van nog eens tien miljoen tegen een verdediger aangooien.

Dan blijft hooguit Luuk de Jong over, maar zijn vervanger staat natuurlijk ook al in de startblokken met Pepi die ik echt wel goed genoeg vind om over een niet al te lange termijn eerste spits te worden. Zoals je zelf ook al aangeeft beleeft De Jong dit seizoen een enorme revival waardoor je het op dit moment nog even niet kunt maken om hem niet in de basis te zetten met zijn broodnodige ervaring, killer instinct en status binnen de club, al mist hij uiteindelijk de echte handelingssnelheid voor de topwedstrijden.

Kortom; alle namen die je noemt zijn ook bij PSV al overwogen en daar wordt zelfs al aan een oplossing gewerkt, al worden die (wat denk ik de allerbeste manier is) rustig gebracht. PSV heeft gelukkig ook nog ruimte om veranderingen rustig te doen in plaats van een hard shockeffect nodig te hebben.

Het afgelopen weekend voelde hij zich enz.
Dan kan hij vandaag toch wel ballen? Goede speler. Hij brengt veel meer dan Bakayoko die de bal te lang bij zich houdt en als hij hem dan een keer geeft is het of tikkie terug of veel en veel te laat. Luuk moet gek worden in de spits van hem
Hopelijk voor PSV beseffen de spelers dat ze nu weer moeten gaan ballen en af moeten van het arrogante. Ik ben het volkomen eens met Bosz hierover en zei dit thuis ook tijdens de wedstrijd

Gezien het resterende programma zal psv gewoon kampioen worden. Die zullen hooguit punten verspelen tegen Az of Heerenveen helaas

2 april 2024 om 16:52

Ja joh, PSV kan dit amper verkloten. 1 matig potje tegen een sterk en lastig NEC zegt wat mij betreft ook niet zoveel. Daarbij is het ook allerminst zeker dat Feyenoord alles wint. Volgend jaar hopelijk meer spanning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren