Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verhoeven: vallen, terugknokken, omschakelen en opstaan

Laatste update:

Door QASIM HAKIM BUSSUM – Alsof men een tenniskanon op de rand van het zestienmetergebied had geposteerd. De ballen vlogen hem letterlijk om de oren. De eerste weken in de Eredivisie waren niet bepaald een pretje voor Jeroen Verhoeven (28). De Volendam-keeper maakte overuren waarin hij zich dikwijls kon onderscheiden, maar er waren ook genoeg momenten dat de sluitpost dacht: 'Shit, die had ik toch echt moeten hebben!' Met SC Heerenveen, Feyenoord, PSV, FC Twente en NAC Breda als tegenstanders viel er echter weinig eer te behalen en mocht Verhoeven na vijf speelronden het leer liefst zestien keer uit het net vissen. De Noord-Hollanders werden meteen dood verklaard door de kenners.Inmiddels staat de teller op 33. De omgekeerde wereld voor de Bussummer die vorig seizoen zeeën van tijd had, rustig achterover leunde en toekeek hoe zijn ploeg met fluweel aanvalsspel een nieuw avontuur inluidde. Iets waar de 1 meter 97 lange goalie naar snakte: spelen op het hoogste podium. Ook de komende voetbaljaargang als het Verhoeven aan ligt. "Lijfsbehoud is een haalbare missie", meent Verhoeven. Hij is ongetwijfeld de meeste besproken speler van FC Volendam. Nadat Mathieu Boots zijn aanvoerdersband op tafel legde werd Verhoeven door trainer Frans Adelaar verkozen tot de nieuwe leider van zijn ploeg.

De coach van Vollendam is een fervent aanhanger van de doelwachter en kon dit na afloop van de bekerwedstrijd tussen VVV-Venlo en zijn ploeg niet genoeg benadrukken. "Natuurlijk is Jeroen een uitstekende keeper. Dat is voor mij geen nieuws", stak de coach de loftrompet over zijn nummer één. Ook de plaatselijke journalisten roemden de keeperskwaliteiten van het exponent uit de Ajax-opleiding. Zij het met enige verbazing. Als het gespreksonderwerp Verhoeven de revue passeert dan gaat het in negen van de tien gevallen over zijn schijnbare overgewicht. Hoe kijkt hij hier zelf tegenaan? "Ze kunnen beter over me praten dan van me eten. Ik vind het vervelender voor mijn ouders en mijn vrouw wanneer er berichten in de media verschijnen over mijn fysieke gesteldheid. Het is altijd wel een issue geweest voor bepaalde personen. Zelf stoor ik me er niet aan. Laat ze toch lekker ouwehoeren. Dan houd ik me wel gewoon met het voetballen bezig.''

Tijdens de derde ronde van de KNVB-Beker onderstreept Verhoeven tegen zijn oude liefde de woorden van zijn coach en toont hij ook aan dat de kritiek van met name Johan Derksen, dat duel een aandachtig toeschouwer, hem totaal niks doet. Verhoeven maakt de aanvalsdriften van vooral Luis Suárez onschadelijk, kroont zich tot man of the match en daardoor is Volendam nog altijd in de race om de kortste weg naar Europees voetbal af te leggen. Maar in Volendam is de euforie kortstondig en roept de plicht al snel: Lijfsbehoud. Dat is de orde van de dag en het enige wat telt.

Het is de middag voorafgaand aan de vrijdagavondwedstrijd tegen Roda JC. Verhoeven staat er koeltjes bij, kookt een pastagerecht, maar kan het niet laten om even naar het toilet te lopen. "Kom eens kijken", gebiedt de goalie. Op de wc hangt een foto van Jong Ajax waar de aanwezigheid van Andy van der Meyde en Tim de Cler in het oog springen. Aan de buitenkant staat een trotse Verhoeven, uiteraard getooid in een keepersoutfit. Een normale zaak voor iemand met deze achternaam. Het keepen zit in de genen. "Mijn vader, oom en neef hebben ook altijd gekeept bij BFC.'' Pa Ron schopte het zelfs tot het eerste elftal van de Bussummers waar Jeroentje zich als kleine jochie logischerwijs ook aanmeldde. In eerste instantie toch echt om te gaan voetballen. "Ik was een schietgrage rechtsbuiten. Vanuit elke positie probeerde ik te scoren", grijnst Verhoeven. "Toen ik in de D3 speelde kwam mijn trainer naar me toe met de mededeling dat ik zou overgaan naar de C1. Hij zei er wel meteen bij dat ik dan wel moest gaan keepen."

Achteraf een briljant idee van zijn plaatselijke oefenmeester. Nog geen twee jaar later werd Verhoeven weggeplukt door de scouts van Ajax. "Een fantastische periode waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Op De Toekomst ben ik gevormd als keeper. Je leert er hoe te leven als prof. Natuurlijk is het doel om het eerste elftal te halen, maar je moet ook reëel blijven. Ajax had destijds zoveel goede keepers rondlopen."

Op achttienjarige leeftijd kreeg Verhoeven dan ook de mededeling dat hij moest vertrekken bij de Amsterdammers. "Tja, dat was niet leuk, maar aan de andere kant had ik er wel rekening mee gehouden. Ik zat zonder club en de makkelijkste weg was om terug te keren naar de amateurs. Maar dat was ook meteen het laatste wat ik wilde. Bij Ajax hebben ze me ook geleerd hoe ik moest omgaan met tegenslagen. Kosten wat kost wilde ik slagen in het betaalde voetbal. Ik had niet zes jaar lang voor Jan met de korte achternaam ervoor geknokt om profvoetballer te worden. Ik heb toen gelukkig al snel een zaakwaarnemer gevonden in de persoon van Kees Goudkuil."

De spelersmakelaar vond tweehonderd kilometer verderop onderdak voor Verhoeven bij het nietige TOP Oss. "Ik speelde mee in een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal. Iedere bal was voor mij. Na de wedstrijd lag ik op de massagetafel mijn tape eraf te halen toen de leiding van de club mij kwam vertellen dat ik absoluut een aanwinst was. Het enige obstakel was dat ze me niet konden betalen. Ik dacht: 'Wat doe ik hier dan?' En dat terwijl we nog niet eens over het financiële plaatje hadden gesproken. Het was gewoon lachwekkend. Gelukkig kon ik een dag later meetrainen bij RKC Waalwijk. Ik moest na de training meteen in het spelershome blijven wachten op technisch directeur Marcel Brands en trainer Martin Jol. Ze boden me een contract aan en ik werd derde keeper achter Rob van Dijk en Khalid Sinouh."

Een aardverschuiving voor een keeper die gewend was ver voor zijn doel te staan, kijkend naar zijn ploeggenoten die zeventig meter verderop de ene na de andere bal tegen de touwen werkten. "Bij Ajax leerde ik als keeper negentig minuten lang geconcentreerd te blijven omdat je vaak op één moment werd afgerekend. We waren altijd in balbezit, maar kwam die ene counter dan moest je er wel voor zorgen dat je 'm had. Nu was het zaak om zelf eerst goed positie te kiezen op de doellijn en je verdediging neer te zetten. Het voorkomen van tegendoelpunten was ineens van levensbelang. Daar heb ik ontzettend aan moeten wennen het eerste half jaar. En als we balbezit hadden en onder druk stonden was het zaak om 'm zo ver mogelijk weg te rossen in plaats van een voetballende oplossing te zoeken. Bij Ajax leerde ik om mee te voetballen. Als ik de bal de tribunes in joeg werd ik vervolgens zonder pardon gewisseld. Dit was de andere kant van de medaille", beschrijft hij de cultuuromslag.

Verhoeven keepte zijn wedstrijden hoofdzakelijk in het tweede, maar zou deze periode voor geen goud hebben willen missen. "RKC is een goede leerschool voor me geweest. Ik had de mogelijkheid om geleidelijk aan te groeien als doelman. In het tweede jaar zijn we met de reserves kampioen van de eerste divisie geworden. Khalid Boulahrouz maakte toen ook onderdeel uit van ons team." Samen met de tegenwoordig Oranje-international werd Verhoeven door Martin Jol een jaar later naar het eerst elftal overgeheveld. "Rob van Dijk raakte geblesseerd waadoor ik tweede keeper werd achter Khalid Sinouh." Na drie jaar Waalwijk koos Verhoeven echter voor FC Volendam. "RKC wilde me graag behouden, maar ik vond dat het tij werd om te gaan keepen in een eerste elftal. Bij Volendam achtte ik die kans groter."Maar ook in het palingdorp werd Verhoeven veroordeeld tot de reservebank. Wel mocht hij zich na het eerste jaar metee

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verhoeven is gewoon een hele goede keeper zou ook zeker niet misstaan bij een subtopper in Nederland. En hij kan met een keeperstrainer als Edwin Zoetebier alleen nog maar beter worden.

28 november 2008 om 20:05

Ach hou toch op. Hier heb ik zon hekel aan. Telkens als er een stukje over iemand verschijnt zijn de eerste reacties altijd in de trent van: "geweldige voetballer, kan hogerop" enzo.
Wees eerlijk: Jeroen Verhoeven kan aardig keepen maar meer ook niet. Niet goed genoeg voor de subtop maar goed genoeg voor Volendam.
En dat is puur op basis van zijn kwaliteiten als keeper.

29 november 2008 om 08:53

klopt, hij kan aardig goed keepen,
maar is geen hele goed keeper,
misschien goed genoeg voor een ploeg hoger als volendam,
maar niet bij de top 5

Wisman heeft hem toen naar volendam gehaald,dat heeft hij toen goed gezien.
Nu heeft Verhoeven het zelf afgedwongen om in de Ere-divisie te staan.
Daar mag hij Wisman dus ook dankbaar voor zijn.
Nu heeft Verhoeven al 2 keer een promotie naar de Ere-divisie meegemaakt,met Wisman en Menzo dus.

Onder Wisman was Verhoeven bankzitter. Verhoeven debuteerde in de Eredivisie toen Wisman werd ontslagen, Volendam speelde toen een uitwedstrijd bij Fc Groningen onder interimcoach Johan Steur. Volendam won dat duel overigens met 0-1 door een benutte strafschop van Maurice Buys.

Hele goede keeper, zo zie je maar dat het niet om het uiterlijk gaat, Hij pakt gewoon ballen en dat is het belangrijkst.

Durf haast te stellen dat wanneer deze man er iets beter uit had gezien hij al hoger had gespeeld.

28 november 2008 om 10:04

Zal ik het zo zeggen. Wie is vlugger iemand van 115 kg of een keeper van 80 kg.

Reflex bezit verhoeven voldoende, bij volendam is ie op zijn plek. Maar hoger op zoeken hoeft ie niet, want dan zal hij falen.

28 november 2008 om 18:44

Idd. Je zou zeggen, vent ... train je helemaal suf en probeer er wat kilo's af te branden, want dan kan het echt een hele goede keeper zijn.

Iets wat hij nu ook is, maar dat loopt ook een beetje synchroon met de continue verbazing dat hij zo goed is ondanks z'n postuur.

Prima keeper voor Volendam, of wellicht een leuke middenmoter, maar daar houdt het wel een beetje op ... tenzij hij zichzelf serieus neemt en zorgt dat hij 25 kilo afvalt ... Dan is nog veel meer mogelijk.

Verbaasd me dat ie met zijn postuur dit niveau heeft gehaald. Knap

Wat een onzin over het postuur weer.

Deze man is hoogstens een beetje gezet, maar absoluut niet dik.
Verhoeven is een prima keeper, goede reflex, weinig angst en een betrouwbare sluitpost.

Een Uitstekende doelman.

Prima keeper ook al is het geen porem

Zonder twijfel een van de betere doelmannen uit de Eredivisie.

29 november 2008 om 08:55

dat klopt niet:
velthuizen
stekelenburg
vermeer
luciano
isaksson
babos
timmer
boschker
romero

en ik ben vast nog wel iemand vergeten,
aardige keeper, niet meer

Verhoeven is gewoon een hele goede doelman. Hij laat het wekelijks zien dat hij een stap hoger kan. Misschien is het een optie voor Feyenoord. Want Timmer die bakt er helemaal niks van. Verhoeven zal zeker een aanwinst zijn voor Feyeenoord.

Over de mensen die zeueren over zijn postuur. Laten ze maar eerst kijken naar Piet schrijvers. De beste doelman die Nederland ooit heeft gehad. Had een zelfde postuur als Verhoeven. 1 woord onzin kijk hoe goed die man keept daar gaat het om.

28 november 2008 om 15:27

Ik vind hem uitstekend keepen bij Volendam, maar niet Feyenoord waardig op het moment.

28 november 2008 om 15:37

dat zal hij niet worden ook, en we hebben mulder en darley al!, maar dat maakt niet uit hij kan denk ik wel clubs als roda, nec, of willem 2 aan!

28 november 2008 om 15:30

hij een aanwinst voor feyenoord? man droom lekker verder!

on: ondanks gezeur over zijn postuur maakt hij op mij een fitte indruk en heeft een snelle reflex! zijn postuur werkt denk ik juist in zijn voordeel want ik denk dat niet veel spelers denken laat ik maar een duel met hem aangaan want die verliezen ze geheid!

28 november 2008 om 18:37

Je kunt alles zeggen over Verhoeven maar hij is tenminste wel beter dan Timmer. Dat is toch een waardeloze keeper die het niveau toch niet meer aan kan. Dat bewijst deze man toch wekelijks. Verhoeven is gewoon een aanwinst voor Feyenoord.

29 november 2008 om 12:34

Als jij alle wedstrijden van Feyenoord keek en niet alleen samenvattingen of teletekst of volgens mij kijk jij alleen Feyenoord als Timmer een blunder maakt. Ik kan je vertellen ik kijk elke wedstrijd en van het begin tot het seizoen tot de wedstrijd tegen Utrecht had Timmer geen 1 blunder gemaakt. Hij is uitstekend op de lijn. En mensen die zeggen dat ie geen hoge bal pakt daar heb ik ff op gelet de laatste tijd en ik heb geen 1x gezien dat ie daar moeite mij had.. Tuurlijk ik geef toe Timmer heeft de laatste 2 wedstrijden blunders maakte. Maar hij is een mens die maken fouten en volgens mij maak Boschker meer fouten dan Timmer. Boschker is lang niet het niveau van Timmer. Het is jammer dat de meeste mensen met andere mensen meepraten ik zou zeggen kijk zondag naar Feyenoord en zie hoe Timmer ons opnieuw red.

on: Ik vind het een aardige keeper moet misschien iets dunner worden dan ken ie wel naar Utrecht ofzo.

28 november 2008 om 23:57

Juist. En Schrjivers is niet de enige "te dikke" goede, zoniet geweldige keeper uit de Nederlandse geschiedenis.

Ik vind hem ook niet (sub)top kwaliteit, maar vind het wel een goede keeper en ben wekelijks verbaast over hoe snel en beweegbaar deze man is. Kortom een meer dan prima keeper voor de staartploegen uit de ere-divisie.

Onzin inderdaad, dat gezeur over het postuur van Verhoeven. Hij is gewoon wat stevig gebouwd, maar wat boeit dat? Verhoeven is een hele goede keeper die nog wel hogerop kan.

Het valt eigenlijk nog wel mee, ik dacht dat hij echt best klein was en veel te zwaar.
Deze keeper is 103 kilo en 1.97m, volgens Bmi is dit 5 kilo boven de grens van "gezond gewicht".

Vind het raar dat mensen zeggen, je moet kijken hoe die keept, niet naar zijn overgewicht, want het is natuurlijk altijd een nadeel. Als hij wat minder zwaar zal zijn zal hij waarschijnlijk nog iets atletischer zijn en door gezonder lichaam te hebben heb je minder kans op (spier)blessures.

Vind niet dat je hem moet afrekenen op zijn overgewicht want hij doet het prima, maar ik denk dat hij nog wel beter zou zijn wanneer die 5 tot 10 kilo lichter is.

Geen slechte keeper, moet je eens nagaan hoe goed hij was als hij een atletisch figuur had..

Wat een ontzettende dikzak, wel een aardige keeper, best atletisch, zou niet mistaan bij een subtopper. Maar hij moet wel wat afvallen zeggen, bah

Bij Mario Been zou hij niet bij de eerste 18 zitten

voor Volendam vind ik het een hele goede keeper!! Zal nog wel punten pakken voor zijn cluppie!

Goede doelman voor Volendam, maar dat postuur kan echt niet op dit topniveau kom op zeg. Hij weegt zeker meer dan Van Beukering denk ik, moet hij ook niet eens nodig op dieet. Dit is gewoon het postuur van een amateur die de derde helft het belangrijkste vind.

Laat hem eerst eens gaan afvallen zeg.
In het prof voetbal mag je op zijn minst eisen dat iemand een afgetraind lijf heeft.
Ziet er toch niet uit zo'n bolle op doel.

Verhoeven is een goeie keeper voor Nederland een keeper dat goed zijn doel schoon probeert te houden kan bij elke subtopper in Nederland terecht ook Psv want keepers hebben ze niet dan een pannenkoek als Issakson.

leuke keeper. Hij is ook wel een soort voorbeeld voor dikkere mensen, dat je met veel inzet toch ver kan komen. Ik kijk er altijd met gemengde gevoelens naar. Ergens mag je van een topsporter verwachten dat hij op gewicht is, ergens heb ik ook respect als ik hem met al die extra kilos naar de bovenhoek zie vliegen...

Hij had me inderdaad verbaasd.. Tegen Feyenoord haalde hij gewoon onmogeljke ballen eruit.. En eerlijk is eerlijk die 2 ballen van Biseswar waren ook onhoudbaar.. Ik vind het echt een goede keeper..

Ik vind het een matige keeper. Zijn hoge gewicht komt zijn beweeglijkheid niet ten goede. Tussen al die schoten die op het Volendams doel zijn gelost dit seizoen, zat inderdaad af en toe een leuke redding. Maar laten we nu niet meteen zeggen dat Verhoeven een goede keeper is. Ik denk dat hij blij moet zijn om in de Eredivisie te kunnen spelen.

Hij lijkt wel een beetje op die Mark Verzijlberg die jaren lang bij Haarlem op doel heeft gestaan.

28 november 2008 om 23:32

haha ja klopt of op wim de ron, was ook een klein kaal dikkertje

29 november 2008 om 00:05

Wim de Ron was niet dik.
Wat dat betreft is het meer Neville Southall

wat maakt het nou uit of iemand wat steviger is of niet, Het primaire doel is die ballen tegenhouden en dat kan deze jongen heus wel ,, Misschien over een paar jaar wel in Oranje B ? Geloof me hij is zeker eredivisie waardig,
@ Andres
Ja haha die was ook vrij stevig is nu een goede vriend van me pa maar mark verzijlberg zegt zelf ook als ik vroeger serieuzer was omgegaan met me sport had ik verder kunnen komen dan Haarlem , dan zie je dat instelling heel belangrijk is waar kies je voor ? In zijn geval dus voor 'het leven' . en hij is nog steeds een geweldige keeper bij 4e klasser Ripperda waar ik hem wekelijks aan het werk zie...

een mooi artikel over een prima eredivsie keeper.

Erg jammer dat hij zo dom reageert op zijn overgewicht. Nu heeft hij eens de kans alle kritiek te schaken, en gaat het geirriteerd reageren.

Jeroen vertel dan gewoon dat je niet snoept en hard traint, maar dat het gewoon je bouw is (als dat tenminste de rede is). Dan weten de mensen het, hoeven we het er niet meer over te hebben.

Je ziet nu ook in de reacties op dit stuk dat toch iedereen er weer over begint en ik denk ook terecht. Want iedereen kan zien dat hij wat dikkig is en het lijkt mij logisch dat dat een negatief effect heeft op je prestaties.

Ik wil er niet over oordelen want misschien kan hij er niks aan doen, maar vertel dat dan gewoon!!!

toch een goede keeper, en een knappe gozer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren