Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip grapt op persconferentie Ajax over geschorste Alex Kroes

Laatste update:

Ajax werd afgelopen zondag historisch afgeslacht door Feyenoord, dat de Amsterdammers de grootste nederlaag uit de clubhistorie toebracht (6-0). Door de zege van NEC bij Vitesse (0-3) is Ajax in de Eredivisie afgedaald tot plek zes.

Ajax heeft een probleem als het een of meerdere thuiswedstrijden moet spelen voor de play-offs om Europees voetbal. De Amsterdammers kunnen vanwege geplande concerten van De Toppers niet terecht in de eigen Johan Cruijff ArenA.

Volgens De Telegraaf zijn er drie opties voor Ajax als het onverhoopt in de play-offs terechtkomt: spelen op Sportpark de Toekomst, de wedstrijd omdraaien of de wedstrijd op een andere locatie spelen. Van ‘t Schip is daar naar eigen zeggen ‘absoluut’ niet mee bezig.

“We moeten in de resterende wedstrijden de juiste resultaten zien te behalen en dan proberen we de play-offs uiteraard te ontlopen”, zegt de trainer van Ajax voorafgaand aan het duel met FC Twente van komende zondag.

“Of Ajax bij het eventueel spelen van de play-offs al heeft toegezegd om het thuisvoordeel weg te geven? Daar heb ik nog niks over gehoord. Voor dat topic moet je bij de directie of de algemeen directeur zijn, maar we hebben geen algemeen directeur meer, hè”, doet Van ‘t Schip de enorme bestuurlijke chaos af met een grap.

De Raad van Commissarissen van Ajax besloot Kroes begin deze maand als algemeen directeur te schorsen, omdat hij aandelen van de club zou hebben gekocht met voorkennis.

Van 't Schip krijgt vervolgens de vraag hoe hij met de onrust.binnen Ajax omgaat. "Hoe het bij mij binnenkomt? Het is een heel vervelend jaar. Niet alleen voor mij, maar voor alle supporters van Ajax. Wij hebben geen controle op alle onrust. Dat het heel onrustig is, dat is duidelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima ventje die John

On: Hij heeft het voor m’n gevoel wel echt vern*ukt sinds hij 5-3-2 is gaan spelen. Met deze selectie een 4-3-3 er in stampen en wat meer vanuit de organisatie spelen en er was veel minder aan de hand.

12 april 2024 om 14:53

Helemaal mee eens, en nog meer op t moment dat er in totaal maar 2 verdedigers fit waren. Nu is het voetballend nóg verdrietiger, en is het verdedigend nog altijd niet veel beter...

12 april 2024 om 15:36

Als je terug gaat naar de comments toen riep iedereen dat hij 5-3-2 moest gaan spelen.
Op een gegeven moment had hij ook geen buitenspelers meer over om normaal 4-3-3- mee te gaan spelen.

Toen hij hiermee begon waren de enige 2 fitte buitenspelers Banel en Forbs, daar kun je toch ook niet mee aan komen zetten, dan speel je 4-3-3 om het systeem niet omdat je ooit denkt een resultaat te kunnen halen en dat lijkt me ook niet de bedoeling.

12 april 2024 om 16:43

5-3-2 is een prima opstelling maar dat heeft tijd nodig en je moet het natuurlijk goed neerzetten. 4-3-3 heb je ook niks aan met deze selectie.

John van 't Schip vind ik samen met Wim Kieft zo ongeveer de meest sympathieke Ajacieden die er zijn (voor zover ze er zijn) en vind ik het ook oprecht vervelend voor ze. Maar stiekem kan toch niemand ontkennen dat letterlijk alles en iedereen buiten Ajacieden van deze hele malaise aan het genieten is en dit nog wel even mag voortduren?

12 april 2024 om 15:02

Wat denk jij eigenlijk dat er straks gaat gebeuren als Slot, Gimenez, Timber, Wieffer, Geertruida, Hancko vertrekken? Oprecht benieuwd.

12 april 2024 om 15:06

Je zet er een "als" voor. Ik verwacht dat Slot nog een jaar blijft gegeven al zijn uitingen. Maar we zullen zien hoe hard dat is als er echt een club naar zijn zin komt.

Wat er gaat gebeuren als de rest verkocht wordt? Dan gaan we zien hoe stabiel Feyenoord echt is. Er is dan iig geld om te inverteren, maar dat biedt geen garantie weet jij uit ervaring.

12 april 2024 om 15:11

Zoals de comment hierboven als vermeld, je zegt ''als''. Ten eerste in mijn beleving bestaat het woordje ''als'' niet want dat is gewoon veels te onzeker.

De namen die je noemt zullen ongetwijfeld allemaal een keer vertrekken maar allemaal tegelijk in 1 window? dat lijkt me sterk.

Wanneer ze uiteindelijk vertrekken dan is er 1, genoeg geld binnen gekomen en denk ik 2, dat er momenteel een capabele leiding zit om dit te kunnen verwerken.

12 april 2024 om 15:20

NJ: Denk je echt dat Slot nog een jaar blijft? Ik proef daar best veel optimisme over vanuit Feyenoorders hier, zou geweldig zijn voor jullie natuurliijk en het lijkt mij persoonlijk ook leuk als jullie aan de top blijven, maar op basis waarvan zou hij nog langer blijven dan? Afgelopen zomer leek hij al dicht bij een vertrek te zijn. Misschien is mijn inzicht als non-Feyenoorder niet up-to-date genoeg.

Ben erg benieuwd hoe Feyenoord het geld gaat investeren. Ook benieuwd hoe PSV het voorspelde vertrek van een paar bepalende spelers gaat opvangen. Als er iets is dat ik heb geleerd de afgelopen twee jaar is dat je soms beter af bent met creatiever scouten en iets minder geld dan een royale bankrekening om maar peperdure spelers van te kopen

Wes: het ligt toch wel in de lijn der verwachting dat al die spelers willen vertrekken deze zomer? Lijkt me ook een goed moment om te gaan cashen op die spelers. Je zou van dat rijtje misschien Gimenez nog binnen kunnen houden vanwege zijn vorm maar dat is wel een risico (zie Jorgensen en Dolberg).

Het nadeel van goed presteren is dat je ook zeer grote kans hebt je sterspelers en talenten snel kwijt te raken, daar kan ik als Ajax fan maar al te goed over meepraten.

12 april 2024 om 15:28

Twee oorzaken voor die gedachte / verwachting:

1. Slot tekende vorig jaar een vernieuwd, super sterk verbeterd, contract. Dit contract heeft geen mogelijkheid om Feyenoord dit jaar te verlaten. Tel daarbij op dat Ten Kloese een 'vervelende' onderhandelaar is die hem ook niet snel laat gaan en dat bij Slot de financiële noodzaak te verkassen minder is dan vorig jaar.
Als er echt een super club voor hem komt, zal hij alsnog verdwijnen, maar zoals aangegeven die noodzaak is een stuk minder.

2. Slot zinspeelt in interviews en bij interesse voor spelers regelmatig op het volgend seizoen. Mentaal lijkt hij er voor klaar volgend jaar weer bij Feyenoord aan de slag te gaan om verder op te bouwen.

12 april 2024 om 16:24

@jtjevtt,

Waarom je druk maken over hoe het andere clubs vergaat met de komende transferzomer,

ik zou me drukker maken over je eigen cluppie, er zit bijna iets in van wishfull thinking

12 april 2024 om 16:35

Fctexper:

Je hebt door dat ik reageer op de post van een Feyenoorder die zegt te hopen dat de ellende bij Ajax nog heel lang aanhoudt en dat er nauwelijks sympathieke Ajacieden bestaan? Ik zou dat Feyenoord en de fans andersom nooit toewensen, en ben oprecht benieuwd of deze Weszol denkt dat Feyenoord over een langere periode het huidige succes kan vasthouden.

Nj:

Dank voor de uitgebreide uiteenzetting! Ben erg benieuwd naar deze Eredivisie transferzomer. Zou voor Feyenoord geweldig zijn als hij blijft en het lijkt me ook leuk om te zien of hij opnieuw een team kan gaan smeden na de voorspelde leegloop. Zoals ik vaker heb gezegd, een sterk Feyenoord, PSV, Twente en AZ is voor Ajax alleen maar goed, dus dat wishfull thinking waar ik hierboven van beschuldigd wordt klopt echt niet. Van mij mogen jullie voor altijd de op-een-na-beste club van de ED zijn, zolang Ajax maar op nummer 1 weer terug komt

12 april 2024 om 15:02

Als je echt meent dat er maar zo weinig sympathieke Ajacieden zijn, dan ben je niet serieus te nemen.

12 april 2024 om 15:03

Ik geniet er niet zo van hoor, en dat zeg ik niet om even punten te scoren bij Ajax fans hier. Ik vind een spannende titelstrijd leuker (vooral als we de strijd winnen), ik heb veel ajax vrienden (kom zelf uit een ajax familie) en die gun ik dit echt niet. Aan het begin van het seizoen vond k het nog wel lachen, maar inmiddels is het leedvermaak veranderd in medelijden.

12 april 2024 om 15:10

Mooie reactie. Ik denk er precies zo over. Zoals ik na dit weekend ook al plaatste: ik als Ajacied baal veel meer van een late 2-3 in de Klassieker bij een titelstrijd dan een 6-0 afstraffing van een onherkenbaar Ajax met 5 verdedigers in de Kuip.

Doe mij maar gewoon een spannende strijd tussen 3 hele sterke topploegen. Vind het oprecht jammer dat net in de periode dat Feyenoord even uit het dal kruipt Ajax niet bij machte is om er een leuke klassieke strijd van te maken. En ik kan me nog een klassieker herinneren dat Ajax Feyenoord helemaal sloopte voor rust met 4-0 en na rust genadig was en het daarbij bleef. Kan je vertellen dat dat een van de minst leuke Klassiekers was die ik ooit heb bijgewoond.

Uiteindelijk is het voor het Nederlands voetbal goed als er meer sterke teams zijn, en dat maakt een competitie ook veel leuker. Zo'n scenario als dat Ajax het 'bayern van Nederland' zou worden lijkt mij helemaal niks om die reden. Tegenwoordig kijk ik wel af en toe weer eens Bundesliga voetbal, er is een periode geweest dat ik dat oersaai vond.

12 april 2024 om 15:05

@weszol
Wim Kieft + Ajacied + sympathiek = weekeind is al begonnen

12 april 2024 om 15:52

@weszol

Sympathie heeft van het Schip bij (denk ik) veel mensen. Het is alleen jammer voor Ajax dat het zo'n slechte trainer is.

12 april 2024 om 16:23

Dat zegt heel veel over al die mensen die Ajax ellende toewensen en er van genieten. Dat is vaak ook heel helder, veel meer bezig met Ajax dan hun eigen succes en club. Een beetje zielig vind ik dat altijd. Geeft ook wel aan hoe groot Ajax is, daar wil iedereen tegenaan schoppen. Jaloezie. Dit seizoen niet maar daarom genieten jullie er zo van. Succes met jullie clubs. Ajax komt er weer bovenop en is en blijft toch de grootste NL club, zeker ook wereldwijd gezien. En sterke NL clubs is een algemeen belang.

12 april 2024 om 16:48

@drl80,

Vind je dat echt gek??

dat veel mensen nu jullie om de oren slaan met die arogantie van Ajacieden,
dat heb je toch echt aan jezelf te danken, als je dit soort dingen ziet ga je bijna spugen,

wzawz pffffff ja wat zijn ze nou??

12 april 2024 om 17:02

Maar hoeveel Eredivisie titels heeft Ajax behaald FcT? Hoe vaak hebben ze de CL gewonnen? Hoe veel mensen kunnen er in het stadion? Hoe veel volgers op social media, hoe veel geld staat er op de bank? Hoe veel shirtjes verkoopt Ajax elk jaar?

En vergelijk dat eens met FC Twente? Hoe veel sterren hebben jullie boven je logo?😂

Is dat arrogantie, of toch gewoon… realisme?

12 april 2024 om 18:21

"En vergelijk dat eens met FC Twente? Hoe veel sterren hebben jullie boven je logo?😂"

Uuuh ja dit is arrogantie 😂

12 april 2024 om 18:04

Voor zover ze er zijn. Ik moet lachen om deze onnozelheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren