voetbalzone

Van Marwijk zal invliegen van Van Toorn 'zeker in overweging nemen'

Bart Kruyt08 jun 2010, 08:01
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 08:01
Advertentie

Bert van Marwijk heeft een ervaren medische staf meegenomen naar Zuid-Afrika, maar sluit niet uit dat ook Dick van Toorn wordt ingevlogen. De Rotterdamse fysiotherapeut werkt momenteel aan het herstel van Arjen Robben en wanneer het nodig blijkt te zijn, zal Van Marwijk het invliegen van Van Toorn gedurende het toernooi ‘zeker in overweging nemen’. Dat meldt de bondscoach aan AD/Sportwereld.

/

“Afgelopen zondag hoorde ik al dat Arjen zich een heel stuk beter voelde”, stelde een opgeluchte Van Marwijk. “Toen ook de uitslag van de scan meeviel, zag mijn wereld er een heel stuk anders uit, kan ik je vertellen. Ik houd hem zeker in de WK-selectie en hoop dat hij zo snel mogelijk naar Johannesburg komt.” Van Toorn zegt dat dit waarschijnlijk aan het einde van de week zal gaan gebeuren, nog voor de wedstrijd tegen Denemarken.

De kans dat Robben op maandag direct in actie zal komen is evenwel klein. “Ik ben me er goed van bewust dat ik een risico neem en dat Robben straks tijdens het WK een risico blijft”, zei Van Marwijk. “Hamstringblessures zijn verraderlijke blessures. Ik ga me dan ook niet vastpinnen op een datum of wedstrijd voor zijn rentree. Laat hem eerst in Nederland aan zijn herstel werken. Hij komt pas hierheen als Dick van Toorn zegt dat hij klaar is om bij de groep aan te sluiten.”

Bezig met laden …