Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk: ‘Ihattaren inbrengen, dan ben je met je hoofd bij Man United’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waarom Erik ten Hag ervoor koos om Mohamed Ihattaren te laten debuteren voor Ajax in de bekerfinale tegen PSV. De twintigjarige aanvallende middenvelder viel in minuut 86 in, maar kon niets veranderen aan de 2-1 achterstand. "Ihattaren laten invallen… Dan ben je met je hoofd wel bij Manchester United. Daar snapte ik niks van", zegt Van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal.

Ihattaren kwam binnen de lijnen als vervanger van Steven Berghuis. Hij kreeg de voorkeur boven bijvoorbeeld Mohamed Daramy, die op de bank bleef. "Erik ten Hag had niet meer zoveel creativiteit meer op de bank, toch?", toont Theo Janssen zich begripvol voor het besluit van Ten Hag. Daar is Ibrahim Afellay het mee eens. "Hij heeft niet veel andere opties op de bank. Of hij nu fit is of niet, Ihattaren is toch wel een jongen die uit het niets iets kan creëren. Ik snap wel dat Ten Hag probeert iets te forceren. Ik denk dat ze binnenskamers al hun conclusies hebben getrokken over Daramy."

Van Hooijdonk is niet overtuigd. "Op 12 maart zei Ten Hag dat hij niet kon lopen. Hij heeft twee à drie weken geleden z’n debuut gemaakt voor Jong Ajax tegen NAC Breda (op 1 april, red.). In die korte tijd zou hij dan ineens topfit zijn geworden? Stel dat er een verlenging was gekomen. Dan had je Brobbey op het veld staan, die dit seizoen geen enkele keer negentig minuten heeft gespeeld, en met Ihattaren..."

Janssen wijst erop dat Ihattaren slechts zes minuten meedeed. "Ik vind het niet zo heel raar. Uiteindelijk moet hij toch wel 36 minuten kunnen spelen? Dat heeft hij bij Jong Ajax ook gedaan, dus dat moet geen probleem zijn", stelt de analist. Commentator Arno Vermeulen richt zich op een andere keuze van Ten Hag: "Hij heeft best wel gegokt met Brobbey in de spits in plaats van Haller, die hem het hele jaar in cijfers beloont, zowel in Europees verband als in de competitie. Hij wilde snelheid met Brobbey, maar dat heeft hem weinig opgeleverd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik bespeur toch wel overal, ook bij veel Ajax-supporters hier, dat het klaar is met ten Hag bij Ajax. Zelfs als ze kampioen worden, wat natuurlijk nog steeds het meest waarschijnlijke scenario is, hebben de laatste maanden toch wel een beetje een zure smaak overgehouden kan ik me zo voorstellen. Het voetbal is na de winterstop gewoon echt niet goed, de uitschakeling tegen Benfica was onnodig maar zag je ook wel enigszins aankomen. En al met al heeft Ajax toch met enig fortuin de koppositie weten te behouden. Ik ga er vanuit dat hij door de voordeur vertrekt met wederom een kampioenschap, maar dan is het ook klaar en moet Ajax doorselecteren en een nieuw tijdperk starten. Dat worden turbulente maanden in Amsterdam.

18 april 2022 om 00:15

Het is ook gewoon een vreemde snuiter, een week geleden riep hij nog Onana is onze absolute nummer 1. Ook deze keuze voor Ihattaren is een middelvinger naar de hele jeugdopleiding. En dan zijn interview na de wedstrijd, schrijnende televisie. Ziet alleen de mogelijkheden van zijn eigen ploeg. Scoort Ajax is het goed uitgespeeld , scoort de tegenstander is het altijd een fout van Ajax zelf. Iets teveel in zichzelf gaan geloven, heel veel succes bij Man U .

18 april 2022 om 08:36

Psv heeft echt helemaal niets gecreëerd tot ze voorkwamen. Daarna natuurlijk wel gevaarlijk geworden omdat ajax alles of niets ging spelen.

18 april 2022 om 08:55

Een nachtje rust heeft het humeur niet verbeterd he blaugrana 😄
Psv is de terechte winnaar.

18 april 2022 om 00:19

Ik weet niet hoe jij daarbij komt maar ik heb toch liever dat hij blijft bij Ajax.
1. Ik zou mijn god niet weten wie hem op moet volgen.
2. Zeker geen Bosz want die wil alleen maar aanvallen en 1 foutje daar en is bij hem altijd open huis in de verdediging.
3. Hij gaat het niet redden bij MU, 3x verliezen en je staat op straat, dus kan beter blijven om te groeien en te leren
4. Hij kan heel erg goed met jonge jongens werken en die komen er aan
5. Oke hij maakt zijn fouten maar daar leert ook hij van.
Kortom van mij mag hij blijven

18 april 2022 om 08:37

Je staat echt totaal niet op straat daar hij 3 keer verliezen. Ole mocjt gewoon 2 jaar blijven zitten en ook Louis en Mourinho mochten heel lang aankloten.

18 april 2022 om 00:38

Ik denk dat de meeste Ajax supporters turbulente maanden achter de rug hebben waarbij de hele club in 3 maanden totaal is veranderd. De media voerde een oorlog tegen Ajax na de winterstop, het is toch geen toeval dat het steeds minder ging na Overmars en de heksenjacht op Van Der Sar, dat hele gebeuren gaat Ten Hag en de selectie ook niet koude kleren zitten. Mensen zoeken overal wat achter maar als je Ihattaren bij een 2-1 stand inbrengt, doe je dat met een goede reden, het zou provoceren zijn als je Ihattaren erin brengt terwijl je comfortabel aan het winnen bent. Er waren al geluiden dat hij Ihattaren zou inbrengen voor de wedstrijd en hij legt netjes uit waarom dus ik snap de heisa niet.

18 april 2022 om 08:39

Ja mooi dat Pierre vanaf zijn luie reet op de bank kan zien dat ten hag met zijn hoofd bij Manu zit. Slaat nergens op. Er was geen 1 rechtsbuiten mee buiten ihattaren en berghuis speelde misschien nog wel slechter als tegen benfica. Die gast is ajax onwaardig op rechtsbuiten.

18 april 2022 om 16:37

Net of jij zelf de marathon aan het lopen bent wanneer je alles wat niet Ajax of Barça is loopt af te zeiken.

18 april 2022 om 22:03

Ach en volgende week spelen ze weer goed en zijn ze er weer bovenop. Haha waan van de dag allemaal. Ja het gaat wat minder maar halen meer punten als voor de winterstop. Gisteren hadde ze ook kunnen winnen als als. Maar dat te kg niet en psv terecht gewonnen. Spelers zijn gewoon niet en vorm en lijkt wel of ze moe zijn. Sommige spelers hebben ook alles gespeeld waar psv natuurlijk veel geblesseerde heeft gejad en tot aan het irritante aan toe van basis team gewisseld ( toch goed gedaan door Smith dan achteraf miss)die minder wedstrijden in de been hebben en toch stuk fitter zijn

18 april 2022 om 08:35

Ja boeie, laat het maar een keer slecht zijn. Ben je meteen van al die successupporters en dagjesmensen af.

18 april 2022 om 09:01

Klaar niet. Ten Hag is een toptrainer voor ons Ajax en het gaat bijna onmogelijk worden om een betere trainer terug te halen. Wel ben ik het met je eens dat het hele sentiment rond de club aan het veranderen is. We hebben geweldige jaren gehad, maar die piek lijkt achter ons. Dat succes was grotendeels het werk van Overmars en Ten Hag. Zij hebben gezaaid en geoogst, maar de angst over hoe Ajax achterblijft na hun vertrek is er. De bepalende, dure spelers worden ouder, talenten breken minder door en bepalende spelers lijken te vertrekken. Er wacht een gigantische renovatie, terwijl de mensen die bewezen hebben dat te kunnen realiseren juist vertrekken. Er is gewoon veel onzekerheid en daardoor onrust. De club is nu gewend aan succes met mooi voetbal, maar het zit er dik in dat we enkele mindere jaren tegemoet gaan.

18 april 2022 om 09:09

Daar ben ik ook bang voor! Veel zal afhangen van wie de trainer wordt en of deze ook wat goede spelers meeneemt in zijn kielzog. Daarbij is kampioen worden en geplaatst zijn voor de CL ook een pre

18 april 2022 om 09:39

Ben vooral benieuwd wat komende zomer gaat brengen, die kan bepalend worden voor de kwaliteit van en verhoudingen binnen de Nederlandse top. In zekere zin zullen Ajax en PSV met een leegloop te maken krijgen. Na Overmars vertrekt Ten Hag, voornemens om Timber en Antony mee te nemen. Daarnaast zullen Mazraoui en Gravenberch naar Bayern vertrekken, Onana naar Inter en zijn dit ook de laatste weken van Tagliafico. Verder zal Ajax bij een goed bod van Atalanta Schuurs laten gaan, zal Brobbey afwachten welke trainer er komt in Amsterdam voordat hij over een definitieve terugkeer zal beslissen en zal Ajax zich verzetten tegen evt interesse voor Martinez en Haller.

Intussen zwaaien we in Eindhoven Zahavi, Mvogo, Vinicius en Thomas uit, verlaten Gakpo, Sangaré, Sadílek en Baumgartl de club zeer waarschijnlijk ook, zal Bruma de wacht aan worden gezegd, moet PSV beslissen of het verlengen of verkopen wordt inzake Romero en Gutiérrez om transfervrije vertrekken te voorkomen en zal een goed bod op Doan ook niet geweigerd worden.

Verschil is alleen dat de leegloop bij Ajax risico’s geeft. Het heeft de afgelopen jaren een torenhoog om-Nederlands niveau gehad en gehouden; met het vertrek van vijf basis(waardige) spelers en vooral een slimme td is dat het een enorme uitdaging gelijkwaardige vervangers te vinden, die ik niet vanuit de tweede garnituur zie doorstromen. Bij PSV is de leegloop daarentegen een kans om dubbel zo hard in te lopen hierdoor. Een kans om de jarenlange ellende die John de Jong heeft binnengebracht uit te gummen en echt weer op kwaliteit te investeren. Probleem is alleen dat diezelfde John de Jong nog steeds aan het transferstuur mag zitten vreemd genoeg en - met vondsten als Cillessen, Bazoer en Luuk de Jong - maar zo opnieuw een periode van doorlopende teleurstelling in kan luiden. Jasper Cillessen willen halen. Dat is meer dan ik aankan hoor, gadverdamme…

Benieuwd of Marcel Brands in dit scenario het veiligheidsgordeltje blijkt voor De Jongs onkunde of hem helpt het gaspedaal verder in te drukken richting afgrond en onheil. Het is in ieder geval aan PSV deze zomer om de koers van ons topvoetbal voor de komende drie jaar te bepalen.

18 april 2022 om 09:54

Ik zie kansen voor feyenoord en AZ voor komend seizoen en misschien ook wel voor Twente dan

We zullen het zien in de laatste 5 competitiewedstrijden hoeveel minuten Ihattaren nog gaat spelen voor het eerste van Ajax.
Het was in ieder geval een waardeloze wissel. Het moment waarop ik zeker wist dat Ajax niet meer gelijk zou gaan maken in de resterende 9 a 10 minuten.

18 april 2022 om 11:00

Ihattaren gaat zeker niet vast bij de selectie zitten. Komende week gewoon weer bij jong ajax. Precies wat hij nodig heeft om z'n koppies te gaan laten hangen. Dom van ten hag om dit te doen.

Ik vond de beslissing om Brobbey te laten spelen veel slechter dan Ihattaren. Haller erin en dan pompen of verzuipen.

18 april 2022 om 10:13

Ja inderdaad. Begrijp echt niet dat er daar niet meer focus op ligt. Historisch slechte en onbegrijpelijke keuze om Haller eruit te halen.

Enige reden die ik kan bedenken is dat het totaal niet loopt tussen Haller en Klaassen maar dan kies je toch blind voor je topscorer?! Berghuis of Kudus dan op 10 voor het voetbal.

Vind het toch wel een beetje schrijnend hoe men op deze wissel reageert. Hij heeft welgeteld 10 minuten gespeeld en heeft eigenlijk geen fout gemaakt. Verder maakte hij op mij gewoon een gemotiveerde en fitte indruk. Maargoed, als je eenmaal een predikaat hebt, is het moeilijk om er vanaf te komen denk ik.

18 april 2022 om 00:01

Geen fout gemaakt? Hoeveel geslaagde acties had ie dan?

18 april 2022 om 02:01

Hoeveel fouten heeft hij gemaakt dan?

18 april 2022 om 08:40

Jawel, kijk maar op Twitter. Was een momentje dat ie hem moest openen naar de andere kant. Blind en Tadic stonden daar 2 vs 1. Alleen ihatarren schoot zelf en toen was de kans weg

18 april 2022 om 09:07

Dat is geen fout blaugrana, dat is een verkeerde/andere keuze. Als ie hem er in had geschoten was het fantastische geweest. Hij maakte hem alleen niet waardoor je achteraf zegt dat hij hem had moeten afleggen. (Wat misschien ook wel beter was geweest)

18 april 2022 om 10:25

Ik zal tijdens mijn volgende examen ook alleen maar verkeerde en andere keuzes maken. Kijken of het als "goed" of als "fout" beoordeeld wordt. Ben erg benieuwd.

18 april 2022 om 11:36

Bij examens van een beetje niveau is tegenwoordig de onderbouwing van je antwoord vaak van groter belang dan het "juiste" antwoord kiezen. Dus die vergelijking gaat niet helemaal op.

18 april 2022 om 11:56

Heeft niets kunnen forceren maar had wel 2 of 3x een goede verdedigende actie. Daarnaast toch altijd veel dreiging. Gaat ajax heel veel plezier aan beleven komend seizoen! Misschien dit seizoen nog wel...

18 april 2022 om 11:58

Gast als ie die bal geeft heb je bijna zeker een grote kans. Is geen blunder ofzo maar wel gewoon een foute keuze.

18 april 2022 om 12:43

Bij aanvallers zijn verkeerde keuzes gewoon fouten, dat is het fijne aan aanvallen. Daar zijn fouten relatief minder erg. Als je de bal als keeper verkeerd aanneemt heb je een goal tegen. Deze invbeurt was gewokn brandhout. Hij liep 1x Bruma van de bal. Dat was het tltaal van zn geslaagd acties.

18 april 2022 om 17:19

Heb je gezien hoe vaak hij dribbels aan ging en vast liep? Blijkbaar niet

18 april 2022 om 00:07

Ten Hag ziet Ihatarin als zijn pupil. Het is een stimulans naar Ihatarin toe. Tel daar de geschiedenis tussen Mo en Schmidt erbij op.

Ik zat vorige week donderdag naar Feyenoord / Praag te kijken. Was gegeven moment zo opgefokt door de scheidsrechter (buitenspeldoelpunt / veel voordeel Praag / eenzijdig kaarten trekken na het rustsignaal) dat ik besloot toch nog maar te gaan trainen en de 2e helft te laten voor wat het was. Alles, maar dan ook alles lukte op de training. Passeerbewegingen, technische hoogstandjes etc. Denk dat EtH daar ook op hoopte bij Mo.

18 april 2022 om 00:10

Nouja, geen fout gemaakt .. met alle respect hoor maar als je als aanvaller Max niet voorbij komt, dan doe je gelijk al iets fout. Een fitte indruk maakte hij allesbehalve, hij ziet er nog steeds veel te zwaar uit, heb je die onderkin gezien? Natuurlijk fantastisch voor hem dat hij juist tegen PSV minuten mag krijgen, maar een beetje een fatsoenlijke trainer zet hem er (na z'n uitspraken van 2 weken terug) toch niet in. Vond het een ongeloofwaardige wanhoopspoging.

18 april 2022 om 01:53

Hij is tot nu toe niet fit, maar wie had Ajax er anders in moeten brengen voor Berghuis?

18 april 2022 om 09:51

Mee eens, je moet gewoon blij zijn dat hij zich blijkbaar aan het terugknokken is. Voor sommigen was hij al afgeschreven. Dat hij nu minuten maakt is gewoon heel positief. Volgende seizoen kun je pas weer gaan beoordelen of hij goed genoeg is.

Beetje flauw van Pi-air.

Mo heeft creativiteit en als je wat moet forceren dan kan hij best 10 minuten en hooguit 40 minuten meespelen, lijkt me. Maar goed, hij moet in een voetbalpraatprogramma natuurlijk de klok volpraten dus dan moet je kennelijk zo nu en dan ongefundeerde onzin spuien.

Ik heb t idee dat Ten Hag t allemaal een beetje kwijt is. Staat duidelijk onder hoogspanning. Ik geloof niet dat alle spelers nog voor m door t vuur gaan.

18 april 2022 om 09:12

Het gaat wat stroefjes maar we liggen nog steeds op pole voor het kampioenschap. Daarnaast een bekerfinale en overwinterd in Europa. Daar teken ik meteen voor, voorafgaand aan het seizoen. Ben wel benieuwd wat ons volgend jaar te wachten staat.

Ten Hag moet oppassen dat hij niet ongeloofwaardig word met zijn uitspraken, maar deze wissel is te verklaren. Op rechts heeft hij niemand. Ik snap ook niet waarom je Neres laat gaan en niemand terug haalt. Je mist Antony op rechts, Berghuis raakt geen pepernoot daar, dan moet je een adequate vervanger hebben. Maar ook één voor Berghuis op 10. Dat je Ihattaren dan meeneemt is geen gekke gedachte, maar had dan ook Ünuvar meegenomen voor op 10. Je mist creativiteit. Die jongen bewijst zich iedere week en kan ook een wedstrijd beslissen, net zo als Ihattaren.

Het is sneu om waar te nemen dat veel mensen hopen dat Erik zal falen bij United. Er is een hoop hate en afgunst. We zullen zien hoe hij het daar gaat doen,maar de fanbase van United is heel erg blij en positief over zijn komst. Ze zijn zich ervan bewust dat het een tijdje kan duren voordat United weer echt mee kan doen om de prijs. Wat ze wel willen is een duidijke herkenbare filosofie in speelstijl met hongerige jonge spelers. En dat kan Erik wel brengen. Er is het afgelopen jaar veel gebeurt hij Ajax waar Erik niets aan kan doen .Die gebeurtenissen stralen af op het team. Is moeilijk managen. Een wedstrijd tegen PSV kun je gewoon verliezen want dat is ook een topploegen. Erik heeft in zijn Ajax tijd een topprestatie geleverd door telkens weer een goed team dat leuk voetbal speelt neer te zetten.. Ondanks het vertrek van bepalende spelers.Ik gun hem een mooi afscheid met het kampioenschap.

18 april 2022 om 09:57

Denk niet dat mensen het ten Hag niet gunnen. Maar als je United hebt gevolgd afgelopen 10 jaar en een beetje realisme hebt is het niet heel onlogisch dat er skeptisisme is. Ik denk ook niet dat ten Hag de oplossing zal zijn, de verwachtingen zijn juist wel torenhoog. Ten hag moet united weer om de titel laten spelen denk dat jij een beetje onderschat hoever liverpool, city en chelsea ondertussen al voorlopen. Laat staan de onderliggende problemen in de organisatie en de totale mismatch qua selectie. Ten hag is een vakman/trainer maar geen beste manager. Laat dat laatste nou precies zijn wat je bij United bent en wat United nodig heeft.

Ik begrijp dit heel goed juist, waarschijnlijk zijn er doelstellingen en doelen afgesproken met Mo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren