voetbalzone

Van den Berg: 'Als de liefde niet van twee kanten komt, houdt alles op'

Bart Kruyt07 mei 2016, 11:08
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2016, 11:08
Advertentie

SC Heerenveen speelde vorig weekend tegen FC Groningen de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en nam na de derby afscheid van de spelers die vertrekken bij de club. Joey van den Berg zwaaide het publiek niet uit: hij had eerder te horen gekregen dat er nog een beslissing moest worden genomen over zijn toekomst. Twee dagen na de wedstrijd tegen Groningen kreeg Van den Berg echter toch te horen dat hij niet in aanmerking komt voor een nieuw contract.

/

De aanvoerder van Heerenveen baalt dat hij geen afscheid heeft kunnen nemen van het publiek: “Had het effe twee dagen eerder verteld, wat maakt dat nou uit. Ik heb vier jaar hier gespeeld en met de meeste supporters een goede band opgebouwd. Tot hen had ik me graag gericht met een woord van dank. Dat is me niet gegund. Jammer, het had anders gekund, maar ik lig er ook niet meer wakker van”, zegt Van den Berg in gesprek met Voetbal International.

De dertigjarige Van den Berg gaat nu op zoek naar een nieuwe club, maar sluit een langere samenwerking met Heerenveen toch niet helemaal uit: als hij op 18 juni nog niets gevonden heeft, en de club ook niet, dan kunnen beide partijen weer met elkaar in gesprek gaan. “Maar ik zal je zeggen dat SC Heerenveen voor mij niet de enige club in Nederland is. Als de liefde niet van twee kanten komt, houdt alles op. Ik maak me geen zorgen en ga er van uit dat ik komend seizoen bij een mooie club speel”, aldus Van den Berg.

Bezig met laden …