Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valt AZ uit elkaar?

Laatste update:

Zeventien April 2009. AZ speelt een historische wedstrijd in Alkmaar. Een wedstrijd die kan beslissen of AZ op die zaterdagavond kampioen kan worden van Nederland. Alle gedachten gaan terug naar 27 April 2007 toen AZ kampioen kon worden in Rotterdam. Dit keer was het anders. Geen dertig graden, en geen mollig veld.

AZ was er klaar voor. De sterkste elf die daarvoor nog mede verantwoordelijk waren voor 28 wedstrijden op rij zonder nederlaag moesten een landstitel naar Alkmaar halen. Voor de zoveelste keer was Vitesse de kampioenstegenstander. Alles loopt verkeerd af. AZ verliest en moet hopen op dat concurrent en rivaal Ajax een dag later verliest. Alkmaar in spanning.

Zondag is de dag dat alles gebeuren kan. Verliest Ajax is AZ de club van Noord-Holland en Nederland. Wint Ajax, dan maken de Ajacieden die toen nog onder leiding stonden van Marco van Basten hoop op haar derde ster. PSV tegen Ajax dan maar. Ajax begint fel en in Alkmaar weten ze het. Wint Ajax dan kan het zomaar verkeerd aflopen, aangezien AZ nog tegen topploegen Twente, Heerenveen én Ajax moet spelen. Maar na 28 jaar mogen de emoties naar boven komen. Ajax verliest niet, maar wordt vernederd. PSV wint simpel met 6-2 en AZ is landskampioen van Nederland. Alkmaar is gelukkig.

Nu ruim één jaar later is alles totaal anders. De club uit Alkmaar liet clubicoon Louis van Gaal naar topclub Bayern München gaan en Ronald Koeman kwam als opvolger. Ook Demy de Zeeuw ging weg, naar Ajax. Een seizoen later begint het. Hoofdsponsor failliet, ontslagen trainer en slechte resultaten in de competitie. Na een droomjaar veranderde alles in een hel. Clubicoon Dirk Scheringa moest het hebben van zijn DSB Bank die failliet ging en dus ook de hoofdsponsor van AZ. AZ verkeerde in financiële problemen en stond onder de curator. Alles veranderde en met als hoofdvraag: Hoe nu verder met AZ Alkmaar? De toekomst is nog steeds onduidelijk al ziet het er goed uit maar valt AZ nu dan niet uit elkaar?

Dit wordt naar mijn mening over het hoofd gezien, maar AZ valt uit elkaar. Topspelers die de club verlaten, Marcel Brands die naar PSV is gegaan en natuurlijk de man die het zestien jaar deed (Scheringa) die de club verlaten heeft. AZ kende de laatste jaren meer hoogtepunten dan dieptepunten, maar als er dieptepunten kwamen waren ze wel extreem. 5 mei 2005, toen Garciá in de laatste seconde AZ uit de halve finale kopte, 27 April toen Johan Voskamp in de slotminuut scoorde en AZ geen kampioen kon worden en Sinan Bolat (doelman Standard Luik) die AZ in de slotseconde uit de Europeese droom kopte.

En met als grootste dieptepunt Dirk Scheringa die de club verliet. AZ deed jarenlang niet onder voor clubs als PSV, Ajax, Feyenoord en FC Twente. Alleen was AZ afhankelijk van een man genaamd Scheringa. Ook Twente is afhankelijk van Joop Munsterman maar op een heel ander manier. De Eredivisie kende een topclub binnen Nederland maar nu is alles totaal anders. Desondanks zeg ik Dirk bedankt.

AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sympathiek stuk, geen verwijten naar de Boze Buitenwereld, geen ''wenn'' und ''aber'' en al helemaal geen aanzet tot provoceren. Hulde.
AZ komt er wel weer. Mischien niet meteen volgend jaar, maar ze komen er.
Advocaat gaf toch het goede voorbeeld?
Nu hopen dat andere Nederlandse clubs aanhaken, en we maken Europa gek....

Oké, het is je eerste column en dat is te zien. Je hebt nogal wat spelfouten erin maar dat is niet het ergste.

Vraag me namelijk vooral af waar je écht duidelijk wilt maken wat je met de titel wilt. Ik kan het niet vinden? lees alleen een zinnetje over de topspelers die vertrekken en Scheringa die weg is. Je had dat beter moeten uitdiepen.

Ook leest je inleiding niet heel erg lekker weg, komt door al die punten waardoor je 'stopt' met lezen.

verleden en heden tijd gebruik je ook niet goed. In de 2de alinea: Omdat het vorig jaar was, wás het dus al gebeurd, dus moet 'loopt' 'liep' zijn.

En om ook even positief te zijn

Je schrijfstijl ziet er serieus veelbelovend uit. Als je dit weet door te ontwikkelen en verder aan je spelling werkt, moet het volgende stuk een toppertje worden!

3 sterren en voor de volgende keer: succes!

Vind jouw stijl van schrijven niet erg overtuigend, geen finesse, geen leuke woordspelingen en geen inventief taalgebruik. Dit betekend niet meteen dat het geen goede column is natuurlijk, integendeel. Het is ontzettend informatief voor iemand die zijn geheugen wilt opfrissen. Voor degenen die het verhaal wel kennen zijn het bekende verhalen en dus nogal saai. Gelukkig is het je eerste column en kan alles nog beter worden. Volgende keer meer diepgang en een eigen 'twist' er aan proberen te geven. Succes!

Een aaneenschakeling van niets meer verhullende feiten wat ook nog eens vrij kort is samengevat, en daardoor geheel niet boeiend is om te lezen. Probeer dit soort stukken met meer emotie te schrijven en diep het wat uit, zodat het rechtstreeks vanuit je ware clubhart lijkt te komen. Nu lijkt het op een zelfgemaakte plakboek van verschillende krantenknipsels uit het verleden. Sorry, maar misschien meer succes bij je volgende stuk.

Ik vind je stukje nogal kort. Verder trap je eigenlijk de open deur in. Maar het is je eerste column dus ik geef je 3 sterren.

24 mei 2010 om 00:53

@otiebtie

'' Maar het is je eerste collumn dus ik geef je 3 sterren ''

Een absurde redenering! Ik bedoel, wat is hiervan de waarde, en wat kan de schrijver daarmee doen?? Geef iemand pas een ster (of meerdere) als je er zelf van overtuigd bent dat er iets goed is aan zijn geschreven stuk, anders maak je jezelf ongeloofwaardig.

Haha, oke jongens dank jullie wel! Kan alleen maar beter ja, maar ik kan altijd tegen kritiek dus laat maar los

Gezien de titel had ik meer informatie willen lezen over eventuele transfers van bijvoorbeeld Lens, Pelle, Schaars en wie nog meer. Nu gaat het over AZ in het algemeen en dat is verder prima, maar voortaan misschien een andere titel dan.
Het las verder redelijk weg, hier en daar typefout, bijvoorbeeld verkeerd gebruik van leestekens.
Probeer een volgende keer dieper in te gaan op zaken.

Voor de eerste keer, aardig geschreven. Hier en daar wat spelfoutjes, niet erg. Maar het leest niet lekker weg, je springt van de hak op de tak waardoor het warrig wordt probeer daar aan te denken.
Verder vrij kort stuk, niet vernieuwd of met een eigen visie. Had het met meer emotie gebracht, iets meer info. Maar ga zo door, en je komt er wel. Chapeau.

Verder kan ik het niet helemaal eens met je zijn in je artikel, maar dat doet er nu niet toe (clubexpert).
Ga vooral door.

24 mei 2010 om 12:46

@ruud_az

Jou reactie is al net zo wazig en warrig, ook jij springt van de hak op de tak met een onderbouwing die nihil is. Verder spreek je jezelf tegen, door aan de ene kant negatief kritiek te geven maar vervolgens aan de andere kant weer te zeggen, ''maar ga zo door '' en ''chapeau ''. Inhoudelijk ben je het ( wederom zonder enige onderbouwing ) niet eens met zijn artikel en geef je aan dat het er nu niet toe doet. Ik denk dat de schrijver het wel op prijs zou stellen als je jezelf nader verklaard, zodat hij daar in zijn volgende stuk misschien voordeel mee kan doen.

Een eerste column is altijd lastig, maar ik wil toch zo vrij zijn om een aantal punten van kritiek toe te lichten wat dit betreft:

- Het verhaal is mijns inziens te kort.
- Er zitten enkele spelfoutjes in.
- De alinea's zijn te kort, dat leest niet prettig.

Enfin, dat zijn de 'schoonheidsfoutjes'. Daar zou je ten hoogste één ster mee verliezen in de beoordeling. Echter, het verhaal an sich is niet meer dan een opsomming van feiten. Met de afgelopen jaren van AZ valt er genoeg te 'spelen', om zo een interessant column neer te zetten. Er is veel gebeurd bij de club, zowel positief als negatief.

Ik had graag meer diepgang gezien in dit column. Bijvoorbeeld over het vertrek van Marcel Brands en het transferbeleid in Alkmaar. Een schril contrast tussen de prestaties van Van Gaal en Koeman had jouw statement ook verduidelijkt.

Je eindigt ook met een abrupte zin, eentje die ik totaal niet had verwacht. Overigens kan ik me voorstellen dat veel mensen die laatste zin met een wrang gevoel zullen lezen. Enfin, aangezien dit je eerste column is, wil ik je het voordeel van de twijfel geven: drie sterren.

24 mei 2010 om 15:24

'' de alinea's zijn te kort'' Nee, die is nieuw voor me....
Voor de rest heb je wel een punt hoor.

24 mei 2010 om 18:36

Als alinea's onnodig kort zijn, dan vind ik dat inderdaad niet prettig om te lezen.

Valt AZ uit elkaar is je titel. Buiten de hierboven genoemde spelfouten e.d. zou ik graag (in lijn met de reactie hierboven) meer diepgang in je column willen. Alleen al de titel. Wie bedoel je met AZ. De huidige spelersgroep? De Club? Je doet wel een poging om het verder te trekken dan alleen het team, maar geeft geen enkele onderbouwing. Al met al is je column een sympathieke aanzet tot iets meer, maar blijft het helaas daarbij.

Ik las net dat dit je eerste column was, dus ik zal dan ook wat gematigder naar je werk kijken.

Ten eerste vind ik je schrijfstijl niet zo fijn, je maakt gebruik van hele korte zinnen waardoor je al snel vooral op de korte zinnen let in plaats van dat je lekker een verhaal leest.
Ook is je alinea indeling niet helemaal geweldig. Ik vind dat je soms onnodig een nieuwe alinea begint en ze zijn allen even lang (of misschien moet ik zeggen even kort) terwijl het middenstuk wel wat langere alinea's mag bevatten.
De diepgang is toch mijn grootste minpunt, ik vind dat je niet diep genoeg ingaat op de neergang van AZ, hoe ze dit moeten oplossen, welke spelers waarheen gaan vermeld je ook niet (wat toch de uiteen valling van AZ betekent lijkt me..)

Ik moet wel zeggen dat ik de titel lekker prikkelend vind, toen ik hem zag staan was ik meteen benieuwd, maar je verhaal paste eigenlijk niet echt goed bij de titel. Jouw titel had misschien moeten zijn: 'az; The rise and the fall..' Maar dat is slechts een suggestie van mij.
Ook moet ik zeggen dat je wel je research gedaan hebt qua data en dergelijke (of je wist ze gewoon nog) maar het moge dus duidelijk zijn dat je niet gedachteloos een verhaal geschreven hebt.

Omdat het je eerste keer is en het een aardig stuk is krijg je van mij 3 sterren en de tip om volgende keer dieper in te gaan in je verhaal. Neem een voorbeeld aan de beste Club experts want bij die verhalen zie je dat ze alles dat ze gevonden hebben over hun onderwerp erin gestopt hebben.
Succes met je volgende column

24 mei 2010 om 22:41

ik heb niets opgezocht
als je een club al zolang supportert weet je alles maar dan ook alles

25 mei 2010 om 09:33

Dan raad ik je aan dat volgende keer wel te doen, want je weet natuurlijk alles dat in de buitenwereld bekend wordt, maar de dingen waarmee je je verhaal ook diepte geeft en waarmee je mensen echt iets nieuws laat lezen, die weet je niet (allemaal). Dat is namelijk ook amper mogelijk. Maar als je dan dus volgende keer een beetje research doet, dan kan je gewoon dieper ingaan op het verhaal. Bijvoorbeeld welke spelers hebben nu al een transferverzoek gedaan, hoe hoog zijn de schulden precies, hoeveel moet AZ in begroting omlaag en hoe gaan ze dit doen; alleen spelers weghalen of ook snijden in de technische staf etc.
Dat had je verhaal in ieder geval naar mijn mening een stuk interessanter gemaakt

Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Je vertelt wat leuke feitjes achter elkaar en je eindigt met: Dirk bedankt. Ik kom er niet achter wat je nou eigenlijk wil vertellen.

AZ zal niet zo makkelijk uit elkaar vallen. Het is voor de Alkmaarders weliswaar een aderlating dat Brands is vertrokken, maar met een goede coach komen ze er wel weer. Ik durf zelfs op een 3e plaats te gokken voor AZ. Want hoezo is AZ nu opeens zo veel minder dan Psv? In de 2e seizoenshelft waren ze echt beter. Onder Koeman ging het voor geen meter, maar met een goede coach met een harde hand (want dat is overduidelijk wat AZ nodig heeft) ging het weer goed. Met Verbeek hebben ze net zo'n coach. Duidelijke vent, draait niet om de zaakjes heen. Ik heb een AZ in mijn gedachten dat 3e wordt. Een aantal spelers zullen de stap moeten maken en de verantwoordelijkheid voor het team nemen, zoals Schaars dat nu doet. Met Ortiz hebben ze tijdig zijn opvolger in huis gehaald.

Dembele kan zo vertrekken, die jongen voegt al tijden niets meer toe. Gun hem dan maar een transfer, brengt ook nog wat centjes in de la. De enige spelers die niet te vervangen zijn bij AZ zijn Romero en El Hamdaoui. Als zij vertrekken moet AZ echt gaan scouten, want het heeft gewoon geen directe vervangers voor dat tweetal. Maar als dat lukt, en de rest van het team bij elkaar blijft, kan het een mooi seizoen worden voor de Alkmaarders.

Spelfouten ergerde ik me nog niets eens het meest aan maar vooral de zinsbouw of enkele hele korte rare zinnen.
Alkmaar in spanning.
Alles loopt verkeerd af
Een seizoen later begint het. (was trouwens een paar maanden later) Af en toe zo'n zin is ok, maar jij gebruikt het heel vaak dan kom je niet in de tekst.
Er zijn er meer, maar ik denk dat je begrijpt wat ik bedoel. Je mag je tekst meer uitdiepen en spannender maken, dat probeer je in het begin, het eind is te veel een opsomming.
2 sterren.

Ik vond het wel fijn dat ie een beetje kort was voor de rest niet heel veel te weten gekomen 3 sterren

Een mollig veld? Lol. Betekend dat dat het veld wat aan de dikke kant was?
Voor de rest sluit ik me met eerdere schrijvers aan. Probeer trouwens wat meer de diepte in te gaan, dit had ik ook als leek kunnen schrijven. Succes met je volgende stukjes!

Edit: Wilde 2 sterren geven, maar klikken blijkt ook lastig te zijn, dus 3 sterren bij deze.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren