Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen tovert lach op gezicht van Ronald Koeman met vraag over Wout Weghorst

Laatste update:

Wout Weghorst heeft zich professioneel ingesteld op zijn reserverol, zo vertelt bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie in aanloop naar het uitzwaaiduel van het Nederlands elftal met IJsland.

Weghorst was volgens Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, niet zo blij met zijn reserverol tijdens de gewonnen oefenwedstrijd tegen Canada (4-0). De spits was bij zijn invalbeurt wel direct trefzeker.

"Of hij de enige was die een beetje een weerwoord had? Nee, hij was heel correct", aldus de keuzeheer. "Tuurlijk hoort hij liever een andere boodschap, maar hij weet waar hij aan toe is. En dan is het aan Wout om aan mij te tonen dat het de verkeerde keuze is."

"Maar ik schets een plaatje waarin iedereen zich moet schikken, en dat doet Wout ook. Hij heeft genoeg kwaliteiten voor een hele belangrijke rol." Koeman sluit ook helemaal niet uit dat Weghorst de nodige minuten gaat maken.

"Wie zegt mij dat hij niet op een gegeven ogenblik gaat spelen? Binnen deze selectie is dat mogelijk." Tot slot heeft Driessen nog een vraag voor Koeman. Het betreft weer Weghorst. "Vind je het ook een Ajax-voetballer?", vraagt de journalist.

Die vraag tovert een lach op het gezicht van Koeman. Eerder deze week meldde onder andere het Algemeen Dagblad dat Ajax, net als overigens FC Twente, in de markt is voor de boomlange aanvalsleider.

"Daar hoef ik niet op te antwoorden", lacht de bondscoach. "Hij heeft zijn rol bij het Nederlands elftal. En clubs moeten maar bepalen wie ze willen halen." Met Brian Brobbey en eventueel Wout Weghorst zou Ajax twee Oranje-internationals in de aanvalslinie hebben.

"Of het een mogelijkheid is dat ze samen in de spits spelen bij het Nederlands elftal? Nee, op dit moment niet. Misschien in een situatie waarin je achterstaat dat het een mogelijkheid is, maar wij spelen met één nummer negen", besluit Koeman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

De term "Ajax spits" is grotendeels interessantdoenerij. Haller zou ook geen Ajax spits zijn, maar hij heeft het toch best goed gedaan. Pantelic werd na een goed jaar ook afgeschreven omdat het geen esthetisch mooie speler was, ondanks dat zijn cijfers ruim voldoende waren.

9 juni 2024 om 15:56

Met "Ajax spits" wordt gewoon een type Patrick Kluivert bedoeld. Dat was echt een klassieke "Ajax spits".

9 juni 2024 om 17:12

@Concacaff

En dat was in 1995,,, bijna 30 jaar geleden…

Ibrahimovic, Haller, Pantelic, Huntelaar, Suárez.. allemaal geen typische Ajax spitsen,,, desondanks (voor Ajax) allemaal succesvol..

Weghorst bij Ajax (als 2e spits) is gewoon een top deal. Bij PSV (Pepi) en bij Feyenoord (Ueda) is de back up spits toch wel een heel pak minder.

Begrijp oprecht niet waarom men denkt dat Weghorst niets voor Ajax is.

Ervaring in 4 competities
Goed to erg goed gepresteerd in eredivisie, Bundesliga en super lig
Ervaring in Europa League, Chanpions league en international.
En qua mentaliteit/karakter is het niet iemand die op zijn 31ste afbouwt..

Zeg eens eerlijk, hoeveel spitsen met zo een profiel zijn voor 5 miljoen op te halen?

En als laatste, je bent een CV en hebt net 60 minuten alles moeten geven tegen Brobbey. Om vervolgens nog ff 30 minuten tegen Weghorst te mogen knokken. Succes!

9 juni 2024 om 18:06

Met 'Ajax spits' wordt gewoon een wereldspits bedoeld.

9 juni 2024 om 19:25

Suarez speelde bij Ajax niet in de spits, maar voornamelijk als rechtsbuiten. Overigens was pantelic qua profiel juist vergelijkbaar met Kluivert, maar dan kwalitatief een stuk minder. Ook Ibra komt heel dicht bij dat profiel.

Verder wel eens met je reactie. Weghorst zou m.i. een geweldige 2e spits zijn voor Ajax.

9 juni 2024 om 20:57

Ueda wel, maar ik heb liever Pepi dan Weghorst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren