Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen heeft van zeker één speler hoge verwachtingen in Oranje

Laatste update:

Valentijn Driessen heeft hoge verwachtingen van Xavi Simons, zo maakt hij maandag duidelijk in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De journalist erkent dat de creatieveling van RB Leipzig nog niet alles heeft laten zien in Oranje, maar Driessen merkt ook op vertrouwen te hebben in de individuele kwaliteiten.

“Met een aanval die bestaat uit Cody Gakpo, Memphis Depay en Xavi Simons kun je echt wel uit de voeten”, zo begint Driessen. “Simons heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Maar als hij het tegen IJsland laat zien, dan roept iedereen dat hij in Oranje moet.”

“Hij heeft natuurlijk heel veel kwaliteiten. Wat hij vooral heeft ten opzichte van de rest is gewoon een individuele actie. Ook in de kleine ruimtes kan hij goed uit de voeten.”

“Helaas zien we het nog wel te weinig bij het Nederlands elftal, maar als hij kan spelen zoals hij bij Leipzig speelt dan is het wel een speler met een meerwaarde. Frimpong kan ook bij Oranje spelen zoals bij Leverkusen”, aldus Driessen.

Mike Verweij sluit zich aan bij zijn collega. “Ronald Koeman gaf ook aan geduld met hem te hebben. Hij ziet ook op de trainingen dat Simons het heeft. Hij moet alleen nog de juiste keuzes maken op de juiste momenten. Hij lijkt wel overambitieus en overijverig. Hij moet meer rust vinden.”

Maandagavond neemt Oranje het in het uitzwaaiduel voorafgaand aan de start van het EK 2024 op tegen IJsland. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Canada krijgt Simons hoogstwaarschijnlijk wél een basisplek in de laatste oefenwedstrijd.

Simons debuteerde op 3 december 2022 in het Nederlands elftal en kwam sindsdien in totaal tot dertien optredens. In die duels wist de aanvaller nog niet tot scoren te komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het grote probleem voor Simons is dat hij niet op de positie komt te spelen waar hij het beste zou renderen in NL Elftal, namelijk vanaf links. Zowel Gakpo, als Depay hebben dit seizoen geen seizoen gespeeld als Simons en toch is de laatste degene die vanaf rechts moet spelen of helemaal niet. Op het middenveld lijkt Koeman namelijk voor andere spelers te kiezen

10 juni 2024 om 18:39

Helemaal eens met je. Hij speelt vanaf links bij Leipzig en ook de keren dat hij in die wedstrijden uitzakte naar rechts vond ik hem dan minder gelukkig. Gakpo speelt bij Liverpool altijd als spits dus ik vind het raar dat die dan de voorkeur krijgt boven een speler die zelfs champions league finalist Dortmund vanaf die positie stuk speelde. Zelfde met het niet selecteren van Zirkzee waar heel Europa achter zit. Heel vreemd

10 juni 2024 om 19:11

Gakpo was de beste speler op het wk van Nederland die verdient wel wat meer krediet. Daarnaast is Liverpool geen Leipzig, dat niveau kan Gakpo ook echt wel aan. Ook is hij zijn hele level linksbuiten geweest.

Ik ben een groot fan van Simons maar hij komt net kijken bij Nederland en heeft eigenlijk niet laten zien wat hij bij PSV of Leipzig ook deed. Dat hij zogenaamd slechter is van rechts vind ik ook onzin, hij heeft eerder laten zien daar prima te kunnen spelen.

10 juni 2024 om 19:35

Gakpo was voetballend echt totaal niet indrukwekkend op het wk. Bij Liverpool ook niet en speelt vrijwel nooit linksbuiten. Geef Simons maar is de kans zou ik zeggen. Die presteert tenminste op hoog niveau bij zijn club.

10 juni 2024 om 18:39

✅ dit dus

10 juni 2024 om 18:40

Leipzig speelt gewoon heel anders. Ook als linksbuiten zou hij minder renderen. Heeft meer een vrije rol en loopt eigenlijk overal voorin. In Oranje gaat dat niet gebeuren waarschijnlijk.Het scheelt ook dat hij twee stofzuigers achter zich heeft. Iets wat Oranje ook niet echt heeft.

10 juni 2024 om 19:09

Elke club speelt anders dan NL.
Van Dijk en Aké spelen bij hun clubs anders, vd Ven bij zijn club anders. Koopmeiners bij zijn club anders, Gakpo bij zijn club anders. Depay bij zijn club anders. Kan nog wel doorgaan, denk niet dat dat een graadmeter moet zijn

Ik zou gewoon Frimpong rechtsbuiten zetten. Simons op 10. Presteert hij niet, dan kan je Koopmeiners proberen. Maar beide hebben eigenlijk nooit echt geleverd in Oranje. Benieuwd waar Koeman voor gaat kiezen.

Simons is een enorm getalenteerde speler, met snelheid, lenigheid, een sterke dribbel en een prachttechniek die je niet aanleert.

Probleem is echter dat hij bij Leipzig een vrije rol krijgt als linker nummer 10, naast een andere 10. Naast hem speelt Olmo, met wie hij altijd de combinatie aan kan gaan. Voor hem had hij grootste deel van het seizoen Poulsen spelen, die hard werkt om aanvallen te laten lopen, druk zet, valse runs maakt etc... Een bliksemafleider. Openda is de key voor Xavi, met hem in de spits is er iemand om zowel weg te steken als mee te combineren vanwege Openda's kwaliteit om zijn lichaam slim in te beuk te gooien.

Hij is geen linksbuiten. Hij is ook geen 10.

Hij zit er precies tussenin.

Bij PSV speelde hij op links, maar mocht toen al veel zwerven, waardoor hij op die linker halve 10 terechtkwam, met achter hem Van Aanholt, Mwene en centraal Guti om de gaten links op te vullen.

Bij Oranje speelt hij ofwel in een 433, 523 of 532. Geen van die opstellingen heeft een dubbele 10. Als je in een 532 met dubbele 10 speelt, mis je de aansluiting met de achterlijn en Frenkie (tegen Canada was het Schouten).

Ik geloof erin dat Xavi op den duur best een traditionele 10 kan worden, al zal hij dan met minder risico moeten spelen, wat iets is dat hij juist graag inbrengt om uit het niets een wedstrijd te veranderen.

10 juni 2024 om 21:08

Dit zijn nou precies de analyses waarvoor ik naar Voetbalzone kom. Heel goed uitgelegd en ben het ook met je eens

Ik zou als ik koeman was met depay in de spits zetten, simons links en frimpong rechts. Met simons en frimpong heb je veel diepgang waardoor depay juist kan inzakken.

Xavi hoort op linksvoor of op het middenveld te spelen, op rechts heeft zich nu sowieso ook Frimpong aangediend. Frimpong kan natuurlijk ook rechtsback spelen maar Dumfries zet je er niet snel naast lijkt mij. Het wordt lastig iedereen op de plek in te passen waar hij echt rendeert, dat geldt helemaal voor Xavi. Op termijn zie ik wel een dragende rol voor Xavi weggelegd in Oranje maar dan waarschijnlijk als 10.

De vraag is denk ik ook, waarom renderen verschillende spelers wel bij hun club maar niet bij oranje (vooralsnog).

Tot nu toe heeft Simons alleen maar flink gefaald in Oranje. Dus eerst zien en dan geloven, Valentijn. Vooral omdat zijn voorspellingen vaak niet uitkomen. Simons heeft wel het juiste kapsel. De tramrail variant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren