Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Uitduel Anderlecht alsnog afgelast wegens terreurdreiging

Laatste update:
/

De kans is groot dat er dit weekeinde in België op het hoogste niveau niet wordt gevoetbald. Het dreigingsniveau voor het Brussels gewest wordt opgetrokken naar vier, het hoogst mogelijk niveau. Dat heeft het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken in de nacht van vrijdag op zaterdag meegedeeld.

Niveau vier betekent dat de dreiging 'ernstig en zeer nabij' is. Het Belgische antiterreurorgaan OCAD heeft vanwege de verhoogde terreurdreiging gevraagd alle wedstrijden in de eerste en tweede klasse te annuleren. De Belgische voetbalbond KBVB beraadt zich zaterdagochtend over het verzoek.

Het Crisiscentrum roept de bevolking op om zeker in het Brussels Gewest plaatsen te vermijden waar veel mensen samenkomen, zoals concerten, grote evenementen, stations, luchthavens, openbaar vervoer en drukke winkelstraten. Hoewel in de rest van België niveau drie van kracht blijft, beveelt antiterreurorgaan OCAD aan om alle voetbalwedstrijden in de eerste en tweede klasse te schrappen.

Update 21 november 10.13 uur - Wedstrijden in België gaan ondanks terreurdreiging gewoon door
De wedstrijden die voor de zestiende speelronde nog op het programma staan in de Belgische Jupiler Pro League zullen gewoon doorgaan. Dat maakt de competitieorganisator zaterdagochtend bekend in een statement. "Zonder andere indicatie, heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de zeven resterende te spelen wedstrijden van Jupiler Pro League NIET af te lassen", zo staat in het persbericht van de Pro League. "Indien er concreet aanwijsbare dreigingen gekend zijn bij de lokale overheden, zullen deze overheden overgaan tot de afgelasting van de wedstrijden hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is."

Update 21 november 12.15 uur - Uitduel Anderlecht alsnog afgelast wegens terreurdreiging
De competitieorganisator van de Belgische Jupiler Pro League liet zaterdagochtend nog weten dat er ondanks terreurdreiging gevoetbald zou worden, maar de wedstrijd tussen Lokeren en Anderlecht is alsnog afgelast. De andere wedstrijden gaan, zoals het nu staat, wel gewoon door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is natuurlijk precies wat die terroristen willen. Persoonlijk vind ik dat je die wedstrijden gewoon door moet laten gaan. Het is puur angst zaaien. Persoonlijk wil ik niet met die angst mee gaan. Gewoon voetballen en verscherpte controle houden.

21 november 2015 om 09:20

Enerzijds heb je gelijk en lijkt het op paniekvoetbal maar anderzijds heb jij (behalve als je voor de Belgische staatsveiligheid werkt) absoluut geen idee waarom die maatregel genomen wordt.

Ik neem aan dat mensen die verantwoordelijk zijn voor de genomen beslissing dit niet lichtzinnig hebben gedaan maar integendeel heel erg goed alle pro's en contra's tegen elkaar hebben afgewogen.

Mijn indruk is dat men pas terug tot rust zal komen wanneer het heerschap opgepakt is waar men nu al een week met man en macht achter aan het zoeken is.

21 november 2015 om 12:36

Stel er gebeurd wel wat in stadion, honderden dodem... wat dan? Lekker staken als de regering het niet vertrouwd. Mensen levens gaan boven een voetbalwedstrijd

21 november 2015 om 13:13

Altijd weer die onzin dat terroristen dit willen, wat denk je nou dat terroristen nu een feestje vieren omdat het afgelast is? Ze willen juist onschuldige burgers doden en dat kan je het beste bij een voetbal wedstrijd doen, logisch dat het is afgelast, veiligheid gaat boven alles in deze periode.

21 november 2015 om 13:23

Ik ben het volkomen met jou eens. Het is begrijpelijk dat er angst heerst maar het is ook een irrationele reactie op de gebeurtenissen in Parijs.

Feitelijk is de kans dat er een aanslag gepleegd wordt in een stadion op dit moment een stuk kleiner dan normaal. Alle veiligheidsdiensten staan op scherp, het publiek reageert op alles dat lijkt af te wijken van wat normaal is en de bewaking in en rond de stadions is groter dan anders.

Al die tijd voordat de terroristen een voetbalstadion als doelwit kozen, was de angst voor een aanslag veel meer terecht geweest. Maar toen maakte vrijwel niemand zich zorgen. Niet ten onrechte overigens, laten we niet vergeten dat de terroristen in Parijs er niet in geslaagd zijn het stadion binnen te komen bij een normaal veiligheidsniveau.

De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Een paar rotjes in de straten van Parijs zijn genoeg om een paniekaanval te veroorzaken. De mensen die normaal gesproken tot niets in staat zijn, kunnen met een telefoontje of een achtergelaten tas voor massale paniek en ontregeling van de samenleving zorgen. Er is moed voor nodig om dat te stoppen. Laten we gaan voetballen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren