Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente-directeur denkt te weten waarom Hammarby-fans op hoofdtribune zaten

Laatste update:

Bij FC Twente heeft men woedend gereageerd op de rellen in De Grolsch Veste na afloop van het duel met Hammarby IF. Op beelden was te zien hoe supporters van FC Twente en Hammarby op de hoofdtribune in vechtpartijen terechtkwamen. Een deel van de Zweedse club bevond zich al tijdens de wedstrijd op de hoofdtribune, wat de nodige vragen opriep. Op de persconferentie na afloop van het duel schoof algemeen directeur Paul van der Kraan aan, die witheet was. Mogelijk hebben de ongeregeldheden ook gevolgen voor de supporters van FC Twente, daar Van der Kraan stelt dat het niet meenemen van de fans naar de return in Zweden volgende week 'een mogelijkheid' is.

"Vreselijk. Dit is FC Twente-onwaardig", citeerde Voetbal International hem. "Dit hoort niet in een stadion thuis, in geen enkel stadion. Of het voorkomen had kunnen worden? Dat gaan we uitzoeken. Ik vind het te snel om daar nu een antwoord op te geven." Na afloop van de wedstrijd was de grote vraag hoe het mogelijk was dat er honderden Hammarby-supporters op de hoofdtribunes van De Grolsch Veste aanwezig waren. "Wij waren verplicht om tweehonderd kaarten beschikbaar te stellen aan Hammarby", zegt Van der Kraan. "Die waren bestemd voor sponsoren, maar ik heb niet het idee dat ze bij de juiste mensen terecht zijn gekomen. Er zijn daar behoorlijk wat ongeregeldheden geweest. We hadden vooraf allerlei scenario’s doorgenomen, maar toch heeft het kunnen gebeuren."

Van der Kraan meldt verder dat een supporter van Hammarby na een val van de tribune naar het ziekenhuis is vervoerd. "Het is net gebeurd, dus verder is het te vroeg voor conclusies. We gaan dit evalueren", zegt de beleidsbepaler daarover. Mogelijk hebben de incidenten ook gevolgen voor de supporters van FC Twente. De club speelt volgende week donderdag de return in Stockholm, maar de kans bestaat dat het het dan zonder zijn supporters moet stellen. "Geen fans meenemen is een mogelijkheid", zegt Van der Kraan. "Er wordt nu om maatregelen gevraagd. Maar dat gaan we eerst doornemen, terwijl we analyseren wat er fout is gegaan. We kijken uiteraard naar de uitwedstrijd volgende week. Als ons besluit helder is, zullen we ons melden."

In de dagen voor de wedstrijd was er al de nodige spanning waar te nemen bij de fans van Hammarby, die niet te spreken waren over het feit dat zij slechts 1500 kaarten toegewezen kregen. Het leidde onder meer tot een protest in Haaksbergen, waar een muur vol graffiti werd gespoten met de teksten 'Fuck FC Twente' en 'Fuck Roelof Bleeker'. Bleeker is de burgemeester van Enschede die verantwoordelijk werd gehouden voor het geringe aantal kaarten die de fans van de club uit Stockholm kregen. Daarnaast werden fans van Hammarby woensdagavond geweerd uit de binnenstad van Hengelo, omdat er aanwijzingen waren dat fans van Twente, samen met bevriende supporters van Schalke 04, op weg zouden zijn naar Hengelo.

Volgens Tubantia wilden de supporters daar de confrontatie zoeken met fans van Hammarby. De sfeer in de stad bleef echter gemoedelijk, waardoor het noodbevel later weer werd opgeheven. Het leidde tot woede bij de directie van Hammarby, dat donderdag een statement uitbracht. "De club begrijpt het belang van proactief denken aan orde en veiligheid, maar we hadden ter plekke een beter onthaal en betere zorg verwacht. De beslissing van de stad om publieke aanwezigheid in de twee steden te beperken en in veel gevallen te voorkomen, getuigt van een gebrek aan kennis van en respect voor onze voetbalcultuur", schreef de club onder meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze stonden de hele wedstrijd met het uitvak mee te doen, niet om het goed te praten maar toch. Twente stewards zij langs geweest om ze te kalmeren... schijnt dat dit in de rust al besproken is net politie ed. Helaas zijn er in een stadion veel mensen die erop reageren. En voor de mensen die zich afvragen waarom de verkeerde mensen daar komen? De poorten worden vlak voor die tijd open gegooid....

28 juli 2023 om 00:11

Ze stonden de hele wedstrijd richting P te gebaren "kom maar, kom maar".

Never nooit goed te praten, en meneer van der Kraan heeft deze kaarten ZELF weggegeven. Dit was geen familie of management, er was een groot deel harde kern bij. Er zaten absoluut pet en sjaal supporters tussen, maar ook zij hebben niet geluisterd naar aanwijzingen van steward en beveiliging..

Ontzettend drama deze avond, spijtig.

28 juli 2023 om 06:51

Oliedom van Twente dat er tijdens de wedstrijd geen maatregelen zijn genomen om deze afloop te voorkomen. Als je dat gedoe voor de wedstrijd ziet en dan ook nog uitfans in het thuisvak die lopen uit te dagen, moet je hier als Twente zijnde gewoon op anticiperen.Maar het is en blijft slecht dat de Twente supporters dan de confrontatie aan gaan.

28 juli 2023 om 06:45

Dus omdat zij meezingen, juichen en springen met dezelfde fans in het uitvak, moet je ze in elkaar meppen en de tribune afgooien?

Zit je in een Twente vak dan dien je stil te zitten en je mond houden en je mag alleen juichen als Twente scoort. Bij ander gedrag komt de buurt stadion wacht van de Tukkers versterkt met buren uit het oosten corrigerende maatregelen nemen. En dan praat men het nog goed ook omdat er iemand een vingertje uitstook naar van-p.

28 juli 2023 om 09:13

Je was er duidelijk niet bij. Dit is namelijk niet wat er gebeurd is.

28 juli 2023 om 12:49

Oh sorry, ze staken ook hun tong uit.

28 juli 2023 om 15:26

Het is zwaar terecht dat die mensen zijn aangevallen.

28 juli 2023 om 16:53

Zover ik weet zijn Tukkers en hun Gestapo vriendjes geen handhavers van de wet. Geweld is nooit de oplossing. Mensen gebruiken geweld omdat ze het met woorden niet kunnen winnen.

Denk dat North Face de sponsor was

27 juli 2023 om 23:43

Weet je wat wel een grappig weetje is over the north face. Ze zijn de laatste paar jaar veel jassen met opvallende kleuren gaan maken, omdat hun jassen bekend stonden bij criminelen en voetbalhooligans

28 juli 2023 om 08:34

Het is zelfs zo erg dat The North Face ooit een officieel statement heeft uitgebracht dat ze een outdoor merk zijn en niets te maken hebben met voetbalhooligans en drill rappers.

Nee, dit waren inderdaad geen 200 sponsoren.. Uitverbod gaat ook niet helpen lijkt mij. Grootste deel van supporters zal gewoon (en terecht) gaan, aangezien ze alles al geregeld hebben.

27 juli 2023 om 23:51

Uitverbod helpt zeker niet, wanneer hij dat doet... Dan heeft die het bij heel veel supporters afgedaan, maar hij zal nu wel durven omdat hij afscheid neemt! Mag toch hopen dat Paul via de voordeur vertrekt want dat verdiend hij (of is het achterdeur haha)

Gewoon geen kaarten meer geven aan sponsoren/familie... Weet je in ieder geval dat er geen fanatieke aanhang op de thuis tribunes gast zitten (je kon alleen maar kaarten kopen met jaarkaart of club kaart)

27 juli 2023 om 23:59

@FcTwent3

Geen kaarten meer aan sponsoren en familie geven is natuurlijk ook geen oplossing. Los van het feit dat er vanuit de UEFA verplicht kaarten aan de uitspelende ploeg gegeven moet worden, kun je toch niet van spelers verwachten dat zij hun eigen gezin en/of familie niet meer mee kunnen nemen naar het stadion? Daarnaast betalen sponsoren grof geld voor hun plekken, die kun je ook niet zomaar de kaarten afnemen.

Nu gaat het toevallig mis bij Twente en afgelopen seizoen bij AZ, maar deze uitzonderingen wegen imo niet op tegen alle keren dat er niets gebeurd.

28 juli 2023 om 01:15

Het is niet gewoonlijk hoor als familielid om mee te rijzen in uitwedstrijden. Die kaarten gaan alleen naar sponsoren. Maar als hun dit misbruiken op deze manier. Dan zou ik inderdaad voor deze sponsoren de kaarten weigeren in de toekomst.

28 juli 2023 om 09:14

Reizen.

Vd kraan je je moet niet alleeen achteraf reageren maar voor die tijd orde op zaken stellen

28 juli 2023 om 02:08

Dat zou je denken idd. Maar als je de vrouw van ibrahimovic ziet dan doen veel van deze kereltjes niet echt onder 😅

Heb zo’n vermoeden dat de gemiddelde Zweedse spelersvrouw er iets aantrekkelijker uit zal zien, dan wat er daar op de beelden te zien is.

Het waren zeker geen familie leden/sponsoren... Die mensen hebben de hele wedstrijd gestaan, en fanatiek mee gesprongen met het uitvak, ik vind het echt jammer dat er weer rellen kwamen want zijn altijd groepje idioten die het verpesten voor de rest, maar dit had je echt al 90 min zien aankomen helaas.

28 juli 2023 om 09:16

Klopt helemaal. Provoceren samen met uitvak middenin een braaf deel van het twentestadion. Gewoon keihard geprovoceerd en keihard klappen gehad. Hoe dom kun je zijn, naïef vooral, dat je daar mee weg komt. En nee, geweld is nooit de oplossing, maar het bewust opzoeken is zo zo zo dom.

Ik mis even de spreekwoordelijke hand in eigen boezem. Ongeacht wie al dan niet op een verkeerde plaats zit: je kunt er als ‘supporter’ van Twente toch ook voor kiezen om de fans niet aan te vallen? Ook bij Twente hebben extremisten de boel totaal in de greep. Spreek je uit en noem man en paard!

27 juli 2023 om 23:55

Die hand was er wel degelijk. Interview maar even in z'n geheel bekijken. En je hebt deels gelijk. Het is alleen wel opmerkelijk dat een uitclub niet 'meewerkt'.

28 juli 2023 om 00:00

Niet de bal bij de uitclub neerleggen. We spraken schande over de situaties bij AZ tegen West Ham, dit is gewoon hetzelfde. Wie er ook zit, het zijn gasten en ook voor die lui moet je de veiligheid garanderen. Wat deden ze fout? Ze zaten hooguit op een plek die niet mocht, maar meezingen zorgt voor sfeer. Waarom moet je ze aanvallen? Als Twente zijnde kan je niet anders dan geen familie/vrienden/ sponsoren mee te nemen in de return. Een tegen reactie gaat komen en Hammarby kennende keihard.

28 juli 2023 om 00:13

Ik leg de bal niet (volledig) bij de uitclub. En ik vind het gedrag van deze capuchon-henkies ook verwerpelijk. Heb alleen niet de behoefte om dat steeds te benoemen. Overigens vind ik dat je het gedrag van de 'ongewenste' uitsupporters op de 'verkeerde' plek wel wat gemakkelijk bagatelliseert. Dit mag niet kunnen.. zeker niet na het uitgebreide 'voorspel'.

28 juli 2023 om 00:23

Het was in de Grolsch Veste. Als de uitsupporters zich zo ernstig misdraagd hebben is het de verantwoordelijkheid van Twente en de politie om in te grijpen. Dat hebben ze besproken, maar niet gedaan.

Twente is toch baas in eigen huis? Of maakt Hammarby de dienst uit?

28 juli 2023 om 04:52

@92643

In vrijwel elke andere sport zitten fans door elkaar en in Amerika in dezelfde sport, dus ook vaak zat.

Het verschil is in andere sporten dat het niet 'bagatelliseert' wordt en elke persoon die ook maar iets flikt er nooit meer in komt.

Bij voetbal geven we alles de schuld behalve de mensen zelf. Het wordt gewoon tijd om al die hooligans te verbannen.

28 juli 2023 om 06:30

Wat doen ze verkeerd? Buiten wat je al benoemd hebt van je op een verkeerde plek zitten ook nog eens met 200 bij elkaar.

Het willen ophangen van vlaggen en spandoeken is ook erg ongebruikelijk op een hoofdtribune.

De hele wedstrijd gebaren richting vak p van kom hier dan dus met andere woorden uitdagen. Je ziet toch met je fucking eigen ogen dat er geen hek of me tussen zit en je daar niet veilig bent.


En dan heb je alsnog ruim de tijd na de wedstrijd om even je jasje dicht te doen en sjaaltje af en even ergens anders te gaan staan. Nee in plaats daarvan doe jezelf je sjaaltje stoer voor je mond om richting de aankomende hooligans te lopen.


Er zullen vast een aantal tussen zitten die een beetje naïef denken van komt wel goed en goede bedoelingen hadden. Maar denk toch echt dat de meeste Zweden die daar hebben gevochten dat zelf stiekem ook leuk vonden en precies om die reden daar gaan zitten en het uitlokken.

28 juli 2023 om 09:21

Uefa wilde dit niet. Stewards zijn in gesprek geweest. Geen goed resultaat. Daarna overleg geweest en heeft men niet door mogen pakken. Wat denk je dat dan het resultaat geweest zou zijn trouwens. Haal maar eens 50-100 van die eikels weg midden tussen de normale supporters. Dat gaat ook niet zonder slag of stoot. Het is dus gewoon
Al kansloos vanaf het moment dat zij een thuisvak bezetten. Daar hebben ze niks te zoeken. En als je er dan bent. Ga dan zitten en hou je mond. In plaats van 90 min uitbundig provoceren. Verschrikkelijk volk. 1 minuut stilte voor clublegende pahlplatz? Nee hoor daar jakkeren we gewoon 60 seconden Zweeds knäckerbröd doorheen. Bah.

Super triest dat voetbalfans niet eens op de zelfde tribune kunnen zitten zonder zich te gedragen. Bij hoeveel sporten zie je dat..

Twente fans misdragen zich weer, net als tegen Fiorentina en de directeur en burgemeester zijn kritisch op hun gasten die van begin tot als beesten zijn behandelt.

28 juli 2023 om 10:02

Op welke manier misdroegen Twente fans zich tegen Fiorentina? Ik herinner me alleen de vuurwerkgooiende Italianen namelijk..

Gewoon meenemen die supporters. Je laat je zo'n tripje toch niet verpesten door een stel van deze sneuneuzen. Dat dit gebeurt is natuurlijk schandalig, maar hoe raar het klinkt, bij sommige supporterschares hoort dit er soms bij. Gewoon hard optreden en strenger zijn in de toekomst

Lekker klagen maar de fout ligt toch echt voornamelijk bij jou directeur.

Ik denk deze burgermeester moet zich beter af vragen wat is mis met die twente fans en da ar iets aan doen

Ik zat gisteravond in het vak direct naast deze Hammarby supporters in het thuisvak. Het begon al tijdens de minuut stilte waarin ik nog niet eerder heb meegemaakt dat ze uit volle borst doorzingen. Vervolgens staan ze de gehele wedstrijd in een business / familie tribune, er worden 90 minuten lang provocerende gebaren gemaakt naar Twente spelers en supporters waar niet op wordt gereageerd, na de wedstrijd lopen de irritaties vervolgens alleen maar verder op met een massala vechtpartij tot gevolgd. Er waren echt niet alleen maar "hooligans" van Vak P in deze vechtpartij betrokken geraakt, maar ook mensen uit de familievakken die er helemaal klaar mee waren. ( Tot slot; het is echter begonnen bij de familie van Pinas, deze hele familie stond onderin de tribune en wilden supporters van Twente die in de gracht stonden aanvallen. )

28 juli 2023 om 09:25

Dit maakt het verhaal nog vervelender. Ik zat recht tegenover je en heb me de rambam geërgerd aan het uitvak dat door een minuut stilte jankt uit volle borst. En die familie pinas… hoe dom kun je zijn.

Bij AZ zijn vorig seizoen tientallen arrestaties geweest na de rellen tegen Westham. Gaat Twente daar ook nog aan meewerken of blijft het beperkt tot die tien arrestaties?

Er waren namelijk wel veel meer dan 10 supporters aan het rellen...

28 juli 2023 om 08:04

Ik snap niet zo goed wat je hiermee probeert te zeggen. Maar hier zijn al supporters opgepakt, volgens mij was dat bij AZ nog niet zo. Een deel heeft zich pas gemeld toen de politie dreigde om beelden online te zetten. En een deel is pas opgepakt n.a.v. die beelden.

28 juli 2023 om 08:10

Alleen was de reactie van AZ direct na de wedstrijden dat alle schuldigen gestraft zouden worden, dat ze er alles aan zouden doen om ze op te sporen. Iets wat ik hier nog nergens gelezen heb. Vandaar de vraag.

28 juli 2023 om 08:24

Ja, maar het gaat toch niet om AZ? Dit gaat om FC Twente. Dus waarom zou FC Twente precies zo moeten reageren als AZ destijds?

En toch nog even over AZ, daar was het overduidelijk dat de AZ-'fans' de aanleiding waren van de rellen. Dus logisch dat AZ die woorden sprak, omdat het zich kapot schaamde voor hun eigen 'fans'. Hier is (voor mij) nog niet duidelijk wie er begonnen is met deze rellen.

28 juli 2023 om 08:37

Bij Twente was het hetzelfde als bij AZ: de grootste kneuzen reageerden op provocaties van de uitsupporters die op de hoofdtribune zaten. Beide groepen stormden op een ander vak af.

En verder maakt het niks uit wie er begonnen is; wat mij betreft gaat het er meer om wie er uiteindelijk niet op gereageerd heeft. Geen van beiden dus.

28 juli 2023 om 08:53

Je komt op mij over als een AZ-fan die dit moment even aangrijpt om te laten zien dat jouw club een veel betere reactie heeft gegeven op een zelfde soort incident.

Maar dat vind ik een beetje ongepast en totaal niet relevant. Fijne dag verder!

28 juli 2023 om 12:04

Ik zie veel liever dat alle raddraaiers opgepakt worden en hun verdiende loon krijgen.

Wat dat betreft zie ik wel meer in de reactie van AZ ja; die waren echt pissig op hun eigen supporters, die van Twente hoor ik er niet over. Die blijven hangen in 'we gaan het uitzoeken'. Terwijl toch dondersgoed hun eigen supporters tot de aanval overgingen (geprovoceerd of niet; zij vielen het andere vak aan).

Dus kom op, wees eens pissig op je eigen supporters.

28 juli 2023 om 12:12

Hoe weet jij wie er begonnen is? Bij AZ was dat overduidelijk. Bij FC Twente is het schijnbaar alleen voor jou duidelijk, was je er bij?

En tussen de supporters van de club die ik support zitten ook een hele hoop debielen, dat ga ik niet ontkennen. Maar wat hebben Ajax-'fans' er opeens mee te maken?

Je bent als Hammarby-fan boos op de burgemeester omdat hij uit vrees voor rellen maar 1500 supporters wil toestaan. En wat ga je vervolgens doen als je hier bent? Lopen rellen! Denk dat de burgemeester de volgende keer vast een stuk milder zal zijn en misschien wel 10.000 uitsupporters toe gaat laten

Wat een kansloos volk, bij alle clubs overigens. Dat Twente en Schalke 04 fans ook weer samen spannen om de confrontatie te zoeken met een paar Zweden.... Zo treurig niveau weer.

Zelfs een blind paard had dit van kilometers aan zien komen. Sinds de loting alleen maar provocerende berichten op de socials van beide kanten. De burgemeester had dat wel door en weerde de groep supporters. Voor de wedstrijd onenigheid, doorzingen tijdens een minuut stilte, provocerende spelers, hooligans van hammerby in een thuisvak, een verhitte pot voetbal. En dan ziet de veiligheidsorgqnisatie van Twente het niet aankomen.. een aanfluiting. Deze supporters hadden al voor de wedstrijd verwijderd moeten worden.

Oké, ik praat uiteraard geen geweld goed! Maar... Is het niet héél erg naief van zowel Twente als Hammarby om te denken dat het wel oké is om sponsoren van Hammarby zomaar in een random ander vak neer te zetten, buiten het uitvak om? Dat is toch vragen om problemen en gedonder? Veel mensen van de thuisploeg, waaronder ook veel simpel tokkie volk, zitten daar gewoon omheen en als zij een slokje en misschien wel meer op hebben, dan is dit toch vragen om problemen? Stop die sponsoren dan in het uitvak of in een ander afgesloten gedeelte van de Grolsch Veste! Geef ze een business lounge bijvoorbeeld. Dit is gewoon naief en vragen om problemen in mijn ogen. Dit kán gewoon niet meer tegenwoordig.

28 juli 2023 om 09:58

Volgens mij is het gebruikelijk om familie van spelers en sponsoren van de uitspelende club (bij Europese wedstrijden) een plekje te geven op de hoofdtribune. Die kun je moeilijk in het uitvak zetten. Het lijkt er op dat de plekken echter niet door familie en sponsoren bezet werden, maar gewoon die-hard fans. Dus het is de vraag aan Hammarby, hoe die mensen aan de kaarten kwamen die voor familie en sponsoren bestemd waren.

Die Hammarby fans hebben allerlei intimidaties richting Twente en Enschede geuit om aan meer kaarten te komen. Daarna hebben ze denk ik hun eigen clubleiding en/of sponsoren geterroriseerd om die 200 sponsorkaarten te krijgen. En de Zweedse clubleiding is waarschijnlijk gezwicht en heeft hen de kaarten gegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren