voetbalzone

Topscout beoordeelt Eredivisionisten en plaatst duo in hokje ‘koopjes’

Thijs Post10 jun 2016, 10:07
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 10:07
Advertentie

Neil McGuinness was in het verleden werkzaam als topscout bij Celtic; zo was hij verantwoordelijk voor de transfer van Virgil van Dijk van FC Groningen naar Schotland. Tegenwoordig is McGuinness ingehuurd door de voetbalbond van Qatar: met het oog op het WK van 2022 scout hij spelers voor de nationale ploeg van het olieland. In gesprek met Sky Sports werpt McGuinness een blik op voetballers die interessant zijn voor de Engelse Premier League. Twee spelers die actief zijn in de Eredivisie passeren de revue.

/

AZ-spits Vincent Janssen wordt door McGuinness in de categorie ‘mogelijk koopje’ geplaatst. “Ik zag hem een paar jaar geleden al aan het werk bij Almere City FC. Zijn afronden viel op: hij blijft uitermate kalm en vindt altijd de hoek. Tottenham Hotspur heeft interesse en Ajax en PSV houden het ook in de gaten. Bedenk dan eens dat Feyenoord hem transfervrij heeft laten gaan.”

De tweede Eredivisionist die is opgevallen bij de scout is Hakim Ziyech. “Een stijlvolle, creatieve en scorende aanvallende middenvelder”, vindt McGuinness. “Ik zag hem al als speler van sc Heerenveen en het is geen wonder dat hij nu de grote ster bij FC Twente is. Hij werkt misschien niet keihard, maar als hij de vrijheid krijgt is hij in staat wedstrijden te winnen. Hij heeft al aanbiedingen van Sampdoria en TSG Hoffenheim geweigerd en dat geeft de indruk dat hij al een betere aanbieding heeft ontvangen.”

Bezig met laden …