Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Swart komt met hard statement over chaos bij Ajax en eist vertrek van één man

Laatste update:

Ajax moet Sven Mislintat direct ontslaan, zo zegt clubicoon Sjaak Swart in gesprek met verslaggever Jelle Kusters van Voetbalzone. Volgens Mister Ajax is de Duitse technisch directeur verantwoordelijk voor de chaos in de Johan Cruijff ArenA. Swart ziet Mislintat het liefst zo snel mogelijk vertrekken, zo zegt hij daags nadat bekend werd dat Ajax een onderzoek is gestart naar de transfer van Borna Sosa deze zomer. De Amsterdammers gaan de handelswijze van de beleidsman onder de loep nemen.

Op de vraag of Mislintat kan blijven komt Swart met een kraakhelder antwoord. “Nee. Dat is het enige wat ik zeg.” Kusters vraagt of ze hem net als Marc Overmars direct van de hand moeten doen. “Nou, net als Overmars niet, anders. Hij moet anders weg. Met een klein tikkie”, lacht Swart, terwijl hij buiten beeld een schoppende beweging maakt. Swart hoopt dus dat Ajax verder gaat zonder Mislintat, die tot de zomer van 2026 vastligt in Amsterdam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Chaos
Dinsdagmiddag werd bekend dat Ajax vanwege mogelijke belangenverstrengeling een onderzoek is gestart naar directeur voetbalzaken Mislintat. De Amsterdamse club was niet op de hoogte van een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH in Matchmetrics heeft, zo liet een persvoorlichter weten aan de NOS. De omroep onthulde onder meer dat Ajax op de slotdag van de transferperiode Borna Sosa heeft gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in een privébedrijf van de td.

De reactie van Ajax luidde als volgt. “Wij hebben dit vanzelfsprekend met Sven besproken. Hij heeft daar een uitgebreide toelichting op gegeven. Sven heeft verklaard dat in 2020 een investeringsronde heeft plaatsgevonden waarbij verschillende partijen in Matchmetrics geïnvesteerd hebben. Bij het maken van de afspraken ter zake de investering is meteen ook afgesproken dat deze lening op een later moment omgezet zou worden naar een 3% aandeelhouderschap. Ajax is dit uiteraard nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Sven verleent daarbij volledige medewerking, waaronder het delen van alle relevante documenten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De mensen die deze lijn ingezet zijn, die zijn verantwoordelijk. Je kunt het poppetje mislintat wel ontslaan, maar die hele raad van commissarissen is verantwoordelijk voor de weg die ajax ingeslagen is.

Mislintat heeft gedaan wat hij zei dat hij zou doen. Die belangenverstrengeling is gewoon een stok waarmee je hem nu makkelijk kan slaan.

20 september 2023 om 19:09

Onzin... hij is aangesteld door een AD. De RVC grijpt alleen in wanneer er ongeoorloofde dingen gebeuren.

Wanneer de AD dus een goed verhaal heeft een zijn komst kon onderbouwen valt hen niets aan te rekenen.

20 september 2023 om 19:11

Helemaal mee eens. We weten waar het begon, met Overmars die iets gedaan heeft wat niet kon. Toen deden de RVC, Hendriks en Vd Sar niet wat ze moesten doen. Maar om, zoals ik elders iemand zag beweren, Mislintat nu niet te ontslaan vanwege de puinzooi die hij trof slaat ook nergens op. Hij maakt er een nog grotere puinzooi van met z’n tweede divisie spelers, teveel betalen, scouting negeren, scheve selectie neerzetten, et cetera. Dan komt de belangenverstrengeling er nog bovenop. Die man moet met Hendriks en de RVC opstappen. Schoon schip maken.

21 september 2023 om 08:35

Het begin dit seizoen is zo slecht dat er gekeken wordt wie de schuldige is en dan maar de media volgen met hun hetze tegen Mislintat.
Ik heb een Duitse collega die voor VFB Stuttgart is; daar is hij onder supporters een held die met onbekende spelers success bracht. Ze snappen niks van hoe hij hier behandeld wordt (net als Schmidt bij Psv). De goede seizoensstart daar schrijven ze nog aan Mislintat toe. Wel een man die een eigen mening heeft en koppig is (en wellicht de Telegraaf geen nieuwtjes geeft). De spits die hij bij hun wou halen staat nu op 8 goals uit 4 wedstrijden.

Het probleem ligt is voor mijn gevoel meer dat je alle spelers die er nog eens bovenuit springen gelijk verkoopt. Ten Hag liet nieuwe spelers eerder een paar maanden wennen, nu wordt er verwacht dat nieuwe spelers vanaf dag 1 het elftal dragen. Ajax heeft kwaliteit jeugd nodig maar daar komt even minder door.

21 september 2023 om 14:16

Ik ben dan absoluut niet eens dat Mislintat er een grotere puinzooi van heeft gemaakt. Hij heeft namelijk ook gewoon goede dingen gedaan en een hoop puin opgeruimd. Daarnaast heeft die ook gewoon laten zien dat die prima kan onderhandelen gezien de verkopen dit jaar.

De aankopen mogen zich nog bewijzen maar je kan nu niet zeggen dat het slechte inkopen zijn. En het argument dat ze van het 2e niveau komen is gewoon zwak. Daarnaast is het verhaal over het negeren van de scouting voorlopig nog gewoon een luchtkasteel want daar is helemaal geen bewijs voor. En de scouting binnen Ajax is/was ook een puinhoop. Dus misschien zijn er wel gewoon goede argumenten om deze te negeren. Bovendien heeft Mislintat Kelvin de Lange gehaald als hoofd-scout, wat ook gewoon een goede zet is.

Mocht het waar zijn dat er dingen verzwegen zijn en dit in strijd is met beleid dan heb je een goede reden om hem te ontslaan. Daarvoor moeten we het onderzoek afwachten. Maar in de tussentijd vind ik helemaal niet dat Mislintat nu al ontslag verdiend.

21 september 2023 om 10:38

Eens, de RvC moet gewoon weg. Die is echt niet meer te handhaven nu. Blind is op tijd weggegaan..

Nou, dat is dan bepaald!

Uiteraard niet zo handig van Swart dat hij hier nu al op reageert, maar zo lang je hem niet al te serieus neemt, vind ik het altijd wel mooi hoe passionate hij nog steeds is als het op Ajax aankomt.

Laten we het onderzoek lekker afwachten.

20 september 2023 om 19:12

Nou wat mij betreft niet hoor. Het is slechts een van de vele redenen om hem weg te sturen.

20 september 2023 om 19:16

Wat zijn de andere redenen dan? Onbekende spelers halen is geen reden. Middelmatige spelers halen is geen reden want ze hebben de kans nog niet eens gehad.

Dit is een situatie waar je hem de wacht aan kan zetten als alles klopt. Dat is nog afwachten. Maar voor de rest heeft ie nog niks gedaan wat nu al afgerekend moet worden.

20 september 2023 om 19:17

Welke reden is verder nog? Kom niet met selectie was laat rond, want dit lag aan de rvc. Het enige wat de selectie mist is een rechtsbuiten. Kom ook niet met het feit dat hij onbekende spelers haalde, want dit is juist waar overmars om werd geprezen.

20 september 2023 om 19:41

Deze selectie mist ook leiders en dat is een heel belangrijk punt wat gemist werd door Mislintat. Letterlijk geen coaching op het veld omdat niemand dat kan. Zegt ook genoeg dat Bergwijn op het moment de aanvoerder is terwijl die een ploeg helemaal niet eens op sleeptouw kan nemen in zowel voetbal als verbaal…

20 september 2023 om 19:46

@soccerfan, wat dacht je van de aanstelling van een trainer zonder ervaring bij een topclub, laat staan op Europees niveau. Wat dacht je van de slechtste competitiestart in meer dan 50 jaar terwijl er mee dan 100 miljoen is uitgegeven. Dat de spelers laat zijn gehaald is geen excuus. Van Fortuna en Excelsior hoor je gewoon te winnen met zo’n (dure) selectie. Wat dacht je van een selectie die niet juist is samengesteld. Geen fatsoenlijke rechtsbuiten en veel backs. Wat dacht je van het halen van een keeper voor veel geld die als derde keeper wordt ingezet. Wat dacht je van een slechte communicatie en afstemming met de trainer die totaal andere verwachtingen heeft. Wat dacht je van het wegsturen van Heitinga terwijl deze jongen van de club prima als assistent had kunnen functioneren. Wat dacht je van het vele geld dat is uitgegeven aan onbekende spelers uit (vaak) tweede divisies die zich totaal nog niet hebben bewezen. Wat dacht je van het geen eerlijke kans geven aan jeugdspelers als Regeer en Univar die afgelopen zondag duidelijk beter waren dan veel aankopen? Mislintat is een ramp voor de club. Dat jij dit als Ajax supporter niet ziet of wil zien is veelzeggend.

20 september 2023 om 19:52

We kunnen allemaal onbekende spelers halen; dat is absoluut niet waarom Overmars werd geprezen.

In het begin kocht hij half AZ leeg en zaten er ook genoeg missers bij. Niet heel veel van boven 10miljoen maar toch. Later kwamen er wat verassingen uit de hoge hoed, maar wel gepaard met Ziyech, Haller, Promes en Tadic. Alvarez was al Mexicaans international.

Overmars moet geroemd worden omdat hij een trainer zijn droomspeler gunde en daarom op zijn scouting vertrouwde.

Haller was in geen enkele combinatie Ten Hag/Schreuder/Steijn met Mislintat/Huntelaar/overmars naar Ajax gekomen behalve bij Ten Hag - Overmars.

Die eenheid lijkt nu wel erg ver weg binnen de Technische dienst bij Ajax. Dat valt Mislintat toch wel al te verwijten? Dat geen enkele aankoop in 5 officiële wedstrijden tot dusver een voldoende heeft weten te scoren ook wel. Dat hij niet direct heeft gezegd dat hij wel eens gelinkt zou kunnen worden aan Sosa ook.

Dit zijn redenen om afscheid van iemand te nemen, juist wanneer deze nog maar kort in een directie zit. Een TD is verantwoordelijk voor zoveel meer als alleen maar goede aankopen doen.

20 september 2023 om 23:29

@Master 1

Je hebt gelijk. Helaas is hij zo verblind door Sven dat hij het niet wil en kan zien.

20 september 2023 om 23:46

Musi2... zonder een sterke mening over de man te hebben, maar dat van de rvc vind ik zo'n onzin. Als het zo is dat hij moest verkopen alvorens te kunnen kopen, dan had hij wat sneller moeten verkopen. Dat was namelijk letterlijk zijn eigen taak.

21 september 2023 om 03:13

Dat bepaalde ajax supporters iemand als mislintat accepteren. Accepteren dat hij heel het DNA van de club kapot maakt.. en dat zeg ik als Feyenoord supporter. Hij is de eerste die eruit moet. Ajax is Ajax niet meer door mensen die het beter denken te weten en het wiel weer opnieuw willen gaan uitvinden.

21 september 2023 om 10:47

Klopt Marlinho. Ik heb in jaren nog nooit zo weinig binding gevoeld met de club en dat voelt gek.

Zelfs vorig jaar tijdens de dramatische reeks had ik er nog veel meer zin in.

Volgensmij is deze blamage begonnen door Overmars en zijn foto’s… Mensen vergeten toch even dat Mislintat de puinzooi moest opruimen van Huntelaar en Co. Hij had sinds dag 1 de media tegen zich.

20 september 2023 om 18:56

Mislintat maakt er zelf toch ook gewoon een puinzooi van? Haalt grotendeels allemaal nietszeggende speler die er direct moeten staan? Het gros van deze spelers zijn leuke spelers om eens een gokje te wagen of het toevallig iets is, niet om direct het elftal beter te maken. Komt ook nog eens op het laatste moment met een selectie aanzetten. Tuurlijk er waren bepaalde moeilijkheden waar hij mee moest dealen, maar je maakt mij echt niet wijs dat het pas mogelijk was om in pas speelronde 4 de trainer te voorzien van zijn selectie. Minimaal 14 miljoen aftikken voor een jeugdspeler van Manchester City die speelt op de positie van je recordaankoop, hoe kom je erbij. Vooral omdat die nog geen enkele minuut heeft laten zien dat die het in zich heeft. Gewoon geen enkele actie.

20 september 2023 om 18:58

@excedo Dat een eerdere technisch directeur op moest stappen vanwege het sturen van inappropiate berichten of dat zijn opvolgers niet een succesvolle selectie wisten samen te stellen, heeft toch niet zo veel te maken met dat de huidige persoon die die rol vervult een bevriende zakenrelatie betrekt bij een transfer?

20 september 2023 om 19:12

Betrekken ze niet allemaal bevriende zakenrelaties? Ik vraag me af of er werkelijk een ontslag mag volgen van de rechter. Mislintat heeft de media al vanaf dag één tegen en nu hebben ze eindelijk iets. Mislukte aankopen… tja, geef ze even de tijd. Ik heb er zelf niet heel veel fiducie in, maar het is echt te vroeg. Ik zou eerder Steijn ontslaan. Er is toch geen speler meer die voor die man gaat lopen?

20 september 2023 om 19:15

@eenopinie Dat je voor je werk je netwerk gebruikt, is natuurlijk heel normaal, des te meer in de sportwereld. Echter, dat je daar tegen de code van een beursgenoteerd bedrijf in niet transparant over bent, is vrij kwalijk. Ook het vergen van een speler dat hij voor het maken van de transfer wisselt naar een bevriende zaakwaarnemer, als dat inderdaad gebeurd is, is alles behalve gebruikelijk.

21 september 2023 om 11:06

Alleen Ajax wist van zijn connectie met het bedrijf. En men had in de transfer papieren kunnen zien dat het een zaakwaarnemer was die ook aandelen heeft in datzelfde bedrijf. Als er iemand dan moet worden aangewezen als verantwoordelijk dan is het degene die toezicht moet houden.

21 september 2023 om 14:30

@ajaxmind Met je eens dat ook de toezicht goed moet zijn en, indien dat onvoldoende geweest is, dat de toezichthouder ook zeker verantwoordelijk gehouden moet worden. Echter, uiteindelijk begint het natuurlijk altijd bij degene die primair verkeerd gehandeld heeft, dus bij Mislintat.

20 september 2023 om 19:13

Meer troep dumpen op een puinhoop is een gekke manier van opruimen.

Hij laat ook nog eens alles met waarde en kwaliteit vertrekken.

Mislintat is niet de oorzaak van alle ellende binnen Ajax, maar de trage stront die nu over het veld druipt heeft hij daar wel gelegd.

20 september 2023 om 19:27

Ook door eigen schuld toch? Ik zal nooit vergeten, en ook z’n aller grootste lachwekkend optreden, dat hij Heintinga beaamde als eerste keus en achter hem stond en paar weken later hem weg stuurt voor een andere onervaren trainer (op dit niveau). Hoe kan je als trainer op zo’n vieze leugenaar bouwen? Hij is de meeste lachwekkend TD die ik OOIT heb gezien en weetje, laat hem maar lekker aanmodderen bij Ajax. Hoe dieper ze vallen, hoe sneller de echte bazen die achter de Duitser schuilen, worden ontmaskerd en weggestuurd. I rest my case. Zolang Steijn maar niet voor dit alles moet opdraaien

20 september 2023 om 23:52

Nee, het is begonnen toen er zo overdreven werd gereageerd op die foto’s van Overmars.

21 september 2023 om 07:51

Giannini ik weet er niet heel veel vanaf, maar ik kreeg uit de berichtgeving destijds wel de indruk dat het niet alleen om foto's ging, maar echt om stelselmatig stalking en vreemd gedrag. Dat gezegd hebbende, denk ik ook dat er andere manieren zijn dan ontslag nemen (of geven) in dit soort situaties. Met oprechte excuses, het somehow "goed maken",, en duidelijk communiceren kan volgens mij zoveel oplossen. Maar bedrijven schieten zo in de kramp in dit soort situaties.

Zo zie je maar dat het hebben van "ajax-DNA" je niet automatisch een slim of capabel persoon maakt. Swart heeft dat DNA zeker, maar zegt zelden zinnige dingen

20 september 2023 om 19:09

Swart is er dan ook niet op uit om een genuanceerde mening neer te leggen. Als je het voetbal en de bobo’s een beetje volgt, zou je dat toch moeten weten.

21 september 2023 om 21:48

Thanks, je opmerking was met zo goed geweest zonder die laatste zin. Nergens voor nodig. Waarom krijgt deze man dan een platform?

20 september 2023 om 19:25

Je snapt zelf ook wel dat Sjaakie een ajacied is in hart en nieren.. die heeft een prachtige roze bril op. Hij zit nergens aan tafel om zoals jij noemt " zinnige " dingen te zeggen. Hij zegt gwn wat die vind als er iets gevraagd wordt, mogen zulke mensen lekker zichzelf zijn.. moeten zulke mensen bij iedere club alleen maar koesteren.

20 september 2023 om 20:14

Swart is van het niveau Van de Kerkhof. Die moet je vooral niet serieus nemen.

Als zelfs Sjakie Swart wil dat je wordt ontlsgen, dan is er geen houden meer aan...

Jeetje wat zijn we allemaal voorbarig. Wat nu als blijkt dat het niet waar is? Tis wel de Telegraaf hè

20 september 2023 om 19:02

Niet alleen de telegraaf hoor... ook de NOS, en die hebben het toch vrijwel altijd bij het juiste eind.

20 september 2023 om 19:04

Alles behalve voorbarig, heb het ook langs horen komen op BNR radio. Die nemen nieuws een stuk serieuzer dan de Telegraaf.

De Td en alles wat er boven zit lijkt me. De enige die je deze chaos niet kan aanrekenen is de trainer lijkt me. Hoewel ik wel vind dat hij ze beter had moeten laten spelen, maar goed van een knol maak je ook geen racepaard

Sjaak hoopt dat Mislintat degradeert....oh wacht..

Reageren uit emotie. Eerst maar even afwachten wat er uit het onderzoek komt. Dan kan meneer altijd ontslagen worden.

Nee toch? Hoe kan een echte ajacied dat nou zeggen? Ik hoor ook andere geluiden van ajacieden, die Mislintat niks verwijten en het allemaal de tijd moeten geven.

Sjaak, daar hebben we hem. Nog lang geduurd. Maar hij heeft hierin wel gelijk. Sven out.

ajax is op dit moment nog steeds bij de beste 10 ploegen van Europa
ze worden ongetwijfeld met gemak weer kampioen van Nederland.

Beetje flauw om dan als VZ naar Sjaak te gaan en een clubicoon voor het blok te zetten. Sjaak is een prachtige gast met een ongelooflijk hart voor de club maar je weet dat hij weer met zo'n reactie uit emotie gaat komen. Wacht nou eerst maar het onderzoek af.

Ik snap dat iedereen van de loser af wilt. Maar wat schiet je daarmee op? Die waardeloze spelers zijn er toch al...al die miljoenen zijn ze kwijt. Ik moet eerlijk zeggen...ik gun ajax deze shit wel. Moeten ze hun zaakjes maar beter regelen. Dit was nooit gebeurt als Overmars er nog was geweest.

Ik lees artikel na artikel alleen maar dat het een rommeltje is bij Ajax. Maar de voetbalwereld draait gewoon door @redacteuren. Inter Miami met/zonder Messi is onderweg naar de playoffs, Copa Libertadores nadert de climax. Niets daarover hier. Alleen maar meningkjes over Ajax. Mag het misschien iets diverser allemaal, dat zou voor de niet-Ajax supporter ook prettig zijn?! Dank👍

En wie moet Mislintat dan gaan opvolgen volgens Sjakie? Jammer dat dit er dan weer niet bij staat …

Sjaak Swart is volkomen seniel en niet meer serieus te nemen, ongelofelijk dat ze deze amoebe nog zendtijd geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren