Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Supersub Füllkrug redt Duitsland met hele late goal tegen Zwitserland

Laatste update:

Duitsland heeft zondag op de valreep een heel belangrijk punt gepakt tegen Zwitserland. De sterrenploeg van Julian Nagelsmann leek na een doelpunt van Dan Ndoye op weg naar een nederlaag, maar supersub Niclas Füllkrug bracht in blessuretijd uitkomst. De spits van Borussia Dortmund kopte binnen uit een voorzet van David Raum: 1-1. Duitsland gaat daardoor als nummer één uit Groep A door naar de achtste finales op het EK. Zwitserland voegt zich als nummer twee eveneens bij de laatste zestien.

Duitsland was dankzij twee zeges vooraf al zeker van de volgende ronde. Bij de oosterburen van Nederland werd druk gespeculeerd over een mogelijk B-team tegen de Zwitsers, maar Nagelsmann liet zijn basiself uit de eerste twee wedstrijden volledig intact.

Bij Zwitserland begon topspits Breel Embolo, die als invaller scoorde tegen Hongarije, voor het eerst dit toernooi in de basis. Ndoye, die de spitspositie bekleedde in de eerste twee wedstrijden, schoof daardoor op naar de zijkant van de aanval.

Duitsland nam het initiatief in handen, zonder dat direct leidde tot grote kansen. Na een kwartier lag de bal toch Yann Sommer in het net, toen de Zwitserse keeper volledig mistastte op een houdbaar afstandsschot van Robert Andrich.

Scheidsrechter Daniele Orsato besloot de Duitse goal na het bekijken van de beelden aan de zijlijn echter af te keuren. Jamal Musiala bleek in aanloop naar het doelpunt met een kniesliding een overtreding te hebben gemaakt op Fabian Schär.

Zwitserland slaagde er voor het overige goed in om Duitsland weg te houden bij zijn eigen doel. In de 28ste minuut sloeg het Alpenland zelf toe. Een voorzet van Remo Freuler werd als een echte spits bij de eerste paal afgemaakt door Ndoye: 1-0. Het doelpunt had een luchtje van buitenspel, maar de aanwezige buitenspeltechnologie wees uit dat daar geen sprake van was.

Die Mannschaft kwam pas in de tweede helft aan zijn eerste goede mogelijkheid. Florian Wirtz bereikte met een prachtige pass Jamal Musiala, die zijn schot gekeerd zag worden door Sommer. In de rebound kreeg Ilkay Gündogan een goede kans, maar de nummer 10 raakte de bal met links volledig verkeerd.

In de zeventigste minuut creëerde Wirtz met een dribbel over rechts een gigantische kans voor Joshua Kimmich. De opgekomen rechtsback kon na de lage voorzet van Wirtz van dichtbij schieten, maar zag zijn poging op het laatste moment geblokt worden.

In de nastoot werd Maximilian Beier opzichtig en stevig vastgehouden door Silvan Widmer, maar Orsato gaf geen penalty aan Duitsland.

Duitsland begon de risico's verder op te voeren en werd in de 84ste minuut in de counter geslacht door Ruben Vargas, die zijn goal echter afgekeurd zag worden vanwege buitenspel.

Een hoekschop had Duitsland in de 85ste minuut een goal op kunnen leveren, maar Kai Havertz kopte op de lat. Zeven minuten later was het alsnog raak met het hoofd voor Duitsland. Raum slingerde de bal van links voor het doel, waarna Füllkrug toesloeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties
23 juni 2024 om 22:58

Wout mag zn veters niet eens strikken. Die is zo slecht niet normaal

23 juni 2024 om 23:32

Toch ongelofelijk als je Havertz keer op keer ziet schutteren; geef die 10 kansen en hij scoort wellicht een keer. Fullkrug is zo doelgericht… type Huntelaar die makkelijk de goal vindt.

23 juni 2024 om 23:05

Toch weer op ze Duits . Altijd vaak in de blessure tijd.

24 juni 2024 om 02:31

Graag statistieken om dit te bewijzen.. Nederland komt ook vaak terug en daar heb ik wel statistieken voor.

24 juni 2024 om 11:13

Duitsland krijgt ze juist relatief vaak tegen in de slotfase.

Classic Duitsland. Had gehoopt op Italië vs Duitsland.

23 juni 2024 om 23:10

Nu wordt het Zwitserland - Kroatië 😜

Fullkrug de Duitse Weghorst.

23 juni 2024 om 22:56

Alleen is Fullkrug een paar klasse beter 😂

23 juni 2024 om 23:05

Vind je? In precies dezelfde periode (4 jaar)toen ze in de Bundesliga speelden liep wout net onder 1 op 2 en fullkrug net boven 1 op 3 dus waarom vind jij dat als ik vragen mag?

23 juni 2024 om 23:16

Ik kan niet voor Dinhus spreken, maar Fullkrug stond afgelopen seizoen basis bij CL-Finalist en Weghorst op de bank bij Hoffenheim. Dus ik zou liever Fullkrug hebben.

23 juni 2024 om 23:18

Fullkrug is wel een stuk beter dan Weghorst, laten we eerlijk blijven.

24 juni 2024 om 10:36

Het is nou eenmaal mode om onze eigen spelers te downgraden en buitenlandse spelers op te hemelen.

24 juni 2024 om 11:14

@Giovinazzi: Wat een onzin. Je hebt geen inhoudelijke argumenten en dan kom je hiermee. Füllkrug is op dit moment vele malen beter dan Weghorst, maar dat mag van jou niet omdat dan de Nederlander niet de beste zou zijn?

Het gras is groen, de zon komt op en de Duitsers scoren in de blessuretijd

23 juni 2024 om 23:09

Gras is niet altijd groen. Als het dor is bijvoorbeeld ; )

24 juni 2024 om 07:22

Geweldig toch

Die hosanna stemming over de Duitsers kan ook wel de prullenmand in na hun laatste 2 potten vind ik. Tegen de Hongaren was het al geflatteerd en nu helemaal.

Fullkrüg ook gewoon in de basis in plaats van Havertz vind ik trouwens.

23 juni 2024 om 22:58

Ze lieten zich op het middenveld wel erg vaak de bal afpakken idd, leek niet helemaal 100 procent scherp daar. En Havertz die scoort nog niet in een hoerenkast, drama. Sane ook trouwens.

23 juni 2024 om 23:06

Die Fullkrug heeft 13 goals in zo'n 750 minuten. En het is niet nodig om met een halve spits te spelen aangezien Wirtz en Musiala toch al overal zwerven.

23 juni 2024 om 23:41

Klopt helemaal. Ik was onder de indruk na de wedstrijd tegen Schotland, maar nu de groepsfase voorbij is weten we dat Duitsland de eerste twee wedstrijden gewoon tegen de twee slechtste ploegen van het toernooi heeft gespeeld. Zodra ze een beetje een serieuze tegenstander hebben krijgen ze het moeilijk.

Ohmagawd zo Duits. Ze waren beter dan Zwitserland maar kwamen er maar moeilijk doorheen. Nu hopen dat Engeland miraculeus tweede wordt in hun poule, dan krijgen we Duitsland Engeland.

23 juni 2024 om 23:51

Leuk potje zou dat zijn, met die afgekeurde goal over de lijn van Lampard destijds toch mooi op die Duitsers dan terug te pakken voor Engeland.

24 juni 2024 om 01:25

EK’21 wonnen de Engelse al van de Duitsers.

24 juni 2024 om 01:40

Ze hebben zichzelf sowieso maar de fijne helft van the bracket geschoten. Laten we dan doen alsof het Engeland wordt. Krijg je daarna Portugal. Daarna Spanje. En dan pak m beet frankrijk. Succes. Nederland trouwens idem. Die kunnen ook beter 1e of 3e worden. Zoals ik het nu kan zien

25 juni 2024 om 00:26

Oh shit ja dat zal wel. Maar ik zie het ook wel weer voor me dat je dan naar de "makkelijke kant van het schema" gaat en er meteen uitligt tegen Zwitserland.

Onterecht. De Zwitsers verdiende meer en hadden dat ook zelf in de hand. Vargas had alle verdedigers voor zich staan dus had makkelijk wat in kunnen houden zodat hij geen buitenspel stond.

Duitsland hype nu wel voorbij. Het gaat inmiddels al 6 jaar fout tegen dit soort tegenstanders. En ze lieten vandaag gewoon weer zien er niet van te kunnen winnen.

23 juni 2024 om 23:02

Uuuuh dit is een toernooigame en gelden er helee andere rregels wat het voetbalspel betreft.
Wil je vertellen dat zij bij alle WK en EK winsten goed speelden?

23 juni 2024 om 23:06

Die halve finale in 2014 vond ik alleraardigst.

23 juni 2024 om 23:11

In de tijd dat ze nog halve finales haalden speelde ze echt niet zo matig tegen een subtopper als Zwitserland. Zeker niet in de groepsfase. Enige wedstrijd die ik me kan bedenken is de achtste finale in 2014 tegen Algerije, maar die werd nog steeds in 90 minuten gewonnen.

24 juni 2024 om 07:59

Onzin dat was na verlenging. Overigens speelde ze tegen Ghana ook gelijk in de poule en wonnen ze met moeite van USA.

Zuur voor Zwitserland. Maar het blijven Duitsers. Wel heerlijk ingekopt ook . Vind Zwitserland geen verkeerde ploeg. Echte strijders die alles geven.

Füllkrug een echte breekijzer! Zwitserland helemaal kapot op het einde en dan raad je het al: Duitsland die tot het laatste moment doorgaat.

Weer een nul punten ronde in mijn poule pff wat n onvoorspelbare uitslagen.

Op basis van deze wedstrijd wens ik alleen een zo snel mogelijke Duitse uitschakeling. Nagelsmann bewijst nogmaals dat hij een geweldige tacticus is. Ik zie geen enkel concept in de verdediging na balverlies. Op het einde speelde hij weer met de geweldige driemansverdediging. Gelukkig liep dat goed af. Als een tegenstander baas is en Duitsland onder druk zet, weet Nagelsmann niks meer wat aan te vangen. Nogmaals bewezen

23 juni 2024 om 23:13

Als ze zo spelen dan kan ik me niet voorstellen dat ze er in blijven tot het einde. Blijkt overigens ook wel dat Schotland echt armetierig slecht is dus de 5-1 is niet zoveel meer waard. Al had ik vandaag het idee dat Duitsland het allemaal wel best vond omdat ze toch al door zijn en met de tweede plek blijkbaar de volgende rondes gunstiger zouden kunnen zijn qua tegenstander. We zullen nooit weten of dat ene rol speelt, maar zou het onzinnig vinden. Gewoon volle bak gaan en de juiste flow in het elftal houden dat is al toernooi na toernooi het recept om ver te komen.

24 juni 2024 om 00:29

Volgens mij speelden ze vandaag ook tegen de best georganiseerde verdediging van het toernooi. En in de tweede helft hebben ze toch steeds de Zwitsers weten achteruit te drukken. Als je een Duitser bent vind ik je uitspraak wel heel vreemd BBayern. Ze speelden niet tegen watjes en weten er een 1-1 uit te slepen. Dat is niet zo slecht.

Als Duitsland zich een beetje had ingelezen hadden ze die gelijkmaker niet meer gemaakt. Zouden bij een 2e plaats aan een veel gunstigere kant van het schema zijn gekomen.

23 juni 2024 om 23:01

onzin dan maken ze moeilijkere tegenstanders zoals Engeland later mee. Nu vermijdt Duitsland al Italië

23 juni 2024 om 23:04

Italië of Kroatië hadden ze in de achtste finale gekregen die stellen allebei geen reet voor dit toernooi. Nu spelen ze waarschijnlijk tegen Denemarken of Servië, daarna Spanje in de kwartfinale en Portugal Nederland/frankrijk in de halve finale.
Hadden uit hun oogpunt veel beter 2e kunnen worden, tegen Spanje in de kwartfinale worden ze zoek gespeeld.

23 juni 2024 om 23:03

Correct me if I am wrong, maar ik dacht dat aan beide kanten van het schema toplanden zitten? Dus maakt het niet heel veel uit.

23 juni 2024 om 23:06

Dat leg ik ook zo uit aan ajaxclub

23 juni 2024 om 23:07

Nee hoor zeer waarschijnlijk komen aan 1 kant Duitsland, Spanje, Portugal en Nederland of Frankrijk. Aan de andere kant als toplanden Engeland, Italië/kroatië, misschien België en Nederland/frankrijk.
Bovenkant van het schema lijkt veel zwaarder te worden.

23 juni 2024 om 23:07

Er is zelfs een (weliswaar enorm kleine) kans dat deze landen allemaal in de bovenkant van het schema terechtkomen: Spanje, Portugal, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Engeland, Italië.

Ach, wie kampioen wilt worden moet van iedereen winnen?

24 juni 2024 om 06:47

Als dat zo is gaat het EK nog wel even duren.

Hij redt anders ook mijn Scorito voor vandaag, net als Hongarije in de laatste minuten haha

Heerlijk als je op Unibet zit. Je weet van te voren al dat die 1-1 komt.

typisch Duitse goal door de Duitser in Duitsland in de extra tijd scoren

Hoe cruciaal die redding van Neuer op de inzet van Xhaka. Top 2 van de wereld onder de keepers.

Duitsland speelde alsof ze 2e wilden worden, was ze nog bijna gelukt ook.

Zwitserland laat desondanks zien dat de Duitsers te pakken zijn. Achterin is ‘t zeker niet wereldtop en kwetsbaar met ruimte in de rug. Voorin swingen ze niet zoals de eerste pot tegen de extreem zwakke Schotten. Ze zullen even moeten resetten en de juiste scherpte vinden als ze de finale willen gaan halen. Zwitserland zal misschien nog een ronde doorkomen, maar vond de oorzaak van de 1-1 vooral een gebrekkig en ongemotiveerd Duitsland. Overigens wel zeer knappe goal.

24 juni 2024 om 06:56

Rudiger is wel wereldtop. Tah? Niet de beste inderdaad. Daar had ook gewoon Hummels moeten staan.

24 juni 2024 om 09:42

Achterin hebben ze alsnog rudiger en Kimmich wat wereldtoppers zijn. Verder zijn Tah en Schlotterback ook alles behalve prutsers.

Tja weer niet echt een overtuigende pot van Duitsland. Vooral achterin is het echt kwetsbaar hoor. Vandaag ook met Tah en Mittelstadt die matig waren zeg en er terecht werden uitgewisseld. Die organisatie staat niet zo sterk als we dachten. Ook valt Wirtz wel erg tegen dit toernooi. Heeft na die openingswedstrijd tegen Schotland niet veel laten zien. En wordt er ook steeds als een van de eerste gewisseld voorin. Maar goed ze hebben wel mentaliteit om alsnog dat puntje binnen te slepen dus dat is wel positief voor ze.

Dat Duitsland altijd op het eind scoort en dat het typisch Duitsland is daar wil ik graag bewijs van hebben ipv allemaal mensen die het roepen. Ik zeg niet dat het niet zo is maar ik krijg het gevoel dat mensen maar wat roepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren