Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sunderland profiteert niet van megablunder en loopt in extremis promotie mis

Laatste update:

Charlton Athletic heeft zondagmiddag in de finale van de League One Play-Offs met 2-1 gewonnen van Sunderland en keert door de nipte zege terug in de Championship. Het elftal van manager Lee Bowyer trok de eindstrijd op Wembley ver in blessuretijd naar zich toe, doordat Patrick Bauer de winnende treffer aantekende en de Duitse aanvaller the Black Cats in rouw dompelde. Na twee opeenvolgende degradaties is dit dus opnieuw een flinke tegenvaller voor Sunderland.

Sunderland kende nog wel een droomstart op Wembley, al was daar wel de hulp van Charlton voor nodig. Een terugspeelbal van Mouhamadou-Naby Sarr in de vijfde minuut werd volledig verkeerd ingeschat door doelman Dillon Phillips, waarna de bal in het lege doel verdween: 0-1. De Londense formatie, met Anfernee Dijksteel aan de rechterkant van de verdediging, toonde veerkracht en kwam tien minuten voor het rustsignaal langszij dankzij een treffer van Ben Purrington. De van Rotherham United gehuurde verdediger tikte de bal bij de tweede paal binnen.

De door Celtic aan Sunderland verhuurde Lewis Morgan was tien minuten na de hervatting dicht bij een hernieuwde voorsprong voor de op papier uitspelende ploeg, maar zijn eerste aanname liet de Schotse vleugelaanvaller in de steek, waardoor de goede mogelijkheid in rook opging. Met de entree van routinier Aiden McGeady werden de aanvallende intenties van manager Jack Ross kracht bijgezet. De aanvalsdrift leverde Sunderland echter geen tweede treffer op in de spannende slotfase.

In extremis ging het alsnog helemaal mis voor Sunderland. Net toen beide supportersgroepen zich al hadden verzoend met extra speeltijd op Wembley, sloeg Bauer keihard toe. Het elftal van Ross was mentaal geknakt en niet bij machte om alsnog een verlenging uit het vuur te slepen. Na het laatste fluitsignaal werd de promotie van Charlton uitbundig gevierd door spelers en fans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Absurd als je besef waar ze enkele jaren stonden en waar ze nu staan. Maar de fans daar zijn schitterend en de steun is fantastisch.

Weet iemand of Charlton een aanwinst is?
Van Sunderland weet ik dat het een grote club is. Dacht eerlijk gezegd dat Sunderland heel laag stond. Verrassend dat ze toch net de PL mislopen

26 mei 2019 om 18:18

Ze spelen geen championships, ze spelen in league one.

26 mei 2019 om 18:20

Ze konden promoveren naar de championship

26 mei 2019 om 18:20

Deze pot ging om promotie naar de Championship, morgen spelen Derby en Aston Villa tegen elkaar om te bepalen wie er in de Premier League speelt volgend seizoen.

26 mei 2019 om 18:21

Sunderland hqd volgens mij een mindere seizoensstart maar zijn de tweede seizoenshelft heel sterk geweest. Ze lopen niet de PL maar de Championship mis😉

26 mei 2019 om 18:57

Sunderland speelde tevaak gelijk spel in de tweede seizoenshelft.

26 mei 2019 om 18:21

Charlton is de grootste club in Zuid-Londen en heeft ook nog van 2000 tot 2007 in de PL gespeeld. The Valley ook een prachtig stadion waar ze in spelen. Prachtclub imo. Sunderland ook trouwens. Prachtfinale was dit dus

26 mei 2019 om 19:00

Ik ben bang dat Sunderland volgend jaar makkelijk kampioen gaat worden dus daarom vind ik het jammer dat ze de finale verloren.
Hopelijk promoveert Pompey ook volgend seizoen.

Charlton is een naam die zeker niet in de League One hoort, speelden vroeger vaak in de Premier League. Zeker een aanwinst voor de Championship.

Vind het persoonlijk heel jammer dat Portsmouth niet heeft weten te promoveren dit seizoen. Voor Charlton natuurlijk mooi dit. Zowel zij als Sunderland horen minstens Championship te spelen.

Wat een typische engelse lagere-divisie-wedstrijd was dit. Schoppen, schoffelen, werken als paarden maar niet veel voetbal. Wel veel sfeer en spanning. Gaaf om te zien dat zoveel man in Wembley aanwezig waren voor 2 teams die in league one spelen (zijn natuurlijk ook grote clubs die hoger horen, maar toch). Was wel iets meer voor Sunderland, daar heb ik sinds de documentaire “Sunderland till I die” veel sympathie voor gekregen, zeker het kijken waard! Echter is Charlton ook gewoon een club die minimaal in de championship hoort, dus een slecht resultaat was er eigenlijk niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren