Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stunt tegen Ajax biedt hoop: ‘PSV was dat seizoen oppermachtig’

Laatste update:

Willem II gaat woensdagavond proberen zich te kwalificeren voor de finale van de KNVB Beker ten koste van Feyenoord. De regerend landskampioen is favoriet in De Kuip, maar een stunt is niet uitgesloten, weet Robert Maaskant. De voormalig trainer van de Tilburgers wist in 2005 de eindstrijd te behalen door Ajax te verslaan (1-0).

"Ik weet eigenlijk nog best veel van die halve finale. Bijvoorbeeld dat we voor de wedstrijd gingen eten in een restaurant tegenover het stadion. Na het diner besloten we om met z'n allen dwars door de supporters naar het stadion te lopen. Dat gaf een enorme boost", aldus de voormalig oefenmeester in gesprek met de NOS.

Maaskant erkent dat Ajax toen veel beter was en zegt dat men vooral de focus ging leggen op het bekertoernooi toen de Amsterdammers verslagen werden. "We wisten voor die wedstrijd al dat PSV de tegenstander zou zijn in de finale. PSV was dat seizoen oppermachtig met spelers als Mark van Bommel en Phillip Cocu. Zij werden kampioen en dus mochten wij Europees voetbal spelen als we de finale zouden halen. Maar dan wil je winnen ook, natuurlijk."

PSV won echter met 4-0. "Ik was zo ziek van die nederlaag, dat ik de huldiging niet eens heb afgewacht. Ik weet nog dat KNVB-directeur Henk Kesler me terugriep, maar ik kon het niet opbrengen om op het podium te komen", aldus Maaskant, die ook vooruitblikt op de kansen voor Willem II tegen Feyenoord: "Een kans heb je altijd en Feyenoord draait ook niet lekker. Maar het lijkt me uitgesloten dat Feyenoord die wedstrijd in de eigen Kuip zou laten lopen."

Wie verwacht jij dat er verder gaat in de KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verwacht wel dat Feyenoord er echt vol op klapt tegen Willem 2 en "gewoon" doorgaan. Denk overigens wel dat AZ het Feyenoord in de beker op z'n minst gigantisch moeilijk gaat maken.

Wat had PSV toen een goed team inderdaad, kon moeiteloos mee in Europa. Tijden veranderen helaas..

28 februari 2018 om 15:48

Of gelukkig. Jullie tijd komt wel weer.

28 februari 2018 om 15:57

Die tijden nooit meer. 2005 was de laatste kans op een Champions League van een Nederlandse club. Ooit. De finale was zo dichtbij.

28 februari 2018 om 16:23

Stond PSV niet 2 jaar terug de uiteindelijke finalist Atletico naar penalties te dwingen? Ajax haalde de Europa League finale toch? Dat waande ook niemand voor mogelijk. Als er iets is waar we hier goed in zijn is het mekkeren over geld en apocalyptische voorspellingen over ons voetbal maken, terwijl we vrij recent nog enorm sterke prestaties hebben meegemaakt.

28 februari 2018 om 16:26

Ik sluit me aan bij John Terry. De spelers die toen furore maakte bij PSV waren allemaal goed gescout. Dat in combinatie met een paar toppers van de club en je kan zomaar ver komen. Tuurlijk gaat dat weer eens gebeuren.

28 februari 2018 om 16:49

Ja, maar dan moet alles compleet zijn. Je moet en een goede selectie hebben en een goede trainer en ook de juiste vorm op het moment zelf. Had Ajax bv. zonder Bosz ook de finale gehaald? Had Psv zonder Zoet ook nog uitzicht op die kwartfinale? Het is mogelijk maar moeilijk.
On topic: Heel mooi mocht Willem 2 de beker winnen, maar Europees is dat statitisch gezien voor het Nederlands voetbal rampzalig.

28 februari 2018 om 17:09

@stambec

Destijds kon dat nog, toen talenten nog niet zo werden overhyped vooraf. Maar elke voetballer onder de 17 die ook nog maar enigszins kunnen ballen staan 5000x op Youtube. En voordat je het weet wil Real Madrid of Barcelona hem kopen voor 50 miljoen euro, en sta je compleet kansloos.

Gomes, Farfan, Ji-Sung Park. Probeer ze nu nog maar op te halen zonder dat grotere teams je voor zijn.

28 februari 2018 om 18:30

@ est-1913 Inderdaad zo jammer toen. Uit bij Milaan veel beter en toch 2-0 verliezen. Thuis 2-0 voorkomen en toen die klote Ambrosini die bijna nooit scoort maar dan net wel. En Cocu die dan nog even een wereldgoal maakte waardoor ze 3-1 wonnen maar toch uitgeschakeld waren. Zelfs als Ajax supporter genoot ik toen van PSV in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren