Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Stoke-aankoop miste weken van eerste seizoenshelft wegens drugsgebruik’

Laatste update:

Saido Berahino is in de eerste helft van het seizoen geschorst geweest vanwege het gebruik van drugs, zo meldt de Daily Mail. In september werd hij positief getest op ‘recreatieve drugs’, waarop de FA de aanvaller voor acht weken schorste. Volgens de officiële lezing ontbrak Berahino bij West Bromwich Albion vanwege een trainingsachterstand.

/

Afgelopen winter verkaste Berahino voor zo’n veertien miljoen euro naar Stoke City. Mark Hughes, manager van the Potters geeft nu op een persconferentie toe dat de aanvaller in de eerste seizoenshelft geschorst was wegens een ‘disciplinaire zaak van de FA’. Stoke was daarvan op de hoogte, maar dat vormde desondanks geen belemmering om Berahino over te nemen van West Bromwich Albion.

Afgelopen woensdag maakte de Engelse aanvaller zijn debuut voor Stoke, in de wedstrijd tegen Everton. Zaterdag wacht voor Berahino een ontmoeting met zijn oude club, als the Potters op bezoek gaan bij West Bromwich Albion.

Vind jij Saido Berahino een goede aankoop van Stoke City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk dat dit soort dingen niet naar buiten worden gecommuniceerd. Als je iemand schorst als FA, hoor je dat gewoon te melden. Dat doe je bij schorsingen naar aanleiding van gele of rode kaarten tenslotte ook.

3 februari 2017 om 11:36

Dat begrijp ik ook niet, als de club het niet wil zeggen oké, maar de FA is een andere verhaal.

3 februari 2017 om 11:41

Echter betreft het hier privã©omstandigheden en niet een schorsing n.a.l. een voetbal incident. Het is aan Berahino om te beslissen of dit naar buiten wordt gebracht of niet. Netjes gedaan van zowel de FA als West Bromwich, niet onnodig de speler in een kwaad daglicht zetten.

3 februari 2017 om 11:50

Toen Andre Gray voor 4 wedstrijden geschorst werd in september 2016 naar aanleiding van niet voetbalgerelateerde tweets uit 2012 en werd dat toch ook gewoon bekend gemaakt. Dat zou je ook als prive omstandigheden kunnen omschrijven. In elk geval was het geen schorsing n.a.v. een voetbal incident.

3 februari 2017 om 11:58

Dat is na aanleiding van iets dat al publiekelijk was. Daar viel weinig meer geheim over te houden om de speler niet verder te beschadigen... In dit geval wel. Als hij zijn straf heeft gehad is het klaar voor de FA. Hem extra aan de schandpaal hangen is gewoon overdreven en zoiets moet een voetbalbond ook niet willen doen.

3 februari 2017 om 12:00

Ik heb gehoord van verschillende Engelse dat het in England mag. Als de club een speler pakt op coke of doping wat dan ook en de club intern al sancties oplegt en de speler niet op het wedstrijdformulier zet dan is het voor de FA voldoende. Dit blijkt ook de reden te zijn dat vorig jaar wilshere zolang 'geblesseerd'. 5 maanden daarvan waren volgens insiders (nogmaals ik heb het van een voetbalfan niet van een insider) voor coke gebruik van Jack

3 februari 2017 om 12:32

Pff, ik moet nu gelijk denken aan Hergreaves of zo die van Bayern naar United ging. Die heeft ook nauwelijks gespeeld... Of Woodgate, Robben, Diaby of zo.. Er gaat een hele wereld voor me open haha. Nee, serieus, ik vind dit een goede aanpak van de FA. Zo stimuleer je zelfcorrigerend gedrag door clubs en een tijdige, eerlijke melding van het incident.

Sowieso raar dat het niet naar buiten wordt gebracht. Maar een rode kaart is live op tv te zien heh, dus die info is makkelijker te vinden voor buitenstaanders dan zijn drugsgebruik

Ik ben wel benieuwd wat voor 'recreatieve drugs' hij dan gebruikt zou hebben. Gok dat het dan wiet zou zijn geweest, aangezien er voor zwaardere dingen wel langere straffen zullen staan en Purrel Frankel ook maar een maandje werd geschorst toen hij een keer had geblowd (bron: http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/226591/purre...

Hoe de wetgeving er in dat grauwe land precies in elkaar steekt weet ik niet, al helemaal niet hoe de FA dit dan weer interpreteert. Maar blijf het een wazig geheel vinden dat dit zo slecht wordt gecommuniceerd met de buitenwereld.

Buiten het feit dat je van het gros van de drugs absoluut niet beter gaat voetballen.

Poppertjes gesnoven? Qat gekouwd?
8 weken voor een verdovend middel valt reuze mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren