Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Slechts kleine smet op ‘topdebuut’ bij Ajax: ‘Ik wilde echt scoren, ja’

Laatste update:

Silvano Vos was een van de debutanten afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-0). De achttienjarige middenvelder kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Florian Grillitsch. Vos speelt sinds 2012 in de opleiding van Ajax en won in 2015 de Richard Witschge Trofee. Het jeugdproduct van de Amsterdammers hield de bal 3178 keer hoog in de Johan Cruijff ArenA, maar moest stoppen omdat toen de wedstrijd begon.

Na afloop van het Eredivisie-duel was Vos trots op zijn eerste speelminuten. “Je debuut maken in dit stadion is echt top”, verklaarde hij bij Ajax TV. “Álvarez zei dat ik tussen hem en Jurriën Timber moest komen. Er kwam steeds een speler van Fortuna Sittard vrij daar, dus daar moest ik komen te staan. Ik heb dat volgens mij goed uitgevoerd. Topdebuut. Het is fijn dat een speler die veel ervaring heeft je aanstuurt.”

Vos had niet verwacht zijn debuut te maken. “Ik zag Kian Fitz-Jim ook warmlopen. Volgens mij kon Florian Grillitsch niet de hele wedstrijd spelen. Ik dacht echt dat Kian hem zou vervangen, maar toen riep de trainer (John Heitinga, red.) mij. Hij zei nog dat ik ontspannen moest spelen, maar een beetje spanning hoort er wel bij.” Tijdens zijn invalbeurt was de middenvelder nog bijna trefzeker. "Oooh, ik wilde echt scoren, ja. Jammer genoeg ging de bal er niet in. Misschien de volgende wedstrijd."

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Vos 31 wedstrijden achter zijn naam staan. Onder interim-trainer Heitinga debuteerde hij op zestienjarige leeftijd in Jong Ajax. Daarin maakte de Amsterdammer vijf goals en gaf hij daarnaast drie assists. Vos zat vijf keer eerder bij de selectie van de hoofdmacht, maar kwam daarin niet tot speelminuten.

Zie jij Silvano Vos doorbreken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap ik, maar heeft keurig in dienst van het team gespeeld. Dat is meer waard.

11 april 2023 om 20:47

Rodenha. Hebben juist teveel Nederlandse spelers die in dienst van het team spelen. Moet weer eens spelers gaan opleiden die juist niet in dienst van het team spelen, maar juist individueel kwaliteiten hebben.

11 april 2023 om 20:54

Als ik de Nederlandse talenten bij Ajax Taylor, Brobbey en Rensch bekijk heb ik juist het idee dat het talent er wel is maar dat het in dienst van het team spelen, de werkethiek en de focus juist een beetje ontbreken.

11 april 2023 om 21:01

Scummy. Taylor is juist een speler die in dienst van het team speelt. Zal de eerste zijn die door het ijs zakt wanneer het team het zwaar heeft. Rensch is alles behalve een talent. En Brobbey is inderdaad aan de luie kant en dat is zonde, want voetbaltalent heeft die wel.

11 april 2023 om 21:25

@Ducktaildo, maar dat is toch niet ‘in dienst van het team spelen’. Volgens mij is in dienst van het team spelen meer dat je hard werkt voor het team, opofferingsloopjes, doen wat goed is voor het team. Dan zie ik een Taylor bijvoorbeeld maar erg matig omschakelen naar verdedigen. Dat is dan niet in dienst van het team. Dat deed Vos zeker wel, en dat hoeft zeker niet ten koste van het voetbal te gaan.

11 april 2023 om 22:17

Ik weet niet waar het op gebaseerd is dat hij de eerste is door het ijs zakt? En Rensch is zeker wel een talent, maar verkeert al een hele tijd in mindere vorm. In zijn debuutseizoen was hij echt wel sterk.

Vind het een goede speler. Snel denkend en heeft een goede bouw. Bij Jong Ajax viel me op dat hij overal aanwezig is

11 april 2023 om 22:04

Dat zeker. Maar laten we hem niet te snel de hemel in prijzen. Dat gebeurde bij Timber ook en dat is helemaal niks meer.

11 april 2023 om 22:19

Timber was 2 seizoen wel echt heel goed. Lijkt bij hem ook aan de instelling te liggen, is vaak nonchalant. Niemand kon voorspellen dat hij zo ver terug zou vallen.

11 april 2023 om 23:50

Timber is nog steeds erg goed. Weliswaar dit seizoen wat minder. Maar moet hij niet teveel zaken rondom hem oplossen.omdat anderen verzaken??

12 april 2023 om 00:16

Nee hij maakt zelf ook wel echt grote fouten met name in de dekking en hoe hij kopduels aangaat. Ook aan de bal minder dan eerst. Hij moet nu eerst zelf zorgen dat hij niet verzaakt en 100% gefocust is.

Explosieve speler. Hij is een technisch begaafde en krachtige speler. Veelbelovend debuut in ieder geval.

Vielen beide leuk in. Lekker bedrijvig. Jammer dat godtz bij de counter aan zn shirt gepakt werd.
Prima energie.
Das t voordeel aan debutanten bij zo'n voorsprong, die willen wel.

Geweldig talent. Volgend seizoen reken ik op hem als vaste kracht. Ajax kan Alvarez met een gerust hart verkopen.

12 april 2023 om 08:25

Ik hoorde laatst dat hij zelf vond dat hij al prima mee kon in het eerste maar dat hij er wel op geattendeerd werd dat hij ook naar Alvarez moet komen. Deze persoon (volgens mij een (oud) trainer van Ajax) vond dat Vos nog te vaak zijn eigen positie uit het oog verloor. Dat is zeker voor de 6 niet echt wenselijk.

Ik heb wel begrepen dat dit 1 van de grotere talenten zou zijn. Hij is mij (in de samenvattingen) in de KKD niet echt opgevallen. Met 31 wedstrijden heeft hij toch al een groot aantal wedstrijden in de KKD gespeeld. Eigenlijk zou hij volgend seizoen vast in de ED moeten spelen. Ik betwijfel of dat al bij Ajax is. Dan zou een verhuur voor hem de beste optie zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren