Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slaat Ronald Koeman opnieuw toe met Oranje op het EK? ‘Daar moet Engeland beducht op zijn’

Laatste update:

Het Nederlands elftal moet voor een plaats in de finale van EURO 2024 zien af te rekenen met Engeland, een oude bekende. Op EURO 1988 tekende een ontketende Marco van Basten voor een hattrick tegen the Three Lions. Maar er was ook de vernederende 4-1 nederlaag op Wembley, op het voor Oranje desastreus verlopen EK van 1996. In aanloop naar de kraker in Dortmund van woensdag praat Voetbalzone met Richard Martin, die de aanstaande opponent van Nederland op de voet volgt voor GOAL.

Door Rian Rosendaal

Eerder tijdens EURO 2024 hadden de Engelsen niet zo'n hoge pet op van het in hun ogen kwetsbare elftal van bondscoach Ronald Koeman. Die mening is inmiddels ietwat bijgesteld. "Op een gegeven moment dacht Engeland dat Nederland de tegenstander zou worden in de achtste finale. En na een wat tegenvallende groepsfase werd Oranje hier gezien als een opponent die te verslaan zou moeten zijn. Zeker vanwege de kwetsbare verdediging", doelt Martin op de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk, dat wel raad wist met de zwakheden in de achterste linie van het Nederlands elftal.

Indrukwekkend tegen Roemenië


"Maar Nederland heeft zich goed hersteld", zo benadrukt de Engeland-watcher. "Jullie elftal zag er zeer dominant uit tegen Roemenië in de meest eenzijdige wedstrijd van dit toernooi. En Oranje kwam knap terug van een achterstand om Turkije te verslaan, geholpen door 'agent chaos' Wout Weghorst." De boomlange aanvaller maakte de tongen los in zijn verhuurperiode bij Manchester United tussen januari en juni 2023, al waren de kritieken in Engelse kringen richting de stormram van Oranje niet louter positief. "Maar het was leuk om te zien hoe hij vanaf de bank zoveel invloed had op wedstrijden."

In Engeland kijkt men vooral met vermaak naar Wout Weghorst.

Weghorst, die nog een jaar onder contract staat bij Burnley maar de club uit de Championship spoedig lijkt te gaan verlaten, is overigens niet de enige speler die een belletje doet rinkelen bij de Engelse voetballiefhebbers. "Veel spelers in de Oranje-selectie zijn bekend hier in Engeland. En dan met name Virgil van Dijk en Nathan Aké, twee van de beste verdedigers in de Premier League." Ondanks de aanwezigheid van de spelers van respectievelijk Liverpool en Manchester City toonde het Nederlands elftal zich bij vlagen kwetsbaar op het EK in Duitsland. Desondanks schaarde Oranje zich voor het eerst in 20 jaar bij de laatste vier van een Europees kampioenschap.

Kwetsbare plek


"Nederland deed het in defensief opzicht soms bijzonder slecht", verwijst Martin kort voor het halvefinaleduel met Engeland in Dortmund op een mogelijke zwakke plek in het elftal van Koeman. "En dat lijkt te komen door het lichtgewicht middenveld." Koeman lijkt ondanks de constatering van Martin woensdag in het Signal Iduna Park opnieuw te kiezen voor controleurs Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders, die de Oranje-defensie extra moeten ondersteunen bij balbezit van de Engelsen. Kort daarvoor moet Xavi Simons zorgen voor de verbinding tussen middenveld en aanval.

Engelse jaren Koeman


De definitieve opstelling van het Nederlands elftal zal pas woensdagavond worden vrijgegeven door Koeman, die het Engelse voetbal behoorlijk goed kent. De huidige bondscoach van Oranje werkte tussen 2014 en 2017 namelijk voor achtereenvolgens Southampton en Everton. Vooral bij the Saints, die na de zomerstop weer in de Premier League uitkomen, beleefde Koeman een zeer vruchtbare periode. Wisselend succes volgde bij Everton, waar de 61-jarige trainer in oktober 2017 werd ontslagen na een ontluisterende 2-5 nederlaag tegen Arsenal op het eigen Goodison Park.

De Engelsen zijn niet onder de indruk van de defensie van Oranje.

Martin zag Koeman in de zomer van 2016 arriveren bij Southampton, dat normaal gesproken in het rechterrijtje eindigt in de Premier League. "Koeman heeft een gemengd record achtergelaten in Engeland", aldus de verslaggever van GOAL. "In zijn eerste seizoen bij Southampton heeft hij namelijk meer dan het maximale eruit gehaald." De Zuid-Engelse club eindigde op een keurige zevende plaats, slechts twee punten achter het weggezakte Liverpool. Het seizoen 2015/16 leverde zelfs een onwaarschijnlijk geachte zesde plek op voor het volledig opgeleefde Southampton, dat de Nederlandse manager na twee succesjaren niet wist te behouden.

Everton


De legendarische voorzitter Bill Kenwright, die vorig jaar op 78-jarige leeftijd overleed, wist Koeman in de zomer van 2016 te overtuigen van zijn plannen voor Everton, in de jaren tachtig twee keer kampioen van Engeland maar decennia later niet meer dan een middenmoter. "En in zijn eerste seizoen bij Everton voldeed Koeman aan de verwachtingen", graaft Martin in zijn geheugen. The Toffees sloten de jaargang af op de zevende plaats en bereikten via de voorronde de poulefase van de Europa League. Koeman ging dus Europa in met Everton, maar maakte na een rampzalige seizoensstart al snel kennis met de keiharde wetten van de Premier League.

"Hij gaf ontzettend veel geld uit in de voorbereiding op zijn tweede seizoen bij Everton", doelt Martin op de ruim 150 miljoen euro die Koeman spendeerde aan nieuwe spelers als Davy Klaassen en Jordan Pickford, die Oranje woensdag van scoren moet zien af te houden. "Maar desondanks belandde hij met zijn ploeg in de degradatiezone." Vooral het vertrek van Romelu Lukaku, voor wie Manchester United 85 miljoen euro neerlegde, bleek Koeman op te breken. Op 23 oktober 2017 besloot wijlen Kenwright om Koeman op straat te zetten. De keuzeheer van Oranje keerde nadien niet meer terug in de Premier League.

Koeman kende wisselend succes als manager in de Premier League.

Koeman de pragmaticus


Martin ziet Koeman bijna zes jaar na zijn ontslag bij Everton vooral als een realistische trainer. "Het is op de eerste plaats een pragmaticus. En zijn ingrepen hebben ervoor gezorgd dat Nederland in staat is gebleken om het tij te keren in de grote wedstrijden op dit EK. Engeland moet dus beducht zijn op het vermogen van Koeman om de stand tijdens wedstrijden om te draaien. Dat was ook het ultieme kenmerk van Barcelona toen hij daar als trainer kortstondig werkte. En zeker als hij besluit om Weghorst voor de leeuwen te gooien woensdag tegen Engeland."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Welk land bereikt de finale van het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Waar Nederlandse spelers heel snel mee moeten stoppen, en wat me heel erg irriteerde, is het steeds te ver doorvoeren van acties en dribbels. Ze maken het steeds te moeilijk door te ego te zijn.

Speel de bal af zodra dat kan in plaats van per se de drukte in de dribbelen met weinig slagingskans.
Ga de combinatie aan, overschat jezelf niet zo aan de bal. En dan doel ik vooral op Depay, Simons, maar ook Reijnders deed dat een paar keer, zelfs De Vrij een keer.

Ook voorin werd ook met name door Depay veel te snel diepte gezocht, met passjes met heel weinig kans van slagen, terwijl even breed spelen een medespeler vrij zou spelen, met veel meer gevaar tot gevolg.

9 juli 2024 om 00:26

Dat zie je verkeerd. Het heeft niets met ego te maken. Snap ook niet hoe je hier bij komt. Het is niet dat ze de bal niet willen geven. ze zien de teamgenoten die vrij staan helemaal niet. Het is een kwestie van overzicht.

9 juli 2024 om 04:20

Tegen de kleine landen, die de bus parkeren staat er ook nauwelijks iemand vrij. Wanneer je dan een keer 2 of 3 man voorbij dribbelt ontstaan er openingen en ruimtes. Dan moeten de dribbels wel slagen natuurlijk. Depay word continu dubbel gedekt en Xavi ook tegen Turkije. Dan is het lastig dribbelen, maar de ene keer dat je ze dus wel voorbij komt ligt de weg naar de goal open.

9 juli 2024 om 10:08

Als je dubbel gedekt wordt dan moet je de bal er snel uithalen en doorspelen. Want dan staat er ergens anders vrij. Vooral Xavi en Depay doen kansloze dribbels. Gakpo werd tegen Turkije dubbel gedekt en soms zelfs driedubbel. Die deed geen gekke dingen. En in de 2e helft gooide hij die bal er zelfs gelijk voor.

Vooral Xavi wil het veel te moeilijk maken met rare dribbels en passeerbewegingen waar niemand intrapt. Het krediet voor Mephis vind ik al overdreven maar die van Xavi vind ik onbegrijpelijk. Speelt als een A junior met oogkleppen.

9 juli 2024 om 11:05

Xavi heeft krediet omdat het alternatief Veerman is.

Men heeft gelijk; oranje is kwetsbaar in de defensie, en alleen in het duel met Roemenië is het niet zichtbaar gemaakt. Maar tegen Polen was het al matig, tegen Oostenrijk een drama en de Fransen vergaten af te drukken. De Turken hebben zich te lang defensief opgesteld, want toen zei moesten en gingen duwen, toen viel het alsnog bijna om bij Nederland.

We zijn in dat opzicht echt goed weg gekomen, maar verwacht dat Engeland veel meer gaat creeeren dan ze tot nu toe deden, omdat ze steeds beter georganiseerde defensies dan die van Nederland tegenkwamen.

We hebben het zeker leuk gedaan. Maar de individuele kwaliteiten van de Engelsen gaan toch doorslag geven.

9 juli 2024 om 06:23

Ben met je eens dat we defensief kwetsbaar zijn, maar goed weggekomen? Tegen Frankrijk waren we we alleen niet beter, verder geen enkele wedstrijd onterecht gewonnen. Die wedstrijd tegen Oostenrijk was een totale off-day waarbij ook alles wat richting doel ging een doelpunt was voor hun, moeten we ook echt niet groter maken dan dat. Je betoog gaat eerder op voor de Engelsen, die zijn pas vaak goed weggekomen. Nederland maakt gewoon een hele goede kans als we goed voor de dag komen.

9 juli 2024 om 06:44

Geen wedstrijd onterecht winnen EN goed wegkomen kan toch ook gewoon samen? Jij noemt het tegen Oostenrijk een offday ik inmiddels structureel dat we die kansen weg geven

9 juli 2024 om 07:01

Dat kan. Aan de andere kant kan je in het geval van Turkije toch net zo goed zeggen dat zij goed wegkomen? Depay, Gakpo en Weghorst hielpen ook gewoon een grote kans om zeep. Tuurlijk was Turkije laatste minuut aan het drukken en kwam daar een levensgevaarlijke kans uit, maar een wedstrijd speel je over 90+ minuten, dan vind ik ‘goed weggekomen’ beetje overdreven.

9 juli 2024 om 11:28

Turkije kwam niet goed weg want die liggen er uit 😬 het verschil is gewoon niet groot en ik achtte de kans toch al groter door te komen tegen Roemenië en Turkije, dan wanneer we Portugal of Engeland hadden gehad. En dat is tegen Turkije dan ook met hangen en wurgen gelukt

9 juli 2024 om 07:42

Precies dit. Redelijk EK met geluk.
Deel ligt ook aan tactisch onbenul Koeman, alleen maar starten met zelfde spelers en elke keer weer moeten aanpassen. Ontzettende mazzel dat je Spanje Duitsland en Fr ontloopt.
Tis een beetje vertekend allemaal

9 juli 2024 om 11:27

Maar daardoor niet minder leuk. Er worden elk groot toernooi wel grotere landen uitgeschakeld waar dat niet de verwachting was, dus ik ben blij dat we er nog in zitten.

Effe stukje reflectie; we zijn toch ook nooit echt favoriet geweest voor de finale of eindzege? Bij de samenstelling van de selectie, zelfs met Frenkie en Koopmeiners er wel bij zouden we toch nog hooguit de best of the rest zijn, achter Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland en het al druk genoeg krijgen met België en Kroatië. Nou die liggen er allemaal al wel uit, ook zonder indruk te maken

10 juli 2024 om 09:55

Op die omhaal van Bellingham na hebben de Engelsen de individuele kwaliteiten goed verborgen dit Ek. Die zijn werkelijk al hun wedstrijden op goed geluk door gekomen

10 juli 2024 om 14:25

Dan staan ze quite met Nederland en ligt het basis niveau in het algemeen nog steeds hoger per speler, op basis van de competitie waar zij spelen, clubs waarbij ze spelen, de rol die ze daarin vervullen

Ze verbergen al die kwaliteiten tot nu toe en staan toch in de halve finale. Dat heeft daar dus mee te maken.

11 juli 2024 om 07:10

Het is helaas wel gegaan als waar ik bang voor was madmarcel. Engeland creëerde meer dan in de vorige duels en ze leken beter ook. Dat ligt aan Nederland

Toch moeten we met z’n allen Koeman wat meer krediet geven dan hij tot nu toe gekregen heeft. Onder zijn leiding hebben we ons voor het eerst weer geplaatst voor een eindtoernooi na 2 toernooien die we hebben gemist. We hebben in de Nations League de finale gehaald en de halve finale en nu een halve finale op het EK!

Je hebt nog niets tastbaars in handen, maar volgens mij doet hij het toch best goed als je kijkt naar hoe ver we komen op toernooien! In de presentaties zit wat mij betreft een stijgende lijn als Koeman voor de groep staat, als we nu ook nog wat overtuigender gaan spelen dan hebben we een bondscoach die qua populariteit richting Van Marwijk’s niveau kan groeien!

9 juli 2024 om 07:33

Kijk je puur naar resultaat is het netjes. Maar welke topper zijn we tegengekomen dit EK? We hebben de makkelijkste route tot nu gehad. Winnen van Roemenië en Turkije is toch geen noemenswaardige prestatie?

Hetzelfde met Engeland, die halen finale EK, halve finale EK etc.

9 juli 2024 om 07:53

Eindelijk, iemand die het wel inziet dat NL de ‘Engeland’ route heeft gehad en tot op heden alleen B landen is tegengekomen (op Frankrijk na). En van alle sterke tegenstanders is Engeland dan nog eens de beste loting want die verliezen structureel van sterkere tegenstanders (lees: geen B of C landen) op eindtoernooien (2x België, 1x Kroatië, 1x Italië)

9 juli 2024 om 07:56

@Arsenal, het kunnen dan wel “kleintjes” zijn, maar je moet er nog wel van winnen. Vorige EK kwamen we Tsjechië tegen, waarvan iedereen zijn dat is een relatief makkelijke. 2008 Rusland nadat we de sterren van de hemel speelde tegen Frankrijk en Italië, is allemaal niets waard geweest omdat we er uit werden gegooid tegen Rusland.
Wat mij betreft is dit gewoon een prima prestatie.

9 juli 2024 om 07:58

Je moet het nog steeds maar even doen. Hoe vaak zijn we gestruikeld over landen die "we wel even zouden verslaan"? Zowel in de kwalificatie als in eindtoernooien. Bovendien vind ik niet heel erg dat het zomaar even vast stond dat we gingen winnen van teams in de KO fase, want ik vind dit Nederlands Elftal kwalitatief met afstand het minste team van de vier die overgebleven zijn. Zelfs als je het wegzet tegen de laatste acht vind ik dat we onszelf hooguit op plek 6 mogen zetten.

Roemenië is boven de Belgen geëindigd in de poule, Turkije heeft het de Oostenrijkers meer dan lastig gemaakt en heeft een best pittige poule overleefd. Het zijn geen toplanden, maar wel landen die tijdens het toernooi hebben laten zien dat ze heel erg goed kunnen zijn!

Kijk even terug naar onze vorige toernooien, waar we een vroege exit hebben gemaakt of er uberhaupt niet eens bij waren omdat we verloren hebben van landen "die we wel even moesten verslaan". Zweden, Turkije, Tsjechië noem het maar op.

9 juli 2024 om 08:13

Tja als je er van verliest is het ook een grote schande. Dat zegt ook genoeg lijkt mij.

Als Chelsea wint van een burnley is het toch ook niet meteen een grote prestatie? Ondanks dat je ‘die wel even moet verslaan’

9 juli 2024 om 08:45

Maar het verschil tussen Chelsea en Burnley is groter dan het verschil tussen Nederland en Turkije. Het ligt er net aan welk Chelsea/oranje je neemt. Als het Chelsea/oranje van 2010 verliest van Burnley is het inderdaad een grote schande, als je het Chelsea gecoacht door Pochettino/oranje van 2024 als voorbeeld neemt is dat in mijn ogen echt andere koek. Dan heb je het over teams die veel dichter tegen elkaar aan liggen. Ook Turkije of Roemenië is geen bananenrepubliek meer met 9 schoppende wilden in hun elftal..

9 juli 2024 om 08:52

Nederland heeft op 11 posities een betere speler, hetzelfde geldt met Chelsea en burnley. Dan hoor je dus gewoon te winnen.

9 juli 2024 om 09:00

Dan kijken wij verschillend naar dit elftal. Ik vind namelijk niet noodzakelijk dat Nederland 11 betere spelers had dan Turkije.

9 juli 2024 om 09:01

Welke spelers van Turkije komen in de basis bij Nederland dan?

9 juli 2024 om 10:14

Calhanoglu, Güler, Yilmaz zijn zonder twijfel betere spelers dan wat wij daar hebben staan, dus voor mij gaan Memphis, Xavi Simons en Bergwijn naar de kant. Persoonlijk zou ik dan ook liever Özcan op het middenveld hebben lopen dan Reijnders en Demiral voor Van Dijk (maar dat probleem los je ook op door Aké naar het midden te verplaatsen en Van de Ven in te brengen).

9 juli 2024 om 10:20

Demiral voor Van Dijk? Jij zit vroeg aan de zuip zeg. Wat is dit voor uitspraak.

9 juli 2024 om 10:26

Aangezien Van Dijk je zwakke schakel achterin is lijkt het me niet meer dan logisch dat je hem er uit probeert te krijgen? Op verdedigend gebied zijn er heel veel spelers die hem mogen vervangen, zoals gezegd kun je dit ook binnen de Nederlandse selectie opvangen!

9 juli 2024 om 10:56

Guller is niet beter dan een Malen of Frimpong op rechtsbuiten. Groot talent hoor maar echt nog niet beter.

Calhanoglu misschien, maar is niet perse beter dan een Simons.

Yilmaz ook totaal niet.

Ozcan en Demiral moeten haast wel een grapje zijn.

Oftewel 1 speler die misschien kan maar meer dus ook niet.

9 juli 2024 om 11:22

Daar verschillen wij dan van mening over. Ik vind het Nederlands Elftal echt zo goed nog niet, ik vind het opvallend dat we opeens doen alsof Malen en Reijnders geweldige spelers zijn.

9 juli 2024 om 17:52

Ik vind het opvallend dat jij doet alsof Demiral ook maar in de buurt komt van Virgil van Dijk. Echt een krankzinnige uitspraak, niet meer, niet minder.

9 juli 2024 om 18:20

Malen en Reijnders zijn ook geen geweldige spelers. Maar wel beter dan wat er bij Turkije rondloopt.

9 juli 2024 om 12:17

Ach houdt op, met zulke spelers moet je er elk jaar bij zijn met attractief voetbal in plaats van met hakken over de sloot in een 5-3-2 formatie.

10 juli 2024 om 09:29

Niet per se mee eens. Het spel is echt heel matig en eigenlijk rendeert iedere linie niet echt. Als je dan kijkt naar de resultaten, zijn die ook niet indrukwekkend. Je bent qua spelersmateriaal kwalitatief eigenlijk alleen minder geweest dan de Fransen.

Maar goed, je moet de wedstrijden toch maar even winnen. Daar krijgt Koeman wel krediet voor terwijl je je af kunt vragen of hij daar aandeel in heeft. Oranje oogt echt vreselijk wankel. Daarom begrijp ik die arrogantie bij sommigen ook niet, alsof we even gaan winnen van de Engelsen. Nee, Engeland speelt verre van bijzonder, maar ook Oranje is los zand.

Het voetbal is kut, de route was makkelijk ook al zijn er weinig ' kleintjes' meer en koeman moet weg. Maar ondertussen zitten Portugal, België, Duitsland, Kroatië, Italië, Servië en Zwitserland al thuis en spelen wij de halve finale. En ja ik ga ook morgen weer lopen zeiken als het kut gaat maar ben wel trots dat we er gewoon effe staan!

Slaat Koeman opnieuw toe met ned elftal? Nou dan moet er uit een ander vaatje getapt worden. J Veerman z'n revange? T is dat engeland ook niet goed voetbalt. Beetje lamme tegen de blinde zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren