Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjaak Swart oppert oud-Ajacied als nieuwe trainer: ‘Hij kent het Ajax-spel goed’

Laatste update:

Als het aan Sjaak Swart ligt, is Shota Arveladze een van de kandidaten om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Dat vertelde het clubicoon van de Amsterdammers zaterdag tegenover SBS na afloop van de benefietwedstrijd tussen de Ajax Legends en de BIF All Stars (4-2) in het Olympisch Stadion.

BIF staat voor ‘Black Impact Foundation’. Dat is een stichting die zich bezighoudt met sportieve en sociale projecten om inclusiviteit te stimuleren. Het BIF All Stars-team bestaat uit voetballegendes van Afrikaanse afkomst en daarbuiten. Zaterdag waren dat onder meer Dida, Clarence Seedorf, Claude Makélélé, Sol Campbell, Roque Júnior en Ahmed Hassan.

Ook bij de Ajax Legends stond er een aantal bekende namen binnen de lijnen, zoals Frank de Boer, Wesley Sneijder, Jari Litmanen en Arveladze. Laatstgenoemde werd zaterdag door analist Ronald de Boer benoemd als optie voor de technische staf van de Amsterdammers komend seizoen.

Na afloop van het duel kreeg Swart bij SBS de vraag in hoeverre hij het eens is met De Boer. “Nou, dat heb ik al vaak genoeg gezegd”, reageert de 85-jarige oud-aanvaller. “Omdat hij (Arveladze, red.) het Ajax-spel al kent, hij heeft het zelf meegemaakt. En een goede jongen voor de groep. Ik vind hem ook een goede trainer. Hij is zeker een kandidaat, maar we moeten even afwachten wat er gebeurt.”

Arveladze, die van 1997 tot 2001 bij Ajax voetbalde, was de afgelopen jaren hoofdtrainer bij onder meer Trabzonspor, Kasimpasa, Kayserispor en Hull City. Anderhalve maand geleden vertrok hij bij Fatih Karagümrük, en sindsdien is hij clubloos.

Ook over de onrust in het bestuur van Ajax liet Swart zich uit. Op de vraag of algemeen directeur Alex Kroes, die door de Amsterdamse club is geschorst omdat hij aandelen zou hebben gekocht met voorkennis, terug moet keren, antwoordt hij: “Ja. Ik denk dat er een goede kans is dat ook gaat gebeuren, omdat dat soort dingen ook eens anders opgelost moeten worden. Niet meteen met degradatie.”

Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, moet ook een tweede kans krijgen als het aan Swart ligt. Begin april bleek dat Van Praag zijn Ajax-aandelen niet heeft geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), terwijl hij dit na zijn indiensttreding wel had moeten doen. Swart: “Van Praag heeft een foutje gemaakt, dat kan ook. Dus dan moet je elkaar helpen. Nu moet je slim zijn, en ook wat van elkaar kunnen verdragen. En dan moeten we opnieuw beginnen.”

Ajax Legends winnen


De benefietwedstrijd werd overigens met 2-4 gewonnen door de Ajax Legends. Ryan Babel opende de score na een klein half uur spelen, uit een voorzet van Urby Emanuelson. Vanaf de rand van het strafschopgebied tekende Clarence Seedorf voor de gelijkmaker: 1-1.

Aan het begin van de tweede helft werd het 1-2 (eigen doelpunt George Boateng) en 1-3 (Kiki Musampa). Door een eigen doelpunt van Ricardo van Rhijn (2-3) werd het toch nog even spannend, maar Siem de Jong gooide het benefietduel even later in het slot: 2-4.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Sjaak Swart degene is met de meest verstandige uitspraken bij Ajax dan weet je wel hoe laat het is.

Vriendjes vriendjes vriendjes. Sjaak is een held. maar dit is wel weer beetje jammer

Wat is die obsessie bij Ajax dat een trainer of bij Ajax moet hebben gespeeld of de Nederlandse nationaliteit moet hebben?
Er zijn weinig opties nu, ga voor iemand uit het buitenland die leuk voetbal speelt en clubs heeft gecoacht waar er druk bij komt.

21 april 2024 om 12:06

En was het niet in de periode van Arveladze dat Ajax ook (naast 1x kampioen) als vijfde en zesde in de competitie eindigde? Daarnaast is het nu ook niet dat Shota als trainer een onuitwisbare indruk heeft gemaakt...

21 april 2024 om 12:11

Precies, als ik dan kijk bij Feyenoord met Been en Gullit, dan ben ik toch blijer met Slot. Zijn verleden als voetballer maakt geen ruk uit.

Is Ruud Krol eigenlijk al gepolst? Echte Ajacied en heeft ook de broodnodige ervaring EN weet wat verdedigen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren