Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘SC Heerenveen is voor veel fans nog steeds de tweede beste vriend’

Laatste update:

SC Heerenveen is van plan de komende jaren zijn inkomsten op te schroeven. Het uitstekende transferbeleid dat de club jaren voerde, werd in een aantal seizoenen weer teniet gedaan door slechte transfers en te hoge salarissen. De Friezen zitten echter niet stil in de jacht op meer kapitaal en nemen daartoe verschillende initiatieven.

/

Deze maand begint er een nieuwe commercieel directeur in het Abe Lenstra Stadion. Voorzitter Jelko van der Wiel legt daarnaast uit dat men druk doende is met verschillende ideeën. Zo zijn er plannen voor een Nederlands-Chinese loge in het thuisstadion. “Deze is bedoeld voor Nederlandse ondernemers die in China actief zijn en Chinese ondernemers ondernemers die met Nederland zakendoen”, aldus Van der Wiel.

In gesprek met clubblad Corner zegt de preses dat hij ook hoopt, dat er weer meer sponsoren zijn die sc Heerenveen als partner willen. Het goede imago dat de Friese vereniging met zich meedraagt moet te gelde gemaakt kunnen worden. “SC Heerenveen is voor veel voetbalfans nog steeds de second best friend. Daar moeten we van profiteren, het stadion moet weer vol!”, aldus Van der Wiel.

Heb jij een zwak voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier slaat de preses wel de spijker op zijn kop. Alleen wie gaat er naar een voetbalwedstrijd van zijn "tweede" club toe? Denk dat er weinig supporters zijn die met de gedachte rond lopen om een seizoenskaart aan te schaffen van zijn of haar second best friend.

2 januari 2015 om 08:03

Inderdaad.
Ik woon nu 16 jaar in Friesland en SC Heerenveen kan ik zeker prima waarderen.
Maar een wedstrijd zal ik niet snel bezoeken, en als ik dat doe dan gaat dat via promotie stunts met gratis kaartjes.

2 januari 2015 om 08:10

Precies! Van iedere uitwedstrijd die ik bezoek is heerenveen uit altijd een van de meest leuke. Dit is puur persoonlijk natuurlijk vanwege mijn voorliefde voor heracles en de goede resultaten die zij daar behaald hebben. Ook de sfeer rondom en in het stadion kan aanstekelijk zijn als je van gemoedelijkheid houdt. Daarmee creëert de club bij mij behoorlijk veel sympathie. Echter een seizoenskaart zie ik niet zitten. Dus waarom niet de focus op de regio.. De indentiteit van de club zal behoorlijk veel friezen aan moeten trekken bij gebrek aan een alternatief. Of het moet cambuur zijn. Ik denk dat wanneer de club er in slaagt oude tijden te doen herleven de supporters vanuit de regio de club weer in hun armen zullen gaan sluiten.

Deze man heeft volgens mij een bord voor zijn kop. Nieuw noord verhooliganiseerd en mensen vermaken zich niet meer op de tribune. Ze zullen de tweede seizoenshelft meer moeten bieden, willen ze überhaupt de toeschouwers aantallen gelijk houden

2 januari 2015 om 10:36

Ben het niet met jou eens. Het is duidelijk dat Heerenveen een streep probeert te zetten onder wat er de afgelopen jaar aan wanbeleid is gevoerd.

Langzaam maar zeker wordt er gewerkt aan een nieuw Heerenveen. Dat betekent qua resultaten een stapje terug, maar er staat nu wel een elftal waar je als supporter achter wilt staan. Ook wordt er weer aanvallend voetbal gespeeld. Natuurlijk zou het mooi zijn, wanneer dat meer doelpunten oplevert, maar dat is even niet anders.

Deze nieuwe koers vraagt gewoon om geduld, ook bij de supporters.

2 januari 2015 om 11:32

Nieuw noord verhooliganiseerd? Tell me more? Ik sta daar al sinds het begin, maar merk weinig verschil. Zoals bij iedere club, staat er ook bij Heerenveen wel een groepje tussen dat op problemen uit is. Maar dat was 10 jaar geleden ook al zo. Bovendien is die groep, in vergelijking met andere clubs, vrij klein. Kan me niet voorstellen dat dat plotseling reden is voor mensen om weg te blijven.

Ik vind Heerenveen een prachtige club met het mooiste stadion van Nederland, alleen de Kuip heeft het meeste sfeer.
Maar verre weg het mooiste stadion is dat van Heerenveen.
Mooie club met een mooi verleden.
De enige reden dat ik nooit fan van Heerenveen zal worden is het feit dat voor elke thuis wedstrijd het Friese volkslied word gespeeld. Zo raar !!!
Doen ze bij cambuur ook niet,wat ook een Friese club is.
Ik zie al dat bijvoorbeeld in Eindhoven het Brabantse volkslied word gespeeld, gewoon lachwekkend.
Friesland is niet meer als een provincie van Nederland, de club haalt zichzelf omlaag met dat volkslied vind ik.

2 januari 2015 om 10:42

ik snap dat dit voor buitenstaanders moeilijk te begrijpen is, maar wat ik raar vind is dat je zegt dat heerenveen een mooi verleden hebt en dan het volkslied niet waardeert. het volkslied vooraf is juist traditie en wordt gewoon elke wedstrijd weer uit volle borst meegezongen. het zorgt voor binding onder de supporters en daarnaast gaat de vergelijking met brabant niet op, fries is een taal, daar waar brabants een dialect is. hier zijn friezen over het algemeen trots op en dat willen ze uitdragen, dit doen ze mede door bij de meest friese club uit de eredivisie het fries volkslied mee te blèren.

2 januari 2015 om 12:06

Noord-Brabant heeft dan ook geen officieel eigen volkslied, als enige provincie van Nederland.

2 januari 2015 om 12:29

Als je wat langer mee loopt, of Heerenveen hebt gevolgd, dan weet je dat dit van oudsher al gedaan wordt in Heerenveen. Al dacht ik dat in het oude stadion niet voor iedere wedstrijd het volkslied gespeeld werd(kan me dat niet goed meer herinneren).

En wat is er dan mis mee? Na 30 seconden is het klaar. Ik(en met mij vele) houd er van en ben trots op Heerenveen en Friesland. Is het zo erg dat uit te dragen?

2 januari 2015 om 12:48

Vroeger werd het fries volkslied alleen gespeeld tijdens Heerenveen-Cambuur. Pas toen Heerenveen zich als echt Friese club ging identificeren ( voor commerciële doeleinden en sportieve groei van de club) is het bij elke thuiswedstrijd een soort traditie geworden.

Wel is het waar dat in Heerenveen veel mensen zitten die eigenlijk niet echt supporter zijn maar meer toeschouwer. Ze krijgen bijvoorbeeld de kaart van het werk of familie.

2 januari 2015 om 13:15

Maar die toeschouwers heb je overal. Fans die voor het voetbal naar het stadion gaan en niet voor de club. Of die er voor commerciële doeleinden op de (business)tribune zitten

2 januari 2015 om 12:45

Friesland is de enige provincie in Nederland die op de financiële middelen na een land zou kunnen worden genoemd. Iedereen fie niet uit Friesland komt noemt een wedstrijd bij ons niet voor niets een trip naar het buitenland. Dan is het ook wel toepasselijk om het volkslied te spelen. En persoonlijk vind ik het juist leuk. Het is eens wat anders, en daarmee zijn wij een speciale club in tegenstelling tot de rest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren