Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Sociedad wint simpel mede dankzij mooie individuele actie Méndez

Laatste update:

Real Sociedad heeft dinsdagavond simpel afgerekend met Red Bull Salzburg in groep E van de Champions League: 0-2.

De Oostenrijkse ploeg kwam in eigen huis tot weinig kansen en moest toekijken hoe Sociedad al in de eerste helft het verschil maakte. Mikel Oyarzabal en Brais Méndez kwamen tot scoren namens de Spanjaarden, waarbij vooral de goal van laatstgenoemde fraai was.

Bij beide ploegen stonden veel van de vaste namen in de basis. Zo koos Salzburg-trainer Gerhard Struber voor Oskar Gloukh in de basis. De negentienjarige Israëliër staat te boek als een groot talent en mag dus ook al in actie komen in de Champions League.

Aan de kant van Sociedad begonnen onder meer Oyarzabal en voormalig Real Madrid-talent Takefuso Kubo in de basis. De carrière van laatstgenoemde raakte in de Spaanse hoofdstad redelijk in het slop, maar Kubo heeft bij Sociedad zijn vorm hervonden.

Al binnen zeven minuten namen de Spanjaarden de leiding. Op aangeven van Méndez plaatste Oyarzabal de bal knap in de verre hoek, waarbij de Salzburg-doelman aan de grond genageld leek te staan: 0-1.

Zo'n twintig minuten later wist de aangever van het openingsdoelpunt zijn eigen naam ook op het scorebord te zetten. Bij een snelle counter ontving Méndez op eigen helft de bal en zette een mooie solo in richting het doel van de tegenstander, waar hij vervolgens kalm binnenschoot: 0-2.

In het tweede bedrijf werd Salzburg iets sterker, maar tot grote mogelijkheden leidde dat, op een paar kansen vlak voor het eindsignaal na, niet. De ploeg uit het Alpenland kreeg nog een strafschop, maar deze beslissing werd door de VAR teruggedraaid. De 0-2 tussenstand werd uiteindelijk tot eindstand gekroond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4/6 lekkere start voor Sociedad. Sowiso zijn ze echt wel een voorbeeld van hoe je goed beleid voert in Spanje met “beperkte” middelen. Goede scouting, rustig groeien en een uitstekende jeugdopleiding zorgen ervoor dat deze club zich stilletjes aan bij de subtop/top van Spanje meld.

3 oktober 2023 om 20:55

En tegen Inter hadden ze echt op een bepaald moment 2/3-0 moeten voorstaan. Heel knap resultaat inderdaad.

Vind Sociedad dit seizoen een genot om naar te kijken. Verdedigend soms wat wankel en ze zakken gedurende de wedstrijd soms teveel in, maar er zijn genoeg individuele kwaliteiten op het middenveld en voorin voor een vierde plek in Spanje en een tweede plek in deze poule.

Ben benieuwd hoe hoog het plafond van spelers als Kubo en Zubimendi ligt. Als Madrid hem geen basisplaats kan garanderen, zie ik Kubo ook naar de top van de PL gaan

Kubo 100% terughalen deze zomer als hij er zelf voor open staat. Wat mij betreft haal je dan ook meteen Arribas terug indien die zijn huidige vorm doorzet en verkoop je hem aan Sociedad door om de prijs te drukken en hij mij ook een speler lijkt die het uitstekend zou doen daar. Wie weet kan je hem over enkele seizoenen ook weer terughalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren