Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Qatar benut drie strafschoppen en wint Azië Cup ten koste van dapper Jordanië

Laatste update:

Qatar heeft zich opnieuw gekroond tot kampioen van Azië. Het gastland won zaterdag de finale in Lusail Iconic Stadium met 1-3 van Jordanië. Grote man aan de zijde van Qatar was Akram Afif, die drie strafschoppen benutte. Jordanië toonde zich met name in de tweede helft en kwam daarin ook op gelijke hoogte, waarna het perspectief na een ongelukkig weggegeven strafschop een stuk minder werd. Het is de tweede keer dat Qatar de Azië Cup wint.

Qatar was vooraf de favoriet en was in de eerste helft dan ook de bovenliggende partij. Zo kreeg Afif veel ruimte in de zestien en besloot hij het na enige aarzeling met een geplaatste bal in de korte hoek te proberen. Zonder resultaat, want Yazeed Abulaila redde simpel. Jordanië liet zich ook niet onbetuigd en probeerde het via Yazan Al-Naimat, wiens schot weggebokst werd door Meshaal Barsham.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Qatar bleef echter de bovenliggende partij en trok ten aanval via Afif, die een dribbel inzette en tegen zijn been aan werd getikt door Abdallah Nasib. Arbiter Ma Ning, de eerste Chinees die een Azië Cup-finale floot, twijfelde niet en wees gedecideerd naar de stip. Afif ging zelf achter de bal staan en schoot keurig raak in de linkeronderhoek: 1-0.

Afif dacht even later ook een assist achter zijn naam te krijgen, toen Lucas Mendes kopte uit zijn hoekschop. Abulaila redde echter knap. Mousa Al-Tamari, spits van Montellier, kreeg nog de kans om voor rust gelijk te maken. Hij ontving de bal vanaf links en raakte de bal vervolgens niet helemaal lekker, waardoor zijn schot niet tussen de kaders van het belandde.

Na de onderbreking kwam Jordanië wat meer uit zijn schulp en het gaf de aanwezige fans van dat land wat vertrouwen. Ali Olwan ontving de bal en besloot het te proberen met een spectaculaire omhaal, die enkele meters naast het doel van Qatar belandde. Jordanië bleef langzaam maar zeker naar voren trekken en won vertrouwen.

Ehsan Haddad stoomde op, kreeg de bal mee in de loop en kreeg de grootste kans van de bezoekers, die op papier thuis speelden. Hij schoot in de korte hoek op Barsham, die uit de daaropvolgende hoekschop opnieuw aan de bak moest. Yazan Al-Arab probeerde het met een spectaculaire volley, die nog maar net overgetikt kon worden. Jordanië bleef aanzetten, Qatar vergat te voetballen.

Al-Tamari stuitte in de korte hoek op Barsham, die opgelucht kon ademhalen toen Olwan de rebound met zijn hak naast werkte. De verdiende gelijkmaker zou er alsnog komen. Al-Naimat nam heerlijk aan met rechts en schoot met links zijn vierde treffer van het toernooi tegen de touwen: 1-1. Toch zou Qatar al snel daarna weer op voorsprong komen. Mahmoud Al-Mardi haalde Ismaeel Mohammed neer en de uiteindelijk toegekende penalty werd benut door Afif: 1-2.

Jordanië probeerde het in de slotfase nog wel, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Afif werd diep gestuurd en leek op weg naar zijn hattrick en de 1-3, maar hij werd neergelegd door Abulaila. Ning werd naar het scherm geroepen en kwam tot de conclusie dat het een strafschop was, daar Abulaila de bal niet raakte maar Afif wel. Afif ging achter de bal staan en schoot voor de derde keer vanaf elf meter raak: 1-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ziet er natuurlijk verdacht uit, 3 pingels in de finale voor het gastland.
maar ze waren alle 3 gewoon terecht. Jordaniers deden hun best maar het mocht niet baten, qatar toch wel een maatje te groot

10 februari 2024 om 19:03

Je zegt: "ziet er natuurlijk verdacht uit" even later zeg je dan : "maar ze waren alle 3 gewoon terecht" dan spreek je je eerste zin toch tegen? En het afgelopen wk was dat ook verdacht zeker aangezien ze in de eerste ronde al uitgeschakeld werden en geen 1 wedstrijd hebben gewonnen?

10 februari 2024 om 19:06

Nee slimbo, verdacht in de zin van als je het leest zonder gekeken te hebben, wanneer je de wedstrijd wel bekijkt zie je dat het gewoon terecht is, zo bedoelt Oreely het.

10 februari 2024 om 19:12

Nee slimbo 3 pingels in de finale voor het GASTLAND bedoelt hij dat dat verdacht is of je het leest of gekeken hebt

10 februari 2024 om 19:14

Pff je snapt er weinig van volgens mij? Iets wat verdacht lijkt op basis van berichtgeving kan dus gewoon het tegenovergestelde zijn..

10 februari 2024 om 19:15

Begrijpend lezen blijft lastig voor sommige.

10 februari 2024 om 19:34

Je zal er maar zo naast zitten en dan toch bijdehand komen doen haha. Zijn zin is gewoon logisch en niet tegenstrijdig.

10 februari 2024 om 19:37

Ja ieder zijn interpretatie

10 februari 2024 om 21:07

Dit heeft bijzonder weinig te maken met interpretatie.

11 februari 2024 om 00:51

kerel hoe oud ben jij?

Had er graag over meegepraat, maar heb het nergens op tv kunnen ontdekken. Anyways; congrats aan Qatar.

10 februari 2024 om 18:22

Youtube werd live uitgezonden.

10 februari 2024 om 18:23

Alle wedstrijden waren op YouTube te zien (officiële AFC kanaal).

10 februari 2024 om 18:51

Ohw. Naja. Mooi voor Qatar. Het is ze gegund.

Ik had even de indruk dat ik naar Argentinië (wk22) aan het kijken was. Qatar kreeg alles mee. Drie penalty’s in de finale, hoe verzin je het? Alsnog knap om drie pingels binnen te schieten in een finale. Complimenten voor Jordanië, boven hun kunnen gepresteerd.

10 februari 2024 om 18:32

Alles terecht toch? Dus hoe bedoel je “hoe verzin je het”?

10 februari 2024 om 18:52

Hoeveel kreeg Frankrijk er in de finale?

12 februari 2024 om 13:56

Hoeveel kreeg Argentinië er?

10 februari 2024 om 19:07

Als qatar alles meekreeg dan kreeg ze ook alles mee op het wk aangezien ze al in de eerste ronde uitgeschakeld werden Zonder concrete bewijzen te hebben zijn die beschuldigingen waardeloos.

Bizar dat je gewoon 3 strafschoppen krijgt in één wedstrijd haha (los van terecht of onterecht), zelden vertoond.

Jammer voor Jordanië. Het is natuurlijk lastig voetballen tegen de VAR. 2 van de 3 penalty waren prachtige schwalbes van Qatar. Jammer dat zo'n mooi toernooi zo moet eindigen. Verbaasde me al dat de nummer 11 geen rood kreeg voor nogmaals een schwalbe. Alles ging ook tegen Jordanië de gehele pot. Geen enkele gele kaart voor Qatar, terwijl zij er zeker paar mochten krijgen.

qatar had deze wedstrijd kosten wat het kost gewoon moeten winnen klaar punt uit 3 penalty waar bij de 2e veelste licht was voor een penalty

Wat een laag niveau moet die cup zijn.
Toch gek dat zo’n Qatar dat kan winnen. Als je dat team zag op het wk, dat was echt drama.

10 februari 2024 om 18:35

Daar dacht ik dus ook aan haha. Op het WK 2022 waren ze echt zo zwak. Verloren kansloos alle potten en ook Nederland won zeer gemakkelijk. En nu winnen ze twee keer achter elkaar de Azië Cup…

10 februari 2024 om 19:10

Terwijl je bij een Japan en zuid Korea altijd wel enigszins goed voetbal ziet en een Australië ook toch wel wat plus een goed fysiek.

10 februari 2024 om 20:00

Ja tis gek - vooraf had ik Iran, Japan, Zuid-Korea en Saoedi-Arabie getipt als winnaars, maar die vlogen er allemaal al behoorlijk vroeg uit.

China heeft zich denk ik nog het meest geblameerd op deze Asian Cup, eruit in de groepsfase en niet 1 goal gescoord.

Ik ben benieuwd hoeveel geld de scheidsrechter heeft gekregen van Qatar. Schandalig gewoon die eerste pingel veel te makkelijk gegeven. Die 3e pingel was helemaal een lachertje. De keeper van Jordanië deed letterlijk niks die speler liep tegen hem aan. Dat de var riep bij die duw voor een rode kaart zegt eigenlijk al alles.

Ik vond Qatar op het WK echt vreselijk slecht en zij winnen gewoon dit eindtoernooi. Wat een niveau haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren