Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV verdient miljoenen in Champions League met wonderbaarlijke zege op Sevilla

Laatste update:

PSV verdiende in het huidige Champions League-seizoen al circa 50 miljoen euro. Woensdagavond wisten de Eindhovenaren zich dankzij een wonderbaarlijke 2-3 zege op Sevilla en een overwinning van Arsenal op RC Lens (6-0) te plaatsen voor de achtste finale van het miljardenbal, en dat levert fors geld op.

Hoewel de groepsfase nog niet eens volledig voltooid is, kon PSV nu al circa 50 miljoen euro bijschrijven. Mocht er nog minimaal een punt worden gepakt in het laatste groepsduel met Arsenal, dan komt er nog meer prijzengeld bij.

Dankzij de plaatsing voor de poulefase wist PSV zich al te verzekeren van meer dan 30 miljoen euro. De startpremie voor deelname aan het miljardenbal is 15,64 miljoen euro, terwijl PSV ook nog eens 12,51 miljoen euro kon bijschrijven vanwege zijn positie op de coëfficiëntenlijst, zo rekende onder meer De Telegraaf uit.

Naast de 28,15 miljoen euro aan inkomsten vanwege deelname en de recente prestaties in Europa kreeg PSV ook nog een deel uit een pot van de UEFA tv-gelden (4 tot 5 miljoen euro). In totaal werd voorafgaand aan de groepsfase dus al een som van ruim 30 miljoen euro binnengehaald.

Met de puike prestaties in Groep B van de Champions League verdienden de Eindhovenaren nog eens een flink bedrag. Met ieder gelijkspel verdiende PSV 900.000 euro, terwijl de zeges ieder 2,8 miljoen euro opleverden.

Waar de uitwedstrijd tegen RC Lens (1-1) en het thuisduel met Sevilla (2-2) voor 1,8 miljoen euro kassageld zorgden, leverden de driepunters thuis tegen Lens (1-0) en op bezoek bij Sevilla (2-3) 5,6 miljoen euro op.

Arsenal speelde zich naar winst in Groep B, terwijl ook PSV als nummer twee al zeker is van overwintering in de Champions League. Een plek in de achtste finale bezorgt de club nog eens 9,6 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Boeie. Het gaat om de eer. Ze focussen tegenwoordig te veel op geld in het voetbal. Als Pepi scoort, heeft de commentator het over zijn transfersom... dat boeit toch niet op dat moment. Het gaat om de prachtige sportieve prestatie!!!

30 november 2023 om 01:03

Ik ben het helemaal eens met het sentiment dat je beschrijft. Helaas is de realiteit dat het geld regeert. Om als club relevant te blijven dien je tegenwoordig je inkomsten en merkwaarde te maximaliseren.

30 november 2023 om 06:38

Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie eer tegemoet komt, heeft geld nodig in het voetbal

30 november 2023 om 13:11

Je hebt geld (en kennis) nodig om te investeren in een goede staf en goede spelers. Dan kun je de volgende stappen maken en kun je ook betere resultaten behalen en weer meer geld verdienen.

30 november 2023 om 13:28

Helemaal eens ibi.
Lijkt wel alsof de fans tegenwoordig financieel directeur zijn van hun club.

30 november 2023 om 17:11

Maar geld speelt wel degelijk een rol als je voort wilt borduren op CL-succes. Dat en goed beleid.

Heel goed dat PSV toch de gok heeft genomen met spelers zoals Lang, Schouten en Pepi. Dat heeft zich natuurlijk dubbel en dwars terugbetaald met het CL geld. Ook nog de favoriet voor de titel en dan kunnen ze volgend jaar weer miljoenen bijschrijven als ze geplaatst zijn voor de CL dat jaar. Ziet er goed uit bij PSV.

30 november 2023 om 02:07

Klopt helemaal wat je zegt. Maar ook door steward als td te halen en Peter Bosz als trainer . Dat waren ook 2 goede transfers die zich nu terugbetalen.

30 november 2023 om 06:45

En het mooiste vind ik dan nog ondanks dat zij zo belangrijk waren, de spelers uit eigen jeugd. (Saibari en Vertesse) uiteindelijk het verschil maakte.

30 november 2023 om 13:13

De "gok" om het geld van Madueke vorig seizoen niet direct uit te geven heeft goed uitgepakt. Ze zijn 2de geworden en hebben nu (waarschijnlijk ook wel met een bepaald financieel risico) de selectie gericht kunnen versterken.

30 november 2023 om 17:13

Het was een groot risico, totdat ze Sangare verkochten. Ze hielden zelfs wat over omdat minstens 1 transfer niet echt tot een eindfase kwam en daar komen de CL miljoenen nog bij. PSV is volgend seizoen lastig bij te houden, want die gaan geheid die verdediging op peil brengen.

30 november 2023 om 14:28

Psv heeft dat geld nog niet terug verdiend. Psv heb nu iets van 50 mil verdient maar daar gaat een paar miljoen belasting vanaf . Bonnussen voor de spelers reizen hotel enz enz . Psv hou denk ik 25 mil over.

30 november 2023 om 17:15

Door vorderingen e.d. trekt dat allemaal wel weer naar elkaar toe. PSV hield in de zomer al geld over door de transfer van Sangare en die CL-miljoenen zijn alleen maar bonus. PSV boert goed en staan er plots financieel erg goed voor.

PSV: Het nieuwe Ajax der Lage Landen

30 november 2023 om 06:15

Psv het Nederlandse Bayern München

30 november 2023 om 11:01

het is te hopen dat ze geen bayen of city loten en dan voor de wereld vernederd worden want daar zit psv niet op te wachten denk ik

30 november 2023 om 07:46

Laten we alsjeblieft uitkijken met dit soort uitspraken haha! Ik ben rasechte psv'er maar ik vind het toch spannend dat veel supporters nu al praten over een kampioenschap. Ja we spelen goed, maar vergeet niet dat we gisteren met 2-0 achterstonden en we totaal niet in de wedstrijd kwamen. Oscampos helpt ons een handje maar verder was het matig. Verlies tegen Feyenoord en AZ en de wereld ziet er weer anders uit. Feestje is gevierd (en begrijp me niet verkeerd, volledig terecht!!), ogen op zondag en nederig blijven.

30 november 2023 om 10:13

altf4, juist met beide beentjes op de grond blijven staan. Euforie na zo'n knappe overwinning is helemaal terecht alleen met grootspraak moet je altijd voorzichtig zijn. Als we verliezen van Feyenoord en AZ ziet de Eredivisie er ook weer heel anders uit. Wanneer er zondag gewonnen wordt of gelijkgespeeld moet je weer uitkijken dat iedereen zich weer voldoende weet te motiveren. PSV moet dus gewoon gefocust blijven en doen wat ze nu ook doen.

30 november 2023 om 14:29

Ajax had een dip . Feyenoord is nu iets minder en na de winterstop kan psv die krijgen

30 november 2023 om 07:58

Huh hoe dan???

1 heft van het seizoen goed spelen wilt toch niet zeggen dat ze dat gelijk zijn...



Wel enige nuance. Die ruim 50 miljoen is wel bruto. Dan nog een mooi bedrag

30 november 2023 om 17:16

Wellicht, maar daar tegenover staan ook vorderingen op voorgaande transfers en dat CL-geld is eigenlijk alleen maar bonus. PSV had immers niet op CL begroot vanwege de eerdere problemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren