Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV meldt zich door benauwde zege weer aan kop

Laatste update:

PSV heeft zich naast Feyenoord en verrassingen ADO Den Haag en Excelsior genesteld aan kop van de ranglijst van de Eredivisie. De Eindhovenaren zegevierden in de openingswedstrijd over FC Utrecht en in het tweede duel moest AZ eraan geloven. Het gebeurde met minimaal verschil: 1-0.

/

In een fraai affiche kregen beide partijen kansen in de leuke openingsfase: Luuk de Jong kwam net tekort bij een voorzet van Jetro Willems en aan de andere kant werden Dabney Dos Santos en Fred Friday (die de voorkeur kreeg boven Wout Weghorst) gevaarlijk. Na het uitvallen van AZ-spelmaker Markus Henriksen, de Noor leek last te hebben van zijn nek, draaide PSV de duimschroeven wat aan.

Luuk de Jong stichtte gevaar met een kopbal, Davy Pröpper schoot rakelings naast en Jetro Willems wilde een strafschop, maar de defensie van AZ bleef overeind. Het leek voor wat irritatie te zorgen bij de Eindhovenaren: op slag van rust kregen Jürgen Locadia en Nicolas Isimat-Mirin een gele kaart.

/

Trainer Phillip Cocu wist dat er iets moest gebeuren en na de rust bracht hij Luciano Narsingh binnen de lijnen op de plek van Gastón Pereiro. Narsingh kreeg weliswaar direct een klein kansje, maar het was een verdediger die de ban moest breken. Willems nam een slechte hoekschop, kreeg de bal terug en zette de bal in tweede instantie wel uitmuntend voor. Héctor Moreno kwam ingelopen en kopte raak om zijn ex-werkgever pijn te doen.

John van den Brom wist dat hij niets te verliezen had en de coach van AZ bracht spits Weghorst, waarna Cocu reageerde door verdediger Daniel Schwaab in te zetten. Omdat De Jong een megakans om zeep hielp bleef AZ in leven. De ploeg van Van den Brom probeerde het vooral met lange ballen en daarvan raakte PSV niet onder de indruk, al kreeg Weghorst nog een prima kans op de gelijkmaker. Hij kreeg zijn voet niet tegen de bal bij een voorzet van Friday.

Was het een terechte overwinning voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 augustus 2016 om 19:06

Hij was je voor?

On: zakelijk gewonnen.zoals het hoort.

14 augustus 2016 om 18:46

Erg toevoegend ook. Vond Psv toch weer alles behalve goed spelen vond Az zeker niet veel minder, net zoals Ajax heeft Psv een veelste verdedigend blok op het middenveld.

14 augustus 2016 om 18:54

Echt? Ik vond PSV echt prima spelen, niets weggeven alleen hadden ze er zelf nog twee extra moeten maken.

Degelijke overwinning.
Niet om op te merken, behalve dat er nog wel 1 had in gemogen.
PSV was niet op hun allerbest en AZ viel in mijn ogen tegen.

Hendrix man van de wedstrijd, speelde zeer solide.

Weer mooi 3 punten. Daar doe je het voor.

14 augustus 2016 om 18:43

Vond de eerste helft van Guardado anders ook foutloos!

14 augustus 2016 om 18:46

Inderdaad, Az is gewoon een top 5 team. Dan telt de winst het meest en diw hebben we binnen.

14 augustus 2016 om 18:47

Ja maar iedere keer weer met een miniem verschil winnen is natuurlijk vrij risicovol. Dit kan niet goed blijven gaan. Psv moet leren om haar kansen te benutten. Iedereen weet dat Europees je weinig kansen krijgt. In deze vorm heeft PSV niets te zoeken in Europa.

14 augustus 2016 om 18:57

Gast, de laatste drie wedstrijden speelde PSV tegen de nummer 3 tm 5 van het afgelopen seizoen. Drie keer winst al dan niet met minimaal verschil, we zijn pas drie wedstrijden onderweg en jij doet voorkomen of het een structureel probleem is. Het is niet zo alsof ze tegen Sparta of Twente speelden en met de hakken over de sloot de overwinning over de streep trekken. (dat was bij Feyenoord en Ajax ook niet het geval dus zie dit niet als provocatie)

14 augustus 2016 om 18:59

De Jong is duidelijk nog niet in vorm.
Als hij zijn topvorm had van vorig seizoen, dat had hij die missers tegen Utrecht en AZ wel gescoord.

En 1 goal verschil winnen is nog altijd winnen hé?
Utrecht en AZ zijn ook niet de minste clubs en alsnog zonder puntverlies.

14 augustus 2016 om 19:38

De Jong mag ook wel op de bank zitten. Vindt hem echt een matige spits.

14 augustus 2016 om 19:50

Hij is geen matige spits als hij niet in vorm is

14 augustus 2016 om 22:59

Ik vind dat de jong vorig seizoen totaal niet in vorm was. Wat dat betreft mag die vorm snel komen, anders maar locadia in de spits. Zoveel kansen als de jong na de winterstop miste, kostte psv bijna de titel

Tamelijk slechte wedstrijd van Psv, maar ben vooral blij dat er zo vroeg in het seizoen nog geen punten zijn gemorst. Willems maakte geen beste beurt vandaag.

14 augustus 2016 om 18:48

Hier doe je AZ te kort mee vind ik..

Met zo'n speler als Hendriks hoef je geen van Ginkel of Ziyech te hebben.....tsjonge jonge wat een wereldspeler.

14 augustus 2016 om 18:46

Ik snap wat je bedoelt, Hendrix is echt een 100% basisspeler voor dit Psv. Maar een van ginkel of een Ziyech bieden wel iets wat Hendrix niet kan bieden: 10-15 goals in een seizoen

14 augustus 2016 om 19:36

Tjah, en Hendrix zorgt er misschien wel voor dat PSV 10-15 goals minder tegen krijgt in een seizoen. Wat is meer waard? Het ligt denk ik vooral aan de balans in je elftal. Als PSV nou elke wedstrijd al met 2 á 3 goals verschilt wint heb je misschien meer aan Hendrix. Als het elftal van PSV zou schreeuwen om creativiteit en goals heb je misschien meer aan Ziyech.

Was heel even billenknijpen in de laatste 3 minuten bij een gevaarlijke uitbraak van AZ, maar verder niet in gevaar geweest. Prima resultaat. Hendrix goede wedstrijd, Arias in aanvallend opzicht ook. Jammer dat er weinig bruikbare ballen vanaf de flanken gekomen zijn, heb er maar 1 geteld waar Luuk wat mee kon, maar hij had qua afmaken zijn dag niet. Verder was hij een prima aanspeelpunt voorin, zoals gewoonlijk. Wint bijna al zijn duels en legt 'm klaar voor Narsing, maar die schiet huizenhoog over. Prima wedstrijd gezien van PSV die het (helaas) op 70 procent doet.

Niet de sterkste wedstrijd van Psv, maar wel een goede ontmoeting met degelijke tegenstand om te kijken waar PSV staat.

Voorzover we in het begin van het seizoen zijn is het niet verkeerd maar er moet zeker nog wat bij. Zowel scherpte als nieuwe spelers, want een extra basis kracht als middenvelder en buitenspeler is toch wel gewenst.

Hendriks, Propper en Guardado zijn lang niet voldoende voor een compleet seizoen te spelen. Daarom was Van Ginkel handig, als je net zoals deze wedstrijd toch iets kan forceren of kan switchen van tactiek, zonder daar slechter van te worden. Zo kan je in Europa ook met een extra middenvelder spelen als het nodig is. Swaab brengen toont duidelijk aan dat we weinig opties hebben om te wisselen.

Overigens speelde Az leuk voetbal, aanvallend maar ook compact spelen en dmv snelle counter eruit komen. Kan Ajax en PSV toch wel lastig maken maar verwacht niet dat ze meedoen voor kampioenschap, die zullen strijden voor 3,4 of 5e plaats met directe tegenstander als Feyenoord maar dat moet haalbaar zijn. Mijn complimenten kan nog wat worden dit seizoen.

Dan Pereiro... Tsja goede techniek maar hoelang moeten we erop wachten tot hij gaat functioneren in het team? Iedereen die hem tot nu verdedigd heeft moet er toch op terug komen dat hij niet brengt wat hij eigenlijk wel zou moeten kunnen, gezien zijn kwaliteiten. Elke bal probeert hij te pingelen, slechte keuzes worden er gemaakt en geen enkele bal heeft via zijn voet een teamgenoot gevonden. Type Leandro voor degene die hem kent in z'n tijd bij Psv, geweldige techniek maar niet de juiste instelling en mentaliteit om te kunnen slagen in een team.

Al met al niet slecht maar hopelijk gaat Brands nog verassen met wat goede
namen.

14 augustus 2016 om 18:49

Pereiro komt denk ik gewoon net te kort om op een vaste positie te blijven. Als buitenspeler mist hij snelheid en als 10 mist hij het overzicht, want zijn steekpass komt niet altijd aan. Het beste is hij denk ik gewoon als schaduwspits, want techniek en een goed schot heeft hij wel. Maar goed, er moet zeker nog iets bijkomen voorin, vind Narsingh tot nu toe het meest dreigend.

14 augustus 2016 om 19:42

Misschien moet Cocu met Perreiro in de spits proberen. Perreiro is geen flank speler.

14 augustus 2016 om 20:00

Of op 10

Jammer AZ speelde bij vlagen erg leuk voetbal, en had hier zomaar een punt of punten kunnen pakken. Tuurlijk nog veel verbeterpunten, maar je speelt wel tegen de kampioen. Iedergeval gaan we niet kansloos naar huis net als vorig jaar en dat jaar daarvoor. Jammer dat Henriksen vroegtijdig het veld moest verlaten hij brengt altijd wel wat extra´s in het veld. Hopelijk is hij er donderdag weer bij.

Wat vinden de mede forumleden van Arias zijn overtreding op Henriksen? Hij ging er wel erg hard in met zijn knie minstens geel waard in mijn optiek..

14 augustus 2016 om 18:47

Jammer dat Henrikssen zo vroeg uitviel leek toch wel een breekpunt als je ziet dat de twintig minuten daarna Az compleet de weg kwijt was en er daarvoor geen vuiltje aan de lucht was, in tegendeel. Voor de rest hebben jullie een prachtige ploeg.

14 augustus 2016 om 18:56

Overtreding van Arias? Que? Hendriksen is gewoon te laat in het kopduel en komt ongelukkig ij botsing met Arias.

14 augustus 2016 om 19:10

Ongelukkige botsing met Arias vind ik. Kan je moeilijk geel voor geven.

Volgende week de topper Excelsior - Den Haag! Wie houdt het vol om koploper te blijven?!

Ben in elk geval aanwezig in Rotterdam dan!

C'mon The Hague!!

On: Psv wint wel hun eerste twee wedstrijden tegen ploegen die in het linkerrijtje zullen eindigen. Niets mis mee dus.

Heb alleen de 2e helft gezien, maar wat was Willems weer dramatisch aan het verdedigen. Hopelijk halen ze snel een geschikte vervanger die wel kan verdedigen, Haps zou daar denk ik niet misstaan.

Verder weer een zakelijke overwinning van Psv, vond Hendrix en Arias goed spelen en ook Narsingh viel goed in. Denk echter dat Psv nog steeds in aanvallend opzicht te kort komt, als je ziet dat de Jong op de vleugel staat om met buitenkant rechts Narsingh te bedienen, dan weet je dat je daar gewoon kwaliteit te kort komt.

14 augustus 2016 om 19:52

Willlems was volgens mij Groggy, heel vreemd dat ze hem niet wisselden, zag er gewoon niet fris uit. Volgens mij kwam hij ergens in de wedstrijd in botsing..

PSV speelt defensief gezien vrij sterk, geeft weinig weg en bij een voorsprong weet je vrij zeker dat er geen punten gemorst gaan worden. Wat dat betreft gaat PSV verder waar het gebleven is vorig seizoen. Voorin moet er echter broodnodig wat bij komen. Dit PSV mist enorm veel scorend vermogen. Een speler zoals Depay, Van Ginkel die er 10-20 in een seizoen kan maken moet echt gehaald gaan worden. Narsignh mist scorend vermogen en Locadia en Pereiro missen snelheid. Ook vanuit het middenveld is er geen enkele scoringsdrift, Hendrix en Guardado schieten nooit en Pröpper gaat ook niet diep.

Ook weinig vermogen om blessures op te vangen nu. Als narsingh geblesseerd raakt heb je niemand meer met snelheid, het middenveld is erg onderbezet ect.

Toch enorm lekker om Utrecht uit en AZ thuis al binnen te hebben. Dat is voor dit moment het belangrijkste!

14 augustus 2016 om 18:54

Propper gaat juist wel diep en als hij voor de goal komt en schiet is het bij hem vrijwel altijd raak. Maar ben het wel met je eens dat Psv meer een controlerend middenveld heeft. Ze missen in dat opzicht een echte 10. Voorin merk je gewoon dat Locadia geen buitenspeler is en Indien Narsingh vertrekt zou ik daar zeker minimaal 1 speler halen, want met Bergwijn en Jozefzoon ga je het op die posities niet redden.

Psv mag wel een andere spits zoeken. Wat is De Jong een drama spits ondanks hij kopsterk is. Willems mogen ze ook anel verkopen.

14 augustus 2016 om 19:05

Ja man, na 1 of 2 mindere wedstrijden meteen verkopen, maakt er ook maar 20 a 25 per seizoen, heb je niks aan inderdaad. Lekker aan het provoceren knul?

14 augustus 2016 om 19:10

Je moet niet reageren op dat soort mensen, die zijn uitsluitend uit op trollen. De Jong is de beste spits in de eredivisie, daar kun je nooit een dergelijke mening over hebben.

14 augustus 2016 om 19:45

Zie jij niet dat Willems met zijn hoofd in het buitenland zit?

14 augustus 2016 om 19:48

Dus als je 20 doelpunten maakt per seizoen dan ben je de beste spits van de eredivisie? Zie jij niet hoeveel balverlies hij per wedstrijd lijdt? Hij komt niet eens zijn tegenstander voorbij.

Meeste kansen en een meer gemaakt. Dus terecht gewonnen.
Lekker weer 3 puntjes erbij.

Gelijkspel was terecht gespeeld


Vraagje, krijgen arias en Willems ooit wel eens geel? Of rood? Zoveel irritatie komt er van hun af gezien hun houding en vele nare overtreding.

Arias schopt met zijn knie henriksen de wedstrijd uit. En Willems schwalbe hoort geel te zijn en 5-6 overtredingen..

Gefeliciteerd PSV, maar ik zou mij schamen als zulke etters als arias en Willems bij mijn club zouden spelen.

14 augustus 2016 om 18:53

Arias zo'n 8 a 9 keer per seizoen? Vrij frustrerend om te zien, maar voor de rest een prima back.

Gelijkspel was terecht gespeeld


Vraagje, krijgen arias en Willems ooit wel eens geel? Of rood? Zoveel irritatie komt er van hun af gezien hun houding en vele nare overtreding.

Arias schopt met zijn knie henriksen de wedstrijd uit. En Willems schwalbe hoort geel te zijn en 5-6 overtredingen..

Gefeliciteerd PSV, maar ik zou mij schamen als zulke etters als arias en Willems bij mijn club zouden spelen.

14 augustus 2016 om 19:29

Krijgt Arias wel eens geel vraag ja? Haha ik zou de statistieken even bekijken als ik jou was. Je bent geen fan van PSV denk ik zo.

14 augustus 2016 om 22:09

Het was meer sarcastisch bedoeld, want wat die gozer in een wedstrijd uitspookt heeft veelal weinig met voetbal te maken. Arias heeft mazzel dat hij bij een grote club speelt in een klein land waardoor hij als rechtsback weinig goals tegen krijgt.

Gemene overtredingen, opstootjes maken en vooral veel vieze acties.

Jorit Hendriks was vandaag de uitblinker, Luuk de Jong goed uitgeschakeld door Ron Vlaar enrens van
Eyden, jammer dat de kansen , vooral in de 1e helft via de counter niet zijn benut.
Voor AZ toch weer progressie tov van vorig seizoen.
Sergio Rochet keepte weer een goede wedstrijd.

Willems moet echt een wakker geschud worden, die jongen voetbalt echt niet goed. Teveel met zijn hoofd bij een transfer misschien. Verder moet er echt een vleugelaanvaller bij zagen we vandaag. Achterin was het wel oerdegelijk en dat beviel me dan weer wel.

14 augustus 2016 om 18:59

Heb ook het idee dat ie zijn gedachten bij een transfer heeft.
Was vandaag een van de slechtste.

Makkelijke overwinning voor Psv. AZ heeft niet echt kansen gehad op een doelpunt. Mooi om te zien dat PSV wel de overwinning eruit weet te halen.

14 augustus 2016 om 19:13

Makkelijk? Als je 1-0 voorstaat en niet de 2e weet te maken kan de laatste minuten AZ nog gewoon een goal maken als Weghorst wat scherper is. Zo makkelijk ging het allemaal niet. Niet zo gek zo vroeg in het seizoen maar wel de 3 pnt binnen en dat is belangrijk. Iig al AZ gehad.

Psv is weer de grote titelfavoriet. Als Ajax niet snel wat betere aankopen gaat doen dan is de kans zeer groot dat Psv zijn derde titel op rij gaat pakken.

14 augustus 2016 om 19:16

Och hebben we hem weer. PSV wint nipt maar is al meteen kampioen. Ik zie in PSV een erg sterk team maar niet op basis van vandaag maar jij hebt al laten zien kortzichtig te zijn. Met je kortzichtigheid zit je er ook nog naast want dan zou je moeten zeggen dat Feyenoord kampioen wordt, die heeft het meeste laten zien in de afgelopen 2 duels.

14 augustus 2016 om 19:45

PSV wint nipt maar wel heel degelijk en helemaal verdiend. Verdedigend staat het goed, maar aanvallend moet er wel nog wat bij.

14 augustus 2016 om 20:22

Zeker degelijk en is ook vaak de kracht van PSV om toch de 3 pnt mee te pakken. AZ is een lastige tegenstander dus belangrijke punten. Ben benieuwd of ze nog aanvallend iets gaan halen want dat is toch niet groots.

14 augustus 2016 om 21:19

Psv heeft al een sterk team en zal nog wat versterkingen halen. Ze spelen gelouterd effectief voetbal. Feyenoord start leuk maar ik zie ze die grote achterstand van vorig seizoen op Psv niet zo snel dichten.

14 augustus 2016 om 19:21

Wat? Psv is erop achteruit gegaan (Exit Bruma, van ginkel en lestienne) en Ajax is er alleen maar op vooruit gegaan (traore, cassiera, Sanchez, westermann). Een echte favoriet is er nog niet.

14 augustus 2016 om 21:22

Psv heeft een prima vervanger voor Bruma. En zal nog versterkingen halen. Te vroeg om te zeggen dat Psv er op achteruit is gegaan.

14 augustus 2016 om 19:41

Zowel als PSV als Ajax zijn de grote titelfavorieten, met een Feyenoord als "outsider". Maar elk jaar opnieuw zijn er mensen die na 1 potje winst of verlies gelijk alles en iedereen afschrijven. Vergeet niet dat we ondertussen aardig wat vreemde seizoenen hebben meegemaakt de laatste tijd. Ajax dat wel even met een zekerheidje kampioen zou worden tegen De Graafschap. PSV met een voorsprong van 15 punten in de winterstop die de marathon wel zou winnen.

Over een wedstrijdje of 10-15 staan de meeste clubs zo ongeveer wel waar ze horen en hebben we alles en iedereen meerdere keren aan het werk gezien.

Wacht het maar gewoon lekker af ! De verliespunten tegen, pak hem beet, Excelsior zullen ook nog gaan komen voor PSV (en Ajax, en Feyenoord, en ga zo maar door...)

Vanwege doelsaldo staat PSV op plek 4 en niet op plek 1

Heb de wedstrijd niet gezien behalve met toeval de 1-0 van Psv. Vond de goal van grote klasse. PSV straalt toch weer volwassenheid uit de laatste jaren, en daar helpen spelers zoals Moreno zeker bij.

Echt niet.
2 prima ingrepen.
Maar ook veel ingeleverd

14 augustus 2016 om 19:57

Guardado

Niet een al te beste wedstrijd maar zakelijk net zoals Ajax vorig seizoen veel wedstrijden zakelijk wist te winnen. PSV is er nog niet en Ajax ook nog niet. Feyenoord heeft een goede start maar of ze deze lijn vast kunnen houden is nog maar de vraag. Gaat een spannende competitie worden denk ik.

Het blijft huilen met de pet op wat betreft het flankspel. Kan het niet vaak genoeg benadrukken. Als je hiermee als trainer vrede hebt, dan streef je wel een heel laag niveau na. Pereiro is wisselvallig, maar je zou moeten inzien dat hij geen vleugelspeler is. Hij komt zeer waarschijnlijk het beste tot zijn recht als aanvallende middenvelder, vlak achter de spitsen. Daarnaast maakt Cocu Locadia kapot. Hetzelfde wat voor Pereiro geldt gaat ook voor hem op. Locadia is natuurlijk geen vleugelspeler, maar in tegenstelling tot Pereiro is hij een spits. Dat Narsingh vandaag een verademing was is veelzeggend. Narsingh is tenminste een specialist op die positie, dan oogt het al heel wat, ondanks zijn gebrekkige technische vaardigheden. Hij heeft snelheid en een voorzet in huis, dan ben je als flankspeler al een heel eind op weg. Maar goed, aan het eind van de dag ben ik 'maar' een supportertje en is Cocu de 'grote' man. Hij mag spelers misbruiken en kapot maken. Het doel heiligt de middelen en vooralsnog komt hij er mee weg in de Eredivisie en in Europa. Iets zegt mij dat het dit jaar echter Europees een heel ander verhaal wordt als de versterkingen in de voorhoede uitblijven.

Ik las bij de NOS al "gefrustreerd Psv" en nu hier weer "benauwde zege". Vonden diegene dan echt dat AZ aanspraak maakte op een treffer? PSV was niet zeer sterk in de zin van veel goals, maar heb toch vaak hele mooie combinaties gezien die prima kansen opleverden. De kansen van AZ daarentegen die echt gevaarlijk waren (dus niet die ballen die in de zestien worden geschoten, maar simpel kunnen worden weggewerkt), waren minimaal. Degelijke zege van Psv. Pereiro voortaan gewoon als hangende spits rondom de Jong, want die heeft niet de snelheid, zoals Narsingh, om een speler te passeren aan de zijkant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren