Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League heeft in slotfase seizoen eindelijk goed nieuws voor fans

Laatste update:

Het is voor voetbalsupporters in Engeland mogelijk om hun favoriete club in de Premier League te bezoeken in de laatste twee speelronden van dit seizoen. Door de versoepeling van de coronamaatregelen door de Britse overheid moet het volgens de competitie-organisator mogelijk zijn om in de slotfase van deze jaargang een beperkt aantal bezoekers toe te laten bij wedstrijden op het hoogste niveau. De Britse regering moet de versoepelingen overigens nog wel definitief goedkeuren op 10 mei.

De afsluitende speelronden in de Premier League worden afgewerkt op 18, 19 en 23 mei. De Premier League wil dat op die data de stadions in Engeland weer opengaan, zo blijkt uit een verklaring die woensdagmiddag wereldkundig is gemaakt. Tijdens de finale van de EFL Cup van eind april tussen Manchester City en Tottenham Hotspur (1-0) op Wembley werd al een experiment uitgevoerd met het toelaten van een bepaald aantal toeschouwers. Dit zal ook het geval zijn als Chelsea en Leicester City elkaar op 15 mei treffen in de finale van de FA Cup.

In overleg met de clubs in de Premier League is overigens besloten dat alleen thuissupporters toegang krijgen tot de stadions in de laatste twee speelronden. De uitvakken blijven nog gewoon leeg. De veiligheid van de voetbalfans staat gezien de coronaperikelen nog steeds voorop, zo benadrukt de Premier League. "De clubs hebben een staat van dienst opgebouwd in het bieden van COVID-veilige omgevingen en ze hebben tevens operationele plannen klaarliggen om supporters veilig te verwelkomen in hun stadions."

Volgens de Premier League moet de terugkeer van supporters in de laatste fase van dit seizoen de opmaat vormen richting de terugkeer naar de oude situatie met volle stadions in de jaargang 2021/22. In november vorig jaar werden bij duels in de Premier League maximaal 2.000 bezoekers toegelaten, na een lange periode van lege stadions. Bij d clubs uit Londen ging echter al snel weer een streep door de versoepelingen vanwege aangescherpte coronamaatregelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk, de United supporters zagen dit natuurlijk al aankomen maar waren alleen ietsje te vroeg.

5 mei 2021 om 15:48

Ze waren ook nog behoorlijk onwennig na zo'n lange tijd niet het stadion in te hebben gemogen.

Wat mij betreft blijft het zo: alleen maar supporters voor de thuisploeg. Een onpopulaire mening maar het stadion kan tjokvol en je bespaart op de immense kosten om een paar honderd man via treinen en door ME te laten begeleiden naar hun plaatsen.

5 mei 2021 om 14:11

Aan de ene kant zeg ik ja, volledig mee eens. Aan de andere kant, en dat is mijn sentimentele kant, zeg ik nee. Het hebben van uitfans in een apart vak tijdens zo'n wedstrijd heeft echt een bepaalde charme en rivaliteit die de sfeer van zo'n wedstrijd ook echt versterkt.

5 mei 2021 om 14:26

Zeker waar hoor, alleen mijn gevoel is dat die wedstrijden waarbij het écht een toegevoegde waarde heeft qua sfeer, dat dat ook de risicowedstrijden zijn. Als ik zou mogen kiezen waar mijn belastingcenten heen gaan, stond dit onderaan de lijst :-)

5 mei 2021 om 14:41

Valt wel mee. Denk dat in Nederland alleen Feyenoord-Ajax en Ajax-Feyenoord risicovol zijn. Er zijn genoeg mooie awaydays zonder risico. Niet in Nederland, maar ook daarbuiten Zo heb ik ooit een keer in het uitvak van Dundalk gestaan in de voorronde EL of CL tegen Slovan Bratislava. Vraag me niet hoe ik daar terecht ben gekomen, maar het was misschien wel een van mn mooiste stadionervaringen ooit.

5 mei 2021 om 14:51

Maar zat de toegevoegde waarde daadwerkelijk in het uit-vak? Ik vraag het me af.
In Nederland zijn er toch veel wedstrijden waar er ME op de been is hoor, vergis je niet.

Wat mij betreft wordt de CL finale ook op Wembley gespeeld i.p.v. in Istanbul dat in lockdown zit. Bij Wembley kan er tenminste nog wat publiek bij, terwijl dat in Istanbul wss niet kan. Hopelijk kan UEFA dit nog regelen.

5 mei 2021 om 16:44

Wellicht de CL finale in New Zeeland? Kan je het stadion met 50.000 man vullen.

Competitievervalsing als je het mij vraagt. Begreep sowieso niet dat er in bepaalde gebieden wel fans werden toegelaten en in andere steden niet. Begrijp me niet verkeerd ik zie het liefst alle fans asap weer terugkeren maar om het spelletje zo eerlijk mogelijk te houden vind ik dit niet helemaal terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren