Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Pover AZ wint wéér niet in 2024 en voelt hete adem van Ajax in de nek

Laatste update:

AZ is er voor de zesde keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Eredivisie. De nummer vier kwam zaterdagavond niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel op bezoek bij Almere City FC. AZ staat een punt voor op nummer vijf Ajax, dat de vierde plaats zondag echter overneemt bij winst op sc Heerenveen.

Ruben van Bommel, die een basisplaats kreeg van interim-coach Maarten Martens, had pech toen zijn schot in de vijftiende minuut op de paal belandde. Een minuut later ging Van Bommel weer voor eigen succes, tot ergernis van enkele ploeggenoten die er beter voorstonden.

In het restant van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht. AZ probeerde het wel, maar de aanvallende intenties leverden maar weinig kansen op. Almere City leek gelukkig met de 0-0 tussenstand en loerde ondertussen op de counter.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De tweede helft begon met een grote kans voor Vangelis Pavlidis. De topschutter van de Eredivisie (20 goals) faalde echter alleen voor doelman Nordin Bakker. Het was in ieder geval duidelijk dat AZ een hoger baltempo hanteerde dan voor rust, toen Almere City nauwelijks in de problemen werd gebracht.

De ploeg van trainer Alex Pastoor speelde compact en maakte het AZ daarmee behoorlijk lastig. Álvaro Peña werkte hard om de Alkmaarders in bedwang te houden en de moegestreden aanvaller werd na ruim een uur spelen afgelost door de frisse Rajiv van La Parra. Bij AZ kwam de onlangs aangetrokken Lequincio Zeefuik in de slotfase binnen de lijnen, als vervanger van Kristijan Belic.

Een doelpunt van AZ hing eigenlijk nooit echt in de lucht en die kwam er ook niet toen Zeefuik in de 83ste minuut neerging in de zestien van Almere City. Arbiter Alex Bos stond dicht bij de situatie en oordeelde direct dat de bal niet op de stip kwam te liggen. Ver in blessuretijd schoot Sven Mijnans de bal van dichtbij nog hoog over.

AZ laat dus wederom dure punten liggen in de strijd om Europees voetbal en is de vierde plek kwijt bij winst van Ajax op Heerenveen zondag. Een slechte week dus voor Martens en consorten na de eerdere twee nederlagen tegen Feyenoord in de Eredivisie en TOTO KNVB Beker. AZ krijgt op 25 februari overigens bezoek van Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met de week vraag je je toch meer af waarom Pascal Janssen ontslagen is. Vijf duels zonder Janssen, vijf keer geen zege. Het zicht op plek drie verloren en nu mogelijk vijfde met een Go Ahead dat op drie punten kan komen. Natuurlijk vertekent het enigszins, omdat je tegen Feyenoord 2x speelt. Maar het spel ziet er niet uit, op een levendige 20 minuten thuis tegen Feyenoord na. Als Ajacied er uiteraard blij mee.

10 februari 2024 om 21:57

Daarvoor wonnen we ook niet. Dus die vlieger gaat niet op. Het is echt heel slecht inderdaad. Na de eerste wedstrijd tegen Feyenoord had ik er nog wel vertrouwen in, maar het was drie keer niks vandaag

10 februari 2024 om 22:02

Uit de eerste zeventien duels haal je 33 punten. Voor een club als AZ niet fantastisch, maar ook zeker niet slecht. Zeker als je in acht neemt dat je spelers als Karlsson, Reijnders, Kerkez en Beukema hebt verkocht en er nauwelijks iets voor teruggehaald hebt. Je staat dan vier punten achter op Twente, dat vervolgens in vier duels twee keer puntverlies lijdt. Omdat je zelf geen enkel duel wint, sta je alsnog acht punten achter, kan Ajax je inhalen en heeft plek 6 drie verliespunten minder.

10 februari 2024 om 22:05

Maar het spel was al vreselijk. Pavlidis mist nu gewoon 100% kansen, dat is het verschil.

10 februari 2024 om 22:07

Ik volg AZ minder dan jij dus ik geloof je. Als buitenstaander komt het gewoon bizar over. Janssen heeft een van de hoogste puntengemiddeldes, presteerde goed in topwedstrijden en haalde de halve finale van de Conference League. Dan verkoop je je halve basisteam, is het niet meer even sprankelend, maar sta je toch ongeveer waar je hoort te staan, en volgt een ontslag. Vervolgens win je na het ontslag al een geruime tijd geen duel meer.

10 februari 2024 om 22:20

Wil je mooi spel of punten! Janssen pakte punten eerste seizoenshelft; Martens presteert helemaal niks.

10 februari 2024 om 22:21

Het contrast tussen het begin van dit seizoen en de laatste 2-3 maanden, is exact waarom het tijd was om afscheid te nemen van Jansen. Zijn resultaatvoetbal werkt tot op zekere hoogte maar de koek was op. Spelers liepen duidelijk met lood in de schoenen en haalden totaal niet meer hun basisniveau. (Vandaag ook geen inzet gezien natuurlijk)

Martens omschreef het pakkend na zijn aanstelling, "spelers zijn niet meer de beste versie van zichzelf" en dat komt de laatste weken in ieder geval sporadisch weer boven. Er wordt bij vlagen weer hoog drukgezet, spelers combineren met 1x raken, er komen andere mensen dan Pavlidis in scoringspositie en met Goes staat het defensief een stuk beter dan met BMI. Vertrouwen terug in de ploeg krijgen heeft simpelweg meer tijd nodig dan een kleine maand.

10 februari 2024 om 22:24

Als je daarvoor ook niet of nauwelijks wint heeft die trainers wissel, grosso modo, dus weinig uitgehaald. Persoonlijk zie ik weinig progressie bij AZ om eerlijk te zijn. Maargoed, ik ben een buitenstaander die er met een objectieve blik naar kijkt.

10 februari 2024 om 22:27

Helemaal mee eens. Er is niks veranderd behalve dat er nu een onervaren trainer staat ipv Janssen.

11 februari 2024 om 01:41

Ik snap wel dat Janssen ontslagen werd, het leek echt nergens naar, zeker op het eind niet. Maar om dan Martens aan te stellen vind ik nogal een gok. Wat heeft die nou bewezen?

10 februari 2024 om 22:01

Het spel zag er voor de trainerswissel ook niet uit, alleen toen konden we ons ook nog mateloos irriteren aan het uitblijven van spelers uit eigen jeugd in de basis. Godzijdank durft Martens iig aan te treden met jongens als Addai en Goes. Jansen had liever vBrederode en BMI. Zal vanzelf beter gaan lopen, als Pavlidis of vBommel een van de kansen had afgemaakt loop je hier gewoon weg met een overwinning, aanvallend had Almere helemaal niets in te brengen.

10 februari 2024 om 22:02

Je weet dat van Brederode ook uit de eigen jeugd van Az komt he? 😅

10 februari 2024 om 22:22

Nou en! AZ verliest hier een belangrijke pot om plek 4. Martens kan kinderen het veld in sturen maar blijkbaar motiveert hij zijn team niet dusdanig dat ze van Almere kunnen winnen en plek 4 vast kunnen houden.

10 februari 2024 om 22:41

Ja, alleen heeft hij al een seizoen lang de kans gehad. Dan is het best fijn als iemand eens een ander erin durft te zetten als je ziet dat de huidige basisspeler het niveau gewoon niet aan kan.

10 februari 2024 om 22:59

En werkt dat? Zie je nu super mooi voetbal? Probleem is dat je als AZ zijnde moet vechten om CL voetbal ipv Conferende League voetbal en dat mooi voetbal een arrogantie is, die je je niet kunt veroorloven. Dit seizoen is Ajax dramatisch gestart en zou je de strijd met Twente moeten aangaan om plek 3. Maar de meeste AZ supporters, die hier reageren willen liever ‘mooi’ voetbal… Ik kan je vertellen dat als je de CL plek haalt, je een hoop meer budget hebt om in de toekomst ‘mooi’ voetbal te spelen. Punten moet je pakken! Belachelijk dat Janssen is ingeruild voor Martens; als ze nou een top trainer hadden gehaald, dan had ik het nog gesnapt.

10 februari 2024 om 22:10

Het team heeft eigenlijk maar twee spelers van het juiste niveau, Pavlidis en Clasie. De rest is of te slecht (De wit, van Brederode) of nog te jong en te veel met zichzelf bezig (Mijnans, Addai, Goes, van Bommel). Spelers als Bmi en De Wit hebben de juiste leeftijd maar gaan het team ook niet verder helpen. Het is eigenlijk een wonder dat ze zo hoog staan.

10 februari 2024 om 22:14

Sugawara is ook een prima back toch?

10 februari 2024 om 22:19

Doet leuk mee als het goed gaat, maar maakt niet het verschil in dit soort tijden.

10 februari 2024 om 22:23

Zeker, en Mijnans was eerder bij Sparta en in het begin bij AZ ook heel goed.

10 februari 2024 om 22:13

Typisch een reactie van een persoon die AZ niet volgt. Het ging om het spel. Niet perse om de punten (die ook tegen vielen! Laatste overwinningis al weer een langetijd geleden). We hebben 2 jaar lang naar pover voetbal gekeken met een trainer waarvan het leek dat hij 'maar wat deed'.Ik zeg hiermee niet dat Martens meteen dé beste trainer ter wereld is

10 februari 2024 om 22:25

Prima als dat het argument is, en dit is het meeste gehoorde argument onder AZ supporters, maar dan wil je na Janssen toch iig een trainer met leuk voetbal als de punten niet uitmaken? Terwijl de punten juist heel erg uitmaken voor de begroting van volgend seizoen…. En nu heb je lood om oud, slap, saai ijzer gewisseld terwijl lood nog punten pakte met een matig team.

10 februari 2024 om 22:27

Nou, Martens is nu, wat is het, een wedstrijd of 5 trainer? Ik zie weinig progressie eerlijk gezegd.

10 februari 2024 om 22:32

Zijn vierde eredivisiewedstrijd. Tegen PEC was hij net een dag trainer, tegen Heerenveen met 10 man een punt, tegen Feyenoord te weinig gekregen en vandaag een moeizame wedstrijd tegen een team waar veel ploegen het lastig hebben. Enkel de bekerwedstrijd in de Kuip was echt ondermaats maar dat was wel te verwachten. In een kleine maand heeft hij twee wedstrijden gehad waarin het echt gemeten kon worden en daarvan was er 1, Feyenoord thuis, van goed niveau. Maarja je zei bij het meepraten al dat Almere leuk voetbal speelt en dan twijfel ik wel aan je visie op het spelletje. Ze pakken knap punten maar je kan lastig beweren dat ze leuk voetballen lijkt me.

10 februari 2024 om 22:35

Nou ja, leuk voetbal is het misschien niet maar wel effectief en dat heb je nu ook eenmaal nodig om wedstrijden naar je toe te trekken.

10 februari 2024 om 22:41

Almere speelt gewoon prima. Lang bal en compact houdens. Zou niet iemand aanvallen op zijn visie als je Martens verdedigd als coach, Almere speelt tenminste naar zijn kunnen en, belangrijker, pakt zn punten.

10 februari 2024 om 22:55

De sneer was ietwat onnodig maar een trainer na een maand afschrijven is ook nogal overdreven lijkt me. Martens haalde in de kkd tegen relatief zwaardere tegenstand voor zijn ploeg sterke resultaten met goed voetbal. Niet heel gek om er dan in te geloven dat hij ook het eerste kan laten renderen, het is vooral een diep dal en de klim heeft tijd nodig. Meer tijd dan 4 potjes.

11 februari 2024 om 07:12

Maar je kan Jansen toch niet alles aanrekenen?! Kijk eens wat voor selectie je hebt! Is niet erg in balans hè, je kan beter de TD verantwoordelijk houden!

10 februari 2024 om 23:38

Zicht op plek 3 verloren? Ik hoop natuurlijk dat Ajax die plek pakt, maar AZ maakt nog prima kans. Moet het wel snel beter gaan voetballen

Qua resultaten heeft de trainerswissel helemaal niets gebracht zo lijkt het. We kunnen weer een plekje klimmen zo! Pover voorstelling weer van AZ

8 puntjes los bedankt Almere

10 februari 2024 om 21:59

Az moet naar onder kijken. Go ahead morgen nog maar 3 punten achter.

10 februari 2024 om 22:00

Morgen Ajax nog, kan t weer 6 punten los zijn.

10 februari 2024 om 22:29

6 punten is nog steeds een heerlijk gat!

10 februari 2024 om 22:36

Sowieso. En Twente lijkt wel in vorm itt AZ. Wat is de inschatting: Twente Ajax AZ? Ik zou dat heel knap vinden van Twente.

10 februari 2024 om 22:39

Maak er maar 3 van. In de ArenA pakken we jullie.

10 februari 2024 om 22:45

Die wedstrijd is pas in april. Kan in die tijd nog genoeg gebeuren.

11 februari 2024 om 00:10

Wat bescheidenheid zou je sieren Joga, wat een arrogantie.

11 februari 2024 om 09:02

Nee die Twente supporters hier die het allemaal hoog in hun bol hebben gekregen dat noem ik arrogantie. Dit is gezonde dosis zelfvertrouwen. Maar bij een Ajacied is het arrogantie he?

Nja dan maar lekker arrogant. Interesseert me niet

Twente wint overtuigend van Excelsior en AZ verspeelt wederom punten. Heerlijk!

Ik zit net even te kijken, maar afgezien van met penalties/na verlenging winnen van amateurs in de beker is de laatste winst van AZ 9 december. Das 2 maanden terug.

Over 2 weken tegen Ajax, als die niet oppassen, vliegt niet alleen Ajax voorbij maar moeten ze ook verder omlaag gaan kijken.

10 februari 2024 om 22:04

We staan alleen maar zo hoog omdat we op het begin van de competitie heel veel wonnen. Ook met pover spel meestal trouwens. Op dit moment zie ik Twente en Ajax niet eens als concurrenten. We verliezen van de gekste clubs en spelen gelijk tegen amateurteams. Dit AZ is op dit moment niveau PEC of GAE ofzoiets. Eindigen denk ik 5-7e met deze futloze ploeg

10 februari 2024 om 22:40

Ajax thuis is de wedstrijd van het jaar (voor zowat iedereen overigens). Dan geven ze ineens 200%, publiek erachter die ze ophitst etc. Zie Ajax daar niet zomaar winnen.

11 februari 2024 om 09:40

Tja het zou zomaar eens de wedstrijd van het jaar kunnen worden voor beide ploegen, aangezien Ajax en AZ gaan concurreren voor plek 4. Daar ben je vast ontzettend tevreden mee toch Joga?

Ontzettende rot wedstrijd om naar te kijken maar de mannen hebben gestreden, weer een puntje dichter bij lijfbehoud.

hahahah. Ikzelf vond Pascal Jansen een onderschatte trainer en de resultaten van Maarten Martens tonen dit aan. Het ligt niet aan de trainer maar aan de spelers. Het is een vereelde havo5 elftal met paar ervaren jongens. Pieken en dalen horen bij dit elftal en aantal aankopen vallen gewoon tegen.

10 februari 2024 om 22:38

Niet te vroeg oordelen, denk ik? Maar voorlopig is het er in ieder geval niet beter op geworden. Ook niet qua spel lijkt me, waar de AZ fans over klaagden. Maar goed. Dat zijn opvolger het nog slechter doet, maakt Jansen niet opeens een goede trainer.

Tja, thuis tegen Almere hadden we de overwinning ook al gestolen, nu krijgt Almere wat ze verdienen. Saaiste pot van het jaar tot nu toe, heb me geen moment echt kunnen vermaken door mooi voetbal. Pavlidis die een 1 op 1 mist typeert de vorm. Enige positieve is dat er eindelijk wat jeugdspelers mee mogen doen. Vooral de basisplek van Goes is enorm verdiend en hij laat ook wekelijks zien waarom hij die verdient. Gewoon wachten tot we uit de dip komen en dan zullen we dit soort potten vanzelf weer gaan winnen.

Benieuwd of de az supporters nog steeds blij zijn met het ontslag van jansen. oke onder jansen was het spel matig met wel beter resultaat maar toch vrij knap met zeer matig materiaal behalve pavlidis

10 februari 2024 om 22:06

Beter resultaat? De laatste winst is van 9 december. Jansen wist enkel te winnen van amateurs en tegen HHC was dat zelfs onterecht. De selectie is dit jaar minder dan andere jaren maar dan moet er gewoon nog gewonnen worden van amateurs en ploegen als Santa Coloma en Mostar. Dit seizoen zaak om te redden wat er te redden valt en eindelijk weer jeugd inpassen. Zeker dat laatste doet Martens aanzienlijk beter dan Jansen, die de jeugd volledig negeerde ondanks de enorme resources die de club in de opeidingen stopt.

10 februari 2024 om 22:11

Ik heb dat duel tegen Mostar gezien. Dat was krankzinnig en door die nederlaag verlies je die hele campagne. Maar verdient hij niet wat krediet voor die knappe halve finale? Daar bracht je West Ham met spelers als Paqueta en Rice toch aan het wankelen, met verzorgd spel. Vond het in ieder geval indrukwekkend.

10 februari 2024 om 22:06

Resultaten beter? Onder Jansen verloren we ook al op de gekste manieren punten? We vlogen onder hem ook kansloos uit de Conference League. Enige reden dat AZ nog meedeed bovenin was door het begin van het seizoen.

11 februari 2024 om 07:16

Maar het begin van het seizoen hoort toch ook gewoon bij de competitie🤣🤣🤣 ik vind dat zo raar, ja Ajax begon heel slecht aan de competitie!!!! Zullen we dat dan maar niet meetellen ofzo??? Zo kan je altijd alles wel recht praten! Als Feynoord alles uit had gespeeld hadden ze ook meer punten gehad🤣🤣🤣

11 februari 2024 om 09:43

Zeker dat het begin van het seizoen er ook bijhoort, hij geeft gewoon aan wat het contrast onder Jansen was tussen het begin en daarna. Dat is een van de redenen waarom AZ en Jansen uit elkaar zijn gegaan.

Trainerswissel vooralsnog geen succes. Lekker man. Weer 2 punten uitgelopen. Forza Twente!

Off-topic Stap voor stap omhoog voor Ajax , morgen winnen en jagen op Twente .
Az speelde niet Lekker vandaag , de selectie is ook niet je van het ! Ben benieuwd of ze de top 5 wel gaan behouden

Hete adem van Ajax? Go Ahead Eagles kan morgen op 3 punten achterstand van AZ komen

Als AZ zo doorgaat eindigen die nog wel 9e, want zie Ajax er morgen sws voorbij gaan en GAE gaat ze vast over paar weken nog voorbij.De 3e plaats gaat nu wel tussen Ajax en Twente.

Lekker Almere, pakt toch zo haar punten.
Lijfsbehoud is het belangrijkste en dan aankopen doen in de vorm van aanvallers want aanvallend valt het tegen.
Kon vanavond niet maar volgende x weer even kijken.
Ajax kan na de 4de plek, had gaat nig leuk worden

10 februari 2024 om 22:04

Heerenveen uit, altijd lastig.

10 februari 2024 om 22:12

Wij zullen het zien maar normaal gesproken heeft Ajax het niet echt moeilijk tegen Heereveen zowel uit als thuis maar ben benieuwd

10 februari 2024 om 22:24

Ja, Twente had sinds 2012 niet bij Excelsior gewonnen. Zo logisch is dat niet dat Ajax weer wint in Heerenveen.

Als je Zeefuik in ziet vallen dan vraag je je toch af waarom hij zo weinig speeltijd krijgt. Het is nog geregeld onstuimig maar hij brengt met dan alle andere invallers bij elkaar.

Wel weer verbaasd dat de eerste minuut blessuretijd bijna volledig stilgelegen heeft maar dat er niets bij betrokken wordt.

11 februari 2024 om 09:44

Tja, Pavlidis staat ervoor. Het is lastig iemand van 20 goals eruit halen voor een spits die 4x mee heeft gedaan op een training.

Als ik de deskundigen hoorde dan zou de 5e plaats het hoogst mogelijke nog kunnen worden voor Ajax.
AZ laat het raar liggen. Ik heb zelfs het gevoel dat Ajax ook nog wel eens voor de 3e plaats zou kunnen gaan.

Soms pakt een trainingswissel gewoon niet goed uit, dit is duidelijk te zien bij az, az supporters moeten dit gewoon accepteren, zolang az elk jaar zen beste spelers verkoopt en dat denkt op te kunnen vangen met veel jeugd spelers, dan zullen de prestaties altijd wisselvallig blijven, gedurende het seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren