Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Polen raakt grote ster Lewandowski zes dagen voor EK-duel met Nederland kwijt

Laatste update:

Polen krijgt maandagavond in zijn laatste oefenduel op weg naar het EK een gigantische domper te verwerken. Robert Lewandowski, de absolute vedette van het Poolse elftal, is tegen Turkije na een half uur op de grond gaan zitten met een onbekende blessure. En daar bleef het niet bij voor de Polen in de eerste helft.

In de twaalfde minuut raakte Polen ook al Karol Swiderski kwijt. Opvallend genoeg raakte de aanvaller geblesseerd bij het juichen na het maken van de openingstreffer tegen de Turken.

Na een tikje opzij van Lewandowski kon Swiderski in de twaalfde minuut van dichtbij makkelijk binnenschieten. De doelpuntenmaker vierde dat met een knieschuiver. Daarna maakte Swiderski nog een sprongetje, waarna de speler van Hellas Verona uiterst ongelukkig terechtkwam bij de landing.

Na een half uur ging Lewandowski plots op het gras zitten. Het is onduidelijk wat de aanvaller van FC Barcelona mankeert, maar hij liet zich direct vervangen.

Drie dagen geleden liep Arek Milik tegen Oekraïne (3-1 winst) ook al een blessure op, waardoor de ex-aanvaller van Ajax EURO 2024 moet missen.

Op zondag 16 juni speelt Polen zijn openingswedstrijd op het EK tegen Nederland. Beide landen zitten in Groep D samen met Frankrijk en Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zo, in een paar dagen wellicht drie van je spitsen kwijt...

10 juni 2024 om 21:43

Ik verwacht, dat een speler als Lewa zijn lichaam goed kent en dit uit voorzorg doet. Om eventueel erger te voorkomen nemen ze vaak geen enkel risico in aanloop naar een toernooj

10 juni 2024 om 21:52

Dat zou goed kunnen. Helpt alleen niet echt dat je van de vier spitsen, maar twee écht fit hebt, één geblesseerd en Lewandowski.

10 juni 2024 om 21:53

Cali88mero ja of hij is gewoon geblesseerd

10 juni 2024 om 22:02

Er is er maar een echt fit. Milik viel tegen Oekraïne uit, vandaag Lewandowski en Swiderski.

Jammer voor Polen en Lewandowski hopelijk valt Lewa blessure mee.

Vast goed nieuws voor Oranje mocht hij er niet bij zijn..

En geen Milik en misschien geen Lewandowski, dat is op aanvallend gebied niet best voor Polen. Dat gun je niemand en je wilt eigenlijk tegen de sterkst mogelijke elftallen spelen, maar het lijkt me ook voldoende reden om lekker 433 te spelen.

10 juni 2024 om 21:44

Eerste wedstrijd uit voorzorg maar rust pakken . Mee eens gun je niemand dit.

10 juni 2024 om 21:46

Lijkt me toch dat we sowieso 433 spelen? Althans, zelfs Koeman gaat toch niet nog 2 keer 433 oefenen en het dan niet spelen...

10 juni 2024 om 21:50

Hahaha dat zou wel echt next level streek van Koeman zijn ja. Twee keer 4-3-3 oefenen en alleraardigst spel op de mat leggen en dan ineens 5-3-2 starten tegen Polen... xD

10 juni 2024 om 22:53

we gaan niet met 5 verdedigers wereldkampioen worden en op het laatste WK was het spel niet om aan te gluren. Dan moet je gewoon 4-3-3 spelen we hebben een wereldtop verdediging met 4 is genoeg achterin met schouten ervoor.
Alleen ben ik wel benieuwd wie er centraal dan gaan spelen aangezien Koeman geen enkele keer heeft geprobeerd om van de Ven samen met van Dijk centraal achterin te hebben dan heb je 2 grote jongens waarvan er 1 verschrikkelijk hard kan rennen.

dan zou je zelfs blind linksback kunnen laten spelen aangezien die gewoon nog steeds de beste man is met zijn opbouw.

11 juni 2024 om 00:56

Dan Dezelde verdediging als tegen Canada. Blind voetbalt veel beter centraal. Alleen jammer voor van Dijk dan. Maar ik vind dat er toch ca 20 redelijk gelijkwaardige spelers zijn, dus moeten er keuzes gemaakt worden. En Koeman moet het sterkste elftal zien te vinden. Daar hebben we overigens allemaal een André visie op. Ik vind Schouten prima spelen. Geertruida en Frimpong is een leuke combi. Centraal de Ligt + Blind of de Vrij + van Dijk. Links Ake of van de Ven vind ik om het even. Veerman was vandaag echt een wapen. Reijnders behoorlijk onzichtbaar. Depay speelt boven verwachting goed. Simons en Gakpo vielen tegen. In de spits Malen of Brobbey. En ik hoop dat toch Maatsen nog opgeroepen wordt. Kan evt in dezelfde rol als Frimpong, maar dan met Ake/van de Ven erachter.

Geblesseerd raken tijdens het juichen met een knieschuiver. Ik verbaas me er wel eens over dat dat niet vaker gebeurt.

10 juni 2024 om 21:46

Was ook niet de knieschuiver, maar zijn sprong en de landing erna.

Ik neem aan dat het voorzorg is.
Hij leek niet met moeite naar de kant te lopen of pijn.

Zonde...
Mooiste is een strijd tegen de besten

Denk niet dat Nederland veel moeite zal hebben tegen Polen. Ik vond Turkije veel beter voetballen.
Ik probeer te begrijpen wat Montella van plan is, maar ik snap niet waarom die constant met een andere opstelling speelt. Speel gewoon met je basis, dit is je laatste test voor het echte werk.
Ik denk dat wij de slechtste verdediging hebben van het toernooi. Sjeze wat zijn Samet en Merih dramatisch slecht. Kaan en Mert matig/voldoende alle druk komt op Abdulkerim en Ferdi.
Vandaag is het ook echt duidelijk geworden dat Baris Arda Kenan Hakan Abdulkerim en Mert Gunok zeker een basisplaats krijgen.

10 juni 2024 om 23:20

wat is er met die Demiral gebeurd dan ? stond toch bekend als een groot talent?

10 juni 2024 om 23:38

Hij is naar Saudi-Arabië gegaan. Weinig van hem over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren