Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Peter Bosz legt uit waarom hij liefst drie PSV'ers wisselde in de rust

Zondag, 20 augustus 2023 om 09:14Jordi Tomasowa • Laatste update: 10:18

PSV nam zaterdag op bezoek bij Vitesse drie zwaarbevochten punten mee naar huis. De Eindhovenaren keken na een zwakke eerste helft door een doelpunt van uitgerekend ex-speler Marco van Ginkel tegen een 1-0 ruststand aan. Bosz besloot daarop in de rust een driedubbele wissel toe te passen: Ismael Saibari, Guus Til en debutant Jerdy Schouten kwamen in het veld voor Johan Bakayoko, Isaac Babadi en André Ramalho. De wissels sorteerden effect, want via Saibari, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong (penalty) won PSV alsnog ruim: 1-3.

In de eerste helft ging er het nodige mis bij PSV. “We stonden verdedigend niet goed en speelden aan de bal niet goed”, zei Bosz na afloop op de persconferentie. “Wij moeten bewegen, snel de bal spelen en niet lopen met de bal als het niet nodig is. Dat deden we niet. Na rust hebben we het anders aangepakt, met Jerdy Schouten erbij in de laatste lijn.”

Achter de wissel van Ramalho voor Schouten zat volgens Bosz een tactische gedachte. “Hij kon in balbezit in het middenveld komen en dan creëer je daar een man meer. Jerdy speelt de bal naar dezelfde kleur, maar de laatste tien minuten was het bij ons wel weer heel slordig. Ballen over vijf of tien meter die zomaar in de voeten van de tegenstander gaan, dat kan niet. Maar we hebben gewonnen. En dat is het allerbelangrijkste.”

Bosz zag dat Ramalho het in de eerste helft tegen Vitesse moeilijk had. “Maar ook nog acht of negen anderen. Ik heb overwogen om meer spelers te wisselen. Ramalho heeft het niet goed gedaan, maar niet als enige. Het is niet terecht om hem helemaal uit te lichten. Ik schat hem heel hoog in. Het is een echte verdediger, een vent, een kerel die zijn kopduels wint, die coacht, goed staat en die vandaag gewoon een hele slechte dag had. Hadden we voor gestaan, dan had ik hem misschien niet gewisseld. Nu was het anders. De gedachte was nu om een extra man op het middenveld te creëren.”

Jerdy Schouten
Jerdy Schouten had niet verwacht dat hij tegen Vitesse zijn PSV-debuut zou maken als centrale verdediger. De kersverse aanwinst van de Eindhovenaren gaf na afloop aan slechts een paar keer op de positie te hebben gespeeld. “Ik denk dat ik het twee keer heb gedaan in mijn hele leven. Dus het was niet heel gewoon”, zei Schouten met een glimlach. “Ik had het niet verwacht als ik eerlijk ben. Het is niet dat ik vandaag wakker werd en dat ik dacht: ik ga in de rust even invallen als centrale verdediger.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door theoracle)

We hebben een goede trainer maar we kunnen ook niet ontkennen dat het na sturm grazz iedere wedstrijd iets minder wordt. Al hou ik er wel vertrouwen in.

20 augustus 2023 om 09:28

Iedere week sindsdien twee wedstrijden gespeeld, Lang met een blessure en veel nieuwe spelers... en toch het volle pond binnen gehaald. Ik klaag niet.

20 augustus 2023 om 12:23

Bosz effect zag je goed tegen Vitesse

Het is gewoon broodnodig om een verdediger erbij te halen ipv ramalho. Liefst ook nog een linksback maar denk dat vervanging van ramalho top prioriteit moet hebben.

20 augustus 2023 om 10:34

Het ligt ook heel erg aan concentratie en de restverdediging bij balbezit. Op het middenveld kunnen ze niet geconcentreerd 90 min blijven spelen. Vaak dom balverlies door lopen met de bal of verkeerde passes waardoor het in een keer helemaal open ligt. Het is te makkelijk om alleen de verdediging de schuld te geven. We krijgen al 6 jaar teveel doelpunten tegen

Vertessen echt een prima invalbeurt. In dit soort wedstrijden kan hij gevaarlijk zijn. Schouten vond ik juist tegenvallen. Heel erg benieuwd hoe hij het gaat doen en welke positie.

20 augustus 2023 om 09:33

@genieterr hij speelde niet eens op zijn plek en is ook pats boem erin gegooid toen het totaal niet liep. Naderhand zag je hem in de wedstrijd groeien met goede passes en voetballende oplossingen van zijn voet. Schouten is de vervanger van Guti hé en niet van Sangare. Het is dus veel meer een middenvelder. Verdediging is niet zijn plek, staat ook in de tekst. Hij viel prima in overall. Dit is een hectisch debuut op een vreemde plek, tsja wat verwacht je dan? PSV is erg nalatig tav de verdediging aansterken. Zo een Ramalho had allang een stadionverbod moeten hebben voor al die onrust die hij veroorzaakt. Al jaren is de verdediging het zorgenkindje maar tot op heden geen goede aandacht aangegeven. Moreno was de laatste centrale verdediger die absoluut voldeed aan het gewenste niveau. Of zie ik een andere topper over het hoofd?

20 augustus 2023 om 09:37

Ik vond Schouten juist echt positief opvallen. Heb alleen de 2e helft gezien, maar gaf toch echt prima passes en zat er goed tussen. Moet nog wennen aan zijn medespelers en ook niet op zijn echte positie gespeeld nu (miscommunicatie met Benitez zorgde bijna voor de 2-1 tegen), maar van mij mag hij vaker spelen.

20 augustus 2023 om 09:44

Met de 2 keer dat hij er naast zat moet hij echt door naar het middenveld. Bij die 1000% kans van de Regt en bij het wegdraaien van hamulic (geel)

20 augustus 2023 om 10:00

Ik vond Schouten ook erg goed spelen, wat mij opviel is dat hij onder druk toch steeds zijn medespelers weet te vinden en de bal ook vaak naar voren speelt in plaats van breed of naar achter. Ik denk dat Schouten, mits hij op zijn eigen positie speelt, voor een hoop rust en kwaliteit in de opbouw gaat zorgen. Dat hij zo nu en dan een bal veroverd is ook wel lekker trouwens.

20 augustus 2023 om 14:41

Hij speelde ook alleen de tweede helft. Je bent pas net bij de club en de eerste wedstrijd gelijk op cv spelen, je moet het maar durven (en aandurven voor Bosz). Hij zag er een paar keer minder uit, (een keer was ook een beetje Benitez zijn fout) maar zijn ballen zette wel gelijk de aanval op.

20 augustus 2023 om 09:57

Vertessen stond in de basis

20 augustus 2023 om 09:57

Vertessen stond in de basis.
Iets minder genieten, iets meer opletten volgende keer ;-).

20 augustus 2023 om 09:57

Vertessen stond basis.

Voor mij nog steeds onbegrijpelijk dat er geen een speler Aanholt kan vervangen. Die was een partij slecht zeg eerste helft. Imo de slechtste man op het veld. Een goede actie en dat was dat hij v. Ginkel niet liet schieten maar verder aanvallend blinde kip en loopt ieder ruimte dicht en verdedigend standaard verkeerd gepositioneerd.

20 augustus 2023 om 09:53

Als Mauro Jr langer dan 90 minuten niet geblesseerd is is hij de vervanger waarschijnlijk. Maarja, eerst is maar zorgen dat hij niet binnen 90 minuten weer geblesseerd is.

Nou peter, ik heb gisteren ook gekeken maar het was verdedigend 1 grote gatenkaas. Nu weer een blessure op de lb positie. We moeten de verdediging echt op meerdere plaatsen versterken anders komt het niet goed. Verder laat til maar mooi op de bank zitten en schouten op het middenveld en niet meer op de cv. Aanvallend gezien zit het wel ok mits de basis fit blijft

20 augustus 2023 om 10:27

Zoals al vaker is gezegd, de restverdediging bij balbezit is heel matig. Als voorin of op het middenveld balverlies geleden wordt, ligt het helemaal open.

Wat mij echt zeer positief stemt en waar het in mijn ogen bij van Bommel, Schmidt en van Nistelrooij ontbrak (henrix, Rosario, Sadilek, Max etc.), is dat Bosz dus niet bang is om in te grijpen of het ''vertrouwen'' van die jongens te beschadigen. Speel je aan draak van een wedstrijd, dan ga je gewoon lekker wisselen. Ik geloof echt dat het gebrek hieraan ons de afgelopen jaren behoorlijk wat punten gekost heeft en ik denk ook niet dat het de scherpte binnen een team ten goede komt als je wekenlang als een koekenbakker aan het spelen bent maar toch steeds in de basis staat.

Ik denk dat dit team veel potentie heeft maar er moeten echt nog verdedigende versterkingen komen. Ramalho kost je gisteren gewoon bijna punten en hij heeft ons al eerder op cruciale momenten behoorlijk in de steek gelaten, Ramalho vind ik voor de basis dan ook niet PSV waardig. Van Aanholt deed het vorig seizoen prima maar wat hij tot nu toe laat zien is gewoon zeer matig, matige passing, balverlies, slechte aanvallende acties en verdedigend oogt ie ook alles behalve scherp. Teze als back opstellen blijft een dingetje, het is beter dan vorig jaar en hoewel hij snel is en zo nu en dan een goede voorzet in huis heeft blijft hij aanvallend toch best beperkt. Puur verdedigend vind ik hem dan wel weer onze beste man (zegt ook wat over het niveau), die zie ik liever naast Boscagli staan dan Ramalho. In mijn ogen moet er minimaal CV versterking(!) bij en als Bosz het niet aandurft met Sambo en Mwene dan moet daar toch ook wel wat bij, met Teze en van Aanholt ga je echt de strijd niet winnen als het niveau wat omhoog gaat.

20 augustus 2023 om 10:06

Zelden zo’n lang verhaal gelezen en het er compleet mee eens te zijn. Hopelijk verwelkomen we nog snel een cv en linksback.

20 augustus 2023 om 12:29

Volgens mij was de kritiek bij Schmidt juist dat ie telkens z’n beste spelers snel eraf haalde, dus hij was ook absoluut niet bang om te wisselen.

20 augustus 2023 om 14:44

Onzin natuurlijk. Hij deed telkens dezelfde wissels en keek niet waar het probleem echt zat. Ja hij wisselde de beste spelers, die ook in die wedstrijd goed speelde, heeft niks met dit verhaal te maken natuurlijk.

22 augustus 2023 om 12:40

Hij heeft het letterlijk over durven in te grijpen? Dus jij wil zeggen dat Schmidt niet durfde in te grijpen? Ik zeg nergens iets over de achtergrond van de wissels volgens mij.

Blij met de resultaten tot nu toe en regelmatig voorbij komend mooi combinatiespel.

Wel vind ik het frappant dat ene R Schmidt een vergelijkbare spelopvatting had en soms harde wissels om de boel om te zetten, maar in zijn geval vaak met de grond gelijk gemaakt werd omdat er geen vastigheid in het team zat. Nu gooit Bosz elke wedstrijd wel iets om en wisselt hij vaak al in de rust en is alles prima. Toch opvallend.

20 augustus 2023 om 10:05

Zo zie je wat steun van bepaalde media met het beeld van een trainer kan doen. Schmidt werd belachelijk gemaakt terwijl het gewoon een goeie trainer was. Dat laat hij bij Benfica wel weer zien.

20 augustus 2023 om 10:11

Ja triest is dat eigenlijk dat het in ons land vaak alles of niets is.
Als iemand eenmaal in het verdom hoekje zit kom je er nooit meer uit en wordt alles vanuit negatief oogpunt belicht.
Hopelijk lukt het Bosz om aan de fijne kant van de medaille te blijven.

20 augustus 2023 om 10:20

Ja scheelt dat Johan Derksen wel fan van hem is. Dan scoor je al snel extra fans bij zijn achterban.

20 augustus 2023 om 13:18

Ik zie elk jaar elke coach van PSV rare wissels maken, Bosz is daar geen uitzondering in.
Schouten centraal laten invallen in dit PSV is feitelijk waanzin, alle verdedigende acties van hem waren ondermaats. Ik heb hier of op andere sites vragen gezien die ik ook heb; de spelers er uit bij rust snap ik, maar waarom niet Sambo RB, Teze RCV en Schouten gewoon middenveld en Saibari Rechtsvoor. En als je perse Sambo nog niet wilt brengen, waarom niet Sangare centraal achterin, die schijnt makkelijker te kunnen communiceren met Boscagli dan met wie dan ook. Het viel nu allemaal gelukkig uit en door de blessure van v aanholt helemaal, omdat hij toen niet meer hoefde te schuiven, maar ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat je zowat iedereen NIET in zijn kracht gebruikt. Ramalho en Boscagli laten spelen met heel veel ruimte achter hen is daarin nummer 1, al ziet daardoor Benitez er ook steeds ongelukkiger uit, want ook hij is een grote bron van onrust achterin. Ik durf te stellen dat zoals Bosz nu wilt spelen hij eigenlijk Drommel moet opstellen, aangezien deze beter kan meevoetballen dan Benitez. Gisteren had PSV minstens 2x vaker moeten scoren, maar dat geldt helemaal voor Vitesse.

20 augustus 2023 om 13:07

De kritiek bij hem was destijds toch eerder dat hij bleef rouleren omdat hij op die manier spelers niet wilden overbelasten en niet zozeer omdat hij wisselde omdat spelers niet voldeden?

Veelzeggend dat Bosz Schouten centraal achterin moest zetten, omdat PSV simpelweg geen verdedigers heeft. Obispo is geblesseerd, maar die is nog slechter dan Ramalho. Dat Bakayoko en Ramalho gisteren werden gewisseld, was ook volkomen terecht. Wat een drama waren deze twee gasten zeg, jeetje mina. Babadi, zoals ik gisteren zei, is echt een leuke talent, maar het gaat een beetje allemaal te snel voor hem. Saibari ontwikkelt zich sterk, had ook wederom weer een sterke invalbeurt, en die zie ik liever op 10 dan Babadi.

Eindelijk een trainer ook die durft om hard in te grijpen. Geloof me, Van Nistelrooij was in de tweede helft gewoon met dezelfde 11 begonnen, en pas wisselen als Vitesse 2-0 voorstond.

20 augustus 2023 om 10:14

Dat de verdediging al lang versterkt had moeten worden ziet iedereen, maar ik vind de hetze tegen Obispo overdreven. Vind hem in veel dingen sterk (koppend, goede pass, sterke tackles, duelkracht). Ook ging er vorig jaar regelmatig wat mis, maar dat was bij alle spelers zo en ik geef het je te doen naast Ramalho als onruststoker.

Ik denk dat een combinatie Obispo - Boscagli onder Bosz een heel sterk koppel kan worden.
Echter kunnen we daar niet op wachten en moet nu al een atletische, defensief sterke man gehaald worden die er meteen staat.

20 augustus 2023 om 10:30

Issue met de verdediging is dat er 2 geblesseerden zijn (mauro en Obispo) waarvan verwacht wordt dat die in de loop van het kalenderjaar weer aansluiten. Bovendien hadden we gister een beetje pech dat Mwene geblesseerd afgehaakt was. Daarmee mis je 3 man en dan moet je een beetje puzzelen. Kies je er dan voor om nieuwe verdedigers te halen, en dan in de loop van het jaar 3 man op een paar posities achterin hebt (+ de extra kosten, ontevreden spelers etcetera), of neem je een risico en hoop je dat er niemand geblesseerd raakt. Ik vind dat wel lastige keuzes hoor. Er komt in elk geval nog een extra rechter centrale verdediger aan en ik denk ook nog een vervanger voor Mwene als die weggaat (dest?).

20 augustus 2023 om 11:02

Saibari komt nu ook echt wel op de leeftijd dat hij bepalend moet worden als die bij PSV wilt blijven. Afgelopen seizoenen vond ik hem veel te wisselvallig. Nu doet die het een paar weken op rij goed maar dat kan bij hem zo weer opdraaien. Het is te hopen dat hij die laatste stap nu wel zet.

20 augustus 2023 om 12:27

Babadi deed weinig fout en had goede dingen aan de bal. Bosz speelt nu met hem terwijl er anderen slechter waren die hij niet durfte te wisselen. Saibari had een goede goal maar voor de rest ook veel balverlies

Het Schouten experiment vond ik echt wel gewaagd. Vortballend doet die jongen het prima maar je ziet dat hij met namen bij kopduels veel minder is dan Ramalho of Boscagli. Alle dingen die een middenvelder moet kunnen deed die prima maar verdedigend was hij erg kwetsbaar en geeft hij zelfs bijna een doelpunt weg.

Ik denk dat er nog wel wat gaat gebeuren in de laatste 2 weken qua transfers maar dat dit pas speelt als de wedstrijden tegen Rangers geweest zijn. Als we Champions League halen ben je niet afhankelijk van de verkoop van Sangare en kun je een CV halen en naast Dest mogelijk nog een back. Haal je geen C.L. dan ben je afhankelijk of Sangare nog verkocht wordt om transfers te maken. Uitgaand verwacht ik nog: Sangare, Mwene. Inkomend: CV: Debast of een andere verrassing en Vranckx.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren