Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez ziet sentiment rondom Mislintat omslaan: ‘Dat is toch niet te geloven?’

Laatste update:

Kenneth Perez verbaast zich over de gang van zaken rondom Sven Mislintat. De nieuwe technisch directeur van Ajax werd met de nodige scepsis ontvangen door diverse mensen, maar na het persmoment van vorige week klinken er juist weer de nodige positieve geluiden over de Duitser. Perez vraagt zich maandagavond in Voetbalpraat van ESPN af waarom dat zo is.

"Ik kom heel veel mensen tegen die zeggen: 'Wat moet Ajax daar nou mee? Wat weet hij daar nou van? Die kan er helemaal niks van'", analyseert Perez het oorspronkelijke sentiment rondom Mislintat. "Hij heeft een halve persconferentie gegeven en iedereen die ik tegenkom: 'Nou, we hebben nu echt de juiste man. Die weet waarover hij praat en zegt zinnige dingen. Nu hebben we echt iemand waar we vertrouwen in hebben'. Dat is toch niet te geloven?", aldus de verbaasde analist.

"En dat is puur omdat hij zinnen achter elkaar kan zetten en redelijk normale dingen zegt. De mensen die tot nu toe aan het roer stonden bij Ajax waren communicatief niet echt heel erg sterk", lijk Perez te verwijzen naar de onlangs vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. "Dus omdat hij (Mislintat, red.) normale dingen zegt, heeft iedereen zoiets van: 'Zo, Ajax heeft er nu eentje'. Dat vond ik een opvallend verschijnsel deze week."

Willem Vissers van De Volkskrant vindt het storend dat Mislintat direct zoveel weerstand opriep bij veel mensen. "Ajax trekt die man aan en geef hem gewoon even een kans. Kijk met welke spelers hij komt en welke trainer hij haalt. En als ze straks na zes wedstrijden twee punten hebben, dan kunnen we zeggen: 'Ja, er klopt iets niet, jongen'. Maar Ajax heeft iemand die kan communiceren, blijkbaar is dat al zo'n grote vooruitgang dat mensen daar blij mee zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welkom in Nederland, Kenneth.
Dit wist je toch allang?

5 juni 2023 om 19:32

Iemand roept weer wat en het is gelijk weer vz nieuws... Knip plak knip plak

5 juni 2023 om 19:47

Ben ik nu de enige die onwijs moe wordt van al dit soort berichten? Al die meningen van mensen die geen flauw idee hebben waar ze over praten.

Mislintat is net bij Ajax en iedereen heeft een mening over die man maar hij heeft nog geen reet gedaan, laat staan dat de gevolgen daarvan al te zien of te merken zijn. Kranten beoordelen hem, fans van Ajax doen dat ook en Analisten praten er uren over. maar wat weten die nu werkelijk van datgeen waar hij in zijn kantoortje mee bezig is?

Je kunt zeggen dat je het een smoezelige man vind, of dat je zijn haardracht niet mooi vind, of de kleur van zijn schoenen je niet aan staat. Maar over zijn functioneren valt echt nog niets te oordelen. Dus hoe relevant de meningen van al die mensen zijn?

0,0

Het enige dat telt zijn prijzen en de amusementwaarde van het elftal dat hij op de been gaat brengen. De rest is totaal inrelevant. Ook zijn historie bij andere clubs niet. Overmars had niet eens een historie bij een andere club en iedereen weet hoe dat is afgelopen.

5 juni 2023 om 20:38

De beste man kon inderdaad al niks goed doen voor z'n aanstelling.
Vervolgens een halve persconferentie en hij wordt op handen gedragen.
Dit is gewoon de algemene opinie.
Brobbey schiet de 1e wedstrijd van het seizoen 2 goals binnen, en hij wordt topscorer.
Vervolgens scoort ie 2 wedstrijden niet en hij bakt er niks van.
Sinds wanneer nemen analisten de mening van het volk serieus?
Zij zitten daar toch vanwege een specialisme?
Om daar dan zo op in te gaan....

5 juni 2023 om 22:05

VoetbalR

Dat is toch niet hetzelfde als wat ik hierboven aangeef?

Als brobbey scoort of niet scoort heeft men daar een mening over. Maar dat is toch heel iets anders dan een mening geven over iemand die nog niets heeft uitgevoerd? Brobbey wordt beoordeeld op prestaties wat logisch is als spits, die wordt afgerekend op goals. Mislintat wordt momenteel beoordeeld op vanalles behalve zijn functioneren.

Dat zijn twee totaal verschillende dingen. Je mag een mening hebben na iemands prestaties in het geval van brobbey. Maar een mening geven al voordat iemand iets heeft uitgevoerd slaat naar mijn mening nergens op.

5 juni 2023 om 21:38

Iedereen roept en rept maar wat uit ze nek. Ajax heeft overmars laten gaan dat was de enige die het DNA van Ajax rook, nu moeten we niet zo sceptisch zijn met mislintat maar hoelanger de trainer uitblijft des de moeilijker het seizoen gaat worden voor Ajax. Ik
Vind het jammer Ajax heeft ze eigen glazen ingegooid. Als je ziet wat overmars weer brengt in Antwerpen met alle respect is de beste TD op het moment alleen heeft ie wat rare trekjes kwa D…pics

5 juni 2023 om 23:48

Vond vooral de initiele reacties overdreven negatief. Nu is het wat genormaliseerd naar een eerste goede indruk en laat die man een kans krijgen en zn werk doen. De media wakkert die negativiteit zelf flink aan daarom is het verschil meteen groot als er gewoon wat normaler wordt gereageerd. Heb niemand gezien die zegt dat ie wel ff de redder gaat worden van Ajax.

Oww Perez moet weer haantje de voorste spelen. Hoe zou dat nou komen Perez? Die beste man heeft ervoor gezorgd dat Heitinga zijn congé kreeg en van der Sar is ook al weggejaagd. Dan is het logisch dat mensen wat positiever worden omdat hij gewoon doet wat hij moet doen. Hij heeft daadkracht. Nu het vervolg nog! Overigens, over het aanstellen van Hamstra, Heitinga en Schreuder waarom we vooraf ook niet echt positief. Maar die hebben het dan ook niet kunnen omdraaien naar het positieve.

5 juni 2023 om 19:34

Maar hij heeft toch niets met van der Sar te maken?

5 juni 2023 om 20:25

Alsof Mislintat daarin nou echt zo'n grote rol gespeeld heeft. Je moet wel behoorlijk incapabel zijn als je Heitinga had laten zitten en met Van Der Sar had hij niets te maken. De positie van Van Der Sar was onhoudbaar na de derde plaats en uberhaupt het afgelopen seizoen.

Tsja het is altijd zwart-wit, doorslaan in positief of negatief. Genuanceerd scoort nou eenmaal niet, dat geldt overigens juist vaak voor de analisten zoals Perez zelf.

Het ergste aan het voetbal is de waan van de dag meningen, laat Mislintat lekker zijn werk doen en dan kijken we over aantal transferperiodes wat zijn transferbalans is en wat voor ontwikkelingen zijn aankopen door maken. En dan pas eens oordelen?

Wat is het ook een ongelooflijke zuurpruim die Perez. Ik schaar hem echt onder het kopje valentijnfackindriessen en azijnzijker Verweij.

5 juni 2023 om 19:37

Snap wat je zegt, maar dat zijn toch altijd de artikelen/quotes waar het meeste clicks en reacties op zijn. De quotes van bijv een Arnold Bruggink zullen dat niet opleveren.

5 juni 2023 om 20:50

Hoezo is Perez een zuurpruim..? Hij zegt toch niets verkeerd. Eerst was iedereen negatief en een week later is er behalve het vertrek van de trainer en 1 persconferentie niets veranderd, maar zien mensen het wel in hem zitten. Ik zie nergens een mening van Perez over die man staan in dit stuk, maar hij reageert op wat er rondom de TD gebeurd. Daar is toch weinig zuurs aan?

5 juni 2023 om 21:40

@wijsguy…. Ik gok dat je de uitzending niet hebt gekeken en niet goed mee hebt gekregen wat perez nou bedoelde. Perez was niet aan het zuurpruimen. Hij was gewoon verbaasd dat mensen mislintat afzeken van tevoren en nu ineens helemaal zijn omgedraaid na vorige week.

Perez kijkt zeker alleen VI en Aad de Mos? Ik hoor voornamelijk dat mensen benieuwd zijn en opluchting dat er eindelijk weer een echte TD is

5 juni 2023 om 19:48

Moet je Derksen eens horen. Mislintat heeft alleen maar negatief gezeur al gehad voor hij ook nog maar 1 dag officieel in dienst was. Wat ik van die man zie ik iemand die weet waar hij het over heeft en goed uit zn woorden komt en zich ontzettend in Ajax verdiept heeft de afgelopen maanden. Echt onbegrijpelijk dat er mensen zijn die hem meteen al niks vonden zonder ook maar iets van zijn daden gezien te hebben.

5 juni 2023 om 19:59

Nou hier werd hij in comments ook wel wat vreemd besproken hoor. Werd sws een maand lang alleen die duitser genoemd.

Als er een wel van de hak op de tak springt is 'oud wijf' Perez het wel, die is wekelijks om.

Is wel echt zo wat hij zegt hoor. Van de week zag ik hier een topic waarin zei dat ajax nog meer spelers wilde halen deze zomer en er ook wat verkopen. Letterlijk. En reacties hier waren ineens enthousiast en vol vertrouwen over hem. Een kinderhand is snel gevuld zullen we maar zeggen

Willem Vissers, chapeau voor je correcte analyse!

Tja, zo gaat dat. Zo'n man doet wat uitspraken waarmee je fans, wat subjectieve analisten en wellicht De Telegraaf nog paait, trapt wat open deuren in en iedereen spiegelt dat aan de werkelijkheid. Feit is dat niemand hier nog iets zinnigs over kan zeggen. Het eerste meetmoment is eind augustus als de selectie rond is en daarna wordt je pas rond oktober / november een beetje wijzer over wat voor ploeg er precies staat.

Perez wil gewoon weer zijn favoriete zinnetje gebruiken.

-Ik ben verbaast-

En als tafelgasten hem dan vragen dit uit te leggen, maar de echte onderbouwing ontbreekt, dan komt daar altijd nog

-nee, ik ben gewoon verbaast-

En dan is ie weer een paar minuten analist verder

Als je een beetje rond kijkt Perez, en ook wat reacties leest op Twitter, dan snap je waar het vandaan komt.

Waar de Ajax-fan die iets verdere interesse heeft en gesprekken voeren die iets verder gaan 'hup Ajax', en daar schaar ik mijzelf ook onder, naar kijkt is inhoud. Die smachten maandenlang naar een plan. Die willen technisch beleid; een TD die
1. een grondige analyse maakt spelersgroep, hoe is de balans in de groep, is het complementair aan elkaar, zit er voldoende kopkracht in, dynamiek, individuele kwaliteit, etc.
2. Hoe doet de trainer het, krijgt die lijn in het spel, motiveert die spelersgroep en krijgt die er sfeer in, hoe presteert die qua resultaten, maakt die spelers beter, hoe doet die het tactisch
3. Dan een plan maken; gaan we door met trainer, welke wijzigingen in de selectie, etc.
4. Uitstraling en communicatief, kan die het uitleggen, past zijn uitstraling bij de club, etc.

Mislintat is er net, maar legt op een prettige manier uit wat die aan het doen is, dat hij zijn analyse rond heeft, dat hij gekeken heeft welke kant hij op wil, welk type trainer daarbij hoort, etc. En hij brengt het met ontspannenheid en met wat branie die bij de club past. Dat wil je zien.

En tot is iedere keuze tot nu toe spot on als het gaat om publieke opinie, Heitinga weg, Grillitsch en Lucca weg, Van den Boomen halen, alles is precies hoe de meeste fans het graag zien. Lang verhaal, maar dit is de reden. Zit gewoon een normale onderbouwing achter, super flauw en kinderachtig om te doen of alle fans borrelnootjes zijn die iedere 5 min van mening veranderen en achter iedere mus na vliegen.

6 juni 2023 om 07:09

Maar op grote lijnen deden ze dit bij Ajax vorig jaar ook al.
Alleen na die analyse kwamen ze met spelers die toen werden gezien als versterking maar achteraf (en dat is mooi wonen) bleek het allemaal wat anders te zijn.

Mensen waren toen best tevreden met Schreuder, Bassey, Lucca, Grillitsch, Sanchez…etc.

6 juni 2023 om 10:20

Zeker, ik had dat toen ook. En daar heb ik veel van geleerd, en ik denk Ajax ook. Vorig jaar dacht ik eerlijk gezegd, een buitenspeler van Sevilla van 25m, laten we dat een kans geven, ik kende hem niet. Bassey net een goede EL finale gespeeld, sterk, snel, groot, zal vast goed passen met Timber.

Werkelijkheid bleek wat weerbarstiger. Iedereen heeft nu weer bijgeleerd dat er meer belangrijk is, en dat zie je ook terug. Er wordt op Twitter echt gediscussieerd over welke kwaliteiten mogelijke versterkingen hebben, en hoe dit complementair is aan elkaar. Dus juist door vorig jaar, is men scherper dan ooit over hoe de nieuwe TD het invult. Iedere zin, beslissing, etc. wordt geanalyseerd op Twitter. Branco van den Boomen is tot vrij diep in detail geanalyseerd wat die wel/niet kan. Wie er volgens de meute weg moet en moet komen, zit echt een verhaal achter over het algemeen.

Kan zijn dat het nu weer mis gaat hoor, maar zeker fans willen natuurlijk graag positief naar de toekomst kijken van hun club, en als iemand dan zegt wat men wil horen, dan helpt dat zeker. Maar in dit geval zit er dus echt wel flink meer ratio achter. Dus als je min of meer zegt hij spreekt 2 leuke zinnen uit achter elkaar en iedereen is weer blij, is gewoon een flauwe opmerking naar mijn mening.

6 juni 2023 om 12:27



Ik begrijp je wel, maar punt is ook dat je pas achteraf weet of iets goed heeft uitgepakt, anders zouden we nooit miskopen zien.

Als objectieve Ajax fan hoop ik voor je dat het goed uitpakt. Voor mij, de psv fan, mag het minder succesvol zijn. Haha.

Het bij jullie nu een keer goed misgelopen, maar ik zit al jaren te kijken naar zwakke resultaten tgv idem dito beleid.

Ik snap veel reacties op dit onderwerp niet. Het klopt toch wat hij zegt. Bij het begin was (bijna) iedereen sceptisch. Hij heeft nog niets gepresteerd maar op basis van interviews / persconferentie is de stemming omgeslagen.

6 juni 2023 om 10:21

Zie hierboven, er zit veel meer ratio achter dan dit. Ik vind dit een flauwe opmerking.

6 juni 2023 om 13:10

Dat mag je vinden.

Het gaat erom dat er eerst gezegd werd dat hij er niets van kon en dat op basis van een interview / persconferentie de mening ineens volledig anders is. Laat deze man zijn werk doen en ga hem dan beoordelen.

6 juni 2023 om 14:53

Die mensen die riepen dat hij er niets van kon, ken ik niet, mensen die ik spreek / volg en die naar mijn mening serieus over voetbal praten; waren benieuwd en geinteresseerd naar zijn plannen in eerste instantie. Zijn CV maakte nieuwsgierig. Er zijn wel wat slechte journalisten die hem niets vonden; dat kan. Maar die neem ik niet serieus. Zijn dezelfde mensen gok ik die nu hun bagger uitstorten over Knutsen.

De mensen die ik volg zagen Knutsen en Hjulmand afgelopen zomer al een interessante optie (dus dat, geen wereldtopper, superheld, etc. - interessante optie); maar dat straatje journalisten/analisten lijken enkel ED en CL te kijken, dus dat kennen ze dan niet. En dus is het dan maar niets, kinderachtig imo. Zeg dan gewoon dat je het niet weet.

Nu hij zijn uitleg heeft gegeven, en de eerste 4 a 5 beslissingen zijn genomen die in het straatje passen van deze groep, is de sfeer omgeslagen van 'nieuwsgierig' naar 'positief tot dus ver'. Dat het dus enkel op basis van een interview is, is gewoon niet waar.

Overigens wordt hij ook helemaal niet op het schild gehesen, men zegt voornamelijk dat de eerste indruk goed is, en dat de eerste stappen positief ontvangen worden. Men volgt dus zijn stappen, en reageert op iedere beslissing / interview. Dat is wat veel fans doen, hun club intensief volgen, lijkt mij heel normaal.

Gewoon een kinderachtige spin dit van Perez is mijn mening. Maar voel je vrij iets anders te vinden.

Heeft Perez zijn langste tijd wel gehad bij ESPN? Hoop van wel. Zijn houdbaarheidsdatum zit erop. Kan door versprekkingen en gemis aan de kennis van ons Nederlands erfgoed, echt niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren