Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez vindt Berghuis ‘heel dom’ en denkt aan consequenties: ‘In een Ajax-pak...’

Laatste update:

Kenneth Perez vreest dat er voor Steven Berghuis consequenties zullen volgen. De analist van ESPN vindt dat de aanvallende middenvelder van Ajax, die na de wedstrijd tegen FC Twente (3-1) een harde vuistslag uitdeelde aan een supporter, nooit en te nimmer geweld had mogen gebruiken. "Het is goed dat je voor je ploeggenoot opkomt, maar geweld is natuurlijk nooit de oplossing", aldus Perez in Dit was het Weekend.

De klap van Berghuis werd gefilmd en verspreidde zich als een lopend vuurtje over social media. Daarna bracht Tubantia een ooggetuigenverklaring waarin gezegd werd dat Brian Brobbey werd uitgemaakt voor 'kankerzwarte'. "We bevinden ons natuurlijk in een samenleving die erger en erger wordt, waarin iedereen vindt dat ze zich alles maar kunnen permitteren, waar de normen en waarden echt vervagen", reageert Perez. "We leven in een land waar politici eerder wel dan niet beveiligd worden."

ESPN herhaalt het fragment nog eens op televisie, maar van Perez hoeft dat niet. "Ik vind dat we het fragment niet nog een keer hoeven te laten zien. Ik denk dat mensen het nu wel gezien hebben." Perez gaat dan in op de klap van Berghuis. "Als je een publiek persoon bent moet je er eigenlijk al vanuit gaan dat mensen vervelende dingen over je gaan zeggen. Dat is nou eenmaal de huidige samenleving. Als er iemand naar je toe komt, moet je er eigenlijk al vanuit gaan: dit wordt heel vervelend. Daar moet je op anticiperen. Je moet je al voornemen: wat er ook gebeurt, rustig blijven. Dan word je misschien verrast, dat iemand een keer wat aardigs zegt."

Perez veroordeelt het gedrag van Berghuis. "Je mag je nooit en te nimmer zo laten gaan als Berghuis. Ondanks wat er is gebeurd, is geweld nooit de oplossing. Nooit. Het is heel dom wat Berghuis heeft gedaan. Hij zadelt Ajax op met een probleem, of een issue. Wat doe je met zo iemand? Het is in een Ajax-pak, onder werktijd, dat je geweld uitoefent. Wat ga je daarmee doen? De context is zeer belangrijk, maar nooit moet je geweld kan gebruiken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schrijnend televisie moment waarin Kenneth Perez die zelf ooit in opspraak kwam omdat hij kk n*ger naar een zwarte grensrechter riep Berghuis gaat veroordelen dat hij hier een klap voor uitdeelt. Dat hij uberhaupt het woord pakt in deze context is al genant, hou lekker even je mond Kenneth en laat El Ahmadi desnoods even zijn zegje doen.

28 mei 2023 om 20:53

Van iedereen op de hele wereld gaat Perez zijn mening geven. Je kan ook gewoon een keer even je mond houden.

28 mei 2023 om 21:29

Dat uitgerekend Kenneth Perez hierop zijn mening geeft is toch ideale satire op de zondagavond. Wat is de voetbaljournalistiek wel echt ingestort zeg, buiten The Athletic is nog weinig kwaliteit te bespeuren.

28 mei 2023 om 20:54

Hoe lang blijf je daar iemand nog op afrekenen? Of hij nu gelijk heeft of niet, hij wordt betaald om zijn mening te geven. Daarnaast kunnen mensen veranderen, dus het stempeltje mag nu wel een keer weg hoor. Reactie van Berghuis is absoluut te begrijpen, maar geweld is nog steeds niet de oplossing en hij had een andere keuze moeten maken.

28 mei 2023 om 20:58

In deze context is het toch hartstikke normaal om terug te denken aan dat moment? Het is niet alsof ik in elk topic over Perez hieraan refereer maar in dit geval is het gewoon schrijnend dat hij zo'n praatje gaat houden en niks zegt over zijn eigen rol in dit soort gedrag.

28 mei 2023 om 21:02

Volgens mij heeft hij toen al heel snel een reactie gegeven dat hij hartstikke fout zat en zijn excuses aangeboden.

28 mei 2023 om 21:04

Je kunt hem daar niet lang genoeg op blijven afrekenen en aanspreken. Een clinic in de Bijlmer kan niet verbloemen hoe de normen en waarden van Perez echt in elkaar steken. Het zou nog sterker zijn als iemand in de studio dat moment nog even zou aanhalen.

28 mei 2023 om 21:05

Jij misschien niet, maar op dit forum is Perez al zo vaak terecht gewezen. Hoe lang blijven we daarin hangen. Die beste man heeft toen straf gehad, spijt betuigd en is nu jaren verder. Waarom moet hij voor dit soort onderwerpen zwijgen, blijkbaar heeft hij er veel van geleerd, anders zou hij het nu niet veroordelen.

28 mei 2023 om 22:04

@Harrieslinger. Sorry hoor, maar wat een onzin. Perez rassistisch noemen is toch gewoon onzin? Omdat hij ooit, heel lang geleden, een verkeerd woord heeft gebruikt? Kom op zeg.

28 mei 2023 om 22:10

Als blijkt dat hij na zijn prof carrière als speler en trainer bij de amateurs nog vaker zulke uitspraken heeft gedaan dan boeien zijn excuses mij niet. Dan betekent dat dat hij niet geleerd heeft en niet veranderd is. Wat hij nog maar eens bewijst door zijn gedrag na dit voorval.

28 mei 2023 om 22:14

Ik heb hem dan ook nergens racistisch genoemd, maar vind het wel iemand met twijfelachtige normen en waarden. En voor mij dus niet per se de persoon om zonder tegenwoordig Steven Berghuis te veroordelen. Zeker als hij daarbij vergeet de FC Twente supporter nogal buiten schot laat. Feit is dat ik niet weet of Kenneth Perez in de kern racistisch is. Dat het iemand is die je van mij mag blijven aanspreken op bizar gedrag tijdens z’n profcarrière en daarna? Jazeker.

28 mei 2023 om 22:37

Omdat hij negatief is over een speler van Ajax. Dat doet pijn na een klote seizoen. Dan is Perez gelijk geven moeilijker dan hem aanvallen op het verleden om al het negatieve rond Ajax even te verbloemen. Hij heeft gelijk al zal iedereen snappen dat Berghuis anders had moet reageren.

28 mei 2023 om 20:56

Hij zegt niks geks dus Perez mag gewoon zijn mening geven.

28 mei 2023 om 21:28

Ik raak gewoon mijn baan kwijt hoor als ik onder werktijd doe wat Berghuis doet. Op staande voet.

28 mei 2023 om 21:50

Mijn baas zou me een schouderklopje geven als ik een racist een corrigerende tik zou geven. Dus wat is nu je punt?

28 mei 2023 om 21:52

Dat jij een baas hebt, die geweld geen probleem vindt.

28 mei 2023 om 21:48

Amen

28 mei 2023 om 22:01

En waarom? Perez heeft zijn ‘straf’ gehad. Die heeft gewoon alle recht om hier zijn mening over te geven. Berghuis zit gewoon fout, klaar.

28 mei 2023 om 22:13

En heeft laten zien zich na zijn straf niet te hebben gebeterd. Is na zijn prof carrière nog vaker op dezelfde manier over de schreef gegaan. Bij mij heeft hij dat recht dan ook verspeeld en toont hij mij hier nogmaals aan dat hij een slecht persoon is.

28 mei 2023 om 23:03

Hou toch op man! Hoeveel jaar geleden is dat niet dat hij dat gezegd heeft? Vergeet en vergeef een keertje wat zeg. Heb jij nooit fouten in je leven gemaakt?

29 mei 2023 om 00:01

Als een analist een Ajacied aanpakt dan mogen de ergste daden van die analist vergeten en vergeven worden als ik jouw reacties hier lees. Behalve Berghuis. Die mag geen fouten maken, ook niet als hij vrij snel daarna zijn excuses aanbiedt.

29 mei 2023 om 06:04

Jawel, maar Berghuis mag daar ook op aangesproken en voor gestraft worden, net als dat met Perez is gebeurd.

29 mei 2023 om 10:35

Verschil is alleen dat Berghuis dit gisteravond heeft gedaan en die analist dit al tig jaar geleden. Reken maar dat dit over een jaartje of 10/20 bij Berghuis ook wel vergeten en vergeven is hoor.

29 mei 2023 om 11:54

spursfan96 het grootste verschil lijkt mij dat Berghuis een klap uitdeelt aan iemand die zijn teamgenoot uitmaakt voor kk n*ger en dat Perez zelf iemand (publiekelijk) uitmaakt voor die term.

Perez is toch een van de laatsten die mag spreken over verloedering in de samenleving...

28 mei 2023 om 21:13

Hoezo? De samenleving dat zijn we allemaal SAMEN! Dus ook Perez.
Jij sluit hem buiten maar hij mag zeker wat vinden!
Tevens is het een vorm van geweld en goed dat mensen zich hier tegen uitspreken.

Laten we toch eens om tafel gaan met de mensen! Dat lost het op, praten en gesprekken

28 mei 2023 om 21:53

Iedereen mag wat vinden, Prem. Het is dieptriest dat die supporter zo’n walgelijke taal uitslaat, dat er hele coupés met supporters anti-semitische leuzen scanderen, dat familieleden van een tegenstander worden aangevallen in een stadion. Waar gaat het heen. Spreek je uit, ongeacht je clubvoorkeur!! Tolereer geen geweld, nergens. Niet hier of thuis…

28 mei 2023 om 22:56

Juist Rochus, we liggen op een lijn!
Samen tegen geweld! Club of geen clubs

28 mei 2023 om 21:20

Maar hij heeft toch gelijk? Dit gedrag zie je bij Berghuis ook in het veld terug. Hij kan zich te vaak niet beheersen

28 mei 2023 om 22:05

Wat een onzin. Om een uitspatting ooit vanuit frustratie? Jij hebt nog nooit iets verkeerds gezegd in je leven?

28 mei 2023 om 22:15

Je weet dat hij na zijn prof carrière nog vaker zulke opmerkingen heeft gemaakt?

Een stadionverbod? Zonder gekheid, slaan is natuurlijk geen oplossing. Als speler moet je er boven staan als er wat word geroepen, hoe begrijpelijk zijn woede en fruatratie ook.

28 mei 2023 om 21:10

Het is ook geen oplossing, daar is iedereen het wel over eens. En het mag niet, ook duidelijk. Maar man, wat is het begrijpelijk dat je een keer je geduld verliest.

28 mei 2023 om 21:14

Natuurlijk. Komt heel veel op die jongens af. Ik zou het niet willen.

Grappig ook dat we massaal moord en brand moeten schreeuwen om een aansteker, maar dat je ineens een moraalridder bent als je een vuistslag afkeurt. Los daarvan ook opmerkelijk hoe alles al voorbij lijkt te zijn gekomen als mogelijke oorzaak. Eerst was het zijn dochter, daarna las ik massaal dar zijn moeder beledigd zou zijn, vervolgens zou hj bespuugd zijn en nu ligt het ineens in de racistische sfeer. Ben benieuwd wat er nou daadwerkelijk gezged is.

28 mei 2023 om 20:58

Hou nou is op met constant andere dingen erbij halen omdat het toevallig dan Feyenoord betreft. Zelfs ik vind het heel irritant en ik ben ook Feyenoorder. Die aansteker was volstrekt idioot, zelfde als wat die “fan” hier roept. Daarnaast moet Berghuis dit niet doen maar ik begrijp hem in die zin wel.

28 mei 2023 om 21:01

Het is toch wel een beetje een dubbele moraal? Als we dit gedrag afkeuren zou dat alle gevallen zo moeten zijn. Het klopt niet als een voetballer een andere meetlat krijgt dan een supporter.

28 mei 2023 om 21:04

@Fr-Berend

Dus als spelers het publiek uitdagen is het ‘begrijpelijk’ als zij vervolgens bijvoorbeeld een aansteker gooien ook al hoort dat niet?

Als Berghius een fan slaat n.a.v. een belediging dan “begrijp je hem in die zin wel”, maar als het publiek iets richting een speler gooit nadat bijvoorbeeld Suarez een middelvinger opsteekt naar het publiek of Berghius/van der Hoorn die een bal het publiek in knalt dan is de wereld te klein en moet er met stadionverboden worden gestrooid?

Ik ben benieuwd of Berghius nu ook een stadionverbod krijgt voor het slaan van een fan, net zoals de fan van Groningen er één kreeg voor het slaan van Willems.

28 mei 2023 om 21:06

@JJR12,Je bent wat mij betreft wel af als je bewust Berghuis zijn naam verkeerd schrijft. Wordt volwassen man, mijn hemel. Oprecht jammer want je betoog snijdt verder wel hout, maar het maakt je wel klein als je het gewoon tot drie keer toe verkeerd schrijft. Ik dacht eerst nog aan toeval maar dat lijkt me bij drie keer toch wel uitgesloten.

28 mei 2023 om 21:21

@JJR12: ik neem aan dat jij het verschil begrijpt of je iemand klootzak of eikel noemt of k*** neger. Dat is niet alleen beledigend maar ook zwaar racistisch. En nee, natuurlijk moet Berghuis dat niet doen. Maar het is wel een reactie op een zeer verachtelijke opmerking. Waarom veroordeel je dat niet? Waarom alleen op Berhuis fixeren (die je bewust verkeerd typt). Dat komt nogal triest over.

28 mei 2023 om 21:27

volgens mij zijn niet alle gevallen met elkaar te vergelijken. En zeker niet de situaties die jij noemt.
Neemt niet weg dat Berghuis zijn handen thuis moet houden.

28 mei 2023 om 21:29

Jjr

Een middelvinger die gericht is aan een anonieme paar duizend man, nee dat vind ik inderdaad niet zo erg als op de persoon gerichte, eindeloze bedreigingen, beledingen of racistische uitingen.

Het is niet goed wat Berghuis deed. Dat is duidelijk. Maar wel veel begrijpelijker dan publiek dat met munten en aanstekers op spelers mikt.

28 mei 2023 om 20:59

Je bent wel selectief in het benoemen van je reacties.

28 mei 2023 om 21:17

Dat is ie altijd, gewoon niet meer op reageren

28 mei 2023 om 21:24

@Diego-Forlan, daar ben ik het voor het eerst volledig met je eens. Als je niet inhoudelijk wenst te reageren, kan je je reactie beter voor je houden.

28 mei 2023 om 21:42

Ik heb hier een hele berg Ajacieden al boos zien reageren omdat Berghuis ontplofte omdat zijn familie werd bedreigd, ineens was het omdat er op hem werd gespuugd en nu is er ineens in die grote groep mensen een ooggetuige die aangeeft dat het om racistische uitlatingen richting Brobbey ging, ik denk dat die laatste redenering Berghuis het beste uit komt. Als Ajax vandaag die 2de plek had gepakt dan was hij 100% lachend die bus ingelopen. Mocht het waar zijn wat dat racisme verhaal dan is de woede begrijpelijk maar nog steeds geen reden om te slaan zeker gezien de situatie ter plekke omdat het risico op een massale vechtpartij aanwezig is, zeker als de aanleiding niet duidelijk is of niet door iedereen gehoord is.

28 mei 2023 om 21:00

Ah ja natuurlijk, iemand die een ander shirt draagt dan dat jij leuk vindt bekogelen plaatsen we even op dezelfde hoogte als voor een ploeggenoot opkomen die racistisch wordt bejegend.

28 mei 2023 om 21:02

Jij bent wel echt de opperjankerd op VZ als het gaat om dingen bij andere clubs maar bij je eigen cluppie maar alles wat krom is recht blijven lullen.

28 mei 2023 om 21:05

Hahah ik zie het precies omgekeerd. Iedereen loopt hier massaal te janken na die aansteker, maar nu doet iedereen zijn uiterste best om dit verwerpelijke gedrag recht te lullen.

28 mei 2023 om 21:09

Een aansteker gooien naar een speler is wel hetzelfde natuurlijk als een speler die opkomt voor zijn ploeggenoot nadat deze k zwarte is genoemd. Wat mij betreft wordt Berghuis geschorst, dit moet hij niet doen. Maar als je dit oprecht vergelijkt met die aansteker is het einde toch wel echt zoek.

28 mei 2023 om 21:32

zoals ik al zei, je bent vreselijk selectief in je reacties. Niet iedereen roept moord en brand en niet iedereen doet zijn uiterste best om dit gedrag recht te praten.
De ene situatie is ook niet met de andere te vergelijken. Ze hebben niks met elkaar te maken. Of wil je de situatie in Groningen, bij AZ en bij PSV er ook nog bijhalen en misschien ook nog wel wat er in Spanje gebeurde?

28 mei 2023 om 22:01

Natuurlijk doet niet iedereen daaraan mee, maar het algemene sentiment is echt wel duidelijk anders.

28 mei 2023 om 21:25

Marocberkane

Die vergelijking gaat geheel mank. Echt, totaal. We hebben het hier over spelers die dag in dag uit, elke keer weer, de ergste bagger over zich heen krijgen. Provocatie op provocatie, bedreigingen aan hun kinderen, racisme, you name it. En allemaal op de persoon gericht. Dat je dan een keer je geduld verliest, begrijp ik wel.

Het publiek dat met voorwerpen gooit, heeft in de verste verte niet zo’n reden. Die zijn gewoon gefrustreerd als het voetbalspelletje niet gaat zoals zij willen.

Dus nee, geen dubbele moraal.

28 mei 2023 om 21:55

Het was een batterij

28 mei 2023 om 22:25

Een aansteker of een batterij, verandert verder niks aan mijn reactie.

De laatse persoon die een mening over racisme mag hebben is deze kwal wel. Iedereen weet wat hij tegen die grensrechter heeft geschreeuwd jaren terug. Ik denk dat dit juist goeie reclame voor Ajax is dat er eindelijk eens iemand zegt, en nu is het genoeg.

Natuurlijk heel fout dat die fan zoiets roept (als het waar is) en verdient een straf.
Echter moet je nooit als een debiel zo uithalen naar iemand. Zou wat zijn als spelers vol gaan uithalen bij beledigingen van supporters. Denk idd dat Berghuis hier niet zomaar mee weg komt.

28 mei 2023 om 21:05

Ja, heel Bijzonder wat je allemaal uitkraamt. Maar wat is wel een oplossing dan? Misschien moet je daar eens mee komen ipv iemand die opkomt voor een vriend/collega af te maken.

En dat je het jezelf nog afvraagt of het allemaal waar is joh. Serieus? Denk je dat Berghuis zomaar iemand op zijn bek slaat? Maar we hadden het geweten als deze heldhaftige filmer niet het filmpje had geknipt en het voorgaande ook gewoon online had gegooid.

Maar nogmaals, kom maar met de oplossing dan. En ga niet zeggen dat je de discussie met ze aan moet gaan, want daar hebben ze een paar hersencellen te weinig voor.

28 mei 2023 om 21:32

Wat klink je lekker agressief.

Je vraagt om een oplossing maar die is er niet. Je kan het niet tegengaan dat iemand iets debiels roept. Als je denkt het wel te kunnen oplossen dan wens ik je veel succes. Gaat je niet lukken. Wat in ieder geval niet de oplossing is is om mensen voor hun bek te slaan, of wil jij hier mij vertellen dat dat is waar je naartoe wilt?

Wat je wel kan doen is als club zo iemand bestraffen, boete of stadionverbod. Als teamgenoot zou je wat terug kunnen roepen tegen zo'n idioot.

En hoezo neem je aanstoot aan op mijn (als het waar is)?
Ik heb het hem niet horen zeggen dus dan ga ik iemand er niet van beschuldigen. Ik wil best geloven dat hij het heeft gezegd maar tot ik het zelf zie/hoor dan is er niks mis mee om te zeggen 'als het waar is'.

28 mei 2023 om 21:43

Hoezo klink ik agressief? Omdat ik het niet met je eens ben? Of komt het je goed uit om mij zo neer te zetten, als een agressief persoon?

Ik denk dat deze loser zich de volgende keer wel bedenkt om zoiets te roepen, wetende dat hij een paar klappen kan krijgen. Ik ben er sowieso van overtuigd dat deze kansloze dit niet zo roepen als hij op straat 1 op 1 een gekleurd persoon met het postuur van Brobbey tegen komt.

Maar Berghuis had wat moeten roepen volgens jou? Wat had Berghuis moeten roepen dan? Wat zou jij roepen als jouw vriend/collega zo racistisch zou worden toegesproken?

Waarom ik daar aanstoot aan neem? Omdat het feit dat het niet op het filmpje staat de kans dat het daadwerkelijk gebeurd is vergroot tot 99,9%. Als Berghuis hem echt op zijn zonder reden op zijn bek had geslagen, dan was het filmpje echt wel eerder begonnen. Maar deze helden werken zo dat ze online gooien wat ze zint, en er van afknippen wat ze niet online willen laten zien.

28 mei 2023 om 22:13

'wat je uitkraamt' 'ipv iemand die opkomt voor een vriend/collega af te maken'
Zulke teksten. En nee je mag het met mij oneens zijn.

Verder is je hele comment vreemd. Ik zeg niet dat Berghuis iets had moeten roepen. Maar dat als je iets terug wilt doen dat beter is dan klappen uit delen.
En wat ik zelf zou roepen is irrelevant. Wat ik niet zou doen ik klappen uit delen.

Maar mijn eerdere vraag was of jij er naartoe wilt dat iedereen elkaar een klap geeft bij beledigende uitspraken. Sta je daar achter? Seksistische uitspraak ook een klap? Iemand zegt dat je moeder een h**r is. Ook een klap?
Kijk dat je het doet in een opwelling is een ding. Maar het goedpraten is wat je nu aan het doen bent. Ongehoord wat mij betreft.

Verder heb ik nooit gezegd dat Berghuis hem 'zonder reden' had geslagen. Maar als er nog veel onbekend is over een situatie dan zet ik (als het waar is) achter mijn comment. Dat jij hier over valt snap ik oprecht niet.

28 mei 2023 om 22:36

Over vreemd gesproken:

Bij-zonder: "als teamgenoot zou je wat terug kunnen roepen tegen zo'n idioot."

en vervolgens....

Bij-zonder: "ik zeg niet dat Berghuis iets had moeten roepen."

Je zegt dat je beter iets kunt roepen. Als ik vraag wat jij zou roepen is dat opeens irrelevant. Ik vind het niet irrelevant, want daarom stel ik de vraag. Dus bij deze nogmaals. Jij vind dat je beter iets kunt roepen, wat zou jij roepen dan?

En waar praat ik iets goed? Kun je dat even verduidelijken, want ik lees mijn eigen berichten terug en ik zie het niet. En om er bij deze antwoord op te geven, ik vind het niet goed, maar wel heel begrijpelijk.

Als het waar is? Heel veilig allemaal. Maar laten we dan echt eerlijk zijn. Want wat is er op de beelden nou eigenlijk helemaal te zien? Want jij zegt dat Berghuis iemand slaat toch? Ik zie niet dat iemand een klap krijgt, ik zie niemand die naar de grond gaat. Het enige wat ik zie is Berghuis een wat vreemde beweging maakt met zijn arm. Maar als er racistische opmerkingen worden gemaakt, dan vind ik het begrijpelijk dat Berghuis een keer een tik uit deelt (als het waar is).

28 mei 2023 om 22:50

Paul, er is een verschil tussen kunnen en moeten. Hij KAN het doen. Jij maakt er van dat hij iets MOET roepen. Waar ben je mee bezig? Berghuis mag roepen wat hij wilt. Het zou een betere oplossing zijn dan slaan. Dat is het punt, eens of vind je het beter dat hij gaat slaan?

Mooi dat je zegt dat het niet goed is. Was niet aan je eerdere reacties te zien. Blij dat je het met mij eens bent. Maar waarom begin je dan een discussie? Ik zeg toch niks vreemds in mijn eerste reactie, sterker nog je bent het eens met mij.

En ja heel veilig allemaal, is daar wat mis mee?
'het enige wat ik zie is Berghuis een wat vreemde beweging maakt met zijn arm'
Was duidelijk een vuist geven of ga jij beweren van niet?

Dit is overigens een kansloze discussie. Kom met iets waar je werkelijk mee oneens bent in mijn eerste comment.

28 mei 2023 om 23:09

Waarom zeg je niet gewoon wat jij zou zeggen? Ipv slaan. Want je zegt zelf dat je dat beter kunt doen dan slaan. Het is gewoon een vraag, zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Waarom geef je niet gewoon antwoord.

En waar ik het mee oneens ben in je eerste reactie? Dat jij zegt 'als het waar is' omdat je het niet hoort. Omdat het geknipt is, daarom hoor je het niet. En omdat je vind dat Berghuis gestraft moet worden, terwijl je hem op het filmpje ook niemand ziet slaan. Ik zeg niet dat hij niemand heeft geraakt, het is alleen niet te zien. Maar misschien zie jij het beter. Is het slachtoffer een man of een vrouw? Welke kleur haar heeft het slachtoffer of is die misschien kaal?

Snap je waar ik heen wil? Het enige geloof je pas als je het hoort, terwijl je het andere als zekerheidje aanneemt terwijl je het niet ziet.

Bovendien vind ik niet dat Berghuis gestraft moet worden. De gooier van de aansteker bij Feyenoord kreeg een relatief lage straf omdat hij al publiekelijk gestraft was. Echter gooide hij de aansteker zonder duidelijke aanleiding. Als Berghuis iemand heeft geslagen en geraakt, dan was daar wel een duidelijke aanleiding voor. En hij is hier alleen op VZ al publiekelijk afgemaakt dus dat is m.i. wel straf genoeg.

28 mei 2023 om 23:37

Ik heb nooit, niet een keer gezegd dat IK iets zou zeggen. Dat je dit na zoveel comments nog niet door hebt is echt niet te bevatten.
Daarom reageer ik hierna niet meer. Je verdraait woorden en doet dan heel verontwaardigd als ik geen antwoord geef op je slechte vraag.

28 mei 2023 om 23:44

Ik zeg ook niet dat jij dat zegt. Ik vraag alleen wat jij zou zeggen. Zo moeilijk is het allemaal niet hoor. En je verwijt mij dat ik dingen niet snap, maar kijk eens naar jezelf joh.

Maar ik merk het al, het wordt je vast te heet onder de voeten en dan is op deze manier een discussie beëindigen weer zo makkelijk. Net zoals het heel makkelijk en veilig is om te zeggen 'als het waar is' over de racistische uitingen.

Dat je nu op deze manier er mee stopt zegt zoveel over jou.

Ongekend dat Perez juist hier het woord neemt. Stuitend. Kreeg hij destijds maar een tik op z’n bakkes na die racistische opmerking.

28 mei 2023 om 21:54

Ja een tik op z'n bakkes zou het allemaal hebben opgelost.....oh nee, toch niet.

Groot gelijk heeft hij! Hoop dat het een voltreffer was!!

Ik denk dat Perez één van de laatste is die hier een mening over moet hebben. Maarja het is zijn werk dus dan zal ook hij er zijn plasje over heen moeten doen.

Perez lijkt me niet de persoon om hier over te spreken.

En laat al die moraalridders die roepen dat geweld niet de oplossing is maar eens zeggen wat dan wel de oplossing is. Want m.i. hoef je met iemand die denkt dat je dit soort dingen kunt roepen niet te proberen een discussie aan te gaan. Want daar heeft hij een paar hersencellen te weinig voor. En als hij die wel had gehad, dan roep je dit soort dingen niet.

Bovendien vind ik dat het helemaal niet relevant dat het filmpje wordt getoond, omdat het een geknipt moment is. Maar daar heeft deze heldhaftige filmer natuurlijk voor gezorgd. Wat mij betreft mag die persoon ook wel een strafje krijgen hoor. hij probeert nu Berghuis kapot te maken, terwijl hij zelf weet dat er een aanleiding voor is. Gelukkig doet nog iemand bij de Tubantie wel zijn of haar journalistieke werk en vraagt getuigen naar wat er daadwerkelijk is gebeurd. Daar kunnen heel veel flutjournalisten een voorbeeld aan nemen.

Soms is de maat gewoon vol! Geweld is niet de oplossing maar wel begrijpelijk soms. Dat mensen alles maat moeten opkloppen dat is zekers wel goed. Wat was wel een goede oplossing volgens Kenneth???

Perez die hier iets over te zeggen heeft.....

Goh perez en een donker persoon. Brengt iets zeer naars naar boven. Ff stil xijn

Perez is de laatste die dit de reactie mag veroordelen…

Als je zelf ooit "k***neger" hebt gezegd voor niks dan moet je misschien ev n je mond houden.
Niet lullig bedoeld verder.

29 mei 2023 om 02:45

Perez moet helemaal niks.

Hahahahaha als er iemand is die zijn muil moet houden …….

Is er behalve een "ooggetuige" nog iemand anders die dat heeft gehoord. Vind het maar slap bewijs, uit de beelden blijkt qua geluidsfragment ook niks. Als die er is dan prima. Anders Berghuis gewoon vervolgen voor mishandeling. Anders kan iedereen wel geweld gaan rationaliseren, omdat ze denken iets te horen. Berghuis lijkt me eerder gewoon gefrustreerd met zijn kulseizoen.

Het bijzondere is dat sommige mensen het slaan van Berghuis goedkeuren als "in de heat of the moment". Dan mag het kennelijk wel.
Maar als een fan "in the heat of the moment" een leeg bekertje op het veld gooit dan is heel Nederland in rep en roer en wordt deze fan verbannen uit het stadion en wordt de wedstrijd stil gelegd. De verschillen in wat fans goedkeuren en afkeuren is te groot. Laat dit voor de voetbalclubs een les zijn en zorgen dat spelers na de wedstrijd direct de bus in gaan zodat ze de fans niet meer zien. Is dit goed ? Nee....maar misschien leren de fans zo dat je je normaal moet gedragen als ze een tijdje de spelers niet meer kunnen zien na afloop.

Denk dat alle frustratie eruit kwam bij steven, de gebeurtenissen thuis en de feyenoord supporters die hem bedreigten , slecht seizoen met ajax en dat wat er gisteren gezegd werd over brobby maar ik keur dit absoluut niet goed natuurlijk maar aan de ene kant begrijp ik het wel maar hij blijft een prof die hier boven moet staan en hoop dat dit eenmalig was steven en volgend seizoen weer vlammen met ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren