Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Perez verbaast zich over acties potentiële Ajax-trainer: ‘Zou je dat wel doen?’

Laatste update:

Alex Kroes krijgt in de komende maanden de lastige taak om een nieuwe trainer voor Ajax aan te stellen. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren en de Amsterdammers werden al met verschillende namen in verband gebracht.

Een van de trainers die wordt gelinkt aan de openstaande vacature is de momenteel clubloze Pascal Jansen. De 51-jarige oefenmeester kreeg in januari zijn congé bij AZ. Zijn naam werd vervolgens al snel in één adem genoemd met Ajax.

Jansen liet zijn gezicht hierna ook meerdere keren zien in de Johan Cruijff ArenA. “Vind je dat niet opvallend? Zou je dat wel doen?”, vraagt Kenneth Perez zich hardop af bij Voetbalpraat. "Hij werd genoemd als potentiële trainer en was tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd direct als toeschouwer aanwezig in de Johan Cruijff ArenA.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het deed mij een beetje denken aan Peter Bosz, die vorig seizoen in uitzendingen van Rondo en Studio Voetbal zei dat hij openstond voor een nieuw dienstverband bij Ajax als de Amsterdammers hem zouden bellen”, haakt presentator Wouter Bouwman in.

Willem Vissers, die eveneens aanwezig is in het praatprogramma, weet waarom Jansen al meerdere keren werd gespot bij thuisduels van Ajax. “Hij is heel goed bevriend met de vader van Steven Bergwijn. Zij zaten onlangs ook samen bij een duel in een skybox."

Jansen liet op Tweede Paasdag andermaal zijn gezicht zien in Amsterdam. Hij was maandagmiddag aandachtig toeschouwer op Sportpark De Toekomst, waar Ajax Onder 17 deelnam aan de Future Cup.

“Bergwijn was ook actief op de Future Cup?”, vraagt Perez dan ook cynisch aan Vissers, waarna de journalist antwoordt: “Jansen wil misschien gewoon naar jeugdvoetbal gaan kijken.” Perez blijft het echter vreemd vinden: "Ik zou misschien eerder zeggen: ‘Daar ga ik dan niet heen.’”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat Jansen doet is gewoon een wanhopige sollicitatie, als hij al op de lijst staat hoop ik ergens onderaan als laatste optie. Tactische onkunde, zaaddodend voetbal en het slachtofferen van jeugdspelers heb ik wel genoeg zien onderhand dat hoeft niet nog een seizoen.

1 april 2024 om 22:46

Wat ik mij afvraag is of de directie überhaupt een poging gedaan heeft bij de wereldtop. Klopp, mourinho, Zidane, tuchel, al die trainers die volgend jaar geen contract hebben. De kans is groot op een nee 10 van de 10x maar ik zie nooit iets voorbij komen waarbij ze het proberen. En wie weet. Misschien dat 1 van die trainers het toch wel ziet zitten en erin stapt voor een project wat hun aanstaat.

1 april 2024 om 23:39

Wat denk jij…hoeveel clubs zouden al bij die trainers aangeklopt hebben? Heb jij gehoord dat er bij een van hun al meer dan 10 clubs zich gemeld hebben? Ik denk dat zij gigantisch veel aanbiedingen hebben gehad en daar zijn er maar heel weinig van bekend. Kortom: wellicht heeft Ajax wel gevist maar is er niets bekend gemaakt.

Wat een belachelijke reactie van Vissers. Natuurlijk is Jansen daar niet als ‘vriend van de vader van Bergwijn’. Je weet donders goed dat je naam genoemd wordt in de Arena dus als je daar dan gaat zitten dan doe je het erom of je bent daar in verband met lopende gesprekken. En hetzelfde als op de Toekomst rond gaan lopen, dan wil je gewoon daar gespot worden of je bent al bezig jezelf voor te bereiden.

Dat verhaal over dat hij een vriend is van de vader van Bergwijn is natuurlijk gelul, maar ik vind het wel ontzettend raar dat Janssen steeds zo opzichtig z’n gezicht laat zien. Als er op de achtergrond gesprekken plaatsvinden, zou je toch zeggen dat je een beetje in de luwte blijft. Mocht hij wel echt komen, begint Kroes bij mij meteen met een 3-0 achterstand. We hebben na Steijn en Van ‘t Schip, die allebei het tactisch inzicht hebben van de gemiddelde de vader die op zaterdag langs de lijn staat en “lekker plezier maken met z’n allen” schreeuwt, echt weer een keer zo’n tactische freak nodig. Wat dat betreft zou ik Vos met een ervaren trainer ernaast, die als het nodig is met z’n vuist op tafel slaat, niet eens zo’n gek idee vinden.

1 april 2024 om 21:17

Wat een hoop onzin zeg, 3-0 achterstand ook omdat iets jou niet zint, lekker kortzichtig. Kroes moet (volwassen) mannen met wie hij in gesprek is een verbod op leggen natuurlijk om zich in Amsterdam te laten zien anders wordt hij daar al op afgerekend…

Misschien is Jansen volgend jaar wel trainer en bereid hij zich voor op het nieuwe seizoen, kijkt naar de selectie en de jeugd. Hij heeft zelf ook natuurlijk bij Ajax in de jeugd gezeten. Daarnaast, met AZ had je geen beter voetbal kunnen spelen met zo’n selectie. Of misschien is hij gewoon een liefhebber.

1 april 2024 om 21:25

Hoezo is dat onzin? Ik vind Jansen gewoon absoluut niet de trainer waar Ajax naar moet streven op dit moment. Dat is een mening. We hebben behoefte aan een tactisch sterke trainer, die Ajax op een herkenbare manier laat voetballen en een uithangbord is voor de club. Jansen lijkt me oprecht een goede gozer, maar we zijn geen liefdadigheidsinstelling. Bij AZ vond ik hem op tactisch vlak allesbehalve uitblinken en speelde hij regelmatig voetbal waar zelfs Frank de Boer vlekken in z’n nek van zou krijgen. Denk dat Jansen een gemiddelde trainer is (waar absoluut niks mis mee is), maar dat Ajax hoger moet mikken. En dat is de reden waarom ik zeg dat, als Jansen de nieuwe trainer wordt, Kroes bij mij met een flinke achterstand begint.

1 april 2024 om 21:27

Kleine nuance: Vos heeft zich natuurlijk nog niet bewezen, maar hij bewijst (bijvoorbeeld in interviews) echt ontzettend veel van het spelletje te snappen. Het is, net als, bijvoorbeeld bij Slot, echt een verademing om die man over voerbal te horen praten. Daarom zou ik dat, met een ervaren man ernaast die hem bepaalde kneepjes van het vak leert, wel aandurven.

Als Ajax terug de top in wilt, zal je zeker met een veel betere trainer voor de boeg moeten komen. Met alle respect voor Janssen. Je hebt allure nodig, status en heel wat ervaring aan tactische kant. Voetballen kunnen ze wel maar de rest loopt verachter op de andere topclubs. Met Janssen begin je weer onderaan. Dat moet je niet hebben als Ajax zijnde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren