Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paniek bij Van Bommel en Overmars? ‘Toekomst Royal Antwerp staat op het spel’

Laatste update:

Royal Antwerp heeft in een statement de noodklok geluid over de toekomst van de club. De regerend landskampioen van België is al lange tijd van plan om het stadion uit te bouwen, maar dat wordt tegengehouden door Tania Mintjens, de eigenaresse van de grond waar het stadion op staat. Volgens Antwerp belemmert dat de groei van de club en de verdere ontwikkeling van het Bosuilstadion.

Het statement begint nog positief. Onder meer het feit dat Antwerp afgelopen seizoen voor het eerst in de clubhistorie zowel de titel als beker in België veroverde wordt benoemd. Na jaren van wanbeheer en financiële problemen gaat het nu weer goed met de club. Althans, dat lijkt zo. Want het conflict over de uitbouw van het stadion zou wel eens serieuze consequenties voor Antwerp kunnen hebben, valt te lezen. “Terwijl het behalen van de dubbel een katalysator zou moeten zijn om de volgende stappen te zetten, botst RAFC tegen een plafond aan: de uitbouw en voltooiing van het Bosuilstadion zijn in de huidige omstandigheden onmogelijk.”

Daarbij wordt hard uitgehaald naar Mintjens, de eigenaresse van de grond. “Hoewel we in de media lezen dat een enkelinge ‘het beste voorheeft’ met de club, dat ze ‘Antwerpfan’ is en dat ze ‘wil dat het stadion kan worden afgebouwd’, blijkt de realiteit enigszins anders. Deze dame en haar entourage stellen telkens weer bijkomende vragen en nieuwe eisen die onredelijk en bijgevolg onaanvaardbaar zijn. De club en andere stakeholders hebben het gevoel dat ze aan het lijntje worden gehouden. De historische clans komen terug de prachtige opmars verstoren. Succes heeft veel vaders. De aasgieren komen erop af.”

Het ‘stadiondossier’ zit momenteel muurvast, volgens Antwerp. “Een oplossing is niet in zicht. De club maakt zich zorgen, de hele situatie weegt op de club. De huidige impasse legt een grote hypotheek op de toekomst van RAFC. Die staat op het spel. In plaats van stappen vooruit te zetten, dreigt de club te stagneren. En stilstaan, dat weet u, is achteruitgaan. Vandaag kan er maar aan 1 op de 4 ticketaanvragen voor de internationale wedstrijden voldaan worden. Er is geen oplossing. Het zou mooi zijn alle supporters te kunnen verwelkomen.”

Reactie Tania Mintjens
Francis Vanderhoydonck, de zaakwaarnemer van Mintjens, reageerde zaterdagmiddag in Het Nieuwsblad op het statement van Antwerp. “De deur bleef openstaan voor overleg, maar met dit communiqué heeft Antwerp ze gesloten”, is hij duidelijk. “Proberen ze op deze manier de zwartepiet in het kamp van mevrouw Mintjens te steken? Ik weet niet wat de intentie van de club is. Maar als ze de discussie publiekelijk willen voeren, dan gaan wij die niet uit de weg. Wij hebben er geen probleem mee om transparant te zijn en de communicatie, met nodige documenten, indien nodig, op tafel te leggen. Dan zal blijken wie redelijk of onredelijk is.”

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat deze dame heel wat marginaal volk achter zich aan zal krijgen, die haar op hun manier duidelijk willen maken dat ze afstand moet doen van haar claim.

1 juli 2023 om 16:24

Dat lijkt ook de tactiek dan van Antwerpen.

Mintjens heeft over het laatst nog een heel redelijk voorstel gedaan naar Antwerp toe ivm de verdere uitbouw van het stadion maar Gheysens wil er geen geld meer in steken omdat de grond niet van hem is. Deze dame heeft Antwerp indertijd ook van het faillissement gered dus om haar nu zo als een heks af te schilderen in de media is ook gewoon zo laf als maar kan zijn, hopelijk gaan ze haar ook niet persoonlijk bejegenen numaar ik vrees er een beetje voor als je de reputatie van de Antwerpsupporters een beetje kent.

Smerig spelletje van Antwerp. Als je als club weet hoe de vork in de steel zit, moet je niet boven je stand willen gaan leven. Als je dat toch wil proberen, moet je niet anderen hier de schuld van gaan geven wanneer dit niet lukt. Op deze manier de publieke opinie proberen achter je te krijgen en druk uit te oefenen op mevrouw is erg laag bij de grond.

Ik vind het oprecht geen gezicht. Want als ik dan een keer kijk als Antwerp speelt, zit het nagenoeg leeg. Prima naam overigens, de bosuil laat zich immers nooit zien

1 juli 2023 om 16:13

Het stadion zit juist elke wedstrijd helemaal vol. Alleen op de tribune die verplicht gesloten is zit er uiteraard niemand.

1 juli 2023 om 22:05

Dan zit het idd snel vol

Hahah mijn reactie verwijderen met een link naar de respons van Mintjens is diep triest VZ. Plaatsen jullie dit nu vooral voor de beeldvorming dan aangezien jullie niet beide kanten van het verhaal willen laten lezen?

1 juli 2023 om 16:49

Zo gaat het toch met de beeldvorming bij alle interactieve media... De zogenaamde "vrijheid van meningsuiting", uiteraard tot een mening of ander perspectief onwelvallig is.

Dit is toch wel effe een verkeerde voorstelling van de feiten..... T Mintjes wil haar eigendom volledig vrij maken indien de huidige eigenaar zijn engagement met evenveel clubliefde wil benaderen, zoals zij. Ze vraagt dat de huidige huurprijzen van de reeds nieuw gebouwde tribunes (2), op een aanvaardbaar peil komen te staan en dat de tribunes die de huidige eigenaar ook nog wil bouwen, aan markt conform prijzen worden aangerekend! De huidige eigenaar rekent flinke huurgelden aan de club Antwerp door en ook de plannen voor de nieuwe tribunes zijn schandalig duur !
Het is dus zo dat deze Tania Mintjens haar clubhart laat spreken en dat de huidige eigenaar, bouwondernemer , projectontwikkelaar, gewoon enkel zijn zaken hart wil laten primeren. Erger nog , de huidige eigenaar wenst dat Tania Mintjens haar grondeigem gratis of voor niets aan de club schenkt zodat hij zijn project kan uitvoeren en dan langs de kassa kan passeren .....
Gehaaide zaken mensen waarvan maar eentje met een clubhart !

1 juli 2023 om 20:42

dezelfde eigenaar (gheysens van Ghelamco) blokkeert overigens constant de stadionplannen van Club Brugge

2 juli 2023 om 00:21

Hoe dan?

2 juli 2023 om 09:23

Club Brugge wil een nieuw stadion bouwen, maar botst telkens op deze persoon gezien hij eigenaar is van een of meerdere gronden

2 juli 2023 om 12:22

Idd maar dat is een afrekening met club Brugge eigenaar Verhaeghe ....zoals ik al zei gehaaide zaken man zonder scrupules.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren