Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onrust rond Ajax - FC Twente: zeven supporters opgepakt, vier agenten gewond

Laatste update:

Het was voor en na Ajax - FC Twente (2-1) zeer onrustig rondom de Johan Cruijff ArenA. Volgens het Algemeen Dagblad zijn in totaal zeven uitsupporters opgepakt, onder meer vanwege het mishandelen van agenten. Vier agenten raakten gewond. Over de ernst van het letsel is nog niets bekend.

De problemen begonnen al voordat er was afgetrapt in de ArenA. Eén supporter werd toen al aangehouden, de rest volgde na het laatste fluitsignaal.

Er zouden naast de mishandeling ook antisemitische leuzen zijn geschreeuwd. Het politieonderzoek loopt nog en zou kunnen leiden tot nog meer aanhoudingen op een later tijdstip.

Op beelden op X is te zien hoe de onrust zich na Ajax - Twente aftekent. Supporters botvieren hun frustratie op de hekken rond de ArenA en worden met moeite in bedwang gehouden door de politie.

Naar verluidt wilden de fans de confrontatie aangaan met de aanhang van de zegevierende club. Die speelde geen grandioze wedstrijd, maar draaide een 0-1 achterstand toch knap om naar 2-1.

Het lijkt erop dat niet alle, maar slechts enkele Twente-supporters opgepakt zijn wegens geweldpleging. Bij het thuisduel in september kwamen ze ook al in een kwaad daglicht te staan.

Toen werd Brian Brobbey, net als in de jaargang daarvoor, racistisch bejegend bij de spelersbus. Een fan maakte de Ajax-spits uit voor 'kankeraap' en kreeg per direct een stadionverbod opgelegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De confrontatie zogenaamd aan willen gaan terwijl je weet dat je haast nooit bij mekaar kan komen. Mensen die in thuis- en uitvakken gebaren maken van 'kom dan'. Dat heb ik echt nooit begrepen. Alsof je als kind je broer gaat uitdagen terwijl je veilig naast je vader staat. Maar zijn echt mensen die het heerlijk vinden om mekaar uit te dagen in een veilige omgeving en zo mekaar nog gek maken. En zelfs die paar keer per jaar dat er een hek open vliegt, gebeurd er uiteindelijk ook niks noemenswaardig.

15 april 2024 om 08:51

Wat ik niet begrijp: waarom ga je niet op je stoeltje zitten en lekker voetbal kijken.
Nee de innerlijke Bokito moet weer aan de wereld getoond worden. Wat een losers.

15 april 2024 om 08:55

Ze kunnen er een partij druk mee zijn, die wedstrijd doet er totaal niet toe voor sommige. Ze hebben hun eigen wedstrijdje.

15 april 2024 om 08:57

Vind het dan onbegrijpelijk dat dat soort mensen überhaupt nog naar een wedstrijd kunnen gaan. Daar moet je inmiddels toch wel zicht op hebben? Of is de wil er niet?

15 april 2024 om 09:29

Ach dit zijn geen supporters dit zijn relschoppers die volgende week weer in de stad gaan rellen of een koningsdag verzieken dat gajes zit overal , als het echte supporters zijn blijven ze gewoon lekker op hun stoeltje zitten en volgen de wedstrijd , ik zit in een vak daar zitten vaak uitsupporters van bijna elke club er gebeurt nooit wat ach het is toch maar voetbal , ik heb die agressie nooit begrepen .

15 april 2024 om 09:36

Waarom ze niet lekker op hun stoeltje voetbal gaan kijken? Omdat ze helemaal niet voor het voetbal komen, de wedstrijd interesseert ze niet zoveel.

15 april 2024 om 09:45

sloep01. Snelrecht en zonder pardon minimaal 2 jaar onvoorwaardelijk met directe inhechtenisneming.

15 april 2024 om 08:52

Besef even: elkaar de hersens in willen slaan omdat iemand voor een andere voetbalclub is. Wat mij betreft ben je echt per direct "af" in de samenleving als je hersencapaciteit niet verder reikt dan dat.

15 april 2024 om 09:00

En ondertussen kent iedereen wel iemand die voor een andere club is, maar dan maakt het niet uit. Het is gewoon een reden zoeken om los te kunnen gaan bij het voetbal.

De opmars van Twente gaat ook gepaard met een hoop bombarie zeg. Misschien kunnen ze wat netten ophangen in de Grolsch Veste. Blijf je toch gedragen.

15 april 2024 om 08:57

Die pot was toch in de Arena?

15 april 2024 om 09:02

Ja maar het begint bij een paar raddraaiers en voor je het weet wordt het erger. Zoals in de tekst staat was het vorige keer ook al raak met Brobbey en ook toen in de Conference League.

15 april 2024 om 09:36

Ik begrijp je punt denk ik niet, want in de conference league waar 'het raak was met Brobbey' speelde Ajax toch ook niet in de Grosch Veste? Ik weet niet over welke wedstrijd je het hebt, maar Twente heeft niet tegen Ajax gespeeld daar...

15 april 2024 om 09:43

Oh nee sorry dat was in Groningen foutje. Die andere wedstrijd bedoelde ik Hammarby thuis. Maar goed in ieder geval moet Twente een oogje in het zeil houden.

15 april 2024 om 09:35

Twente supporters zijn dit altjjd al geweest, heeft niks te maken met de opmars. Vind het zelf wel interessant om te zien

En dan zijn we straks zeker collectief heel verontwaardigd verbaasd als de uit-supporters worden geweerd uit stadions? Het is hier weer een klein aantal: maar het is WEER een klein aantal. Volgens mij hebben geen weekend gehad waarbij het rustig is verlopen over de velden. Misschien bier en alcohol eens weren als beginpunt.

15 april 2024 om 09:06

Ik snap je punt maar dat kan het probleem ook verergeren denk ik, dan gaan bepaalde personen zich juist zoveel mogelijk alcohol toedienen voor de wedstrijd met alle gevolgen van dien.

15 april 2024 om 09:09

Uit-supporters weren zou wat mij betreft niet eens onbespreekbaar zijn dan. Vind het persoonlijk een goede ontwikkeling dat het vrouwenvoetbal aan de weg timmert. Wellicht dat de exclusiviteit dan een beetje van het mannenvoetbal afgaat en supporters zich minder gaan gedragen alsof hun leven er vanaf hangt.

15 april 2024 om 09:21

Die gasten drinken bijna niks in het stadion zelf dus dat heeft geen nut. Het is voornamelijk de drugs die gebruikt wordt.

15 april 2024 om 09:38

Ik weet ook niet hoe je het moet doen. Je zou, net zoals bij de politie of bij veel bedrijven, een alcohol en drugs test kunnen doen bij het vermoeden dat iemand verwapt erbij loopt natuurlijk. Misschien een tijdje extreem streng zijn bij de ingangscontrole. Weet ik het. Maar je zou denken dat er toch inmiddels wel iets moet gebeuren. Voordat de oplossing (verbod op supporters) voor je wordt gemaakt.

15 april 2024 om 09:51

Maar het probleem bij de harde kern is vaak simpel, die weigeren dat soort testen en lopen verder. Je gaat ook niet voor minimaal uurloon dit soort lui tegenhouden

15 april 2024 om 09:57

Dan houd je de poort dicht of ban je een harde kern. Opzouten ermee.

15 april 2024 om 10:04

Ja zoiets is ook makkelijker gezegd dan gedaan, noem is een club waar een harde kern verbannen is? Ik denk dat zoiets alleen maar meer problemen oplevert

15 april 2024 om 10:19

@westend,

En dan, een groep weren, buiten laten staan, waarvan je weet dat je ze daarmee nog meer frustreert en dat ze rondom alles zullen doen om het je zuur te maken.
Plus daarbij, als jij degene bent de ze de toegang weigert, wens ik je de wedstrijden daarop veel succes, want dan zullen ze je niet zo netjes behandelen gok ik zo.

15 april 2024 om 10:30

@kieftenbeld: Die groep Boixos Nois van FC Barcelona (extreemrechtse ultras) zijn wel verbannen uit Camp Nou volgens mij. Edit: The Green Brigade van Celtic is ook voor onbepaalde tijd uit het stadion geweerd middels collectief stadionverbod door het bestuur. Het is wel zeldzaam uiteraard maar het gebeurt dus wel her en der.

15 april 2024 om 11:54

Maar dan nog een punt, wie behoort tot de harde kern en wie niet? Want de meeste van de harde kern zitten niet in het vak waar ze verzamelen

15 april 2024 om 11:25

Net als dat jij collectief straffen hier loopt te promoten, mag men dan ook best collectief verontwaardigd zijn daarover, toch?

Vind dat zo'n onzinnig argument en eigenlijk een bewijs van je eigen onkunde. Het niet kunnen straffen op individueel niveau dus ga ik maar met hagel schieten.

15 april 2024 om 12:25

Hells Angels, Satudarah, No Surrender of Bandidos zijn ook allemaal collectief verboden bij wet. Net als die doorgesnoven harde kernen is dat gewoon een georganiseerde bende ellende. Ze zitten in collectieve groepsapps, forums of organiseren zich op andere wijze. Of het nou gaat over vechtpartijen of andere ongeregeldheden. Dan vind ik dat lid zijn van zo'n type 'supportersgroep' voldoende kan zijn om je te weren uit het stadion. Met alle individuele straffen (als die er al zijn) schiet je ook geen moer op. Dan moet je het maar wat rigoreuzer aanpakken. Dat hebben we met Feyenoord ook al zo vaak gezien. De problemen komen altijd uit dezelfde hoek. Individueel straffen is pas met hagel schieten. Collectief zon vak of harde kern is meer met een enorm schepnet.

15 april 2024 om 13:00

Kom op zeg, dat is wel echt van een hele andere orde. In jouw ogen is een uitvak allemaal georganiseerde harde kern? Of een sfeertribune allemaal crimineel? Nogmaals, dat is echt het failliet van de maatschappij als je gewoon alles maar gaat verbieden omdat het je dus niet lukt de rotte appels eruit te halen.

Ik denk dat we wel overeenstemming kunnen vinden in het feit dat het individueel straffen anders moet. Grondiger en met meer mogelijkheden.

Ik bezoek zelf ook regelmatig een uitwedstrijd en wordt daar als nette belastingbetalende burger al dusdanig als crimineel behandeld dat je er bijna gek van gaat doen. Misschien dat ook eens normaliseren? Of moet ik ook maar accepteren dat ik als grof vuil behandeld wordt terwijl ik me netjes gedraag, omdat de instanties incapabel zijn om iets te doen?

15 april 2024 om 14:37

Nee, niet iedereen in een uitvak is georganiseerde harde kern. Maar iedereen van een georganiseerde harde kern zit doorgaans wel in hetzelfde vak. Het is ook niet gemakkelijk om de foute types eruit te halen, maar het is zeker niet onmogelijk voor een OM. Dat gebeurd namelijk wel vaker en ik betwijfel het eigenlijk of de clubs zelf ook niet al weten wie er lid van zijn. We hadden bij Feyenoord (om maar een voorbeeld te noemen) verdorie zelfs hele appgroepen die werden gemobiliseerd om ergens/ iemand de boel kort en klein te slaan (voorbeeld Europese wedstrijd waarbij de voorzitter van de tegenpartij bij een restaurant werd belaagd). Dat zijn gewoon foute clubjes binnen je club. En zulke clubjes zou ik gewoon als crimineel bestempelen en eruit zetten. Als je wil dat het stopt, moet je een keer wat gaan doen.

15 april 2024 om 15:02

Tja het vreemde is dat de mogelijkheden ertoe er al lang zijn. Volgens mij is het enorm makkelijk om in kaart te brengen wie er exact je stadion binnen wandelt. Meest recente extreme gevallen in de stadions waren lui die er niet hoorde te zitten (denk aan Groningen/ Willems, PSV/ Sevilla).

Ik heb de cijfers niet maar volgens mij is het vaker raak in een thuisvak dan in een uitvak. De roep om het uitvak dan maar te annuleren snap ik dan ook om meerdere redenen niet. Want de echte 'kwaaie' lui zoals we hier in Brabant zeggen, komen toch wel binnen of gaan ergens anders herrie schoppen.

Verbied je direct meerdere vakken, raak je ook de goedbedoelende supporter waardoor draagvlak voor dit soort maatregelen heel gauw ophouden. Vandaar dat ik pleit voor een doelgerichte aanpak, op de persoon, met opvolgende consequenties. Wat er nu gebeurd is een lachertje. Er gebeurt straks weer iets, roepen politici weer een weekje lang schande om zich te profileren en in de tussentijd gebeurt er niks.

Tenzij het agenten in burger zijn, zijn die gasten die naar dat hek rennen ook behoorlijk treurig.

15 april 2024 om 10:06

Ik vermoed dat dit romeo's zijn, want de politie laat het ook allemaal maar gewoon toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren