Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Om deze 2 redenen is Vivell nog niet aangesteld als nieuwe ‘TD’ van Ajax

Laatste update:

Christopher Vivell staat bovenaan de shortlist van Ajax om na de zomer de directeur transfers te worden bij de Amsterdammers. Tim van Duijn, clubwatcher namens Voetbal International, schreef vorige week dat de naam van de pas 37-jarige Duitser reeds 'veelvuldig' is gevallen in de Johan Cruijff ArenA. De kans dat Vivell ook daadwerkelijk snel aan de slag gaat bij Ajax is echter klein.

Vivell was van 2015 tot 2020 directeur scouting afdeling en technisch coördinator bij Red Bull Salzburg. Daarna ging hij aan de slag als technisch directeur bij RB Leipzig. Chelsea stelde Vivell in november 2022 aan als 'TD'. In de zomer van 2023 vertrok hij echter alweer, omdat de club een andere richting op wilde gaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Algemeen directeur Alex Kroes liet na zijn aanstelling weten dat hij komende zomer de verantwoordelijkheid op zich gaat nemen op technisch gebied. Kroes wordt ondersteund door hoofdscout Kelvin de Lang, director of football Marijn Beuker en de technische mensen in het bestuur van Ajax.

Het plan is dat er na de zomerse transferwindow iemand anders wordt aangesteld die zich over de inkomende en uitgaande transfers van de Amsterdammers gaat buigen. Vivell is dus de belangrijkste kandidaat om deze functie bij Ajax te vervullen.

Vivell wordt tot de zomer nog doorbetaald door Chelsea. Het is volgens Van Duijn een van de redenen dat de Duitser nog niet in de Johan Cruijff ArenA heeft getekend.

Indien Vivell wel snel tekent, dan is het goed mogelijk dat hij tijdens cruciale herstelwerkzaamheden voor Ajax ‘een krasje oploopt’ wanneer de transferwindow tegenvalt. Kroes lijkt het afbreukrisico daarom te willen verkleinen, want wat zeker is, is dat Ajax voor een bewogen transferzomer staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kent die man het Nederlandse voetbal en de clubcultuur van Ajax? Na het drama met Mislintat kan Ajax zich niet opnieuw een mislukking veroorloven. Ik zou gaan voor een Nederlander of een buitenlander die het Nederlandse voetbal kent, zoals Steward bij PSV.

1 april 2024 om 17:21

Welke Nederlander zou geschikt zijn dan? Die liggen niet voor het oprapen en daarom duurt de zoektocht ook zo lang. En verder is Steward net zoveel Nederlander als dat hij Amerikaan is.

1 april 2024 om 18:15

Stewart kent het Nederlandse voetbal. Net als bijvoorbeeld Frank Arnesen die ook prima bij Ajax zou passen. Verder is er echt wel een TD te vinden met kennis van het Nederlandse voetbal. Twente kwam een paar jaar geleden bijvoorbeeld met de voor velen onbekende Jan Streuer op de proppen. Heeft uitstekend werk verricht met verstandig en nuchter beleid.

1 april 2024 om 18:42

Hoe groot is die vijver waar je uit wilt vissen? Frank Arnesen heeft gezondheidsklachten en wilt geen TD meer zijn. Wat blijft er over? Het is niet zomaar zo dat je nu jongens als Bruggink, Fledderus, Mathijssen de kans ziet krijgen.

1 april 2024 om 17:29Ach al die hollanders die zogenaamd bekend zijn met de clubcultuur (heitinga, Schreuder, Steijn, Van 't Schip) zijn ook allemaal een ramp gebleken.

1 april 2024 om 17:33

@Master 1,

En hoeveel gaat een Nederlander precies doen dan? De koopjes uit de eredivisie op halen met de bord op schoot scouting? Zelf geloof ik dat nu met Lang en Kroes er een goed tegen gewicht aan staat. Onder de huidige omstandigheden had Mislintat ook veel meer tegen gewicht gehad bij diverse transfers.

Een TD met bewezen staat van dienst op Europees vlak is meer waard dan een Nederlander die word gekozen vanwege zijn nationaliteit.

Ps: er is een reden waarom Dortmund Mislintat terug haalt..

1 april 2024 om 18:06

Als 'dealmaker' wil je iemand die goede relaties heeft met de spelersmanagers en clubs, die meerdere talen spreekt en goed kan onderhandelen. Nu Ajax de TD functie hebt opgesplitst, heb je al Beuker en de Lang die de Nederlandse cultuur kennen en de juiste spelers kiezen. Deze nieuwe man die de afronding.

1 april 2024 om 18:11

Die liggen niet voor het oprapen en bovendien staat er nu een (technisch) sterker bestuur en RvC dan toen Misluktdat aangesteld werd en ongehinderd z’n gang mocht gaan.

1 april 2024 om 19:21

Compenseren met Schip, Huntelaar, helpen door Blind.. genoeg gasten die iets kunnen doen niet?

1 april 2024 om 20:07

Juist omdat Ajax geleerd heeft mag ik hopen dat ze de structuur nu zo neerzetten dat het niet uitmaakt of een TD het Nederlandse voetbal kent. Hij zal nu toch aan alle kanten gecontroleerd en geholpen worden.

Klinkt als een goede werkwijze die Kroes wil hanteren. Eerst Ajax in een iets rustiger vaarwater proberen te krijgen en daarna een nieuwe TD laten starten. Verder lijkt deze Vivell mij een goede kandidaat. Hij heeft de ervaring en schijnt in het verleden goed werk te hebben geleverd. Dat het weer een Duitser is hoeft helemaal niks te zeggen dus we moeten stoppen met dat afkraken op basis van nationaliteit.

1 april 2024 om 17:37

Keerzijde; Verpesten Kroes, De Lang en Beuker het deze zomer, dan begint hij met een nog grotere achterstand. Maar op het 1e oog klinkt het goed inderdaad.

1 april 2024 om 18:18

Niet op basis van nationaliteit, maar Mislintat had een vergelijkbare CV. Dat zegt dus ook helemaal niets.

Het is niet te hopen dat hij zijn puike werk vanuit Chelsea doorzet

1 april 2024 om 18:02

De namen die haalbaar zijn voor Ajax zullen allen ervaring missen of ergens een krasje hebben opgelopen.

Dan liefst eentje met een relatief grote naam die goed past en ergens een krasje opgelopen heeft. Zeker als dat krasje bij een club was waar destijds geen beetje beleid werd gevoerd.

Het verschil met mislintat is dat er nu wel tegengewicht komt voor de nieuwe TD in de persoon van kroes en de lange, mislintat kon alles bijna in zen eentje beslissen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren