Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe kledingsponsor levert Manchester City 76 miljoen euro per jaar op

Laatste update:

PUMA is de nieuwe kledingsponsor van bijna alle clubs in de City Football Group, waaronder Manchester City. The Citizens communiceren via de officiële kanalen dat het Duitse sportmerk vanaf komende zomer Nike opvolgt als kledingleverancier. De global long-term partnership met PUMA levert Manchester City volgens de Press Association 76 miljoen euro per jaar op.

Naast Manchester City zal PUMA vanaf komende zomer ook de kleding van Melbourne City FC, Girona FC, Club Atlético Torque en Sichuan Jiuniu FC leveren. Het betekent dat New York City FC de enige club uit de City Football Group is die niet door het Duitse sportmerk zal worden gesponsord. Manchester City speelde sinds 2013 in shirts van Nike, dat zes jaar geleden Umbro opvolgde als kledingsponsor van de regerend kampioen van Engeland.

De deal met PUMA is een van de meest lucratieve kledingsponsorcontracten in de voetbalwereld. “Deze samenwerking met de City Football Group is de grootste deal die we ooit hebben gesloten. Het is geweldig dat we kunnen samenwerken met deze clubs, die voor succes, ambitie en innovatie staan. We kijken er naar uit om een innovatieve samenwerking op te bouwen, zowel binnen als buiten het veld”, vertelt Bjørn Gulden, algemeen directeur van PUMA, op de website van Manchester City.

“Dit betekent de start van een nieuw hoofdstuk voor de City Football Group. Onze samenwerking met PUMA zorgt voor een nieuwe standaard, aangezien het om een globale samenwerking gaat”, voegt Ferran Soriano, algemeen directeur van de City Football Group, toe. PUMA levert verder de kleding van onder meer Arsenal, AC Milan, Borussia Dortmund en Olympique Marseille. “PUMA deelt dezelfde visie en we kijken uit naar deze geweldige samenwerking.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niks mis mee. Puma maakt mooie shirts en dit is financieel natuurlijk een waanzinnige deal.

Nee he, die shirts van puma zijn altijd zo lelijk

28 februari 2019 om 09:31

Ik vind ze altijd wel origineel. Beter dan Nike die 1 standaard template gebruikt voor meerdere clubs/landen.

28 februari 2019 om 09:49

Adidas is t mooiste gevolgd door Under Armour, NB, Nike en als laatst Puma.

28 februari 2019 om 11:05

Mooi dat je even een objectieve standaard geeft. Dan hoeven wij ons niet meer druk te maken over wat wij het mooist vinden

28 februari 2019 om 12:29

Die van AC Milan volgend seizoen al gezien? https://www.footyheadlines.com/2019/02/ac-milan-19-20-home-away-third-kits.html?m=1

En die van Newcastle en Marseille gaan ook pareltjes worden.

Nike maakt in mijn ogen de mooiste teneu’s van alle grote sportmerken dus vind dit wel echt jammer.

28 februari 2019 om 10:35

Ze verkrachten alleen vrijwel altijd de traditionele kleuren en thuistenues

Wat ik me altijd al heb afgevraagd is, hoe krijgt een kleding sponsor zijn geld terug, want 76M is geen klein bedrag?

Zou iemand mij die er meer vanaf weet de moeite doen, omdat ff uit teleggen ^^

28 februari 2019 om 09:57

Ze mogen shirts produceren voor Mci, dit zijn shirtjes van ongeveer 80€. De marge hierop is belachelijk hoog, hiervan zal een gedeelte bij Puma terecht komen. Tevens is het voor een gedeelte imagoversterking, wat weer lastig is om uit te drukken in waarde. Al met al klinkt 76 mil erg hoog, maar vgm kreeg manchester united een stuk meer geld van Adidas een jaar of wat geleden.

28 februari 2019 om 10:05

Dankjewel =)

28 februari 2019 om 13:18

United krijgt er inderdaad +/-950 mil voor verspreid over 10 jaar. Maar United is natuurlijk oook een veel en veel grotere club dan City.

28 februari 2019 om 09:57

Nike maakt de voetbal kleding die door de club gebruikt wordt, maar natuurlijk ook door het publiek gekocht wordt. Daar zullen ze ook een deel van ontvangen dus. Daarnaast is het gewoon een vorm van reclame, waardoor de vraag naar Puma producten waarschijnlijk zal gaan stijgen en de verkoop dus omhoog gaat.

28 februari 2019 om 10:00

Volgens mij koopt puma hier naamsbekendheid mee. De miljoenen mensen die het City shirt zien, zien ook gelijk het merk prima erop staan. Of ze hier ook alles mee terug gaan verdienen vraag ik mezelf ook altijd af.

28 februari 2019 om 10:00

En uiteraard de shirtverkoop

28 februari 2019 om 10:20

Naamsbekendheid is leuk als je een nieuw merk bent maar met naamsbekendheid kom je er niet. Intertoys heeft ook een zeer hoog percentage naamsbekendheid.

Puma is echt afschuwelijk in marketing. Die commercials stralen niks uit. Tegenwoordig draait het allemaal om storytelling en daar is een Nike echt zoveel sterker in.

28 februari 2019 om 10:03

Van de shirtverkoop gaat niets naar de clubs, en alles naar de kledingsponsor. En natuurlijk naamsbekendheid.

28 februari 2019 om 10:17

Dat is niet waar. Clubs en kledingsponsor spreken meestal een verdeelsleutel af, in sommige gevallen kan er ook nog het portretrecht van een speler bijkomen. De kledingsponsor kan wel 100% opeisen, maar dan is de deal ook belachelijk duur.

28 februari 2019 om 11:25

Een voetbalploeg krijgt tussen de 10-15% van de kledingsopbrengsten. Veel mensen denken dat kledingsponsor puur voor de naambekenheids doen maar ze maken wel degelijk veel winst ermee.
Om Manchester United te nemen, ze hebben een deal van 750 mil pound over 10 jaar met Addidas en hoofd van Addidas verklaarde dat zij op 10 jaar tjid 1.5 mil pound aan verkoop verwachten. Dat wil dus zeggen los 750 mil pound winst!

Nike is en blijft het mooiste sport merk dat er is, wat een uitstraling dat merkje heeft

Is er al iets bekend wat Liverpool van sponsor krijgt ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren