Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland sneuvelt in verlenging

Laatste update:

De Olympische droom van de Nederlandse voetbalploeg is voorbij. De equipe van Foppe de Haan gaf in de kwartfinale lang goed tegenstand tegen titelfavoriet Argentinie, maar moest na verlenging toch het hoofd buigen: 2-1. In de reguliere speeltijd waren beide ploegen niet verder gekomen dan een 1-1 remise.De Argentijnen scoorden na een kwartier spelen in de verlenging de winnende treffer. Dat was opvallend, aangezien de ploeg van Sergio Baptista aan het einde van de reguliere speeltijd conditioneel stuk leek te zitten. Nederland maakte een fittere indruk en leek klaar voor de extra tijd. Argentinië nam de wedstrijd echter weer in handen en dankzij een treffer van Angel Di Maria bekert zij verder: 2-1. In de halve finale treffen de Argentijnen Brazilië.

De bespiegelingen vooraf leerden dat Argentinië op grond van zijn individuele kwaliteiten, ondanks een wat bleek toernooi tot nu toe, het Nederlandse karwei wel moest kunnen klaren. Dit gegeven werd het grootste gedeelte van de eerste helft ook bewaarheid. Oranje kon maar mondjesmaat onder de aanvallende druk van met name Lionel Messi en Di María komen en werd teruggedrongen op de eigen helft. Een fout van Calvin Jong-A-Pin leidde uiteindelijk na veertien minuten de openingstreffer van Messi in.

Voorts veranderde er weinig aan het spelbeeld. Argentinië zocht naar de volgende treffer, terwijl Nederland zich angstig opstelde en zich moest beperken tot tegenhouden. Toch kwamen er gaandeweg wat speldenprikjes aan Oranje-zijde. Zo mochten Jonathan De Guzman en Royston Drenthe aanleggen voor een vrije trap, maar gevaarlijk werd het niet. Urby Emanuelson kreeg uit het niets een schotkans; zijn schot ging net naast. Oranje kroop langzaam maar zeker ietwat uit haar schulp.

Tien minuten voor rust klaarde ineens de lucht voor de manschappen van Foppe de Haan. Een schot van Evander Sno zeilde over de uitlopende Argentijnse defensie heen, die vervolgens lijdzaam moest toekijken hoe de bal bij Otman Bakkal belandde. De middenvelder van PSV, die zich blijkbaar niet in buitenspelpositie bevond, bedacht zich geen tweede keer en schoof gemakkelijk de gelijkmaker binnen.

Na rust was de Zuid-Amerikaanse storm afgenomen tot een lichte bries. Argentinië hield de overhand (Messi en Di María bleven gevaarlijk), maar Nederland speelde steeds verder van de eigen zestien. De wedstrijd begon op een slijtageslag te lijken en de zware trainingen van De Haan begonnen haar vruchten af te werpen. Nederland nam de regie over, kreeg vlak voor tijd een enorme kans via Royston Drenthe, maar scoorde niet. De wedstrijd kreeg een verlenging.

In deze extra tijd leken de Zuid-Amerikanen rijp voor de sloop. Oranje maakte aan het einde van de tweede helft een veel fittere indruk, maar in de verlenging was daar niets meer van over. Argentinië creëerde weer enkele grote kansen en vlak voor het einde van de eerste verlenging vernieuwde zij de voorsprong. Een steekpass van Messi kwam terecht bij Di Maria, die de bal met buitenkant voet langs Kenneth Vermeer werkte. De klap werd niet meer verwerkt door Oranje, dat naar huis kan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg jammer , maar gezien het hele tournooi verdiend, dacht ik. Halve finale tegen Brazilie was misschien ook wel een drama geworden, dat blijft ons in ieder geval bespaard...

16 augustus 2008 om 17:51

Jij bent volgens mij de enige die het met mij eens is! Nederland heeft gewoon geen goed toernooi gespeeld en het is dan ook zo goed om deruit te vliegen in de kwartfinale net zoals het grote oranje maar tegen brazilie zou het nog moeilijker zijn ik zeg Belgie - Brazilie finale en die wint Brazilie

16 augustus 2008 om 19:10

Ik ben het ook met je eens hoor ik heb maar een klein gedeelte van de wedstrijd vandaag gezien omdat ik zelf de hele dag op het voetbalveld stond, maar van wat ik gezien heb speelde ze aardig goed. Helaas waren de vorige wedstrijden bagger, en mochten we überhaupt al blij zijn dat we door naar de kwartfinales gingen!

Al met al, hoe zonde het ook is, zijn we misschien toch terrecht niet door. Dat zou teveel van het goede zijn.

16 augustus 2008 om 18:46

Pff, die babel was ook echt een drama.
Is de man bij jong oranje, en dan helemaal niks toegevoegt.

Naja, jammer dat nederland eruit ligt. De beste nederlandse speler van het hele toernooi toch wel marcellis. Pieters bewees maar weer even waarom hij zou moesten starten. En ook emanuelson laten zien dat die toch wel goed kan voetballen, ongeacht wat veel mensen zeggen.

16 augustus 2008 om 21:50

Inderdaad, Nederland heeft een slecht toernooi gespeeld. En op basis daarvan, en het feit dat die argentijnen echt een paar maatjes te groot zijn, terecht uitgeschakeld.

Maar......als Drenthe die bal niet in de kruising probeert te jagen, maar de bal gewoon normaal in schiet, ga je onverdiend toch nog gewoon verder.

Offtopic: ik vind die commentator zo irritant. Bij elke wedstrijd als er iemand achter staat weet je dat hij weer over een mogelijk 'wonder' gaat beginnen. Zoals: "is er nog een wonder van Shanghai"..echt zo vervelend.

16 augustus 2008 om 21:52

Oh ja...en Messi was weer es Grandioos

Nederland had kunnen winnen, Argntinië is tijdrekker

16 augustus 2008 om 17:43

En ook Nederland is een tijdrekker. Kijk maar naar de wedstrijd tegen Japan.

16 augustus 2008 om 18:18

Viel zeker mee tegen Japan, bovendien zijn wij daar niet ingetraind, zoals de Argentijnen dat wel zijn in tijdrekken en Schwalbes. Argentinië heeft wel verdiend gewonnen, ook al zou het niet onverdiend zijn geweest als wij hadden gewonnen.

16 augustus 2008 om 17:53

Nederland had zeker kunnen winnen. toen het 1-1 stond had Drenthe wat rustiger moeten blijven bij die mega kans. Gewoon rustig blijven voor de goal. Zoals Bakkal wel rustig kon blijven en zich niet gek liet maken. jammer!!

16 augustus 2008 om 17:58

Klopt inderdaad... Die Drenthe doet net alsof hij de vedette was bij het Olymisch elftal, Drenthe en Emanuelson spelen ook de hele tijd zo nonchalant... Heel veel foute passes die gewoon makkelijk in de voet gepasst kan worden...

Verder wel leuke wedstrijd..

16 augustus 2008 om 19:16

Uitspelen heet dat!! Deed Nederland ook tegen Nigeria en Japan..

16 augustus 2008 om 22:41

ja idd maar die kans van drenthe sjongejonge die krijg ik er nog in.. maarja vermeer had die laaste wel kunnen hebben maarja toch 2-1 verlore :'( met penalties hadden ze het anders niet gered denk ik.

16 augustus 2008 om 18:29

Drenthe had een paar mooie kansen, jammer dat hij ze dan niet benut..
Veel afstandschoten gingen over..

hoe oneerlijk kan het zijn.... waarom scoorde drenthe die bal niet anders waren we gewoon door

16 augustus 2008 om 17:40

Anders waren hebben we niks aan...'
Het ging gelijk op en Argentinië trok aan het langste eind jammer.

16 augustus 2008 om 17:56

Ik vond het eerlijk zat. Argentinië was gezien de hele wedstrijd, en ook gezien het hele toernooi, gewoon de betere ploeg. En dat is geen schande, want de Argentijnen hebben een paar geweldige spelers rondlopen in dat elftal. Terwijl Nederland het met een verzwakte selectie moest doen.

Ik denk dat de verjonging in het seniorenelftal van Nederland zich laat zien in de jongerenelftallen, omdat de vijver van Foppe de Haan steeds kleiner wordt. Hij heeft geen beschikking over dispensatiespelers als Riquelme, en heeft een paar van zijn spelers moeten afstaan aan Marco van Basten voor Euro 2008.

Nederland had natuurlijk kansen om de wedstrijd te winnen, maar Argentinië had die ook en heeft er één van benut. Wel waren beide goals vrij onnodig, en debet aan slecht verdedigen.

meer dan dit hoef ik niet te zeggen!

Ja maar hij scoorde niet dus nu zijn we eruit

jammer jammer jammer!! het zat er zeker in!!! ...had Drenthe die bal erin geschoten op het eind...mja is natuurlijk ook achteraf praten, Argentinië had ook kansen!
Penalty's was het eerlijkst geweest! Vond iedereen behalve Drenthe goed voetballen.

16 augustus 2008 om 17:46

Drenthe deed het nog beter dan Ego babel hoor. Die dacht dat ie in zn eentje tegen al die Argentijnen aan het voetballen was. Wilde alleen maar zelf zelf zelf.

Wat een gruwelijke fout van Beerens.
Het is zo ie zo al een fout geweest dat hij meeging en erin kwam.
Maarja lieverdje van foppe.
Beerens heeft ons de halve finale gekost!!!!

16 augustus 2008 om 17:41

denk eerder die Drenthe die heel het Toernooi er niks van bakte!

16 augustus 2008 om 17:42

nouuuu dat is wel heel oppervlakkig reageren ofniet!! ...je wint en verliest met het team! ...drenthe had die bal er ook in moeten schieten, dan zeg ik toch ook niet: Drenthe heeft ons de halve finale gekost!!

Daarnaast is zoals Evert ten Napel al zei: Beerens is een aanvaller en geen verdediger! ..waarom hoort daar geen verdediger te staan?? Organisatie fout?? ...beetje simpel om Beerens alle schuld te geven niet?

16 augustus 2008 om 17:43

het is geen fout van Beerens..
Beerens moest Di Maria niet dekken..
en beerens is geen verdedigers..
en zo kan je van alles wel de schuld geven..
maar feit is gewoon dat Oranje heeft verloren..

16 augustus 2008 om 17:49

Lieverdje van Foppe? Denk het niet, anders stond hij wel in de basis. En van een aanvaller kan je helaas niet verwachten dat hij standaard de perfecte sliding kan maken.

Zonde, Nederland speelde ongelooflijk lekker voetbal. Het lag dus blijkbaar aan het veld die eerste wedstrijden. Nederland had alleen 1 minpunt Royston Drenthe...dat die man bij Real mag voetballen mag toch wel een wonder heten. Zelfs mijn oma met dr rollator knikkert die bal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd erin, maar nee onze goede vriend doet het op gevoel huizen hoog over. Erg jammer! Maar voorderest natuurlijk alle complimenten voor deze ploeg, maar daar win je net als op het Ek dit jaar niks mee natuurlijk.

16 augustus 2008 om 17:47

Goede wedstrijd van Nederland, Drenthe speelde erg slecht, denkt echt dat hij de beste van het veld is en ook veel te nonchalant veel ballen met buitenkantje links en die kans had natuurlijk een goal moeten zijn, maar omdat hij de bal meteen in de kruising wou schieten en omdat hij niet de bal aannam (waar wel alle tijd voor was) maakt hij er zo'n drama van... verder speelde Bakal een goede westrijd totaan de verlengen, waar hij een paar keer de bal zo over zijn voet liet stuiten maar verder er goed. Marcellis werderom Super en Pieters ook. Maduro is niet in het spel voorgekomen en Babel in aanvoerder waardig.

16 augustus 2008 om 17:48

Nu ga je te ver,dat drenthe waardeloos vandaag is daar geef ik je gelijk in,maar om nu te gaan roepen dat het een wonder is dat hij bij real voetbalt,is een kwestie van jaloezie.
want elke speler speeld wel eens een slechte wedstrijd,maar altijd zeiken jullie als het om drenthe gaat,of als het kluivert of seedorf betreft.,niks van deze jongens keuren jullie goed,het is altijd Negatief in jullie ogen.
Jammer dat hij niet gescoord heeft,maar daarvoor hoef hij nog niet aan de schandpaal.

16 augustus 2008 om 17:50

Jongen het is makkelijker gezegd dan gedaan. Alleen de vergelijking is genoeg reden om je niet serieus te nemen. Weet je wel hoevel drukl op je zit, en dat je dan een kans waarvan je verwacht dat hij hem 100% inschiet, toch niet in de goal schiet ja.. dat kan. Ik vond dat Nederland er in de eerste helft niet zo veel van bakte, maar in de 2de helft speelde ze bij vlagen beter.

Jammer.. Nederland stukken beter dan in de groepsfase! Alleen zag je wel dat spelers als Maduro Jong a pin en ook Drenthe het niveau toch niet echt aankonden. Drenthe kan het wel maar het is er niet uitgekomen dit toernooi!

16 augustus 2008 om 18:39

Ned speelde echt heel erg goed. De eerste helft was wat minder, en maduro vond ik zeer matig! Hij had namelijk weer die enorme lage balsnelheid en dit komt omdat hij spelinzicht niet heeft en te laat passt.

Volgens mij krijgen we nu een verlengingstrauma in plaats van een penaltysyndroom.

als ze messi niet hadden dan had Nederland gewonnen

16 augustus 2008 om 17:42

dan was argentinie nog veel beter dan Nederland!!!!!

16 augustus 2008 om 17:48

Ik zou graag een onderbouwing willen horen, want ik begrijp je reacties niet helemaal. Met Aguero? Die man die juist 3 kansen miste, of was misschien Vermeer te goed voor hem? Riquelme die vandaag lekker tegenviel. Volgens mij was het verschil juist inderdaad precies Messi tegenover Drenthe bij Nederland. Tsja, dat wint Argentinie ja.

16 augustus 2008 om 18:15

Slaat nergens op, want ookal speelde messi niet denk je dat in zijn plaats geen ander speler speelt die op dat niveau mee kan. En als messi niet speelt dan verandert het spel van argentinie, wie weet, gaat het tempo nog hoger, wie weet creeren ze meer kansen, wie weet spelen ze belabberd. Je kan niet zeggen dat als Messi niet had gespeeld Nederland had gewonnen. En het slaat helemaal nergens op om te zeggen als messi niet had gespeeld....zo kan je ook zeggen als babel, emanuelson etc niet had gespeeld. Domme opmerking.

16 augustus 2008 om 20:00

niet alles draait om Messi...... Je kunt beter een betere mentaliteit en teamgeest hebben dan Messi, Ronaldo of Kaka ofzo.....moet je zien wat Rusland heeft bereikt op het Ek.....(niet dat de spelers slecht waren ofzo maar Nl had wel iets betere spelers maar ze gaven gewoon geen inzet!

ik kan niet anders zeggen... gewoon heel erg goed geknokt. vlak voor tijd waren er die kansen voor drenthe en babel. na een slecht eerste half uur, daarna heel goed gespeeld. we kunnen trots zijn op onszelf na deze wedstrijd. een allerbellaberste groepsfase, daarna goed tegen arg. had graag gezien dat ze nog een vervolg konden geven, om te laten zien hoe goed ze zijn.

en een verlengingstrauma zit er idd aan te komen. oranje ook al na verlenging, nu jong oranje weer. maarja, onzin eigenlijk. maar wel erg jammer

goed gespeeld Oranje!!!

argentinie was gewoon te goed.... klaar

16 augustus 2008 om 17:43

Welke wedstrijd heb jij gezien? Of stiekem toch naar de discuswerpfinale op eurosport gekeken terwijl het bezig was?

16 augustus 2008 om 17:56

ik heb Argentinie-nederland gezien.........

16 augustus 2008 om 19:09

duidelijk dat je die niet hebt gezien of niet hebt opgelet
ze waren in evenwicht maar argentinie trok aan het laatste eind
nederland had wel kunnen winnen

On : jammer maar ik vind maduro echt dra-ma-tisch ech belabberd
ze hadden kunnen winnen maar tegen brazilie geen kans gehad

16 augustus 2008 om 20:17

ik bedoelde niet de wedstrijd...... die was wel in evenwicht... maar over het hele Os. Argentinie heeft betere spelers, betere mentaliteit en teamgeest..... Nl geeft te weinig inzet.

16 augustus 2008 om 22:44

Vond wel dat Argentinie een lichtoverwicht had hoor...zij vielen aan, nederland heeft niet zoveel gedaan in aanvallend opzicht...alleen tegen het eind van de 2e helft en 2e helft van de verlenging. Kansen verhouding ver in het voordeel van Argentinie. Bij nederland kan ik alleen drenthe emanuelson en babel opnoemen.

mooi zo met die verdediging hebben we niks te zoeken in de halve finale, wat ziet die de haan toch in emanuelson, die man kan helemaal niet verdedigen, wat een stumper

16 augustus 2008 om 17:45

Scheelt dan weer dat hij op het middenveld stond en dan ook nog in een aanvallende rol.

Als je nou eens eerst kijkt en daarna een topcoach als Foppe in twijfel gaat trekken...

Kan er mee leven, want het is dik verdiend dat argentinie door is.

Was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij ze allebei ongelofelijk veel kansen misten. Nederland had kunnen winnen, Drenthe een Gigantische kans, Babel iets minder maar had er ook ingekund... In het begin van de verlenging waren de Argentijnen wel beter maar Nederland had het al in de regulere tijd moeten afmaken

16 augustus 2008 om 19:10

Naar welke wedstrijd heb jij zitten kijken, zoveel kansen waren er niet geweest

Ik weet niet wat ik ervan moet denken...
Aan de ene kant logisch dat Nl niet door is, maar dit Argentinië verdient geen prijs...
Ook Brazilië verdient geen titel.
Dan maar hopen op de Belgen, zeker na het duel van vanmiddag!

Wat zijn het toch een stel zeikerds die Zuid-amerikanen, bij ieder duwtje handje in de lucht... Riquelme telkens maar vragen of de tegenstanders wel op de goede afstand staan... De vedette uitingen van de spelers van Argentinië (met name Messi en Riquelme), ik erger me er kapot aan!

16 augustus 2008 om 17:55

Ben je niet gewoon jaloers dat Argentinie heeft gewonnen van Nederland........
Hoezo verdienen ze dat niet ze speelde erg gewaagd maar het was toc Argentinie die bijna of zelfs elke wedstrijd uitblonken in het Olypische Spelen.

Erg jammer, had meer ingezeten!
Maar tenminste strijdend ten onder met beter voetbal!

Ryan Babel wat een drama is dat zeg, hoe die bij Liverpool terecht is gekomen....

16 augustus 2008 om 17:45

Ik vond hem lang niet zo slecht vandaag! Was sterk aan de bal en vaak een plaag voor de Argentijnse defensie! Bakkal speelde wel een belabberde partij. Ik ben nooit een groot fan van hem geweest en had verwacht dat Beerens voor hem zou komen. Maar helaas, Drenthe ging eruit, terwijl hij juist veel meters maakte en ook verdedigend goed bijsprong. Daardoor viel die 2de goal ook. Je ziet dat Beerens niet anticipeerd op zo'n wereldpass. Drenthe had beter opgesteld gestaan denk ik, maar goed dat ik gissen achteraf.

16 augustus 2008 om 17:49

Ben ik het niet met je eens. Babel heeft geen 1 keer de bal afgespeeld, hij is hem alleen maar kwijtgeraakt. Dan kun je nog zoveel dreiging hebben, als je de bal niet afgeeft heb dat geen enkele zin. Het valt me altijd op dat hij niet om zich heen kijkt als hij dribbelt, hij kijkt naar de grond. Nee, neem dan Messi. Die weet precies wat er om zich heen gebeurd, zie bijvoorbeeld het 2de doeplunt van de Argentijnen.

16 augustus 2008 om 17:51

Sterk aan de bal??? heb je wel goed opgelet? Die bal sprong steeds van zn voeten af. Kon niet eens goed kaatsen en stikte steeds in zn eigen egoistische acties. Constant balverlies terwijl meneer zo kon overspelen. En dat vond jij goed? Babel moet nodig eens een cursus " hoe wordt ik een Teamspeler "volgen. En daarna de cursus....." hoe speel ik een bal over naar een teamgenoot ". Misschien is " Overspelen is ook een optie " ook wel wat. Maar hij heeft duidelijk beter opgelet bij " hoe draaf ik te ver door in mn eigen acties " "hoe kan ik het beste dwars door 3 man heen pingelen zonder om me heen te kijken " Hulde...babel...hulde.

16 augustus 2008 om 17:53

Babel was slecht, vooral in zijn aanname/controle. Beerens moet geen sleiding maken, dan scoort die derde rangs toneelspeler nooit. En met die wereldpass viel het wel mee, was meer gelukkig want ging door iemand z'n benen.

16 augustus 2008 om 18:05

Babel is een counterspits, heb je niks aan in de spits in dat voetbal
wat dit 'nederland' speelt

16 augustus 2008 om 17:47

hij heeft een alleraardigst toernooi gespeeld vind ik. soms ging hij wel veel alleen, maar hij heeft het niet slecht gedaan. vaak ook, als hij een man kwijt was, werd hij ook onderuit gehaald. dat valt mij wel op.

16 augustus 2008 om 17:55

ryan babel deed tenminste zn best, en vind je het gek dat hij mss volgens jouw de bal nauwelijks afspeelde want bij een bakkal, drenthe of emanuelson was je sobieso de bal kwijtgeraakt babel zorgde tenminste nog voor angst bij de verdedigers, benitez heeft goed gezien dat hij 18miljoen euro waard was die babel redt zich wel in engeland en we gaan dr veel plezier van beleven tijdens de europese- en wereldkampioenschappen, die gast heeft me positief verrast hij is geen zeikerdje meer zoals eerder bij ajax

Jammer zeg! Er zaten zeker wel goede momenten en kansen in deze wedstrijd.
Maja ik ben wel blij dat Urby op tijd terug is voor het begin van de competitie Pfff
Echt die Jong a Pin, Maduro Drenthe en Urby waren met stipt de 4 slechtste van het toernooi

kom maar lekker naar huis,ze hadden tog weinig kans tegen Argentinie

Wat een thriller! Topwedstrijd tussen 2 voetbalgrootmachten. Een echte voetbalklassieker en helaas wint dit keer Argentinië. Laten we het maar op een revanche voor 1989 houden dan!
Nl speelde zijn beste wedstrijd van het tournooi en Drenthe begon eindelijk zijn ritme te vinden. Ik snap dan ook die wissel niet met Beerens?! Verder vond ik maar weinigen niet goed, Bakkal was daar wel 1 van. Oké hij scoort, maar deed voor de rest bijna alles fout, heb me dood geërgerd aan hem! Jammer van die grote kansen aan het einde van de reguliere speeltijd. Deze partij verdiende geen winnaar. Ik heb genoten en er kan er maar één door gaan. Dit team heeft al 2 Europese titels gepakt en er zat meer in. Helaas kwam deze wedstrijd te vroeg in het tournooi, want dit elftal heeft in eerdere tournooien bewezen steeds te moeten groeien, ze worden vanzelf iedere partij beter. Helaas had Nl niet het geluk om tegen Italië of Kameroen te mogen spelen. Maar het heeft ons wel een topwedstrijd opgeleverd! Petje af voor dit team. Zit wederom heel veel talent aan te komen.

16 augustus 2008 om 17:47

Drenthe speelde naar mijn mening bijzonder slecht. Wist zelden een bal die er toe deed onder controle te houden, en gaf naast de agressiviteit in zijn spel geen enkele bijdrage aan Nl in deze wedstrijd. Blij dat ie gewisseld werd voor Beerens, die helaas ook geen potten kon breken.

ach best netjes gedaan, had van te voren niet vewracht dat ze de verlenging zouden halen, nog btje goed gemaakt van een verder belabberd toernooi.

Helaas, de jongens hebben gevochten voor wat ze waard waren. Wat ik wel vreemd vond was het feit dat de scheidsrechter bij het affluiten van de wedstrijd 2 gebalde vuisten maakte en yes zei...

Blij dat Sibon en Beerens weer terugkomen bij Heerneveen. Zijn toch belangrijk in voorbereinding. Jammer wel voor Oranje, maar clubs zijn even belangrijker.

waar heb jij het over babel drama heb je wel gekeken sno was drama jong a ping herstelde zich nog ik miste ryan donk toch wel

jammer ze speelden een goede wedstrijd.. majah wel verdient vind ik dat ze er uit liggen want de eerste 3 wedstrijden zagen er niet uit...

messi de wonder child heeft nederland gewoon de nek om gedraaid met die prachtige steekbal beerens had er nooit in moeten komen voor drente hij had bakkel eruit moeten halen die was veelste langzaam om de verdedegers iets aan te doen forzaargentinia

Als je die kinderlijk fouten in de eerste helft zie van bijv Sno dan verdien je het ook niet.
In de tweede helft waren we zeker gelijkwaardig aan Argentinië, die kans van Drenthe moest er natúurlijk in. Verlenging begonnen ze slap, het doelpunt hing in de lucht, en die viel ook. Jammer maar helaas over de gehele wedstrijd gezien is Argentinië verdiend door.

Jammer voor Nederland. Die Messi is gewoon onthoudbaar.

16 augustus 2008 om 17:49

ja wat een prachtige voetballer zeg en kan ook heel goed verdegen

Bakkal was ongelooflijk slecht zeg, jong-a-pin en sno komen kwaliteit te kort en babel en drenthe denken dat ze God zijn. al met al was het totaal niet nodig om te verliezen maar de echte wil om te winnen had maar 1 iemand en dat was marcellis, de rest gelooft het wel....jammer van zo'n mentaliteit

16 augustus 2008 om 18:00

Persoonlijk zelf vind ik dat Marcellis en Vermeer de meeste beste,en constante spelers waren in De Olypische Spelen aan Nederlandse zijden.

@kalou2005

Bakkal speelde juist erg goed! zorgde steeds voor dreiging en knapte veel vuil werk op voor (f)urby. Daarnaast maakte hij een erg belangrijke goal dus ik snap niet hoe je daar bij komt? Maduro staat bij Valecia denk ik nu al op de transfer lijt wat een drama was dat zeg! Net als Emanuelson, en Jong-a-pin. Echt onbegrijpelijk dat hij ipv Pieters (die het prima deed) in de basis stond in de poule.

Wissel van Drenthe is onbegrijpelijk!! Je moet een verlenging van 30 min. spelen, waarbij conditie/energie een belangrijk factor is. Dan ga je toch een Emanuelson die op zijn tandvlees loopt wisselen voor een Drenthe die (volgens De Haan) te veel energie.
Normaal ben ik te spreken over Maduro, met dit niveau kan hij niet eens mee in de amateurs, sjongejongejonge wat was die slecht.
De inspeelpass van de meeste Nederlanders waren echt dramatisch te noemen.
alle 2 de doelpunten persoonlijke fouten. 1ste doelpunt regelrecht cadeau'tje, 2de doelpunt; Waarom maak je in vredesnaam op zo'n plek, in zo'n wedstrijd en in de verlenging een overtreding terwijl de bal uit zal gaan? Fout begon bij de overtreding van Bakkal, vervolgens een sjokkende Emanuelson en een sliding van Beerens (als die doorloopt had ie de bal...
Marcellis, Pieters en Vermeer waren aan 'onze' zijde de beste van het veld.
Babel veel arbeid geleverd en stond op bepaalde (uitbrekende) momenten er te vaak alleen voor.

Qua namen was Argentinië dé ploeg, maar het had allemaal niet zo hoeven lopen, balen want nog een prijs voor deze ploeg (en voor Nederland) zal prachtig zijn.

ik vond Jong a Pin wel vele malen beter dan die Jaliens. Die was echt bagger de vorige wedstrijden. Maduro en Emanuelson hebben ook ver onder hun niveau gepresteerd. Beste man van Oranje weer Marcellis! Bert van Marwijk mag hem snel oproepen voor het grote oranje!

ik begrijp ech tniet dat drente voor real speelt

Als beeren gewoon tackelkt dan was er niks aan de hand geweest, dan kon nederland gewoon nog via penalty's winnen

jammer, beste wedstrijd van Nl op dit toernooi. hadden kunnen winnen, ging gelijk op met argentinie. maar gezien het hele toernooi verdiende argentinie het meer. en messi is op dit moment gewoon de beste speler ter wereld, geen twijfel over mogelijk.

16 augustus 2008 om 17:52

Dat was inderdaad ook mijn reactie, maar vergeet niet dat Nederland 3 wedstrijden lang op een dramatische mat heeft gevoetbalt. Natuurlijk ook de tegenstanders van Nederland, maar het voetbal van Nederland heeft eigenlijk een perfecte mat nodig.

Jammer maar het is nu eenmaal zo, nu maar supporteren voor de Belgen

kut dat Nederland eruit ligt, ze hadden in de laatste 10 min 3 kansen om het in hun voordeel te beslissen. maargoed Argentinië-brazilië wordt wel een hele mooie wedstrijd om te kijken!!

Weg olympische droom , maar we zijn wel strijdvaardig gesneuveld als je ziet wat voor spelers Argentinie heeft .
Ik vind dat onze jongens het goed gedaan hebben .
Alleen de eerste goal van Messi wat een blundervan de nederlandse verdedeging wel knap ingeschotenvan messi in zo'n hoek

jammr maar Messi was wel goed hoor

Zoals ik al voor de wedstrijd verwacht had. Niemand van Nederland is in staat messi af te stoppen

Vermeer uitstekend toernooi, ajax reserve onwaardig
; Zuiverloon redelijk constant
, Marcellis Ware sensatie en oranje waardig (kwestie van tijd)
, Pieters jammer dat hij alleen de laatste wedstrijd speelde was fysiek ijzersterk
, Jong-a-pin; Absoluut een van neerlands grootste talant
De Guzman teveel onzichtbaar jammer
, Sno slechte keuze geweest en dom voetballend
, Bakkal vandaag goed gespeeld bracht veel rust in spel
, Emanuelson zeer en zzer slecht toernooi (als ik mvb was snel verkopen nu hij nog wat waard is)
, Drenthe; Speeld hij bij real.................hahaha
Babel goed zijn best gedaan maar stond op eiland

16 augustus 2008 om 18:08

Ik ben het voor het meest met je eens, behalve,
- Vermeer: Hoezo is Vermeer ajax onwaardig als reserve?
- Sno: speelde een aardig toernooi behalve tegen Amerika was het niks
- Emanuelsen: ik erger me vaak genoeg aan hem maar dit toernooi wel voldoende
- Babel: heeft wel redelijk gespeeld maar kan niet begrijpen waarom deze jongen geen bal aannemen die stuiterend op hem af komt.

16 augustus 2008 om 18:48

jij zegt:
, Emanuelson zeer en zzer slecht toernooi (als ik mvb was snel verkopen nu hij nog wat waard is)


Daar ben ik het niet mee eens, net zoals je een speler niet koopt die 2wedstrijden goed speelt, moet je ook een voetballer die even in een dipje zit niet afschrijven. En ik vond hem niet eens zo slecht eerlijk gezegd.

Wat speelde die Zuiverloon weer een topwedstrijd! Ook een heerlijke wedstrijd van de Guzman, Pieters en natuurlijk weer Marcellis! En Jong-a-pin ging ook goed mee. Man, man, wat een thriller!

Bij die steekpass van Messi waar die goal uitkomt ligt de fout duidelijk bij Beerens! Als hij gewoon rechtuit een sliding maakt dan tikt hij hem naar Vermeer toe en dan kan hij de bal weg knallen. Maar meneer wilt zo nodig de bal hebben dat hij er eerst om heen loopt, daardoor mist hij de bal voledig, en kan dí maria scoren, had niet gehoeven dus! Ik begreep trouwens niet waarom Beerens erin kwam, maarjah alles beter dan de filmster Drenhe! De linksback van Argentinie had wel een héél makkelijke middag, Drenthe had totaal geen Dreiging, en deed verdedigend helemaal niks. Ik irriteer mee dood aan die gast, elke truc mislukt en als hij moet lopen voor een verkeerd ingespeelde pass gaat hij lopen janken als een klein (lui) kind, ik snap echt niet wat hij in Bernabeau doet!

Goed gespeeld.. Jong A Pin en Marcellis vooral.. Maar wat speelde die Drenthe weer een drama-wedstrijd.. hij is na bogarde de meest overschatte voetballer is die in dat elftal rondloopt..

Jammer spelen ze eindelijk een goede wedstrijd hebben ze het geluk niet aan hun zijde. Maar van dit Argentinie verliezen is natuurlijk geen schande! verder speelde marcellis weer zo'n beetje een foutloze wedstrijd (wat hij het hele toernooi deed) en heeft Vermeer Oranje gewoon gered. Voor de rest was het gewoon een heel goede wedstrijd alleen als ze iets eerder scherp zouden zijn geweest was de 1-0 van Messi helemaal niet nodig geweest!

Jongens waarom speelde Babel slecht .. Nou Babel is een speler voor een goeie voorzet . Hij hoort niet in de spits thuis en met zijn voorzet en snelheid heeft hij ook een transfer afgedwongen naar Liverpool . Babel speelde niet geweldig maar toende inzet en agressie . Als Foppe een ander systeem had gespeeld zou Babel zeker aan de zijkant hebben gespeeld

Urby, Babbel, Drenhe waren 3x niks

Hier word ik echt kots en kots misselijk van! Eerst Oranje op het Ek in de kwartfinales eruit. ( Dat was overigens aan de hand van die wedstrijd verdiend ) En nu Jong Oranje, naar mijn mening onverdiend eruit. Jammer dat Drenthe het niet gewoon afmaakte in de reguliere speeltijd. Daarbij komt natuurlijk dat Jong Oranje ook een dosis geluk gehad heeft, maar toch. Het is altijd hetzelfde, en dan vraag je je toch nog eens af, 'waarom?!'.
Volgensmij zit het ons gewoon niet mee...

16 augustus 2008 om 18:14

hoezo zijn ze onverdiend eruit gegaan dan? Ze hebben niet echt veel laten zien vandaag! Argentinie was individueel beter en ook hadden ze meer kanzen!

17 augustus 2008 om 14:16

Na de 1-0 achterstand, had Jong Oranje de wedstrijd in handen, en maaktte zij het spel.

Gelukkig, van die onzin zijn we ook weer af. Ben blij dat we in Arnhem Velthuizen weer op tijd terug hebben.

16 augustus 2008 om 18:06

Eens. Ben ook blij dat Sibon, Beerens, Jong A Pin, Bradley weer terug zijn bij Heerenveen.

16 augustus 2008 om 18:09

En welke onzin bedoel je dan?

16 augustus 2008 om 18:45

Een elftal dat als los zand aan elkaar zit op een kansloze missie.

16 augustus 2008 om 18:49

Onzin? Alleen maar omdat jullie enige topspeler wissel was en geen enkele minuut heeft gemaakt in de Os en daarvan in de plaats stond de 3de keeper van Willem 2 die daar niks van gebakken heeft maar het vertrouwen van Foppe kreeg en het waar heeft gemaakt, ja jongen dat is het nadeel van supporter zijn van een kleurloze middenmoter, niet zo snauwen he

17 augustus 2008 om 11:53

3e keeper van Willem Ii?

Volgens mij had hij daar een basisplaats, en bij ajax strijdt hij om de 2e plaats achter Stekelenburg...

Foppe bedankt voor deze mooie wedstrijd, want laten we eerlijk wezen, hij heeft er wel voor gezorgd dat Nederland een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen Argentinie.
Verder was dit toernooi niet om aan te zien van Nederland dus eigenlijk wel terecht dat ze er nu uit liggen.

16 augustus 2008 om 18:15

Terecht is het nooit, als je verdiend wint zit je terecht in de volgende ronde. Als je onverdiend verliest, ben je onverdiend uitgeschakeld.

Tja, in ieder geval heeft dit Olympische Oranje nog wat positiefs opgeleverd, namelijk dat we ons niet meer zo'n zorgen hoeven te maken in de toekomst wat verdedigers betreft.
Marcellis is nu al rijp, Zuiverloon mettertijd en Pieters komt er ook wel. Toevallig alle 3 types met duelleerkracht en als het moet medogenloos.
In schril contrast staan Maduro, Emanualson en Babel. Afkomstig uit een of andere "pussy" opleiding. Wat een gebrek aan instelling en beleving. Eerste klas softies.
Drenthe is en blijft een hype. Wat hem betreft heb ik 't wel opgegeven, in tegenstelling tot de Guzman. Die laatste komt er ook wel.

16 augustus 2008 om 18:11

Ze hebben het toevallig wel alle drie ver geschopt, en vooral Emanuelson en Babel hebben een ijzersterk toernooi gespeeld.

16 augustus 2008 om 18:15

ik d8 dat zuiverloon eerst niet zo goed speelde. maarja. emanuelson vonden velen hier slecht. ik niet. dit toernooi was hij natuurlijk niet geweldig, maar ook niet slecht. maar vandaag vond ik iedereen, op het eerste half uur na de hele wedstrijd goed. dus ook maduro. en je ziet nu niet de spelers die wel uit die "pussy" opleiding zijn gekomen en goed zijn. maduro is gewoon een net niet speler. en emanuelson is geen verdediger, maar zeker niet slecht. maar wat die 3 goede verdedigers betreft, heb je wel gelijk. en dan heb je ook nog vlaar, anita, vd wiel, waarvan ook zeker 1 van die 3 het gaan redden.

16 augustus 2008 om 18:22

'in schril contrast staan Maduro, Emanualson en Babel. Afkomstig uit een of andere "pussy" opleiding.'

Dit klinkt als een jaloerse opmerking maarjah.. Het is blijkbaar moeilijk om objectief te blijven. Beetje jammer dit...
Die 'pussy' opleiding heeft anders wel meer voortgebracht dan elke ander Nl team, maar hier gaat het niet om en laten we het maar ook niet over hebben.

Babel speelde redelijk maar kan veel beter en emanuelson speelde tegen argentinie wel aardig. Ik vond zuiverloon ook slechte wedstrijden hebben..
Het is een team, en als het niet loopt zie je dat het hele team tegen zichzelf loopt te vechten.
Gelukkig hebben we de laatste wedstrijd nog goed gespeeld en kunnen we toch met opgeheven hoofd naar huis.
Nederland heeft helaas een slecht toernooi gespeeld en Argentinie verdient het om door te gaan, ook op basis van de poule wedstrijden.
Nu op naar het spectakel Brazilie - Argentinie, ofwel Ronaldinho - Messi.

16 augustus 2008 om 18:35

Deze opmerking heeft niets met enige vorm van jaloezie te maken. Hij refereert naar het hoge softie gehalte...(totaal geen instelling en beleving)

16 augustus 2008 om 21:29

nou babel en emanuelson deden het lang niet zo slecht. Emanuelson had een paar keer balverlies, maar nooit gevaarlijk. Hij hielp goed mee ruiquelme af te houden. Babel was wel de gene die de aktie maakte die voor de vrije trap zorgde waar de gelijkmaker van kwam. Vond bij geen van beide gebrek aan instelling. En wat betreft die pussy opleiding. Vermeer komt uit precies dezelfde opleiding, en hij heeft nederland er toch weer doorheen gesleept. Hij en marcellis zijn de enige twee waarvan ik nu al met zekerheid durf te zeggen dat ze er wel komen. Speelde op een zeer degelijk niveau het gehele toernooi.

16 augustus 2008 om 23:03

Ik denk dat die "pussy" opleiding over het algemeen een betere is gebleken dan die uit het zuiden waar jij zo prat op gaat. Je moet eens kappen met je geprovoceer richting Ajax, het begint nu wel heel erg op te vallen en nog erger, giga te irriteren.

bakkal was het slechst

@thomie99

Hij is ook verantwoordelijk dat er prutsers in het veld staan zoals Beerens en Jong a pin ipv topspelers als Amrabat en de Jong!

16 augustus 2008 om 18:13

Welke topspeler bedoel je met De Jong? Toch niet Siem de Jong?

jammer man!! als drenthe scoorde in 87ste min. dan was je gewoon doorgeweest!! sibon moest er eerder inkomen.. mjah helaas!

ach ja dit zag je wel aankomen! Argentinie had veruit de meeste kanzen! Ik verheug me al op de wedstrijd Argentinie - Brazilie

jammer.....
als sibon nou in de basis had gestaan wieweet hoe het dan in de verlenging zou verlopen

Messi was goed(zoals altijd)

16 augustus 2008 om 18:18

Luister, Foppe had gelijk om Sibon op de bank te laten. Als je tegenstander aan het voetballen is en je gedwongen moet inzakken heb je nix aan Sibon in de basis. Pas als de tegenstander gaat inzakken zoals Argentinie na de 2-1 kan je Sibon inbrengen, want dan kan jij gaan voetballen en de bal in de 16 gooien. Nederland had zich goed verweerd, maar over de hele wedstrijd was Argentinie gewoon de betere.

heel erg jammer, ze hebben gestreden voor wat ze waard zijn, was een mooie pot om te kijken.

het leek heel wat wat nederland vandaag liet zien. Ik heb zitten kijken naar een heel leuk duel maar ben niet onder de indruk van oranje dat aan alle kanten kwaliteit mist. Vooraf had ik gedacht dat dit een afstraffing van jewelste zou worden maar dat is nederland gelukkig, mede door toedoen van een slordig spelend argentinie,bespaard gebleven. We hebben de eerste twintig minuten kunnen zien wat dit olympisch team voorsteld tegen een topland. Heel weinig dus. Achterin werd, als er druk wordt gezet, veel te veel fouten gemaakt en voorin konden we geen vuist maken. Waarom sibon die balvast is niet vanaf minuut een laten ballen. Het feit dat nederland zich herpakte kwam door de onverwachte goal van bakkal. Behoudens een kans voor urby heeft nederland daarvoor geen enkele kans gehad. Nederland heeft naar zijn mogelijkheden gespeeld en dat argentinie niet het niveau haalde dat ze de eerste twintig minuten etaleerde kwam niet door het tegenspel van oranje maar door het gebrek aan mentale veerkracht om een teleurstelling (lees doelpunt nederland) te boven te komen. Ik ben de drie vorige wedstrijden nog niet vergeten en teveel spelers hebben gewoon niet de kwaliteit om een potentiele oranjespeler te worden. Kijk bijv naar jong a pin. Dat is dus werkelijk een aanfluiting. Maar ondanks dat wist nederland nog bijna te winnen ook maar de mooiste kansen (drenthe en babel) werden om zeep geholpen. Ik zal nu wel weer overkomen als een azijnpisser maar als ik zo kijk naar de mogelijkheden van spelers die toch al geruime tijd al meedraaien in het (internationale) voetbal dan kan ik niet anders concluderen dat we in de toekomst een toontje lager zullen gaan zingen in het voetbal

16 augustus 2008 om 18:36

Ik ben het over het algemeen wel met je eens, alleen denk ik dat we maar moeten zien wat de toekomst brengt. Als Foppe alle Nl spelers die gerechtigd waren mee kon nemen stond het er ook anders voor. Het nadeel voor Nederland is dat er geen spelers van het Ek team mee konden. Argentinie had hier geen last van en nam Messi, Riquelme en Mascherano mee. Als Nl ook Boulahrouz, Sneijder en Van Persie had meegenomen was het misschien anders afgelopen. Verder denk ik dat we wel degelijk nog enige potentie hebben in de toekomst. We hebben een aantal spelers in het grote Oranje dat nog jaren mee kan (sneijder, Huntelaar, Van Persie, Affelay en Vd Vaart) Verder kan een Marcellis goed doorgroeien en samen met Pieters, Boulah een redelijke verdediging vormen, het middenveld is de komende jaren nog erg sterk en de aanval ook, dus enige potentie hebben we zeker alleen we zullen nooit opkunnen tegen de talenten van Argentinie en Brazilie. We zijn in Europa wel een van de meest potentiele landen. Kijk maar naar het -21 Ek, wat 2 jaar op rij gewonnen werd. Dit kan niet zomaar een gelukje zijn.. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar een beetje vertrouwen houden is ook niet verkeerd.
De Olympische Spelen zijn voorbij en helaas hebben we niet gebracht wat werd verwacht maar hoop zullen we houden, zodat we in de toekomst hopelijk niet vaker zullen rouwen.

16 augustus 2008 om 21:46

Ben het niet met jee eens, dat argentiie het moeilijker kreeg, kwam doordat nederland in de wedstreijd groeide, korter erop gingen zitten, en feller speelde. Wat je nu goed zag in tegenstelling tot de groepsduels is dat er weer wat makkelijker driehoekjes werde gevormd, dat heeft voor een groot deel ook met het veld te maken. In de groepsfase speelde ze echt op een knollenveld. Dit nederland mist geen kwaliteit, kwaliteit genoeg, wat ze echt miste waren goede dipensatiespelers.is toch een ander verhaal een mmessi en een riquelme dan een sibon en een jaliens (waarvan de laatste geen eens op het veld stond). Moet je je eens voorstellen als ze bijvoorbeeld een van bommel en een sneijder hadden mee genomen (maakt het verhaal toch echt ff anders niet). Maar ja in nederland laten de spelers de oren te veel hangen naar de club, terwijl een messi gewoon gaat.

@oleguapa

Zuiverloon??? Laat me niet lachen zeg, als er iemand overschat word is hij het wel, tactisch, en als het spel op hem af komt vind ik het echt één groot drama. Maar in de stilstaande duels doet hij het prima! Marcellis ben ik met je eens, Pieters moet nog wel veel leren, maar daar zie ik het ook in zitten! Is er trouwens al een woord uitgevonden voor de manier waarop Urby een bal inspeelt? Urbiaanse-arrogante-breedte-pisballetjes ofzow?

Wanneer leert die babel is fatsoenlijk een bal aannemen zonder dat ie van zijn voet springt?het zal altijd een talent blijven als ie dat niet afleerd.

jammer dat we eruit liggen. voor het eerst dit toernooi goed gespeeld. maaja.... drenthe had natuurlijk gewoon moeten scoren. en babel? sjongejonge, wat was die slecht.

we liggen eruit ik kan er mee leven, omdat het niet de beste voetballers van ons land zijn. ze hebben 3 wedstrijden slecht gespeeld en goed doorgekomen, en 1 wedstrijd goed gespeeld en verloren.
Begin te twijfelen aan de kwaliteiten van Drenthe, vond hem bij Feyenoord wel goed, Babel vind ik soms ook overschat, een bal kaatsen of aannemen is te veel gevraagd voor hem, en hij denkt dat hij 5 man kan passeren, maar soms maakt hij het verschil wel.
otman bakkal goede speler.

helemaal eens met uptimist. Het leek inderdaad heel wat. Wanneer je de wedstrijd zal gaan analyseren kom je tot de conclusie dat Nederland tot en met de zestien van Argentinie best aardig heeft gevoetbald, maar dat de echte kansen uitbleven. Daarnaast is het niet selecteren van spelers die iets kunnen creeeren (amrabat en Lens), Nederland duur komen te staaan.
Van spelers als Jong a Pin, Pieters, Bakkal en Zuiverloon gaan er 13 in een dozijn. Die voegen helemaal niets toe.
Drenthe is erg overschat en heeft zijn sterrenstatus absoluut niet kunnen waarmaken, sterker nog hij heeft een dramatisch toernooi gespeeld. Hetzelfde geldt voor Maduro, hij is geen schim meer van de dynamische speler die hij in zijn beginjaren was bij Ajax.
Toch waren er een paar lichtpuntjes: De Guzman en Marcellis hebben prima gespeeld. De Guzman heeft hard gewerkt en heeft laten zien een man voor de toekomst te zijn. Idem dito voor Marcellis.
Ik hoop echt dat spelers als Robben, Sneijder, Vdv, Huntelaar, etc nog een tijd lang mee kunnen, want er zit niet veel kwaliteit achter het huidige Nederlands elftal.

nederland heeft goede spelers in dit elftal. maar he is er gewoon niet uit gekomen helaas.

drenthe: speelde 1 jaar geleden een goed ek, maar wat hij toen bracht is er nu helaas niet uitgekomen.
Babel: heeft geen geweldig toernooi gespeelt, ook niet slecht, maar hij kan zoveel beter.
jong a pin: naar mijn mening niet goed genoeg om in de toekomst voor het ned elftal van belang te zijn.
pieters: hele aardige verdediger, komt er wel denk ik
marcellis: heeft andermaal bewezen een uitstekende verdediger te zijn/worden
zuiverloon: speelde de eerste 2 wedstrijden niet goed, maar de laatste 2 waren al een stuk beter gelukkig.
bakkal:goede middenvelder. komt er ook wel denk ik. jammer dat zijn kwaliteiten er niet zijn uitgekomen, anders is hij gewoon heel erg goed.
emanuelson: niet slecht gespeeld dit toernooi, maar ook hij had beter gekund.is naar mijn mening geen verdediger maar een middenvelder
de guzman: dit wordt een uitstekende middenvelder denk ik. groot talent. jammer dat het er ook bij hem niet is uitgekomen. waarneer feyenoord weer goed is(meedraaien om kampioensschap) zal hij bij feyenoord denk ik definitief helemaal doorbreken.

je ziet dat we aardige voetballers hadden, maar dat het er bij bijna niemand volledig is uitgekomen, behalve bij marcellis en vermeer. ik denk dus dat we het wel kunnen, maar het niet deden. en spelers als amrabat en lens hadden er bij moeten zijn.

Heb het niet gezien, echt jammer want het schijnt een leuke wedstrijd te zijn geweest met eindelijk een beter Oranje.
Mja op basis van de groepsfase was het ook niet verdient.

16 augustus 2008 om 18:44

Maar dat telt toch nooit! Ned elftal had op basis van de wedstrijden tegen Italie en Frankrijk ook niet in de ronde erna eruit moeten vliegen. Maar je kijkt zoiets wedstrijd per wedstrijd en ditmaal was het Olympisch elftal gewoon stukken beter dan argentinie over 75% van de wedstrijd

Altijd maar zeiken en zeiken, wees toch eens realistisch en dankbaar, 2-1 met moeite in extra tijd verloren van de olympisch kampioen met Messi,aguero,riquelme,mascherano en Gago. Wat dachten jullie dan? Dat we ze 3-0 zouden oprollen ofzo? Kijk alleen maar naar dit: Messi vs Jong A Kin,di Maria vs Zuiverloon, Beerens vs Garay(real Madrid!), Urby vs Gago en Bakkal vs Mascherano, goeie prestatie van Foppe en respect voor onze Fries, alleen had hij nooit Sibon moeten meenemen, enige blunder

Het is de schuld van Foppe, die Amrabat, De Jong, Aissati en Seedorf niet meenam, maar wel koos voor kneuzen als Beerens, Jaliens, Maduro en Emanuelson.

16 augustus 2008 om 18:52

De Jong hoort niet in het rijtje thuis, dus als je goeie one-liners wil plaatsen moet je niet met De Jong aankomen, want die hebben we geen enkele moment gemist(siem!! want Nigel konden we goed gebruiken ja)

Zuiverloon timed af en toe verkeerd, Maduro heeft trage balbehandeling en past te vaak verkeerd in, Bakkal mist snelheid, Babel heeft moeite om de bal aan te nemen, Emanuelson is Veel te nonchalant met die zachte balletjes, Drenthe heeft ook moeite om de bal te controleren en hij wil te veel, Jong a Pin heeft te veel overtredingen nodig, De Guzman soms wat slordig,maar wel een van de lichtpuntjes van oranje dit toernooi!

Marcellis, Pieters en Vermeer vond ik de beste op het veld vandaag. Over het hele toernooi gezien vind ik dat Marcellis, Vermeer en De Guzman het meest constant hebben gepresteerd. Van Maduro, Emanuelson en Drenthe had ik veel meer verwacht!

Zonde dat we verloren hebben,met makaay in het elftal hadden we gwoon gewonne van die aanstellende swalbeprutsers

erg jammer dat ze het niet hebben gehaald maar gezien dit hele toernooi kwam nederland net wat te kort je kan zwak beginnen en het toernooi winnen je kan zwak beginnen en zwak blijven vandaag speelde ze prima tegen Argentinie maar kwaliteit gaf de doorslag jammer genoeg in het voordeel van de Argentijnen.

Ik vraag me wat af; zou Celtic subsidie krijgen voor Sno? Hoe is hij daar in hemelsnaam terechtgekomen? Die jongen speelde echt als een vaatdoek.

16 augustus 2008 om 19:03

gast, sno was 1 van de beteren van het veld. Scheeld dat maduro er in kwam, dus speelde pas dramatisch.

16 augustus 2008 om 19:08

Zeg maar wat hij beter deed dan andere?
Goed dat hij gewisseld werd... alleen die er toen ik kwam was ook weer helemaal niks...

16 augustus 2008 om 20:15

Uhm.. ik weet niet mischien voetballen?

Jammer dat die gewisseld werd, ook omdat z'n vervanger ook 3x niks was. Echter was wel verdiend dat argentinie door gaat , hellaas.

ben k blij mee ! vind competitie veel belangrijker dan die olympicsche spelen De guzman weer mooi terug bij Feyenoord net als de andere speler bij hun clubs !

Eerlijk gezegd vond ik Nederland als Psv spelen...gegroepeerd verdedigen en hopen dat de kansjes die je krijgt erin gaan...nu complimenteert iedereen Nederland met het vertoonde spel tegen Argentinie, maar wanneer het Psv is komt de haat weer naar boven. grappig.

laatste minuut goal en laatste 10 min penalty, we waren al met geluk gekomen en we vedienden het niet om zover te komen.
Dus verdiend

De beste van oranje: Pieter en Vermeer !

Foppe en de knvb hebben geblunderd met de dispensatie spelers. Waarom geen top meegenomen net als andere landen? Wat er nu meeging was 3e/4e keus. Dispensatie spelers moeten elke wedstrijd in de basis staan omdat ze beter zijn dan de jonkies. Dit was nu niet het geval met uitzondering van Makaay misschien, maar dat is ook allang geen topspits meer al was zijn blessure natuurlijk wel een flinke tegenvaller.

jammer maar volgende keer ook betere dispensatiespelers meenemen
doe mij maar liever seedorf inplaats van maduro
en zoiezo moest hij aissati en amrabat meenemen
nutteloze dispensatie spelers : sibon (alleen redde hij ons met 2 goals maar verder niks) maduro (zeer matig gepresteerd, vond hem altijd al geen goede speler) en jaliens (waarom hij ??? en niet een betere verdediger)

De olympische spelen van de gemiste kansen voor Nederland. Argentinië wel verdient verder, maar Nederland was er dichtbij. Alleen maar teleurstellingen deze olympische spelen, bah bah.

inderdaad argentinie verdient verder. mooie goal vn messi

haha eruit dramatis spel in de groepsfase en de dispensatie speler drama! Sibon kan alleen uit penalty/vrije trap scoren makaay gebleseerd jaliens ik weet wat hij doet drenhe vind zich zelf te goed babel tegen japan goed maduro amerika had door gemoeten nl moet blij zijn

Jammer Foppe en nu snel weer naar huis. Krijgen we De Guzman tenminste wel fit terug. Foppe heb ik altijd hoog staan in mijn lijstje met trainers, maar zijn opstelling omtrent de blessure van Makaay heeft bij mij als Feyenoordfan toch behoorlijk wat aan krediet ingeboet.

Heb enkel de tweede verlenging gezien. Jammer voor Nederland, maar het was te verwachten. Lionel Messi is onstopbaar. Ik vrees voor hem als ze tegen België moeten spelen. Die Lavezzi, Agüero, Gago, Garay,... baren me niet zoveel zorgen. Die kunnen wel opgevangen worden.

Heel erg jammer natuurlijk, aan het eind van de regulierespeeltijd zag het er goed uit. Het was gewoon wachten op het doelpunt en die leek er ook te komen met die gigantische kans die Drenthe kreeg, maar zoals zovaak valt die dan aan de andere kant. Dit team mistte een leider die die boel aanmoedigt. We hadden teveel gasten die de show wouden stelen in hun eentje. Verder vond ik dat er geen gedachte achter het voetbal zat, het was de hele tijd als 1 van de 'sterren' aan de bal kwam een actie maken die de bal vervolgens weer verloren. Gelukkig speelde Marcellis een goed toernooi en je kan er op wachten tot dat die word opgeroepen voor het echte Oranje.

Strijdend ten onder, helaas! Verlaten het tournooi toch nog met een aardige pot voetbal. Alsnog wel verdient voor Arg. Ben benieuwd naar Argentinie - Brazilie.

speelt nederland eindelijk goed en verliezen ze zonde

16 augustus 2008 om 20:33

Daar ben ik het mee eens, ik vond dat ze goed gingen spelen na de 1-1 van Bakkal en dat ze het tussen de 88 en 92 minuut het hadden moeten afmaken, jammer.

Maar gezien de wedstrijden in de groepsfase hadden ze het niet verdient om door te gaan.

Wordt een spannende wedstrijd Brazilie - Argentinie.

16 augustus 2008 om 20:47

gezien de groepsfase. maar dat telt niet meer. dat zag je op het ek. goede groepsfase, maar dat telt niet meer als je doorbent.

Jammer.. ik vond ze in de 2e helft écht goed voetballen ze hadden die kansen gewoon er in moeten maken maar ja jammer

Jammer goed gespeeld. Alleen veelste te laat Sibon. Die had je voor Drenthe moeten wisselen naar 60 minuten.
Mooie wedstrijd. Ze konnen winnen alleen wat waren Drenthe en Emannuelson slecht.

Eindelijk wel goed gespeeld maar jammer genoeg verloren.

Over het Toernooi :

Vermeer: Uitstekend. Altijd in Jong-oranje goed . en bij de club niet zo bij Willem 2 afgelopen seizoen. Hij moet verhuurd worden aan Heerenveen ofso.
Zuiverloon: vorig Ek heel goed. Os zeer slecht.
Jong - a pin Goed Toernooi
Pieters goed toernooi
Marcellis zeer goed toernooi
Jaliens: Zwak toernooi
Guzman: Goed
Sno : Redelijk
Bakkal : goed
Drenthe: heel slecht
Emannuelson: Heel slecht
Babel: Eiland
Sibon : goed
makaay : Jammer van zijn blesure,

16 augustus 2008 om 22:42

nou over zuiverloon daar ben ik het niet mee eens..
hij heeft ons vaak op de been gehouden hoor..
maar voorderest geef ik je groot gelijk!
alleen vermeer ging ook niet met alles zeer vrijuit
ik zou veldhuizen ook 1 kans geven bijvoorbeeld..

Ik zeg 1 ding: had drenthe noooit opgesteld. Bewees in de voorbereiding al niet in beste doen te zijn, laat dat dan in wedstrijd 1 en 2 zien dat idd niet te zijn en foppe blijft m maar opstellen. Slechte keuze.

Wat is die maduro toch een ramp zeg. Heeft echt heel de wedstrijd gewoon rondgelopen. Ik heb hem geen een sprint zien trekken elk voetballer in zijn plaats was vandaag een meerwaarde geweest. Jammer dat foppe het niet zit en hem gewoon laat voetballen. Drama van voetballer

Jammer maar helaas.
De bal is en blijft rond voor hetzelfde geld win je wel


Nu snel terug naar de clubs heren spelers

Jammer Nederland!
Goede match, pech gehad bij de afwerking

Finale Nederland - Belgie was super geweest !

Ik vind het nergens over gaan om Beerens nu de schuld te gaan geven!
Er zijn 1001 en een redenen te geven waaromn dit team niet is verder gekomen.in dit geval>
De verdediging stond gewoon niet goed op dat moment, het zijn moment opnames.
Beerens is geen verdediger maar een aanvaller.
Hij deed zijn best maar zijn poging mislukt en daar zal hij zelf zeer zeker van balen.

Als die Drenthe gewoon 4 min voor tijd de 2-1 binne schiet!! Aaarrgggg jammer jammer jammer. Maar ik had niet gedacht dat ze zo goed partij zoude geven aan Argentinie.

Oranje heeft inderdaad een slecht toernooi gespeeld, maar ik ben eigenlijk wel tevreden dat ze de kwartfinale hebben gehaald. Argentinë was gewoon beter en ze hebben verdient gewonnen.

de 1e helft liep redelijk 2e helft ging het stukken beter!

als drenthe die bal gewoon had afgemaakt stonden wij nu tegen brazilie
maar emanuelson speelde slecht heel slecht.
toen sibon in de ploeg kwam kwam er meer gevaar in de voorhoede
en wat babel in dat elftal doet vraag ik me ook af.

foppe moet opstappen. laat maar een keer een andere trainer die wat jonger is het roer overnemen..

Man van het tournooi voor Oranje was doelman Vermeer, dat zegt genoeg denk ik. Zonder hem had Nl een dramatisch negatief doelsaldo gehad. Deze jongen is in potentie een goede doelman.
Daarnaast vond ik Marcellis de enige die een echte voldoende haalde, de rest was dramatisch!

1 groot drama,
op vemeer na was iedereen het hele toernooi al waardeloos,
ze hebben 1 medaille verdient:
olympisch kampioen ego acties,

foppe mag ze wel eens leren wat teamwork is, echt al die solo acties en ook nog slechte ook

het was 1 groot feest we hebben allemaal genoten van een heerlijke pot voetbal, gras was mooi groen en de bal die was mooi wit. 1 groot feest.
jammerlijk hebben onze jongens van oranje het net niet gehaald, naar zo matige start zijn ze sterk terug gekomen. oai oai wat een feest!.

ik hoor hier Bijna iedereen over een goede wedstrijd,maar de eerste helft vond ik echt een drama hoor..vooral de eerste 20 minuten..superveel foute passes en gevaarlijke momenten achterin

Ik ben blij met Marcellis en Pieters, vooral Pieters wat een kracht van een verdediger wordt dat, en tja Drenthe wat een kans heb je gemist, niets geleerd bij Real

Jammer dat ze verloren hebben maar ja argentinié speelde het beste voetbal en als we die pieters niet hadden hoefden we geen verlenging meer te spelen.
En drenthe Zo'n kans kan mijn broertje van 3 er wel in schieten

Tja ik zat thuis toen te kijken en de wedstrijd was bijna afgelopen (90ste minuut) en ik vraag me af waarom zet hij sibon er niet in die scoort zowat altijd in de laatste minuten nou en toen kwam hij erin in de verlening en het was gelijk weer spannend in de wedstrijd

sonde, maar ze speelde best goed.

Nederland heb het zelf verkloot door grote kansen te missen , emanuelson op het begin op het eind drenthe en babel.

en die emanuelson was ook versgrikkelijk slecht bezig alleen maar zelf gaan sgieten wat de hele tijd 3x niks was

Maar goed van dit team heb ik egt nog niks goeds gezien

aan dirk marcellis heeft het niet gelegen, ik hoop dat hij jaap stam kan doen vergeten en we een geweldige verdediger erbij krijgen, en hopenlijk kan vermeer deze stap voortzetten want wat hij in tilburg allemaal heeft laten zien was niet om over naar huis te schrijven

Messi je ziet maar weer he
waardoor nederland eruit gaat 2 momenten en altijd het gevaar van hem
dat is de nekslag, zich zelf ff rust geven vlak voor tijd om daarna weer genadeloos toe te slaan
meer dan terechte overwinning dat lijkt me wel duidelijk beste man van het veld Messi

Aardige wedstrijd van Nederland, maar wel terecht verloren. Redelijk tot goed spel van Emanuelson, Marcellis, Pieters, Babel en Vermeer. Drenthe was onthutsend slecht, nog veel slechter dan De Guzman en Maduro, die er ook niet veel van bakten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren