Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na Manchester United en Barcelona toont volgende topclub interesse in De Zerbi

Laatste update:

De kans wordt steeds groter dat Roberto De Zerbi na dit seizoen niet meer werkzaam is bij Brighton & Hove Albion. Het was al bekend dat Manchester United en FC Barcelona de verrichtingen van de Italiaanse oefenmeester nauwlettend in de gaten houden en daar komt nu ook Bayern München bij.

Florian Plettenberg meldt namens Sky Sport dat De Zerbi hoog op het lijstje staat bij Max Eberl, die per 1 maart aan de slag gaat als technisch directeur van Bayern. Eberl heeft volgens Plettenberg een 'zeer positieve mening' over De Zerbi.

Toch geldt De Zerbi niet als kandidaat nummer één in de Allianz Arena. Xabi Alonso staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje om na dit seizoen het stokje over te nemen van Thomas Tuchel. Alonso staat met zijn Bayer Leverkusen acht punten los van Bayern en is hard op weg om de club naar zijn eerste landstitel ooit te gidsen.

Alonso staat naast Bayern ook in de belangstelling van Liverpool, waar hij net als bij Bayern een succesvol verleden als speler heeft. Bij the Reds zou Alonso de opvolger moeten worden van Jürgen Klopp, die Liverpool aan het einde van het seizoen verlaat.

Mocht Bayern er niet in slagen om Alonso te strikken, komt De Zerbi concreet in beeld. De 44-jarige Italiaan kan Brighton aankomende zomer verlaten gezien de vertrekclausule die in zijn contract staat. De afkoopsom in die clausule bedraagt naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro.

Het is echter nog maar de vraag of Bayern aan de haal kán gaan met De Zerbi, die ook interesse geniet van FC Barcelona. Bij die club vertrekt trainer Xavi aan het einde van het seizoen. De Catalanen zijn overigens ook bijzonder gecharmeerd van Hansi Flick.

Eerder op de dag meldde Manchester Evening News dat De Zerbi ook in de gaten wordt gehouden door Manchester United, waar manager Erik ten Hag niet geheel zeker van zijn positie lijkt. Sir Jim Ratcliffe, co-eigenaar van the Red Devils, gaat de komende maanden de prestaties van Ten Hag evalueren. Bij een negatieve beoordeling geldt De Zerbi als topkandidaat om de Haaksberger op te volgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben wel benieuwd hoe hij het bij een topploeg zou doen. Of een topploeg in opleiding (utd).

Zijn spel oogst lof. Maar het is ook bij Brighton de ene week hossana en de week erna verliezen ze opeens weer relatief kansloos.

Daarnaast is het roulatiesysteem wat hij hanteert bij Brighton echt zwaar overdreven...

Het heeft ook niet echt geholpen met blessures, als je ziet dat een Estupinan er lang uitgelegen heeft en nu een Mitoma ook er wederom uitligt voor de rest van het jaar...

De enige twee spelers die altijd spelen zijn Dunk & Groß...

27 februari 2024 om 16:42

Dat wisselvallige viel vorig seizoen wel tegen, toen speelde BHA vrijwel altijd hun eigen spel vanuit hun eigen krachten en ik kan me héél goed voorstellen dat een ManU, Bayern, Barca daar met veel jaloezie naar de Zerbi gekeken hebben.
Dit seizoen is het weliswaar wisselvalliger, maar de grootste wisselvalligheid volgt regelmatig op (of gaat vooraf aan) Europese wedstrijden en dat kan ik wel goed begrijpen.
BHA is als een raket opgeschoten en is geen club die het gewend is om Europese wedstrijden te spelen.

27 februari 2024 om 16:50

Bij Brighton moet je vaak opnieuw beginnen met het samenstellen van je team. Caceido en Mac Allister verkocht. Komende zomer gaan opnieuw spelers weg denk ik en het seizoenen ervoor ook aardig wat spelers verkocht. Brighton wordt door alles en iedereen een tussenstap gezien.
En zoals je zegt hebben ze nu ook last van blessures.
Da Zerbi is een goede trainer en verdient een hogere stap. Ben net als jou daar ook erg benieuwd naar.

27 februari 2024 om 17:09

Caicedo en McAllister kwamen ook als nobodies en hebben zich onder Potter ontwikkeld tot topspelers. De Zerbi borduurt voort op het werk van Potter, liet dat steeds minder worden. Brighton heeft ook goede versterkingen gehaald maar de opbouw zoals onder Potter kan hij niet realiseren. Hij heeft wat mij betreft aangetoond dat hij niet beter is dan het niveau waarop hij acteert.

27 februari 2024 om 17:23

Je moet soms geluk hebben met vervangers en Brighton gooit geen 50 miljoen voor een vervanger. Ze nemen meer risico’s. Da Zerbi heeft op dit moment een mindere selectie dan vorig seizoen. Je ziet het wel vaker bij kleine clubs die hun beste spelers ieder keer verkopen een mindere jaar of jaren hebben. Brighton zit in zo’n cyclus en het ligt niet aan Da Zerbi vind ik.

27 februari 2024 om 17:27

Dat zeg ik ook niet. Potter had ook mindere spelers en heeft een duidelijke opgaande trend in werking gezet met heel goed spel en daarnaast hyper ontwikkeling van spelers, zoals bijvoorbeeld McAllister en Caicedo. Dat zie ik onder DeZerbi nog niet terwijl er wel veel talent in de selectie zit. Daardoor vind ik niet dat hij het niveau Brighton ontgroeid is.

27 februari 2024 om 18:02

Om te bewijzen dat hij echt ontgroeid is dan moet ie nog een seizoen blijven of misschien twee. Maar dat is doodzonde als hij komende zomer een aanbieding kan krijgen van Bayern of Barca. Zoiets komt maar misschien 1 keer. Ik begrijp je zorgen wel dat het nog geen gegarandeerd succes kan worden. Ik zie het wel graag gebeuren dat hij overstapt naar een beter club.

27 februari 2024 om 21:46

Haalden ze onder Potter ook Europees voetbal eigenlijk?

28 februari 2024 om 18:23

Nee, onder Potter geen Europees gehaald.

27 februari 2024 om 17:32

Het is vooral de vraag hoe goed De Zerbi nou echt is. Ik bedoel; Brighton draaide al goed voor zijn komst en had de weg naar boven al gevonden. Dat beleid was er ook al wel.

Zijn spelopvatting is wel leuk om naar te kijken, maar kun je dat ook implementeren uit disbalans? Ik denk het namelijk niet. Bij Barcelona en Bayern zie ik het hem wel goed doen. Die selecties zijn ook al samengesteld om dat voetbal te kunnen spelen. Bij Manchester United zie ik dat niet heel snel al goed gaan. Daar is nog heel veel werk voor nodig met dermate veel transfers dat je dat niet in 1 transferjaar al implementeert.

Je hebt een nieuwe centrumverdediger nodig, eigenlijk twee nieuwe backs, minimaal 1, waarschijnlijk 2 nieuwe middenvelders en je aanval moet volledig vervangen worden. Alleen Rashford zou nuttig kunnen zijn, al is die ook vreselijk wisselvallig.

28 februari 2024 om 08:52

Ik ben vooral benieuwd naar zijn roulatiesysteem.
Groß en Dunk zijn de enige twee die zo goed als alles spelen, mits ze fit zijn.

Spelers als Evan Ferguson, Kaoro Mitoma, Pervis Estupinan die ik allemaal als absolute toppers op hun positie zie in de selectie van Brighton, zijn niet zeker van hun plek.

Adingra lijkt tegenwoordig ook wel aardig vast te spelen, maar de rest wisselt zoveel met o.a. Joao Pedro nog, Buanonotte etc...

Denk oprecht dat Brighton ook zo wisselvallig is door De Zerbi en zijn roulatiesysteem. Zo kan je never nooit een volledige routine erin krijgen. Zeker niet als er nieuwe jongens zijn etc.

Hij speelt nooit met een vaste kern en gebruikt ook jongens op posities waar ze normaal nooit spelen. Zo zag ik een Moder ook eens rechtsback. Hinshelwood wordt overal gegeooid waar die nodig is.

Enige jammere is dat Enciso en March belangrijk zijn, maar ook langdurig eruit.

Verbruggen
Lamptey
Hecke/Webste
Dunk
Estupinan
Groß
Baleba/Gilmo
Adingra
Joao Pedro
Mitoma
Ferguson

Nou nou, is het niet een beetje overtrokken? De Zerbi laat Brighton mooi voetballen en de resultaten zijn oké, maar waarborgt wat hij tot nu toe heeft gedaan echt een link tot deze superclubs? Lijkt een beetje alsof er wat armoede is wat ambitieuze en presterende jonge trainers betreft. Als deze man strakt achtste wordt met Brighton en de kwartfinale van de Europa League haalt, waarborgt dat dan een baan bij Bayern München? Echt waar?

27 februari 2024 om 16:49

Waarom zou dat overtrokken zijn? BHA naar Europees voetbal loodsen op zich een prestatie van formaat, dat is niet slechts oké.
Dat tweede punt zal precies zijn waarom clubs geïnteresseerd zijn, BHA speelt het voetbal van de Zerbi. Eigen spel is iets wat Barca bijvoorbeeld totaal vergeten lijkt, een de Zerbi zou een frisse wind kunnen zijn.
Als BHA dit seizoen rond de 8ste eindigt in de BPL is dat zeker verdienstelijk als je het mij vraagt. BHA speelt dit seizoen ook Europese wedstrijden, dat is geen kleine aanpassing. We moeten niet vergeten dat het gewoon BHA is, die hebben geen selecties als Liverpool, City of Arsenal.

27 februari 2024 om 17:40

Het probleem is vooral dat met name grote clubs erg conservatief zijn met betrekking tot coaches en vaak niet eens een profiel hebben. Nagelsmann is bijvoorbeeld een talentvolle coach, maar ze hadden kunnen weten dat hij niet past bij Bayern als je de spelopvatting bekijkt. Dat is gewoon geen 5-3-2-ploeg.

Je ziet telkens diezelfde ideeloze trainerscarrousel. Dan zie ik liever een gok met De Zerbi. Ik denk dat er genoeg talentvolle coaches zijn die meer uit bepaalde ploegen halen dan een (op papier) topcoach. Iedere coach heeft omstandigheden waarin hij niet rendeert en juist wel. Sommige coaches hebben door hun naam alleen veel meer krediet, waardoor ze baantjes bij grote clubs blijven krijgen.

Gelukkig gaat dat in middelgrote competities toch wat makkelijker, waardoor we een Oosting bij FC Twente zien, waardoor coaches als Slot en Ten Hag tot uiting zijn gekomen, al blijft een Jans ondanks zijn prestaties nog altijd ondergewaardeerd naar mijn mening. We geven hier in Nederland coachend talent in ieder geval wel de kans.

Ik kijk niet vaak maar Brighton, maar in die Europese wedstrijden tegen o.a. Ajax was ik niet onder de indruk van die ploeg. Hij zal ongetwijfeld iets goed doen, want het team aan zich is ook niet zo goed en de resultaten juist wel.

De Zerbi lijkt me een ideale kandidaat voor FC Liverpool. De taalbarrière is te groot om Bayern te coachen.
Bayern heeft overigens al een plan A en plan B paraat. Stel dat Alonso niet kiest voor Bayern, schakelt Bayern gewoon door naar Hoeneß en eventueel een ervaren assistent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren