Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Myenty Abena trekt belangstelling vanuit Premier League en van Rangers

Laatste update:

Myenty Abena kan deze zomer mogelijk een fraaie transfer maken. Voetbalzone weet dat Norwich City en Rangers serieus geïnteresseerd zijn in de 26-jarige centrumverdediger. Abena speelt sinds de zomer van 2019 voor Slovan Bratislava, won de afgelopen twee seizoenen de Slowaakse dubbel en heeft nog een doorlopend contract tot medio 2023.

Abena werd opgeleid door FC Utrecht en maakte in 2017 de overstap naar De Graafschap, met wie hij naar de Eredivisie promoveerde. Op het hoogste niveau kwam hij minder aan spelen toe, waardoor hij in januari 2019 koos voor een transfer naar Spartak Trnava. In Slowakije groeide Abena direct uit tot basisspeler in het team dat Slowaakse beker won, wat hem uiteindelijk na een halfjaar al een transfervrije overstap naar Slovan opleverde.

Bij Slovan was hij de afgelopen twee seizoenen over het algemeen basisspeler. Abena speelde in zijn eerste jaar met de Slowaakse grootmacht in de groepsfase van de Europa League, waarin hij tegen Wolverhampton Wanderers, Besiktas en SC Braga een goede indruk achterliet. Na twee jaar - waarin hij totaal 63 officiële wedstrijden speelde, twee keer de dubbel won en vorig seizoen een plek kreeg in het Team van het Jaar in de Slowaakse competitie - kan Abena mogelijk een fraaie volgende stap in zijn loopbaan maken.

Norwich City en Rangers hebben Abena in het vizier. Slovan is tegen de juiste prijs bereid om mee te werken aan een transfer. Norwich City promoveerde in het afgelopen seizoen als kampioen van de Championship naar de Premier League. Abena zou in Engeland ploeggenoot kunnen worden van Tim Krul. Naast Norwich City heeft Abena zich eveneens in de kijker gespeeld bij Rangers. The Gers werden afgelopen seizoen onder leiding van manager Steven Gerrard kampioen van Schotland, stromen daardoor in de derde kwalificatieronde van de Champions League in en zouden ook geïnteresseerd zijn in Joey Veerman.

Abena is sinds maart international voor Suriname en speelde vooralsnog twee interlands voor Natio, maar is momenteel niet actief op de Gold Cup. Hij koos er na de WK-kwalificatiecyclus, die eindigde door een 4-0 nederlaag tegen Canada, voor om begin juni terug te keren naar Slovan, zodat hij deze weken kan meespelen in de voorrondes van de Champions League. Doordat hij wegens interlandverplichtingen pas later aansloot, gaf trainer Vladimir Weiss in de eerste kwalificatieronde tegen Shamrock Rovers nog de voorkeur aan de nieuw aangetrokken Guram Kashia. Slovan overleefde het tweeluik met kampioen van Ierland ternauwernood (2-0 zege en 2-1 nederlaag) en gaat het nu opnemen tegen het Zwitserse Young Boys.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan te bedenken dat Henk de Jong vond dat dit een rechtsback is die het niet redde bij de graafschap. Ik en ik denk alle graafschap supporters gunnen hem deze overstap. Bij ons een geweldige jongen die ondanks dat hij nooit echt een echte kans heeft gehad altijd positief was.

15 juli 2021 om 13:04

Ben ik volledig met je eens, vanuit de club nooit echt de credits gehad die hij wel verdiende. Hij maakte af en toe een foutje, maar was wel echt een baas. Sowieso vind ik dat ze bij de club er een handje van hebben om de oudere spelers flinke contracten te geven (zie een Nijland, nu Opoku) en niet te investeren in jeugd. Lijkt nu wat verandering in te komen, hopelijk wordt dat doorgedrukt het seizoen in. Wordt de hele tijd maar gezegd dat er wel kwaliteit moet zijn, maar er loopt echt wel het een en ander rond hoor. Ook bij Jong. Ze moeten de kans alleen wel krijgen!

15 juli 2021 om 15:30

Een blinde zag toen zelfs dat hij gewoon een fysieke no nonsense verdediger was die te goed voor de Graafschap zou gaan worden maar wel uitstekend bij ons paste. Onbegrijpelijk dat die weggestuurd is ooit.

Nog nooit van deze speler gehoord, maar mooi voor hem dat hij zich in de kijker gespeeld heeft. Zou uit die twee clubs altijd voor Rangers kiezen. Mooie club, Europees voetbal, legende als coach en als hij het daar goed doet kan hij van daaruit misschien nog een stapje maken.

15 juli 2021 om 12:54

Ik denk dat ik hetzelfde had gedaan maar qua leeftijd moet hij denk ik ook aan zijn portemonnee gaan denken. Maar het is in ieder geval een bijzonder positieve ontwikkeling voor hem

15 juli 2021 om 12:57

Er zijn leuke filmpjes van hem te vinden. O.a. met een heel erg overslaan stem na een avond goed drinken (na een promotie) en een filmpje dat hij bij GAE op de vuist wil met de GAE supporters die de graafschap spelers aan willen vallen.

15 juli 2021 om 14:45

Uit de jeugd van Utrecht, maar te licht bevonden voor het grote werk... bij de graafschap bleek het ook geen hoogvlieger... dus heeft zich kennelijk toch aardig ontwikkeld daar in Slowakije...

Bijna nog nooit slecht zien spelen. Betrouwbare verdediger achterin. En ook een kast van een kerel!

My G Abena gaat het halen. Onbegrijpelijk hoe NL’se clubs deze man aan de kant hebben gezet. Vaker gezien daar bij Utrecht hoe slecht ze met heel wat goede jeugdspelers zijn omgegaan. Wat een beest deze man’ hij komt er wel! Belangstelling is groot 👏🏿

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren