Miraculeuze ontsnapping in minuut 96 houdt Fenerbahçe in titelstrijd

Fenerbahçe heeft in eigen huis op de valreep weten te winnen in de Süper Lig. De Gele Kanaries bleken tegen Ankaragücü met name in de tweede helft verdedigend kwetsbaar en leken na de 0-1 van Ali Sowe ten onder te gaan. Tien minuten voor tijd zette Enner Valencia de topclub uit Istanbul vanaf elf meter op gelijke hoogte, waarna Miguel Crespo in minuut 96 de grote held werd. Dankzij de overwinning bedraagt de achterstand van nummer twee Fenerbahçe op koploper Galatasaray weer zes punten. Ankaragücü blijft veertiende staan.

Bij Fenerbahçe ontbrak Ferdi Kadioglu wegens een schorsing. Bright Osayi-Samuel nam daarom zijn rechtsbackpositie in. Jayden Oosterwolde moest het moest doen met een plek op de bank. Spitsen Michy Batshuayi en Joshua King ontbraken wegens blessures, waardoor Serdar Dursun naast Enner Valencia in de spits stond opgesteld. Irfan Can Egribayat verving de geblesseerde Altay Bayindir onder de lat. Onder meer Arda Güler en Miha Zajc stonden op het middenveld geposteerd.

Güler kwam in de beginfase het dichtst bij de openingstreffer. De behendige middenvelder schoot richting de bovenhoek en dwong Gökhan Akkan daardoor tot een uiterste redding. Amper een minuut later was ook Samet Akaydin dicht bij de 1-0 via een kopbal uit een hoekschop, maar hij zag hoe de verdediging van de bezoekers zijn poging onschadelijk maakte. Hoewel Fenerbahçe de bovenliggende ploeg was, kwam Ankaragücü na een half uur bijna op voorsprong. Ghayas Zahid werd echter net op tijd gestuit. Attila Szalai kopte aan de andere kant een hoekschop op de lat, waarna Güler even later zijn klasse liet zien. Het toptalent legde drie verdedigers in de luren, stormde af richting doel en stuitte uiteindelijk op de uitgekomen Akkan.

Na rust bleef de thuisploeg doordrukken. De ongedekte Valencia probeerde het met een spectaculaire omhaal, die over ging. Aan de andere kant werd de ontsnapte Sowe net op tijd afgestopt, waarna ook Lamine Diack de bal voor het intikken had. Egribayat bracht echter uitstekend redding met zijn voet. Fenerbahçe kreeg maar geen grip op de scherpe aanvallers van de bezoekers. Sowe kreeg daardoor zijn volgende kans, die dit keer via een verdediger naast ging. Tien minuten voor tijd ontsnapte Sowe opnieuw aan de verdediging en dit keer kreeg hij de bal in twee instanties wel langs Egribayat: 0-1.

Toch kwam Fenerbahçe terug in de wedstrijd. Aanvoerder Matej Hanousek beging een onhandige overtreding in de zestien, waarna Valencia een strafschop kreeg te nemen. De Ecuadoraan ging achter de bal staan en faalde niet: 1-1. Fenerbahçe rook bloed en zette door. De mee opgekomen Ezgjan Alioski probeerde het met een fraaie volley, die maar net naast het doel zoefde. Desondanks had de ploeg van Jesus nog tien minuten aan blessuretijd om de winnende treffer proberen te forceren. Daarin probeerde Alioski het opnieuw met een volley, maar ook dit keer vloog de inzet van de Noord-Macedoniër over. In minuut 96 was het alsnog raak. Crespo stuitte eerst nog op de verdediging, maar hij zag zijn tweede poging, een subtiel rollertje, in de verre hoek belanden: 2-1.

15 april 2023 om 21:42

100%, alhoewel er in Turkije voor zwaardere overtredingen geen penaltys zijn gegeven in het verleden

15 april 2023 om 21:50

Als jij mij duidelijk kan omschrijven hoe dit 100% een penalty kan zijn, dan stop ik met voetbal kijken.

15 april 2023 om 21:53

Dan is die van Ankaragucu ook een penalty, Aurajo liep die gozer zo omver op de achterlijk toen hij gek gedold werd.

15 april 2023 om 21:59

Duwen (door druk uit te oefenen proberen iemand anders voort te bewegen) in de rug van de tegenstander. Jammer dat je stopt met kijken. De voetbalwereld huilt.

15 april 2023 om 22:03

Duwen? Ifran kijk naar hem, loopt tegen hem aan en valt? Is dat een penalty ja?

15 april 2023 om 22:07

Duwen in de rug van de tegenstander? Om druk uit te oefenen? Om VOORT te bewegen nog wel? Terwijl de bal al sowieso op hem af komt? Ik kan nog wel 50 jaar doorkijken zo te lezen.

15 april 2023 om 22:21

Nu kunnen de vlaggen uit.

15 april 2023 om 21:43

Meen je dit nou echt, of is het echt zo moeilijk om zo objectief te zijn? Hanousek duwt İrfan omver en voorkomt zo dat hij bij de bal kan, dus dan is het wel degelijk een penalty.

15 april 2023 om 21:44

Was een oprechte vraag. Ik heb inderdaad zoals byrm4 zegt veel zwaardere overtredingen in de 16 niet bestraft zien worden. En ik denk oprecht als dit Fenerbahce - Galatasaray zou zijn en Icardi zou vallen door een duw van Samet op deze wijze, er geen penalty zou komen.

15 april 2023 om 21:52

Hoe moet Hanousek Irfan hebben geduwd om niet bij de bal te komen, terwijl Irfan zichtbaar op Hanousek afloopt? De bal kwam sowieso al naar Irfan.

15 april 2023 om 22:02

In kadikoy niet, in seyrantepe wel.. zoals eerder ook gezegd, geen standaard

Elk wedstrijd moet Fener wel een penalty krijgen. Misschien moet Galatasaray hier ook even een tweet over maken.

Het is toch een penalty; dus zie het probleem niet in. En ik maak me niet druk om Gala; ze gaan vast wel weer janken om die penalty

15 april 2023 om 21:45

Zie je het al voor je? Gala die zich drukt maakt wat de concurrent doet

Hahahahaha heeeeerlijk. Als je meteen alle gs fans ziet reageren, weet je dat je ze pijn hebt gedaan.

Penal compleet onterecht trouwens maar dat maakt het niet minder zoet ))

15 april 2023 om 21:54

Het is allemaal zo voorspelbaar geworden. Als het voetbal rondom één club voorspelbaar kan worden, en dit ook nog eens effect heeft op de rest van de competitie, dan zou ik het probleem toch echt bij dat ene voorspelbare club zoeken. Dat er een probleem is, dat is zeker.

15 april 2023 om 22:08

Hmm, ben het met je eens. Het is zo voorspelbaar dat ze Galatasary tegenwoordig geen rode kaart meer geven…

15 april 2023 om 22:13

Gelukkig kreeg Osayi wel rood toen hij doorstapte op zijn tegenstander, o wacht hij kreeg slechts geel.

15 april 2023 om 22:15

Hmm, ook met je eens. Vooral in het eerste helft van het seizoen is dat al genoeg gebeurd. Vreemd genoeg waarom dat gisteren met Nelsson niet is gebeurd. Maar ja, wat heb je eraan dat we elkaar gelijk geven he? Ik ken jou verder niet. Zie je ook voor het eerst hiero vanavond. We kunnen elkaar niet vaak genoeg transparant spreken over zulke dingen. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Daarom gaat deze düzen zo door.

15 april 2023 om 22:19

@ShevaMeen me te herinneren dat Galatasary precies in zowat de zelfde positie geen rood kreeg, of wat dacht je van gisteren of wat dacht je van Zaniolo tegen Basaksehir

15 april 2023 om 22:24

@EuropeIk probeer zoveel mogelijk object te blijven, in mijn ogen was dit een penalty, en als het geen penalty was in mijn ogen zou ik het ook gwn zeggen dat we waren gematst. Maar ik word er gwn moe van als mensen beginnen te zeggen; Fenerbahce heeft weer een penalty ook al was het een duidelijke strafschop.

15 april 2023 om 22:36

Dat is het m nou. Waarom zou jij moe moeten worden dat anderen zeggen dat Fenerbahce alweer een penalty krijgt? Terecht of niet. De fans van de clubs veroorzaken de penalties niet, de rode kaarten niet, niks. Maar degenen die het allemaal (niet) geven en (niet) nemen, die veroorzaken dat jij hier vanavond moe wordt. Dat ik hier de situatie met terugwerking naar gisteren en verder moet bevragen. Dat fans van alle clubs in verschillende emoties hier bijeen zijn om elkaar aan te wijzen. Dat is het probleem. Zal ik je een hint geven? Als alle clubs op dezelfde dag en zelfde tijdstip tegen elkaar zouden spelen, dan zou alle problemen zichzelf langzaam oplossen.

15 april 2023 om 22:14

Gs moet tweeten dat Nelson weer geen rood heeft gekregen en volgende wedstrijd doodleuk weer kan spelen.

Heeft Ali Koç geen hotels waar Ankaragücü in kon logeren? Dan was de wedstrijd heel anders afgelopen..

16 april 2023 om 14:11

Nee, maar waarschijnlijk hebben de spelers thuis een Arçelik.
Dat is volgens Galatasaray hetzelfde als logeren in een hotel van je "tegenstander".

16 april 2023 om 21:49

Galatasaray neemt jullie en jullie club niet eens serieus. Succes met de strijd om de 2e plek.

SCHANDALIG! super zielig voor ankara dat tegen degradatie strijdt dat hun minimaal zuurverdiende punt wordt afgenomen. Een penalty niet gegeven en een schandalige penalty wel te geven aan fener. En dan nog 10+ te durven geven?! Heb de hoop opgegeven jongens

Ze doen er letterlijk alles aan om Fenerbahce in de race te houden man man man

Gelukkig was dit geen discutabele penalty ‘zucht’
Ben ik nou de enige die Arda een volle elleboog ziet geven? Of dat Irfan Can al gaat liggen voor contact? Ik probeer echt objectief te reageren maar dit kan gewoon niet meer man.

Ik krijg hier stress van.
Als we top speler hadden was het met 2 vingers in de neus 3-0.

Palencia heeft volgens mij wereld record strafschoppen. Het is gewoon penalty duwen kan gewoon niet maar ik moet wel erbij zeggen dat Fenerbahçe spelers wel loeren op de penalty en dat ziet er smerig uit zeker als zij op die manier hun 3 punten weten te halen. Verder nummer 14 van Ankara vond ik echt een ijzer sterke speler op het middenveld. Won elke duel gebruikte zijn lichaam goed echt een beer van een vent!!

Ligt het aan mij of lijkt het alsof Fenerbahce iedere wedstrijd een penalty krijgt en altijd diep in de blessuretijd scoort?

15 april 2023 om 21:49

Fener kon het al klaren in de de eerste helft.

We hadden gwn pech 2x lat; daarna op de lijn weggehaald, en nog 1 op 1 gemist. En keeper heeft nog een schot uit de kruising gehaald

Ik schakel meestal vanaf minuut 70 in als Fenerbahce speelt. Dan is het best spannend,tenzij ze al ruim voorstaan natuurlijk.

15 april 2023 om 22:09

Spannend en voorspelbaar. In mijn omgeving ken ik behoorlijk wat mensen die goed geld hebben gepakt via toto door te wedden op de voorspelbare comebacks van Fener.

80 minuten lang zag ik een Fener die het geloof in de titel was verloren.. werkte lang niet zo hard als de tegenstander. Het enige verschil was onze wonderkid Arda die weer eens toverde en de aandacht van alle scouts weer op zich trok. Ankaragucu heeft zonder al te veel gevoetbald te hebben (50/60 passes in 45 min? ) gescoord en leek Fener de titelaspiraties te ontnemen. De wissel Irfan (hierdoor kon Emre naar rechts toe) en crespo heeft de wedstrijd gekanteld. We hebben nog een sprankje hoop, maar gs speelt meer als een kampioen. Niet mooi, maar wel met de nodige enthousiasme op het veld.

15 april 2023 om 21:55

Arda heeft mooie inzicht hij kan goed Pasen maar zolang je niet winnende treffers maakt geen assistent geeft dan blijf je bij potentiële talent en na een aantal jaren ben je spoorloos. Met een doorsteek pas tegen ankaragucu of door een speler van karagumruk weg te kappen val je niet op bij scouts. Hij moet op Europese velden wat laten zien, dan is die spoorloos. Barca gaat echt geen €60m betalen voor een Arda die 2 paasjes geeft. Dan denk ik eerder dat hij voor 12m verkocht wordt aan Marseille ofzo

15 april 2023 om 22:29

Wat kan Arda er aan doen dat zijn medespelers de kansen die hij voor ze klaarlegt niet benutten? Szalai lat, volgens mij Samet lat en een keer Samet’s kopbal van de lijn gehaald. Allemaal na Arda’s voorzetten. Dan heb ik het nog niet over de afgelopen wedstrijden gehad waar Valencia kansen verprutste op aangeven van Arda. Die kans van vandaag moest er zeker in, mee eens.

15 april 2023 om 23:25

Opzich schoot hij hem prima in. De keeper redde hem werkelijk fantastisch

16 april 2023 om 00:00

Hou op man 2e helft Arda was spoooooorlooos ik zag Arda weer wanneer hij gewisseld werd. Kom op Fenerbahçe verwacht top top top clubs die aankloppen voor hem. Dat gaat never nooit gebeuren tenzij Fenerbahçe Europees voetbalt en Arda daar schittert. Zolang hij na 60 min spelen uitgeput raakt is hij nog lang niet ready voor de top. Of net als Arda turan eerst een lagere club daarna naar de top verkassen

De wissel Irfan gaf de wedstrijd juist bijna weg. Maar Atilla (Karaoglan) heeft de wedstrijd doen kantelen. De rest was aan Crespo.

Fener heeft geen concreet spelplan. Met een gelukje gewonnen. Als er zo wordt gespeeld in de NEF Stadion dan is het einde verhaal.

Hahaha miraculeus zegt de redactie. Maak daar maar de scheidsrechtersbaas Lale Orta van. Die houdt Penaltybahce in de race door maar steeds dubieuze penalties toe te kennen. Kunnen ze nog wel rustig slapen? Trieste bedoeling daar.

16 april 2023 om 00:02

Heeft Lale orta in het verleden gewerkt voor Fenerbahçe?

16 april 2023 om 13:05

Ze staat op de loonlijst van Ali Koc.

Waarom kijken we deze fraude lig nog boys?

Fener traint meer op duiken dan op positiespel dat is duidelijk maar wat vooral opvalt is de scheids die hier goed op anticipeert..

Het moet toch erg zijn dat je zelfs met al deze extra service je al een decennium niks hebt gewonnen..

Gecmis olsun

Er zijn nog mensen die zich verbazen over de gegeven penalty. Deze competitie stinkt aan alle kanten. Gewoon om te kotsen. En er zijn nog boys die dit proberen recht te praten. Alsjeblieft man… wat een … competitie is dit zeg. De wedstrijden worden niet beslist op het veld maar op een tafel met allemaal vieze, achterbakse idioten. En wij kunnen blijven klagen over dat Turks voetbal niks voorstelt. Vind je het gek…

Jammer om te zien dat er zoveel discutabele beslissingen worden genomen in deze competitie. Als ex scheidsrechter verbaas ik mij enorm als ik zie hoe dit allemaal kan. Als ik Fener supporters deze “penalty” zie goedpraten weet ik dat er eigenlijk niets meer te redden valt. Oude scheidsrechters Bahattin Duran, Firat Aydinus en Erman Toroglu denken er net zo over. Al mag je de laatste met een korreltje zout nemen.

Het is toch algemeen bekend dat de scheidsrechters in Turkije belabberd zijn. Het houdt niet op. Als er 2 clubs zijn die altijd de voordeel krijgen is het wel Galatasaray en Fenerbahce.

En ja dat zeg ik als Galatasaray supporter. Ook Galatasaray heeft regelmatig de scheids mee.

Het blijft zo nog spannend tot de wedstrijd in Seyrantepe. Ben benieuwd wie kampioen wordt.