Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij onthult opmerkelijk contractdetail: ‘Is dat echt zo? 10 miljoen?’

Laatste update:

Ajax heeft een verplichte optie tot koop op Lorenzo Lucca, zo heeft Mike Verweij onthuld in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De spits wordt dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Pisa, waarna hij in de zomer voor tien miljoen euro definitief moet worden overgenomen. De onthulling is opmerkelijk, daar nooit is gesproken over een verplichte optie tot koop. Verweij is niet honderd procent zeker van de zaak, maar kreeg het nieuws in de wandelgangen tot zich.

Lucca werd afgelopen zomer op voordracht van Alfred Schreuder naar Amsterdam gehaald. De landskampioen had na het vertrek van Sébastien Haller behoefte aan lengte en zocht naar een spits die 'iets teweeg zou kunnen brengen' als het moment daarom zou vragen. De zoektocht kwam uit bij Lucca, die dit seizoen voor één miljoen euro wordt gehuurd van Pisa. Ajax troefde onder meer Bologna af. Laatstgenoemde club dacht de aanvaller binnen te hebben, maar Lucca raakte onder de indruk van de plannen van Ajax.

"Lucca hebben ze ook nog in de selectie. Hebben ze daar nou een verplichte koopoptie op? Moeten ze daar tien miljoen voor neerleggen? Dat is toch onbestaanbaar?", vraagt presentator Pim Sedee zich af. "Dat schijnt. Nu huren en volgend jaar kopen", antwoordt Verweij. "Een verplichte koopoptie. Dan ben je helemaal in de aap gelogeerd. Hij brengt wel iets als hij speelt. De momenten dat hij inviel werd er wel gescoord", vult Valentijn Driessen aan.

Volgens Driessen wordt er nog altijd met geld gesmeten bij Ajax. De Amsterdammers gaven deze winter het meeste geld uit van alle Eredivisie-clubs. "Ze geven tien miljoen euro uit aan Gerónimo Rulli, maar hij is geen versterking waardoor je meteen kampioen wordt. Het probleem ligt niet alleen bij de keeper, maar bij het hele elftal. Daarom vind ik dat Ajax zich op glad ijs begeeft. Zij hebben een huishouding om de Champions League te moeten spelen", aldus de chef voetbal.

Het aandeel van Lucca is beperkt dit seizoen. Schreuder koos voor zijn ontslag afwisselend voor Brian Brobbey, Mohammed Kudus en Dusan Tadic als eerste optie in de spits. Lucca deed tot dusver elf keer mee in alle competities, waarin hij goed was voor twee doelpunten en één assist. Zijn totaal aantal speelminuten komt daarmee op 197. Het contract van de aanvalsleider loopt bij Pisa nog door tot 2026, maar dat gaat dus vermoedelijk voor tien miljoen euro worden afgekocht door Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook makkelijk via via

4 februari 2023 om 12:45

Had je liever die numero 'ocho' van Marruecos kunnen hebben voor hetzelfde bedrag. Net zoals Sneijder aangaf😉. OnTopic: Wat een wanbeleid bij Ajax zeg. Van der Sar en de RVC lijken het niet meer te weten. 10 miljoen euro voor een stormram? Had je dan geen Veerman kunnen huren met optie tot koop ofso? Ik zie amper verschil in kwaliteit tussen Lucca en Veerman. Misschien is Veerman zelfs beter.

4 februari 2023 om 12:56

Weghorst is een identieke speler alleen een paar klassen beter en die was voor 4 mln op te halen. Ik vind het werkelijk ongelooflijk. Als het waar is moet er per direct ingegrepen worden want dit bevestigd totale onkunde van een hele organisatie

4 februari 2023 om 13:08

Verweij zegt dat er een verplichte optie tot koop is, maar dat ie t niet zeker weet..... 😂😂😂. Die hele zin is één grote tegenstrijdigheid. Niks van waar dus.

4 februari 2023 om 13:10

Ach joh. Die gozer is 21 en 2 meter. Kopt af en toe een balletje binnen rond de 85ste minuut als supersub. Vind hem een prima toevoeging aan de selectie. 10 miljoen is wel te veel, maar mensen overdrijven ook. Wöber, Kristensen, Marin, etc. waren allemaal miskopen, maar daar maak je zelfs nog winst op. Als zo'n Lucca er af en toe een balletje inkopt in de slotfase is er altijd wel een Leeds of Nottingham die opeens 12 miljoen biedt. 10 miljoen is gewoon het nieuwe 5 miljoen geworden.

4 februari 2023 om 13:13

Het is niet te hopen dat mensen in de organisatie van Ajax zo een mentaliteit als jou hebben. Dan is er binnenkort niks meer van Ajax over

4 februari 2023 om 13:17

Het is ook niet waar. Het is een optie. Een optie is niet verplicht.

4 februari 2023 om 13:53

Robert41: laat duidelijk zijn dat ik hem geen 10 miljoen waard vind, maar als supersub toch een prima toevoeging dit seizoen? Gebeurt altijd wel wat als hij het veld in komt en scoort soms ook nog op cruciale momenten. Ik weet niet wie jij als 2de spits/supersub verwacht.

4 februari 2023 om 14:10

Buiten of dit verhaal waar is natuurlijk is dat onzin. Er zijn vaak genoeg verplichte opties opgenomen in contracten dat ze bij een x aantal wedstrijden overgenomen moesten worden. Dan is een optie dus wel verplicht.

4 februari 2023 om 12:47

Ik denk niet dat Ajax de formele contracten naar de Telegraaf opstuurt, dus moet je het wel een beetje hebben van relaties, informele contacten etc.
Niet heel raar in dit geval, maar je zou de vraag ook kunnen voorleggen aan Ajax.

4 februari 2023 om 12:53

Die zullen zeggen dat ze daar geen commentaar op geven. Vind dat Verweij over het algemeen prima geinformeerd is als het Ajax betreft

4 februari 2023 om 13:19

Op de eigen website schrijft Ajax: “ajax heeft overeenstemming bereikt met Pisa SC en Lorenzo Lucca over de directe huur van de spits. De huur van de Italiaanse speler is voor één seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de overeenkomst is voor Ajax een optie tot koop opgenomen.”

Dat bedoeld Mike maar hij maakt er uit zichzelf verplicht van. Wat niet zo is.

4 februari 2023 om 13:22

Dat het niet op de website staat, wil niet per se zeggen dat het niet zo is.

Als Ajax dit zou ontkennen -dat zou in jouw optiek geen nieuws zijn- dan zijn we weer klaar.

4 februari 2023 om 12:50

Meestal heeft ie wel gelijk....
als dat zo zou zijn is dat werkelijk een schande. En dan te bedenken dat Weghorst voor pak em beet 4 mln op te halen was

4 februari 2023 om 13:10

Lees ik hier vaker van je, maar hoe kom je bij 4? Burnley is niet gek!

4 februari 2023 om 13:16



Het is een optie tot koop. Mike denkt dat dat verplicht is blijkbaar. En weghorst kan niet koppen. Is in niets dat type waar Ajax naar op zoek was. Zo kan ik ook wel lukraak spitsen op gaan noemen.

Geen nieuws dus. Weer is speculatie a la Telegraaf. Alles om Ajax maar uit de tent te lokken in mijn ogen. Als hij een echte journalist was geweest had hij dit eerst even gecontroleerd op feiten….

4 februari 2023 om 12:54

Dit is wel degelijk nieuws. Hij zal het ten eerste zeggen enkel als zijn bron betrouwbaar is en ten tweede als het waar is bevestigd dit een compleet wanbeleid bij Ajax

4 februari 2023 om 12:59

Mensen blijven in het verleden hangen, als je de prijzen tegenwoordig ziet is 10 miljoen gewoon een doodnormale prijs. Onder leiding van Derksen, Verweij en Driessen willen ze alles en iedereen aanpakken. Bergwijn staat al sinds Overmars (bovenaan) op het lijstje, Bassey en Grilitsch komen op conto van Schreuder, Luca, Concecao en Sanchez schrijf ik op de scouting met H2. Geef Huntelaar met Hamstra als hoofd scouting de kans, zie geen andere kandidaten momenteel.

4 februari 2023 om 13:02

Alsjeblieft zeg... heb je hem wel eens zien spelen??? Dat is toch niet het niveau wat Ajax nastreeft.

4 februari 2023 om 13:54

Schreuder is weg, dus de informant richting de Telegraaf is weg. Nu kunnen Driessen en Verweij weer broodje aap verhalen de wereld in slingeren.

OT: Mocht dit waar zijn, dan mogen Hamstra en Huntelaar gelijk vertrekken.

Niet 100% maar kreeg het nieuws via via tot zich. Journalist, je moet het maar kunnen.

Degene die daarvoor verantwoordelijk is moet per direct de laan uitgestuurd worden. Gewoon schandalig zo geld weg te smijten.

Wat een ongelooflijk wanbeleid daar. Dat kan toch zo niet doorgaan.

4 februari 2023 om 12:55

Waarom? Keiharde breker is het

4 februari 2023 om 13:03

Rustaaagh

4 februari 2023 om 14:58

10 miljoen is een koopje. Deze jongen was topscorer geweest als hij net zoveel kansen in de spits had gekregen als Kudus en Brobbey.

Niets mis mee toch!! Wat is tegenwoordig nog 10mln voor een spits, hij kopt er zo nu en dan toch ook nog wel 1tje in. Zeer bruikbaar als je wat moet forceren en als aanspeelpunt. Volgend jaar word het met Tadic nog minder dan heb je in ieder geval al iemand achter de hand

4 februari 2023 om 12:51

Alsjeblieft zeg... je kunt toch zeker wel zien dat ie zwaar tekort komt voor het niveau dat Ajax nastreeft. Als dit waar is, is het een grote schande

4 februari 2023 om 13:38

Rustig Robert maak je niet zo druk in je Ajax pyama. Het is een optie en geen verplichte.
Die journalisten roepen zoveel onzin elke keer, en wij maar allemaal happen.



Een onthulling is geen onthulling als het niet 100 zeker is. Dit is weer klassieke riooljournalistiek van Mike "ik denk, ik vermoed, ik heb gehoord maar weet het niet zeker" Verweij. Nieuws waar we niks mee kunnen en puur gericht is op het stoken

Journalistiek verandert langzaam in roddelpraat, je kan als journalist toch niet iets melden met de mededeling dat je niet zeker bent omdat je het in de ‘wandelgangen’ gehoord hebt…

4 februari 2023 om 12:59

Het betreft geen artikel maar een podcast. Dat vind ik wel iets totaal anders.

4 februari 2023 om 13:17

Wat is er anders aan dan? Je mag geen roddels als waarheden opschrijven maar je mag ze wel uitspreken? Deze 2 clowntjes zijn echt vreselijk. Hun info klopt veruit de meeste gevallen niet, maar ze blijven het maar als waarheden brengen. Het zijn alleen maar roddels of suggesties, geen waarheden.

Edit: bovendien heeft fanaticus het over roddelpraat, dus een podcast. En niet over geschreven roddels zoals jij suggereert met een artikel.

Weinig feitelijk daar bij de telegraaf. Lijkt me vermoeiend voor de betrokkenen. Heeft veel raakvlakken met roddels en juicechannels. Steeds moeilijker om enigzins serieus te nemen deze Verweij en Driessen

4 februari 2023 om 13:14

Is een podcast 😂😂😂

'verweij is niet honderd procent zeker van de zaak, maar kreeg het nieuws in de wandelgangen tot zich.'

Deze 2 clowns zijn echt vreselijk. Altijd maar suggesties en/of roddels die als waarheden worden gebracht. Ik ben geen fan van VD Sar, maar over hem zeggen ze dat je zo iemand niet kunt handhaven als je een serieus bedrijf bent. Ik zou hetzelfde over deze 2 clowns willen zeggen. Als je als bestuur/directie van De Telegraaf nog enigszins over wil komen als een serieuze krant en niet als het eerste de beste roddelkrantje dan zet je deze 2 clowns toch op straat.



Kan iemand Mike uitleggen dat een Optie tot koop niet verplicht is. Mijn hemel zeg

Op de eigen website schrijft Ajax: “ajax heeft overeenstemming bereikt met Pisa SC en Lorenzo Lucca over de directe huur van de spits. De huur van de Italiaanse speler is voor éã©n seizoen, tot en met 30 juni 2023. In de overeenkomst is voor Ajax een optie tot koop opgenomen.”

Hij heeft het in de wandelgangen tot zich gekregen terwijl wij in de zomer het bovenstaande gewoon openbaar hebben kunnen lezen. Mike Mike Mike.

4 februari 2023 om 15:25

Een optie kan wel degelijk verplicht zijn om zo het resultaat te spreiden over verschillende boekjaren, en zodat je voor de desbetreffende transferperiode meer geld overhoudt. Voorbeeld is een Mbappe naar PSG

Zou mij een goede deal lijken. Prima talentvolle spits, goede targetman. Is binnen no time minimaal het dubbele waard.

Oke een onthulling, gebracht als een feit en gebaseerd op vermoedens. Sterk verhaal.

met deze deal buiten beschouwing te laten, is het in italie wel normaal om een verplichte optie tot koop in een huurdeal mee te nemen.

Mocht dit waar zijn dan hoop ik toch dat Lucca zijn timing van springen fors gaat verbeteren in de komende maanden en vooral het meevoetballen leert want hij is hooguit een paar miljoen waard nu.

Waarom zou je hem een seizoen huren voor een miljoen als je verplicht bent hem na een jaar voor 10 miljoen te kopen? Dat snijdt toch geen hout?

Het ergste van dit alles is dat voetbalzone het klakkeloos overneemt als "onthulling". Waarmee ze dus duidelijk aantonen niet te weten wat dat woord betekent. Zolang iemand iets niet met 100% zekerheid weet kun je het niet onthullen. Je kunt hooguit vermoedens uitspreken.

Weet het niet zeker maar hoorde het via via, en dus gooi ik het toch maar in het nieuws, oké sterk staatje onderzoek weer…..

Als hij inderdaad maar €10 mln kost heeft Ajax het uitstekend gedaan. Eigenlijk mag je geen enkele speler beoordelen over de afgelopen periode,slechts de ex=trainer die het echt niet meer wist.
Kan gebeuren

Ik hoop maar dat er geen verplichte optie tot koop is, want deze jongen komt op dit moment zwaar tekort.
Hij kan wel koppen, maar daar blijft het dan ook bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren