Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messen worden geslepen: F-side schreeuwt in statement om vertrek

Laatste update:

De F-side heeft zich middels een krachtig statement op de website uitgesproken over de huidige malaise bij Ajax. Zowel trainer Maurice Steijn als directeur voetbalzaken Sven Mislintat staan onder zware druk, maar volgens de harde kern is het aan de Raad van Commissarissen om te vertrekken. "De club is verrot, en dat begint aan de top."

"Veel supporters kunnen zich niet identificeren met het huidige Ajax", valt te lezen in het statement. "Wij willen allemaal dat het liever vandaag dan morgen beter gaat met onze club. De roep om het vertrek van Mislintat en/of Steijn is onder Ajax-supporters groot. Dat zou wellicht een makkelijke uitweg zijn, maar gaat het probleem op lange termijn niet oplossen."

De fanatieke supportersgroep ziet het probleem liever bij de wortels worden aangepakt. "De club is verrot, en dat begint aan de top. Aan de top van onze club staat de Raad van Commissarissen van Ajax. Deze mensen bepalen het beleid van de club en zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het aanstellen van de Ajax-directie. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat Ajax geleid wordt zoals dat vandaag de dag gebeurt."

De F-side vraagt om de terugkeer van meer 'Ajax-helden', zonder daarbij in te gaan op specifieke namen. "Met andere woorden: meer mensen met een voetbalverleden bij Ajax. Of, zoals veel mensen het noemen, Ajax-DNA in de RvC. Dat betekent dat er geen ruimte is voor de huidige RvC-leden. Voor hen dan ook een duidelijke boodschap: rot op! Wij zijn Ajax!"

Andere supportersverenigingen
Ook Supportersvereniging Ajax komt met een reactie. De groepering eist dat er snel duidelijkheid komt over Sven Mislintat. "Ajax lijdt reputatieschade. Dit mag niet lang boven de markt hangen", citeert De Telegraaf uit de mond van directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam. "Mocht blijken dat er daadwerkelijke sprake is van malversaties van Mislintat dan rest één conclusie: opstappen. En dat moet dan ook gelden voor de Raad van Commissarissen die hem heeft aangesteld."

"We mogen verwachten dat er capabele mensen aan de top van Ajax werken die zich onafhankelijk inzetten voor de club", gaat Nagtzaam verder. "En we verwachten dat de RvC deze mensen tot op het bot screent." Supportersvereniging Ajax en AFCA zijn de enige twee die worden erkend door Ajax. AFCA heeft woensdag hetzelfde statement op de website gepubliceerd als de F-Side.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajax supporter kan ik ze alleen maar gelijk geven. Mijn club gaat op deze manier naar de klote. Het is te hopen dat we deze week een beetje redelijk doorkomen…

20 september 2023 om 10:33

Maar die rare brieven van de F-side, vaak met rare vormen van druk en 'stoer' taalgebruik slaan meestal nergens op.

20 september 2023 om 10:37

Die afsluiting: Wij zijn Ajax! Ik mis de rest 😅😂. Of is het nu voorlopig realiteit troef en enkel: WZA

20 september 2023 om 10:37

@Formus In dit geval valt dat wel mee toch?

20 september 2023 om 10:39

Hahah scherp Formus.

20 september 2023 om 10:53

Waarom zou er wij zijn de beste bij moeten staan? Dat is in deze context toch totaal niet van belang?

Ze roepen om te zorgen dat de identiteit van de club behouden moet worden.

20 september 2023 om 11:04

Ik word ondertussen vooral ongekend simpel van de term 'Ajax-DNA'. Wat betekent dat nou? Is dat iemand met een verleden bij Ajax, zoals in deze brief staat? Of iemand wiens denkbeelden gewoon heel goed bij Ajax passen? Want wat mij betreft is Sutalo of Sosa iemand met Ajax-DNA (al wist Sutalo dat goed verborgen te houden tegen Twente). Het zijn vooruitdenkende spelers die met de borst vooruit lopen en een zekere bravoure uitstralen. Maar is Sulejmani dan iemand met meer Ajax-DNA? Of Boerrigter? Of De Sa?

En Ajaxmivida020, wees eens niet zo ongekend zielig met die domme comments van je.

20 september 2023 om 11:16

FR10FRDAM, thnx. Viel me echt op. Maar blij met de realiteitszin.

20 september 2023 om 11:17

@Robin Afca: dat staat er bij hen normaal standaard bij, dus was het opvallend. En niet onterecht trouwens 😉

20 september 2023 om 11:20

Uit de huidige selectie is de speler met het meeste Ajax-DNA een broodvoetballer, die in het verleden bij respectievelijk Twente, Az, Wattfort en Feyenoord speelde. Sterker nog, zelfs het huidige PSV heeft qua type spelers een groter Ajax-DNA dan Ajax zelf heeft. Schrijnend.

20 september 2023 om 12:56

Nee, niet enkel daardoor. Gewoonweg omdat je weer alles in bepaalde bochten probeert te wringen dat er een juiste weg is ingeslagen. Ookal doe je dat nu wat minder dringend, de ondertoon herken ik van eerdere berichten en discussies.

Vorige keer wees je me erop dat mijn mening geen feit kon zijn. De berichtgevingen van deze 3 dagen zijn in mijn ogen een bevestiging dat mijn mening van toen wel erg in de buurt van de waarheid komt.

De club is door en door verrot, er wordt wanbeleid gevoerd en er zitten zowel in de top als het technische gedeelte bovenal geldwolven die niets met de club op hebben.

RvC, Mislintat en zeker!! van Halst; oprotten!

20 september 2023 om 13:04

En een mening is geen feit. Dat is toch het letterlijke idee van een mening? Meningen kunnen verschillen. Feiten staan vast. Zegt alweer genoeg dat je vindt dat jouw mening nu ineens wel een feit kan zijn. Maar goed, verrassend is het niet. Net als die onzin dat mijn opmerking over de definitie van Ajax-DNA volgens jou zegt dat ik dingen in bepaalde bochten probeer te wringen. Hoe kom je erbij?

Overigens heb ik nooit verkondigd dat de weg die is ingeslagen de goede is. Ik heb alleen altijd gezegd dat we moeten aankijken hoe het uitpakt, en niet bij voorbaat iedereen moeten neersabelen.

Jouw mening van toen was niet gestoeld op de beargumentatie dat Mislintat een dubbele agenda had en belangenverstrengeling meenam. Er dient zich nu een volslagen andere situatie aan. Daarom is het logisch dat mensen anders naar de zaak gaan kijken.

Kortom, wederom verkondig je een bak onzin.

Edit: Op je laatste zin na. Met wat nuance. We zijn geen tokkies.

20 september 2023 om 10:35

Wanneer je 20 nieuwe spelers in moet passen in 2 jaar tijd weet je dat het lastig gaat worden. Ja er zijn verkeerde keuzes gemaakt, maar het is niet zo dat er geen selectie aanwezig is die mee kan doen voor de titel.

20 september 2023 om 10:41

Jij leest niet denk ik. Of ben jij inde veronderstelling dat als je zoveel nieuwe spelers inpast en bijna zonder voorbereiding dit goed loopt? Naïef. Want hij zegt wat anders.

20 september 2023 om 10:45

Deze selectie gaat niet mee doen voor de titel en er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat het wel zo is

20 september 2023 om 11:09

Grappig om te zien dat er nog supporters zijn die nog steeds niet in de gaten hebben dat het al maanden de verkeerde kant op gaat met Ajax.

20 september 2023 om 11:11

@NL_Modric

Lastig zeker, maar als je de juiste mensen aanstelt dan is het zeker te doen. Vraag dat maar aan Slot en Te Kloese!

20 september 2023 om 11:14

@Kingbolo,

Als je op mij doelt; daar ben ik er zeker geen van. Er is bij Ajax heel, heel veel mis. Maar dat heeft echt niet enkel en alleen met de kwaliteit van de spelers te maken. Er klopt organisatorisch en vooral tactisch geen ene reet van.

20 september 2023 om 10:36

We zagen hoe lang ajax stil heeft gestaan na het vertrek van Blind. want zonder technisch RVC lid geen TD, zonder TD geen keuze over de trainer en geen aankoopbeleid, zonder trainer geen visie op het veld.

Gaan we dan serieus na een paar maanden onszelf vrijwillig weer in zo'n situatie storten? Gaan we serieus na 1 of 2 wedstrijden alle aankopen al affakkelen? Ik denk dat het eerlijk gezegd beter s dat er weinig 'Ajax-dna' in de RVC zit, want dan zou dit soort kortzichtig en op emoties gebaseerde sentiment de doorslag krijgen bij beslissingen.

20 september 2023 om 13:13

Siepie, het eerste deel kun je over discuseren. Echter, kan jij me even aangeven welke rationele goede beslissingen door de rvc genomen zijn nu er geen Ajax dna in zit?

20 september 2023 om 14:01

- Zonder de RVC hadden we voor 25 miljoen Ocampos gekocht, zonder restwaarde en slecht een handvol minuten aan speeltijd. Als er fans in de RVC hadden gezeten hadden ze uit paniek voor de resultaten gewoon een krabbeltje gezet achter deze vreselijk slechte deal op deadline day.

Verder hebben ze:

- Een AD aangesteld met rijke ervaring als oprichter van SEG.

- Tegen de onderbuik van het Amsterdamse ervoor gekozen om de hier onbekende Mislintat aan te nemen op basis van prestaties als het vinden van buitengewone, maar onbekende, talenten als Lewandowski (lech poznan), Kagawa (2e divisie Japan), hummels (jong bayern), Dembele (stade rennes) en aubametang (saint-etienne). Een Jordaan kliekje had wellicht een Sneijder of Vd Vaart aangenomen, puur omdat hij vroeger een bal van A naar B kon trappen.

- Niet gekozen voor Heitinga, omdat hij zowel jong ajax als het eerste liet onderpresteren. Emotionele Ajacieden hadden z'n icoon (ALS Speler) waarschijnlijk laten verder modderen, zeker met de steun van die Amsterdamse boulevardkrant met zijn kolommetjes, podcastjes en Vandaag Inside optredens

20 september 2023 om 16:50

Punt 1, Ocampos. Een pure fianciële afweging, niet gebaseerd op inbreng kwaliteit. Dat is subjectief, maar zie ik niet per definitie als een prima beslissing rcv.

Punt 2, de algemeen directeur, een valide punt, maar die directeur moet zich nog wel even bewijzen.

Punt 3, vooralsnog geen enkel bewijs dat dit een goed en rationele beslissing is. Het lijken het vooral tweede rangs voetballers te zijn die hij heeft aangekocht en ook de door hem aangemomen trainer is verre van een zekerheidje. Ik vind dit dus per saldo verkeerd. Je gaat niet gokken met de financiën van een topclub door het aantrekken van maar liefst 12 spelers! Hier had de rvc hem moeten corrigeren.

Punt 4, de keuze voor Hetinga/steijn is er niet een van de rvc, maar directie dus Mislintat, waarvan we in punt 2 hebben geconstateerd dat het maar de vraag is of hij de juiste keuze is. Ik ben persoonlijk ook geen grote fan van Heitinga, maar er zit geen voetbal now how in de rvc, behalve een beetje bij JvH. Dus dit besluit is er niet een van de rvc.

Resumerend, er is met hangen en wurgen momenteel 1 punt te benoemen wat mogelijk(!) een juiste kan zijn.

20 september 2023 om 10:37

Je hebt een mindere periode. Dat gebeurd bij elke club. je club gaat naar de klote als mensen zonder verstand van zaken zoals de F-side inbreng willen hebben. De ene keer willen ze mensen met het Ajax DNA weg hebben en dan willen ze er weer meer bij hebben. Maar met concrete oplossingen komen voor de problemen die er nu zijn doen ze niet. enige wat ik zie zijn dreigingen en misschien een keer een naam roepen. Met onderbouwde keuzes waarom ze bepaalde mensen op bepaalde functies willen doen ze niet.

Het is te hopen dat jullie dit jaar redelijk door komen en gewoon minimaal 3e worden. Je hebt mede door jullie goede prestaties dan alsnog de kans om in de groepsfase terecht te komen van de CL. Echt de paniek bij Ajax is immens. Ja het gaat wat minder, maar om nu te roepen dat de hele club kapot gaat gaat imo te ver.

20 september 2023 om 10:41

Volgens mij is het terugbrengen van Ajaxhelden een vrij concrete oplossing. Toen Cruijff dat opperde en de fluwelen revolutie ontbrandde werden we jaar na jaar kampioen en had het een finale EL en halve finale CL als gevolg. Volgens mij werkt het dus gewoon als je mensen met Ajax DNA terughaalt.

20 september 2023 om 10:45

Maar zijn punt dat diezelfde F-Side net zo makkelijk ajax helden voor de bus gooit is met een Vd Sar, Blind en Klaassen wel vaak genoeg bewezen.

20 september 2023 om 10:48

Nee dat is het niet myvision. Wie zegt dat deze Ajax helden geschikt zijn voor functies binnen een voetbalclub? Het is een populaire mening dat dit de beste oplossing zal zijn. Dat zoiets 1 keer goed is gegaan betekent niet per definitie dat het de volgende keer weer zo loopt. Het is concreet als je aangeeft waarom deze mensen geschikt zijn voor bepaalde functies. En niet puur omdat het Ajax helden zijn.

Edit: Ik geef niet aan dat Ajax helden de functies niet kunnen bekleden, maar kom dan met namen en geef aan waarom deze mensen geschikt zijn voor een functie.

20 september 2023 om 10:50

Als je concreet wil zijn moet je namen noemen. Het terugbrengen van Ajaxhelden is net zo'n gezwets in de ruimte als dat mensen vinden dat er een bepaald percentage vrouwen in het bestuur moet zitten. Het gaat om kwaliteit in het heden en in de toekomst. Ik zou graag jordi cruijff zien icm alex kroes, maar volgensmij is hij niet beschikbaar. Als we nu domweg maar een aantal oud-spelers aan gaan stellen loopt Ajax weer tegen hetzelfde aan.

De sneijders en van der vaarts van deze wereld zullen ook en wss nog meer fouten maken.

20 september 2023 om 10:58

Als je kijkt naar wie er zitten in de RvC kan je alleen maar concluderen dat er mensen zitten die weinig tot niets op hebben met voetbal of Ajax. In mijn optiek moeten er mensen komen te zitten met een verleden bij Ajax met een adviesorgaan ernaast die op het gebied van (o.a.) financiën advies kunnen geven zodat er de juiste beslissingen worden genomen in het belang van Ajax en niet in het belang van RvC leden zoals een Hendriks.

Het is - helaas en wederom - tijd voor een grote schoonmaak bij Ajax.

20 september 2023 om 16:02

Een RvC is niets anders dan een raad van toezicht. Ze geven alleen advies aan het bestuur en houden toezicht op het beleid. Volgens mij is het een veel groter probleem dat er geen bestuur is. Jan van Halst moet ook alleen maar op de zaak passen en geen beleid gaan maken. Het beste wat ze kunnen doen is kijken of ze AZ kunnen afbetalen zodat je weer een directeur hebt die orde op zaken kan stellen.

20 september 2023 om 11:00

Waarschijnlijk ook een kwestie van tijd voordat Keje Molenaar zich weer laat zien.
Zou hij ondanks de (nog) redelijke temperaturen al een sjaaltje om hebben?

20 september 2023 om 12:31

Ik vind het wel bijzonder dat men Steijn telkens bemoemt. Heeft pas 2 weken een selectie compleet, hij is geen tovenaar. En Ten Hag begon ook ruk bij Ajax

En zo is het maar net. Het begint aan de top. Daar worden de keuzes gemaakt. Daar ligt de verantwoordelijkheid voor de huidige toestand van Ajax.

20 september 2023 om 10:33

En de top moet een groepje als de F-side helemaal geen macht geven.

20 september 2023 om 10:37

Waar staat precies dat ze de F-side macht geven? F-side is terecht kritisch in deze en zal anders dan die infiltrerende passanten in de "top" voor altijd met Ajax verbonden blijven. Een beetje van de zijlijn naar een ongeluk in vertraging kijken past niet bij Ajax. Grappig dat Feyenoorders hier andermaal op gaan lopen zeuren haha.

20 september 2023 om 10:38

De F-side heeft dan ook geen macht anders dat ze wel een luide sfeer maker in het stadion zijn en daar ook heel luid hun afkeer kunnen uiten. Als dat overslaat naar de andere vakken dan is er geen houden aan.

Kan je zo met Vak-S vergelijken. En als de sfeer daar erg negatief wordt, tja wie is de maasgebouw rellen vergeten?

Dus ja, niemand zal ze macht geven maar ze hebben wel degelijk macht. Dat zien we keer op keer bij de grote clubs.

20 september 2023 om 10:43

De F-side heeft geen enkele macht. Daar is het ook niet om te doen. Beleidsmakers en directeuren bij Ajax gooien de naam te grabbel. Het is in het belang van Ajax om daar tegen op te staan. De F-side maar ook andere supportersgroepen zijn daarmee begonnen met een statement. Het is overigens een gemiste kans voor Ajax dat er opnieuw geen supporter in de bestuursraad gekozen is.

20 september 2023 om 17:02

Ik vind dat te makkelijk. Ze sluiten af net ‘wij zijn ajax’. Als je nu toegeeft, hebben ze toch gewoon macht?

20 september 2023 om 10:33

Tsja, als je denk dat de RvC over het beleid van de club gaat, zegt dat genoeg over je inhoudelijke kennis van een dergelijke organisatie

20 september 2023 om 10:39

In dit geval dus wel. Er was geen AD meer dus hebben ze eentje van hun zelf tijdelijk als AD aangesteld. RvC bemoeid zich met alles.

F-side is dus aardig goed op de hoogte.

20 september 2023 om 12:41

@SpeedyAFC Sven Sekte lidmaatschap opgezegd? Je had me een kampioenschap beloofd en was heilig overtuigd van het beleid. Soccerfan_1 nog zo eentje, zien nu hopelijk in dat een kansloze missie is met Sven in charge. Gerenommeerde Ajax fans (Kale en Kokkie inclusief) waren al tijdig sceptisch over dit beleid. Passief, middelmaat halend, beperkt netwerk, geen herkenbare koers voor de selectie kortom onherkenbaar. Ajax moet geheel schoon schip maken: Kroese AD, Seedorf (Kluivert kan ook) TD, vraag LvG desnoods als technische commissaris. Kan ie prima naast zijn pensioen doen gezien hij toch niet naar Duitsland gaat.

20 september 2023 om 12:47

Kampioenschap beloofd? Zit je al zo vroeg aan de drank?

Ben altijd vrij helder geweest, dit jaar hoef je niet te rekenen op prijzen.

En waar heb je mij ooit overtuigd gezien van dit beleid? Ik ben ook daarin altijd erg duidelijk, Ajax heeft gekozen voor een bepaald beleid. Dan zal je geduld moeten hebben om te zien of dat succesvol zal zijn of niet.

Deze gasten kun je missen als kiespijn. De competitie is drie weken bezig man. Geef Steijn en Mislintat verdomme wat tijd en gedraag je niet als een stel gestoorde kleuters

20 september 2023 om 10:35

@mc significant De F-Side vraagt hier dan ook niet om het vertrek van Steijn en/of Mislintat, maar kaart aan dat zij een structureel probleem zien in de huidige samenstelling van de RvC.

20 september 2023 om 11:04

De huidige malaise ligt volgens hen aan de RvC terwijl we net bezig zijn. Voor hetzelfde geld speelt Ajax over twee maanden fantastisch voetbal (denk het niet, maargoed) en hebben ze in Mislintat opeens een fantastische keuze gemaakt. Zo snel kan het gaan

20 september 2023 om 12:42

Het ging vorig jaar ook al niet goed hè. Ik snap dat dat niet aan Steijn/Mislintat lag. Maar als je na 4 speelronde, als Ajax zijnde, eigenlijk al uit de titelrace bent. Weet je dat er koppen gaan rollen.

20 september 2023 om 13:00

Dat het vorig jaar niet goed ging hebben ze nu geprobeerd op te lossen door Mislintat aan te stellen. Die man heeft zijn elftal nu 3 weken staan en wordt aan alle kanten neergesabeld. Ik ben ook niet blij met het huidige team, maar het lijkt me te vroeg om conclusies te trekken

20 september 2023 om 14:09

@lucatoniet

Historisch gezien vrijwel nooit voorgekomen dat teams na 4 wedstrijden uit de titel race zijn.

Bijna 90 punten nog te verdienen.

20 september 2023 om 16:47

Je hebt het hier nog steeds over Steijn/mislintat terwijl de RVC het doel is van deze hele statement.

RVC maakt er een puinhoop van.

Ajax had op 1 september pas zijn selectie "compleet" ( zonder een rechtsbuiten ).
Je begint nu pas aan een soort voorbereiding en de voorbereiding die gespeeld is heb je eigen voor Jan met de korte achternaam gedaan.

Kortom kan daar inderdaad Steijn en Mislintat niks aandoen en roepen ze dus ook daarom niet dat hun koppen moeten rollen vanwege de prestaties.

20 september 2023 om 10:39

Nou ja als je in je eentje meer geld investeert dan alle eredivisieclubs bij elkaar, mag je verwachten dat de spelers en trainer er meteen staan. Daarbij heeft Ajax vorig jaar al een zelfbenoemde overbruggingsjaar gehad. Daar kunnen ze er niet nog een van gebruiken

20 september 2023 om 10:42

Als je goed leest, dan gaat het de "gestoorde kleuters" niet om Steijn en Mislintat...

20 september 2023 om 10:44

In de basis ben ik het met je eens, maar het nieuws over de dubieuze handelswijze van Mislintat bij transfer zet de zaak wel wat in een andere licht

20 september 2023 om 10:45

Heb een schijthekel aan die club maar die lui ken je nie missen als kiespijn. (Fanatieke) supporters maken de club. Ze staan elke week uit en thuis achter de club.

20 september 2023 om 10:49

In dit geval ben ik blij dat hun wel opstaan en iets willen doen aan de malaise binnen de club.
Niemand maar dan ook niemand pakt zijn verantwoording en staat op! Nu moeten de supporters het weer doen. Wat de supporters aangeven klopt volkomen, de club is verrot. Teveel mensen op plekken die niet het Ajax belang dienen, maar hun eigen belang.

Een begin met afscheid nemen van de RVC. Mensen met visie, ervaring en een Ajax achtergrond zijn noodzakelijk om hier in plaats te nemen.

Daarna zal er gekeken moeten worden naar de positie van parasiet Maurits Hendriks die moet ook zo snel mogelijk het veld ruimen. Als Ajax zijnde zou ik Seedorf benaderen voor deze functie.

Menno Geelen is bijna de enige die zijn werkzaamheden goed blijft uitvoeren en presteert en wel het Ajax belang dient, die zou ik dan ook graag binnenboord willen houden.

Mislintat dient, als bewezen wordt dat hij met volle verstand de transfers op die wijze heeft laten plaatsvinden ook direct het veld te ruimen. Hierna zal weer een nieuwe zoektocht naar een nieuwe TD moeten plaatsvinden.

Doordat al deze transfers tot stand zijn gekomen met inspraak van Van Halst en Suzanne Lenderink dienen die ook direct het veld te ruimen.

Maurice Steijn zou ik in dit geval nog even het voordeel van de twijfel geven, maar zou wel een gesprek aangaan omtrent dat er de aankomende 3 wedstrijden progressie in de speelwijze en het team moet zitten.

Dit alles moet natuurlijk gebeuren onder leiding van Alex Kroes, er is geen hogere prioriteit dan AZ te benaderen en hun een vergoeding te geven voor de acute aanstelling van hem. Hij dient alle leeggekomen posities opnieuw in te vullen met een organisatie die naar zijn hand staat.

Ik ben ook voor het feit dat er in de RVC een stroman moet zitten die voor de supporters spreekt. Uiteindelijk is er geen Ajax zonder supporters, en ik vindt dat er in de rvc plek moet zijn voor een spreekbuis van de supporters.

Doet ajax eens een jaartje niet mee aan de champions league, domineren ze nog steeds het voetbalnieuws. Benieuwd wat ze tijdens de tweede speelronde verzinnen in Amsterdam om de aandacht bij Psv en Feyenoord vandaan te halen.

20 september 2023 om 10:34

Als je denkt dat Ajax dit doet om de thunder van Feyenoord en PSV te stelen, dan verdien je echt een op maat gemaakte eierdop op je hoofd.

20 september 2023 om 10:37

Sarcasme blijft een probleem voor sommigen hier...

20 september 2023 om 10:40

Baard klaagt wel eens vaker dat Ajax het nieuws domineert op deze site, dus sarcasme is niet vanzelfsprekend.

20 september 2023 om 10:46

Tja Riddle, ik weet niet zo goed wat ik nu moet zeggen.

Het was een geintje, een gebbetje noemen jullie dat geloof ik. Bedoeld om een beetje lucht in het geheel te brengen. Belangrijk in tijden van tegenspoed, neem dat maar aan van een Feyenoorder die daar ervaring mee heeft.

Als ik je heb gegriefd dan daarvoor mijn oprechte excuses.

20 september 2023 om 11:01

Totaal niet. Echter is sarcasme op papier moeilijker over te brengen en zie ik je vaker je beklag doen over voortrekkerij - al dan niet waarheid - van Ajax.


Zelf had ik graag meer Sparta nieuws gezien, maar dat genereert weinig clicks. Daarom zit ik voor Sparta nieuws en discussies op een andere pagina.

VZ is een doorgeefluik en doet het niet voor de wensen van het publiek. Dat moeten we helaas accepteren.

20 september 2023 om 10:35

Als het goed nieuws is krijgt Ajax veel aandacht. Maar ook als het slecht nieuws is. Psv en Feyenoord supporters klagen vaak over de vele Ajax topics. Maar wees blij dat je niet zoveel negatief nieuws hoort als het minder gaat met je team. Helemaal bij psv hoor je bijna nooit wat

20 september 2023 om 10:52

Op VZ is het wel vaak overkill, die doen het voor de clicks. Catereren naar de wensen van je bezoekers is het niet.

Bij PSV is het vaak rustiger. Zelfs de saga van Simons duurde vele malen korter dan de soap van Guler, Sutalo en in mindere mate Ivanusec.

20 september 2023 om 11:53

Komt natuurlijk ook wel omdat er inzake Simons heel lang niets nieuws te melden was. Toch kwamen er nog tientallen artikelen voorbij met eigenlijk exact dezelfde inhoud.

Dat valt dus ook wel mee. Neemt niet weg dat positieve, maar zeker negatieve situaties rondom Ajax nu eenmaal verdraaid veel clicks opleveren.

20 september 2023 om 10:49

Het is een beetje een Mourinho tactiek waar Feyenoord en PSV profijt van hebben. Alle aandacht ligt bij Ajax en in de luwte gunnen wij het jullie om weer kampioen te worden zonder druk

20 september 2023 om 10:53

Dat wordt enorm gewaardeerd kan ik je vertellen. Eigenlijk is ajax het brein achter ons' succes.

Gek genoeg kan het nooit eens voor alle drie de ploegen een goed jaar zijn lijkt wel, altijd stort er eentje (of dikwijls twee) volledig in elkaar. Terwijl het zover in dit seizoen los staat van elkaar. Hooguit kan je denken dat PSV de coach heeft aangesteld die Ajax had moeten nemen.

20 september 2023 om 11:02

Maar Ajax is toch ook het begin en het einde Baard, althans dat denken genoeg! Het is wel jammer eigenlijk he, dat je gewoon met 3 ploegen voor de titel gaat die allemaal in een lekkere flow zitten. Zou toch mooi zijn als je volgend seizoen de CL in gaat met deze 3 ploegen die ook nog eens goede prestaties neerzetten. Al hoewel, dat kan nog steeds alleen speelt Ajax mogelijk dan een andere CL.

De harde kern moet je meer betrekken bij het nemen van beslissingen.
Dan krijg je een beter contact met elkaar.

20 september 2023 om 10:32

Het merendeel kan niet eens een fatsoenlijke zin formuleren

20 september 2023 om 10:34

Precies, ze kunnen nog niet onderhandelen met ziggo of een zorgverzekering afsluiten en dan moet je ze betrekken bij het maken van beslissingen bij een miljoenenbedrijf. Dat zal helpen ja

20 september 2023 om 11:14

Dat is echt bullshit. Die lui komen uit alle lagen van de samenleving.

20 september 2023 om 11:54

Dat wordt altijd gezegd, maar dat straalt niet af van de communicatie

20 september 2023 om 10:33

Normaliter is de F-Side “een stel mafkezen die je zo ver mogelijk weg moet houden van de beslissingsbevoegden” en nu moet je ze opeens meer betrekken bij het maken van beslissingen?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben voorstander van het betrekken van fanatieke groepen bij het maken van beslissingen over supportersgerelateerde zaken, maar het contrast met de reacties die normaliter onder een bericht van de F-Side worden geplaatst is heel groot.

20 september 2023 om 10:33

De harde kern moet je vooral weghouden. Laat de beslissingen aub genomen worden door mensen die een hoger IQ dan een stoeptegel hebben

20 september 2023 om 10:34

Haha ja, de harde kern laten mee beslissen in de bedrijfsvoering van een beurs genoteerd bedrijf…

20 september 2023 om 10:57

Harde kern betrekken in beslissingen nemen? Deze mensen hebben het IQ van een walnoot en reageren uit emotie. Laat deze gasten aub ver weg blijven van beslissingen

20 september 2023 om 11:42

Een mislukte Duitser was al helemaal geen goed idee..

20 september 2023 om 11:04

Als je al supporters bij beslissingen wil betrekken dan moet je met de officiële supportersvereniging praten, niet met de F-Side. Dat lijkt me geen goed idee.

Ach een gesprek met de fside en ze mogen weer blijven. Net als met sneijder

Wie had dit zooitje van een scenario kunnen bedenken. Als dit beeld je werd voorgeschoteld in 2019 door iemand zou je die voor gek verklaren.

Ajax dit seizoen: the gift that keeps on giving.

Het is echt wonderbaarlijk hoe ze binnen twee jaar van (in potentie) ‘het Bayern Munchen van Nederland’ zijn afgegleden naar een club waar meer drama is dan in een gemiddeld GTST-seizoen.

En dat na een jaar 3e worden na 4 kampioenschappen. Dat die Mislintat eruit moet is tot daar aan toe maar dit lijkt toch extreem

Ik voorzie wel de nodige acties, humorvol of juist niet, aankomen de komende wedstrijden.

Heerlijk. Voelen Ajaxfans eens hoe niet altijd winnen voelt. Ik voel me al 10 + jaar zo😅

20 september 2023 om 10:35

Denk je dat Ajacieden niks gewent zijn?

Vanaf 2004 werd PSV vier jaar op rij kampioen, daarna AZ en Twente. Ook Ajax kent genoeg magere jaren.

Gewoon een seizoen uitzingen. Voor alle non-Ajaxieden is dit veel te leuk om nu al te stoppen.

Wordt er nu om Sneijder geroepen?

Eerst vd sar en Danny blind weg willen werken en Sneijder bedreigen, en nu weer oud Ajax helden terug willen. Ik snap het punt en ik mis ook Ajax DNA in de selectie, staf en RVC maar dit is gewoon hypocriet.

En wat is de oplossing van de F-side voor een nieuwe RvC? of lopen ze zoals wel vaker maar een beetje te roeptoeteren zonder zelf een betere oplossing te weten? Meer mensen met het "Ajax-DNA" betekent niet direct dat die mensen geschikter zijn voor deze functies.

Als ze bijv. Bosz hadden gehaald, met bijvoorbeeld Ziyech, Tagliafico, Dest, Schouten, Lozano, Isco, Ivanusec, Stengs dan was Tadic ook wel gebleven had je meer zekerheid gehad en had minder gekost.

Besef dat de RVC en Mislintat Ajax kapot heeft gemaakt. Ookal gaat Mislintat nu weg, we blijven toch met zitten met 12 Bassey achtige spelers.

20 september 2023 om 10:36

als als als

Vorig seizoen vond iedereen Tadic niet goed genoeg meer. Was iedereen blij dat Dest weg was, Isco en stengs kunnen het tempo niet aan en ik weet niet waar je Lozano vandaan haalt.

Geef deze aankopen gewoon de kans net zoals je dat bij Martinez en Alvarez hebt gedaan. Ik ben het wel met je eens dat er Ajax DNA mist.

Maar we moeten niet doen alsof Bosz de reddende engel zou zijn geweest.

20 september 2023 om 10:55

Tadic was dan ook niet gebleven. Het zou sowieso een jaar zijn waarbij je veel nieuwe spelers in zou moeten brengen en tadic wilde niet weer een team opnieuw opbouwen.

20 september 2023 om 11:11

Als ze guardiola met Kevin de Bruyne, Messi, Mbappe en Gvardiol hadden gehaald was Tadic ook gebleven. Je roept nu letterlijk om 9 namen die geen van allen gekomen zijn.

Soms denk ik dat er wel erg wordt overdreven. Ajax heeft een paar gouden jaren gehad, maar helaas komt er vrijwel altijd daarna weer een mindere periode. Heel normaal. Zoals Wenger ooit zei: “it’s hard to go back to sausages if you’re used to caviar.”

20 september 2023 om 10:53

De emotie regeert altijd. Iedereen weet dat je af en toe mindere jaren hebt en dan weer uit een dal moet klimmen, dat heeft elke club. Daarom nu ook niet hysterisch doen en gewoon afwachten hoe het gaat lopen. Ondertussen gewoon hopen op wat goede resultaten op het veld. Wij hebben toch nergens invloed op.

Als Feyenoord Supporter vind ik dit een duidelijk statement en zie als Feyenoord zondag wint, deze 2 heren inderdaad zullen vertrekken, maar toch vindt ik niet dat Steijn iets te verwijten valt. Door het (zeer) ongekende transferbeleid van Ajax.

Maar dat is mijn mening

20 september 2023 om 10:44

Ze doelen meer op de rvc.

Als de capuchonnetjes zich ermee gaan bemoeien is het echt einde verhaal.
Dat zijn toch die jongens die Wes uitkotsten en als paria zagen en hem nu weer omarmen..
De trainert van hunnie kan hier totaal niks aan doen, die heeft nog tot de kerst nodig om er een soort van team van te maken. Ze staan dan wel 25 punten achter en ergens op plek 14...maar uiteindelijk komt alles weer een keer goed!

Het is zo moeilijk om deze knuppels nog serieus te nemen.

Maar in deze hebben ze wel gelijk dat er een bezem door de top moet, een ontslag van Mislintat en/of Steijn is niet de oplossing.

Waarom wordt er toch altijd zo vreselijk veel aandacht gegeven aan dit stelletje achtergebleven, semi-criminele groepje losers en testosteronbommetjes? Sorry hoor, maar wat heb je aan deze groep infantiele losers?

Dit statement komt ook vanuit een supportersvereniging die officieel erkend wordt door Ajax. Deze vereniging steunt samen met de fanatieke groeperingen dit statement. Beetje kort door de bocht om dit weg te zetten als een kul statement aangezien er een kern van waarheid inzit.

Nu het zo elke tien jaar zwaar mis gaat moet je misschien eens gaan denken om een andere structuur neer te zetten. Het is goed om meer voetbalmensen in te brengen, helemaal als ze Ajax DNA hebben, maar de vraag is natuurlijk wel of die willen en genoeg kwaliteiten hebben om te besturen. Na de JC revolutie zie ik nu graag de LvG revolutie.

20 september 2023 om 10:51

Juist. Kwaliteiten horen boven alles te staan.

Iemand een wedje leggen of zondag de wedstrijd worst uitgespeeld? Ben ervan overtuigd dat als Feyenoord voor komt dat er een paar vuurwerkjes het veld op worden gesmeten. Ontopic: ik geef de f side groot gelijk. De club is kapot gemaakt door de heren aan de top tijd voor actie al is het toch al te laat.

20 september 2023 om 11:41

Die kans is zeker aanwezig, ik denk dat de wedstrijd sowieso zal worden stilgelegd. De kans is zeer groot dat ze zo'n wedstrijd aangrijpen voor een statement. Dankzij de Knvb hebben ze een uniek middel in handen gekregen.

Uitgespeeld is een andere zaak, ik vermoed zomaar dat de consequenties van het definitief staken op dat punt voor terughoudendheid zorgen. Maar in combinatie met een mogelijk wedstrijdverloop en een eerdere actie is de kans zeker aanwezig.

Toch wel vrij triest, dat je op voorhand ergens heen gaat waarvan je weet dat het zondag zowel op het veld als eromheen een puinzooi kan worden. En de consequenties van defintief staken? Voor een gestaakt duel naar het stadion, Een niet uitgespeelde klassieker op tv terugkijken midweeks en een duel zonder thuissupporters (waarbij ik als seizoenskaarthouder opnieuw geraakt zal worden) ....

Er zijn leukere momenten geweest in mijn supporterschap.

Ja roepen om mensen met een Ajax verleden, Ajax dna. En moeten die ook kwaliteiten hebben of is alleen gevoetbald hebben bij Ajax genoeg? Prima hoor Ajax dna maar ik zet kwaliteiten altijd boven Ajax dna. Anders kom je nog geen steek verder. Zeker niet als je met mensen als Sneijder aan komt zetten. Maar daar zal Kroes ook wel voor zorgen. Dat is iemand met Ajax achtergrond en veel kwaliteiten.

20 september 2023 om 11:46

Er zullen in Nederland echt wel mensen zijn die een club beter kunnen leiden en meer feeling hebben met Ajax, dan deze nobody's, nobody's vriend.

De onderbuik van de F-side. Inhoudelijk te onkundig om mee te praten. En meestal is het advies ‘oprotten’, zonder passend of concreet alternatief te noemen. Hou het alsjeblieft gewoon bij je club supporten vanaf de tribune en geef het huidige team (zowel binnen als buiten de lijnen) de tijd om zich te ontwikkelen.

Kleine correctie. De RvC maakt het beleid niet, dat doet de directie. De RvC controleert het beleid van de club en kan alleen voor een maatregel gaan liggen als zij die in strijd vinden met het lange termijn belang van de club.

En verder merk ik dat ik de neiging heb om Steijn voorlopig in bescherming te nemen en de fout vooral bij Mislintat en de aanstellers van Mislintat te leggen. Een grote schoonmaak was wellicht nodig, maar het is onverantwoord om die in één window te willen doen.

20 september 2023 om 14:09

Grappig, ik heb het tegenovergestelde. Ik vind met name Steijn heel zwak en Mislintat iets beter werk leveren (uiteraard totdat hij duistere dealtjes bleek te hebben gesloten). Veel spelers die Mislintat haalde vind ik best oke lijken (Gaaei, Sutalo, Sosa, Tahirovic, Mannsverk, Van den Boomen), daar moet Steijn meer mee doen dan hij nu doet. En die grote schoonmaak ben ik juist wel blij mee, alleen Kudus verkopen was een grote fout zo laat in de window. Alvarez en Timber en Tadic waren niet te houden en de rest was brandhout. Grootste fouten van Mislintat zijn die enorm matige voorhoede zonder rechtsbuiten, de te late transfers, en het aanstellen van Steijn zelf, denk ik.

20 september 2023 om 19:42

Op basis waarvan vind je die spelers goed (of best ok?)?
En wat had Steijn precies beter morten doen tot nog toe?

20 september 2023 om 20:45

Sutalo Sosa lijken me qua reputatie en ervaring duidelijk goed genoeg. Tahirovic en Van den Boomen hebben we nu een paar weken kunnen zien en vind ik goede dingen doen. Gaaei en Mannsverk schijnen te boek te staan als talenten (en Gaaei hoeft weinig goed te doen om beter dan Rensch te zijn). Alleen Forbs, Akpom, Mikautadze, Ramaj, Medic vind ik minder overtuigend. Maar je hebt gelijk hoor: het is nu nog wat voorbarig.

Steijn had beter moeten doen: meer een vaste kern creëren waarin elke week langzaam een nieuwe speler kan worden ingepast. Spelers als Gorter, Rensch, Hato, Taylor, Van den Boomen, Tahirovic, Vos, Berghuis, Bergwijn, Brobbey heeft hij al de hele voorbereiding. Daar moet je dan toch een team van kunnen maken waarin je Sutalo, Sosa, Gaaei, Mannsverk in kan passen zonder dat die enorm zwemmen? Daarnaast had Steijn in plaats van klagen over Ajax dna ook gewoon met jeugd kunnen spelen. Dat heeft hij 1 keer gedaan: Hlynsson. Maar we hebben ook Vos, Misehouy, Godts nog, die amper spelen. Ook had hij Unuvar of Hansen kunnen behouden, als hij Ajax dna echt zo belangrijk vond. Ten slotte houd ik niet van de manier waarop Steijn in de media Mislintat, Sutalo, Mannsverk, en Tahirovic is afgevallen, en vind ik het vreemd dat hij Van den Boomen nu twee keer in de rust heeft gewisseld. Dat werkt niet goed voor het vertrouwen.

Ach ik ben Feyenoord supporter en wij zijn door de loop der jaren ook niet altijd op onze wenken bediend. Als Ajax deze week 2 potjes wint (desnoods met (ajax) geluk, dan is de stemming meteen al anders.

Ben het absoluut niet altijd met de F-side eens. In dit geval echter wel. Ajax-DNA moet leidend zijn. Zowel in de technische staf, de directie als de RvC. Weg met de RvC, weg met die hockeyer, weg met Mislintat en weg met Steijn.

Ga met AZ onderhandelen of Kroes niet eerder kan beginnen. Geef ze desnoods een zak geld in Alkmaar. Of anders gewoon doen en een eventuele rechtszaak ingaan en de schadevergoeding betalen.

Die Data-Duitser en de rare Hagenees maken Ajax op dit moment kapot. Er staat een middelmatige selectie waarmee niet eens 433 kan worden gespeeld eigenlijk.

Begin morgen maar bij de basis. Eigen jeugd een kans geven boven die nietszeggende veel te dure 'overperformers'. 'overperfomers' is gewoon een ander woord voor 'one-season wonder'. Misehouy en Vos morgen laten beginnen in de basis. Samen met Tahirovic op het middenveld, of anders Taylor. Voorin Berghuis, Bergwijn en Brobbey, Alleen achterin maar de net nieuwe versterkingen erin. Dus Sosa-Hato-Sutalo en Rensch. Gorter op goal. Die Mikautadze kan helemaal niks, Akpom is ook niet veel. Mannsverk en Gaaei op termijn wel maar verkies die voorlopig maar niet boven eigen jeugd. Avila/medic leuk voor de backup maar dat is het dan ook wel.

Als Brobbey iets vaker een doelpuntje erin had geprikt, had Ajax' wereld er heel anders uitgezien.

Wat is de voetbalwereld toch ook heerlijk opportunistisch.

De teloorgang is onder Overmars gestart. Geen Ajaxied die dat wil zien. Maar de ellende is begonnen toen Ajax op CL deelname en 50 miljoen transfersaldo ging begroten.

mensen als clarence seedorf, louis van gaal, alex kroes, maxwell, klaas-jan huntelaar, chivu, nigel de jong, edgar davids. wellicht sneijder in de juiste functie. ik zie dit soort namen graag binnen ajax, niet alleen opleiden van eigen spelers, maar ex spelers ook een toekomst bieden na het voetbal leven. ik denk oprecht dat sommige namen hierboven een nieuw leven kunnen inblazen voor ajax. vermogen is er nog zat om het te herstellen, maar soms moet je idd helemaal opnieuw beginnen.

20 september 2023 om 11:13

Huntelaar die het niet best deed afgelopen seizoen, Davids die tot nu toe gefaald heeft op voetbalgebied ná zijn spelerscarriere, Sneijder die het verstand van een stoeptegel heeft en de mentale weerbaarheid van een slappe soepstengel.

Seedorf is een intelligent man, maar heeft weinig laten zien na zijn spelerscarriere.

Toch gekke keuzes die je daar maakt, enkel gebaseerd op naam.

20 september 2023 om 11:25

ik denk dat je er dus nu 4 uitpikt op de meerdere namen die ik gaf. huntelaar kreeg een veelte zware taak om mee te beginnen, ik geloof dat klaasjan er niet heel veel aan kon doen vorig seizoen, hij maakte geen goede keuzes, maar kreeg weinig goede begeleiding hierin. davids is gefaald als trainer, maar helemaal niet als assistent nu. hij heeft een groot netwerk door zijn carriere is echt wel een man met het ajax karakter. Seedorf is zeer intelligent inderdaad en denk dat hij de verkeerde jobs heeft uitgevoerd na zijn carriere. maar een functie in een bestuur waar hij zijn voetbalvisie kan gebruiken lijkt mij heel geschikt. sneijder ben ik het eigenlijk wel mee eens wat jij zegt hahah, maar ik zeg ook in de juiste functie ZOU hij van een meerwaarde kunnen zijn, meer niet.

20 september 2023 om 13:19

Louis van Gaal is een makkelijke naam en is met pensioen. Nigel de Jong gaat zich nu mogelijk bewijzen bij de Knvb. Gek om hem te opperen. Lijkt me ook verre van een goede ontwikkeling om iemand te willen die zijn nieuwe baan direct opgeeft.

Houden we over Chivu en Maxwell. Laatstgenoemde heeft enkel twee jaar meeloopervaring opgedaan en Chivu is technisch waarnemer bij Uefa.

Waar het mij om gaat is dat dit overeenkomt met het gelul over "ajax Dna" dat je van pietje in de kroeg hoort en de kroeg eigenlijk niet hoort te verlaten. Er worden namen geopperd op basis van helemaal niks. Puur omdat er nu een voor de kroeg onbekende Duitser aan het roer staat en lulletje Schreuder eruit is gegooid.

Zoveel drama had voorkomen kunnen worden als we niet te maken hebben met duizenden en duizenden idioten die zich helemaal mee hebben laten voeren door gore parasieten als Driessen, Verweij of ...programma's als Vi.

Dat waardeloze gelul ook over "data-Duitser" en "dna" en tegelijk spelers als Pantelic beschouwen als cultheld. Treurwilgen.

20 september 2023 om 11:29

Ik zie niet zozeer in wat Pantelic als cultheld hiermee te maken heeft (aangezien ik niemand heb gehoord die Pantelic tot TD wilde benoemen).

Wel eens met het feit dat mensen zich redelijk hebben laten opjutten tegen bepaalde personen binnen Ajax. Hoewel de zaak rondom Sosa wel degelijk een terecht einde van Mislintat kan inluiden. Als je de bedrijfsvoering zo gaat inrichten dat je er prive van gaat profiteren dan is dat ontslagwaardig. Onderzoek zal dat uitwijzen.

Ik hoop vooral dat we daarna niet de fout maken allerlei personen te benoemen op basis van het feit dat ze ooit een aantal seizoenen in Ajax 1 tegen een bal konden trappen. Als het gaat om het leiden van bedrijf en voetbalclub zijn er echt een aantal competenties nodig die niet zo voetbal gerelateerd zijn. Overigens kan het wel, dat beide samen komen in een persoon. Dat is mooi, maar competentie op bestuurlijk niveau moet het doorslaggevende criteria

20 september 2023 om 13:13

Omdat het gelul is over "ajax Dna" en dat er spelers aangetrokken worden die daar niet bij passen. Dat de speelstijl ook niet past. Maar ondertussen zien ze hem wel als cultheld. En met al het gejank over "jeugd" gaan ze volledig voorbij aan het gegeven dat er niet altijd even goede spelers zijn en je dan een blik buitenlanders open kunt trekken.

Het is vanzelfsprekend dat je bij voorkeur(!) iemand binnenhaalt met hetzelfde DNA. Alleen hoeven ze daarvoor niet per sé van Ajax zelf te komen. Je kunt prima een vergelijkbare filosofie hebben, zonder een verleden te hebben bij de club.

Mislintat heeft geen enkel moment de kans gekregen van het Ajax publiek, omdat het gros zich graag op laat naaien door dat ...vod met een dubieus verleden.

Deels een begrijpelijke reactie, maar hier wil ik toch even op de rem trappen. Alleen een Ajax verleden is geen kwalificatie om ons te leiden. Natuurlijk is het ook belangrijk dat er mensen zijn met een clubhart die de club goed kennen. Maar dat je leuk tegen de bal kon trappen zegt niet dat je een goede bestuurder bent. Dus voor we weer de zoveelste roep krijgen om namen die geen bestuurlijke ervaring hebben, we hebben het hier over

Daarnaast maakt de Rvc in principe geen beleid. Helaas zien we natuurlijk met Van Halst als interim-ad dat ze zich wel bemoeien richting de beleidskant. Een ongezonde zaak. Wel zou ik graag Eringa en Van Halst in de rvc behouden. Ik denk dat beide heren, die er pas net zitten, echt wel een rol kunnen spelen. De aanstelling van Kroes vind ik een goede zet. Die andere mensen in de Rvc ken ik niet (voldoende), maar de mensen die al langer in de Rvc zitten zouden zich de huidige bestuurlijke malaise moeten aantrekken. De huidige chaos is anderhalf jaar geleden begonnen en zelfs de uitweg lijkt nog niet echt serieus gevonden.

De zaak rondom Sosa maakt dat Mislintat zijn positie nu komt af te hangen van een onderzoek. Als de berichtgeving klopt en er sprake van eigen gewin dan is het einde oefening. Steijn heeft nog te weinig tijd gehad, maar ik vrees wel dat de tijd die hij wel gehad heeft onvoldoende heeft benut. Ik gok erop dat hij ook zal sneuvelen, maar betreur wel dat hij met dusdanige beperkingen heeft moeten werken waardoor succesvol zijn lastiger werd dan nodig.

En voor ons als supporters? Het gaan weer de nodige gifbekers worden dit seizoen. Heel erg pijnlijk en vervelend de club in deze staat te zien.

Vraag me af hoeveel minuten er zondag in de Arena wordt gespeeld. Denk niet meer dan 15. Dat gaat een zooitje worden.

Volgens de redenatie van de F-Side zou dan eigenlijk de Bestuursraad moeten opstappen want die heeft de RvC benoemd. Maar Mislintat is eigenlijk aangesteld door Van der Sar dus zou de F-Side in zijn voortuin moeten gaan staan.net als het feit dat Bosz geen trainer is terwijl ie daar overduidelijk naar soliciteerde.

Het probleem zit behoorlijk diep. Wanneer een Friese politieman een voetbalman kan overrulen over een voetbaltransfer weet je dat alles waar de Cruijff-revolutie over ging bij het afval is gezet. Voetbalbeslissingen staan niet langer voorop en dat is schandalig.

Het hele Spertsyan debacle had al reden moeten zijn om de RvC weg te sturen. Weg er mee. Ajax is een voetbalclub waar voetbalbeslissingen centraal moeten staan.

Inhoudelijk klopt er niks van. Een directie bestuurt een bedrijf. Een RVC houdt toezicht op hoe het bedrijf bestuurd wordt en houdt zich nadrukkelijk niet bezig met de inhoud.

''aan de top van onze club staat de Raad van Commissarissen van Ajax. Deze mensen bepalen het beleid van de club''

Deze zin is dus volstrekt belachelijk. En wettelijk gezien onjuist....

Ik vind dit een goed statement. Het is namelijk makkelijk om Mislintat te slachtofferen maar dan kiest de RVC weer een andere. Net als het makkelijk is om dat bij Steijn te doen. Eerst een andere RVC en daarna verder kijken. Wellicht heeft Steijn het dan al wat meer op de rit want ik blijf erbij, het kan niet zo zijn dan alle spelers die gehaald zijn er niets van kunnen.

Vaak niet eens met De F-Side, maar hebben ze groot gelijk in, weg met die mensen!!! die er alleen maar voor zichzelf zitten, en hun vriendjes proberen binnen te halen

RvC en bestuursraad vervangen door meer ex Ajax is geen optie als de juiste mensen hiervoor niet beschikbaar zijn. Dit statement komt sowieso een jaar te laat, er zitten nu zoveel mensen die elkaar niet zullen afvallen dat het onmogelijk gaat worden om ze eruit te werken, niemand die elkaar onafhankelijk beoordeeld.

Groot gelijk, en vooral goed dat ze aangeven dat het in de top van de organisatie al niet goed zit. Dat de TD en trainer niet Ajax waardig zijn blijkt, maar de RvC is verantwoordelijk dat dit allemaal heeft kunnen gebeuren.

Een duidelijk understatement, valt geen speld tussen te krijgen. Ajax komt hier wel weer bovenop op termijn. Zitten nu in de hoek van de bekende 8tellen maar zijn niet knock out. 'De echte kracht van n grootmacht is niet die zijn overwinningen blijft vieren maar die zijn tegenslagen overwint'

Ja komt ervan als je overmars buitenzet ze hadden beter hem geschorst hebben hij had het niet mogen doen als td en als vader maar hij heeft niemand aangerand of verkracht en niet vergeten van der sar die onterecht afgemaakt werd terwijl hij de voorbije jaren die hij samen met overmars goed werk verichtte vergeten wordt wat resulteert in een puinhoop nu.

Er is een nieuw modewoord bij Ajax. Het "ajax Dna". En iedereen kwettert elkaar lekker na. Laten we eens even kijken naar de trainers van Ajax. Ik laat een paar tussen pausen grotendeels maar even weg. Heitinga werd uitgekotst vorig seizoen door een grote meerderheid van de Ajacieden hier. Frank de Boer was heel succesvol, maar het voetbal had niets met het "ajax Dna" te maken want het was slaapverwekkend. Afgelopen zomer viel de naam de Boer wel eens en toen riep iedereen "nee" dat wil ik nooit meer zien. Daarvoor Marco van Basten die er niets van bakte. Allemaal trainers met een gigantisch "ajax Dna". Het is toch ongelofelijk cynisch dat de 2 trainers die Ajax nog het meest volgens het "ajax Dna" lieten spelen Peter Bosz (met een Feyenoord-achtergrond) en Erik ten Hag (uit Twente) waren. En wat zouden al die "ajax Dna" kwetteraars deze niet Ajacieden graag weer terug willen zien. Laten we ook Stefan Kovacs even niet vergeten. Die had me ook nogal een echt "ajax Dna" Nu zal ik wel overspoeld worden met zeer ruime interpretaties van het begrip "ajax Dna" maar dat ben ik wel gewend want ook het andere begrip "echte Ajacied" wordt altijd uitgelegd zoals het op dat moment net zo uit komt. Volgens mij gaat het niet specifiek om "ajax Dna" maar om kwaliteit. En dat moet altijd voorop staan. Wanneer die kwaliteit dan ook nog een Ajax-achtergrond heeft is het helemaal perfect. Verder nog even over de man die volgens een aantal mensen alle problemen wel even komt oplossen, Alex Kroes. Dit is iemand met 2 armen, 2 benen, een hoofd en een lichaam. Het is geen heilige die even met een stokje zwaait en alle problemen laat verdwijnen. Het is dezelfde hype als bij iedere nieuwe speler, ze zijn al heilig verklaard voordat ze ook nog maar een bal hebben geraakt. Na 1 mindere/slechte wedstrijd worden ze door velen alweer bij het grofvuil gezet, zie Sutolo, Mansverk of Tahirovic.

Dit keer helemaal mee eens met de F-Side. Een trainer of TD ontslaan heeft niet veel zin als er nog steeds dezelfde mensen aan de top zitten. Als er iets grondig moet veranderen moet het van boven beginnen en niet van beneden. Want anders ga je constant maar door met hetzelfde beleid zie maar is United die al jarenlang de Glazers hebben. Gelukkig hoeft het niet zo extreem te worden voor Ajax maar er moet bovenin aardig wat veranderen wil Ajax weer teruggaan naar waar ze horen.

Heel goed F-Side. Blijven doorzagen aan de stoelpoten van die heren, maar vooral van die Duitser. En eigenlijk ook aan die van Maurits Hendriks, want hij leek lang ongezien te kunnen blijven. Daaaaaaaag!

Alsof ex-voetballers met het "Ajax-DNA" zomaar even een beursgenoteerd bedrijf kunnen runnen, laat staan de supporters. Wel kun je inderdaad vraagtekens zetten bij de huidige Raad van Commissarissen zetten waarin in ieder geval te weinig voetbal know-how is vertegenwoordigd. Over de rol van Jan van Halst ga ik me maar niet uitlaten omdat ik niet dagelijks op de Ajax burelen verblijf. Feit is dat het verval van Ajax niet bij van Halst is begonnen maar bij het vertrek van Overmars en in mindere mate ook van der Sar. Ik hoop dat Ajax de sterke man vindt, of heeft gevonden met Alex Kroes, die kan gaan beginnen met puinruimen. Ik denk met weemoed terug aan Jaap van Praag, Ton Harmsen en Michael van Praag.

Wat de media over Mislintat beweren zijn zware beschuldigingen, als het waar is moet hij meteen ontslagen worden

Steijn tot aan de winterstop de kans geven?

Drie keer verliezen is genoeg. Dan komt de ware aard van de gloryhunter weer teboven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren