Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay geeft drie redenen waarom hij bij duels van Oranje zweetband draagt

Laatste update:

Memphis Depay was maandagavond een van de grote uitblinkers bij Oranje tijdens de 4-0 zege op IJsland. De dertigjarige spits droeg ook tijdens het laatste vriendschappelijke duel van het Nederlands elftal een zweetband. In een interview na afloop laat Memphis weten waarom hij voor het dragen van een zweetband koos.

“Er is nog één ding onbesproken. Je houdt de gemoederen toch wel weer bezig. Je weet wel waar ik over heb, toch?”, vraagt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

“Over mijn zweetband”, antwoordt Memphis. “Na de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Canada liep ik door de mixed zone, toen heb ik er geen vraag over gekregen.”

“Zal ik je zeggen waarom ik dat nu wel doe?”, interrumpeert Stekelenburg. “Want als jij een zweetband om wil doen, dan is dat voor mij prima. Ik vond het eigenlijk helemaal geen thema. Het ging mij er meer om hoe de bondscoach er na de wedstrijd op de persconferentie op reageerde. Hij was er een beetje verrast en is er de volgende dag nog een gesprek met jou over aangegaan. Koeman wilde niet zeggen waar zo’n zweetband dan voor dient.”

Who cares?”, vraagt Memphis met een brede glimlach, waarna Stekelenburg alsnog de reden wil weten waarom de Oranje-international een zweetband droeg tijdens de laatste twee vriendschappelijke wedstrijden.

“Het helpt wel met zweet, daarom heet het ook een zweetband. Daarnaast staat het me mooi. Mijn vriendin vindt het mooi bij me staan, geweldig. Het is een nieuwe look, who cares? Ik voel me er goed bij”, aldus Memphis.

De aanvaller lijkt ook op het EK met een zweetband te gaan spelen. “De volgende wedstrijd gaan we kijken welke kleur ik uit ga kiezen”, besluit hij lachend.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Inderdaad! WHO CARES?! Lekker laten voetballen! Al zet ie een pruik of feestneus op!

10 juni 2024 om 23:46

Ze hadden het bij de NOS de hele tijd over een haarband. Sjonge de onwetendheid was pijnlijk. Gênant.

Een zweetband voor het zweten. Maar dat hebben Rafael en Pierre niet meer gedaan sinds einde carrière.

11 juni 2024 om 00:30

Een zweetband voor het zweten? Het zou pas onprofessioneel zijn van Depay als die er met 30 (en 20 jaar voetbalervaring) pas achter komt dat die zoveel zweet dat die een zweetband nodig heeft. Dit is geen zweetband, een zweetband is functioneel. Dit is een veredelde haarband of hoofdband. Ik droeg vroeger ook een spandex strak broekje onder mijn voetbalbroekje, maar ik heb mijzelf nooit wijs gemaakt dat het een slidingbroekje was want ik maakte nooit slidings.

11 juni 2024 om 05:48

Het enige wat ik belangrijk vind is dat het wit niet matcht met de rest. Of witte schoenen eronder of de zweetband in dezelfde kleur als de rest. Alleen als de zweetband oranje is valt die niet zoveel op want valt weg vanwege z’n huidskleur, dit is oprecht niet racistisch bedoelt. Ik zou als ik mem was voor wit gaan met witte pattas. Mem geeft ook duidelijk aan dat hij het zelf wel tof vind staan, lekker doen dus. Het enige wat telt is z’n prestatie van z’n laatste wedstrijd en die was prima.

Inmiddels heb ik een container zweetbanden overlaten komen uit China. Verwacht een storm loop.. Who cares

Boeien. Een sporter die een zweetband draagt. Niks bijzonders.

Prima antwoord. Who cares. Ikke niet, als je maar goed blijft spelen. En als niet, dan mag het ook, maar dan zullen de aasgieren bij je komen. Whatever. Bij Memphis word altijd alles uitvergroot, laat die jongen gewoon in zijn waarde.

Die Stekelenburg mag van mij ook wel een keer vervangen worden. Die is nu te vaak en te veel in dezelfde rol op tv. En begint zichzelf te goed te vinden.

10 juni 2024 om 23:44

Stelde die gozer ook de vragen aan van Dijk? Die kreeg de vraag “jullie hebben veel wapens in de selectie, hoe voelt dat?”

Vond ik een sterke vraag.

11 juni 2024 om 06:01

Verschrikkelijke gozer die Stekelenburg. Je moet eens opletten hoe vaak hij zijn eigen vraag al beantwoord voordat de speler het woord krijgt

Hij doet het voor de look dus. Stukje extra aandacht voor hem terwijl de aandacht naar het team hoort te gaan. Nu hopen dat hij ons naar de winst schiet.

11 juni 2024 om 00:32

Dan kun je lang hopen... Vandaag ook weer niet gescoord.

11 juni 2024 om 06:03

Niet zo zuur en hoe bedoel je weer? Scoorde de wedstrijd hiervoor nog en ook vandaag speelde hij een goede pot. Pech dat Veerman die bal met ze arm raakte

11 juni 2024 om 10:13

Als Veerman de bal niet met zijn arm gad gespeeld was die ook niet die kant op gegaan was se speler van IJsland ermee vandoor gegaan.

Dit is typisch Nederlands. Alles wat met Depay te maken heeft moet worden uitvergroot. Whooo wat een taboe, een sporter die een zweetband draagt. Ik vind de manier hoe men altijd zo met Depay bezig is typerend.

Het is natuurlijk wel gewoon een stukje aandachttrekkerij of mss wel bewust de confrontatie zoeken, maar ik vond hem in het interview leuk en goed reageren. Hij heeft verder niemand vermoord en hij lijkt in vorm, dus laten we nu verder gaan met belangrijkere zaken; is Teun langdurig geblesseerd, welke middenvelder komt erbij, is Gakpo wat te tam voor de basis, hoeveel kansen krijgt Xavi nog, Dumfries en Frimpong hebben beide recht opneem basisplaats, maar samen lijkt niet te werken, Dumfries gaat niet meer mee bij de corners, is dat een voorbode…….

Mag die autistische Stekelenburg van tv? Wat een journalistieke armoe zeg...

Heb het lang proberen te negeren maar echt, wat boeit het?
Dit voelt echt als een onderonsje tussen Memphis en de eeuwige zeikerds. Memphis in de picture, Derksen enz weer iets onbenulligs om over te klagen, het volk weer een debiel onderwerp om je mening over te geven.

Ik zou het als spelverdeler wel lekker vinden, zo'n opvallende hoofdband. Je ziet hem lopen vanuit je verste ooghoeken, en Memphis is toch wel de eerste die je wil vinden. Scheelt toch weer een nanoseconde.

Waar gaat het over? Echt te genant voor woorden hoe de Nederlandse pers zich al dagen bezig houdt met de zweetband van Memphis. Het is gewoon een mode dingetje wat ook nog een functionele taak heeft. Het is puur gezien en gezien willen worden. Get over it. Je gaat toch ook niet aan iemand vragen waarom hij zijn kapsel zus en zo heeft. Echt serieus de Nederlandse pers wordt met de dag lachwekkender. Omdat ze het zogenaamd nooit eerder gezien hebben is het opeens heel raar en moet het helemaal uitvergroot worden. Dacht dat we mond vol hadden om mensen te accepteren hoe ze zijn en niet van elk vlieg een olifant te maken.

Kan hij ff een oranje zweetband doen.

Het staat mooi en mijn vriendin vind het ook mooi staan, idd WHO Cares, hoop
Dat het bij volgende interviews allen over voetbal gaat, of word die zweetbad het thema bij oranje?

Het is natuurlijk gewoon aandachttrekkerij van Memphis. Prima, moet hij weten. Maar daar mogen wij dan toch best een beetje om lachen? En al Memphis zo goed blijft spelen als gisteren, loopt over 2 weken half Nederland met zo'n zweetband.

11 juni 2024 om 10:30

@vzdh

Lachen? Zeker. Belachelijk maken en negativiteit erover spuwen? Dan ben je gewoon zuur als wat en dan zoek je gewoon een probleem in die jongen

Ik vind het ook wel geinig staan, hij valt in ieder geval goed op. Ik vraag me wel af of dit het koppen negatief beïnvloed. Niet dat hij dit vaak doet, maar het is toch minder secuur mikken denk ik.

Ik vond het een prima antwoord van Depay! Geeft gewoon eerlijk toe dat het vooral voor de looks is. Wat ook zeker zo is natuurlijk bij hem. Maar de hele ophef eromheen vind ik ook onnodig. We hebben in het verleden genoeg flamboyante jongens gezien in de voetballerij. Ik vond het zelf ook achterlijk en apart toen hij het veld met dat ding op het veld kwam, maar inderdaad: who cares! Ben zoals ik al zei wel blij dat hij er niet te veel omheen draait en gewoon toegeeft dat het voor de looks is, en dat is in mijn ogen prima!Buiten dat heb je wel meer van die dingen die ik niet helemaal snap. Zoals die achterlijke tapejes om iedereen zijn hand, alsof iedereen een gekneusde pols heeft of die gaten in die sokken.Maar om me er nou helemaal over op te winden vind ik ook weer niet nodig. Laat die jongens lekker voetballen. Tijden en modedingetjes veranderen!

Het mag duidelijk zijn dat Depay een narcist van het zuiverste water is. Hij moet en zal aandacht opeisen. Dat lukt met die band weer uitstekend, want het krijgt enorm veel aandacht. Maar goed, ik moet wel vaker lachen om hoe voetballers er tegenwoordig uit zien. Je kunt het hooguit lullig van Depay vinden dat hij die band niet vooraf heeft gemeld bij Koeman. Dat zegt dan ook wel weer iets over Depay.

Wat ik me alleen afvraag, is wat de invloed van de band op een kopbal is. Lijkt me lastiger om gericht en ook om hard te koppen, maar misschien zie ik het verkeerd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren